Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
Sign in to follow this  
yunuscoskun

İşte Böyle Yola Gel Israil...İsrail özür Diledi...

Recommended Posts

İsrail Kanal 10 televizyonu, İsrail Dışişleri Bakanlığının özür mektubu gönderdi. Mektupta İsrailli bakanın büyükleçi ve Türk halkından özür dilediği ifade ediliyor. Mektup İsrail Başbakanı'nın katılımı ile kalema alındı.

İlgili Haberler

İşte İsrail'den gelen özür mektubu

 

 

 

Dışişleri: İsrail'in açıklaması yeterli değil

Türkiye ile İsrail krizinde Cumhurbaşkanı Şimon Peres devreye girdi ve Peres'in isteği üzerine İsrail Dışişleri Bakanlığı Türkiye'ye resmi özür mektubu gönderdi.

 

İsrail'in Kanal 10 televizyonu, Dışişleri Bakanlığının hazırlığı, özür içeren mektubu Türkiye'ye gönderildiğini bildirdi.

 

Edinilen bilgiye göre, özür dileme kararını Cumhurbaşkanı Peres ile Başbakan Binyamin Netanyahu birlikte aldılar.

 

Öte yandan, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu da bir açıklama yaparak, ''Konunun çözüldüğü umudunu taşıdığını" belirtti. Netanyahu, mektubun kaleme alınmasına bizzat katıldı.

 

İŞTE İSRAİL'DEN GELEN MEKTUP

 

Dışişleri Bakanlığı, İsrail'den beklenen özrün ''Dışişleri Bakan Yardımcısı Danny Ayalon'un Büyükelçi Oğuz Çelikkol'a muhatap mektubu'' ile taraflarına iletildiğini bildirdi.

 

Bakanlık, mektupta şu hususların vurgulandığını kaydetti:

 

''Şahsınıza ve Türk halkına saygılarımı iletir ve çeşitli konularda farklı görüşlere sahip olmamıza rağmen, sizi temin ederim ki bunlar, hükümetlerimiz arasında açık, karşılıklı ve saygıya dayalı diplomatik kanallardan ele alınması ve çözümlenmesi gerekir.

 

Sizi küçük düşürmek gibi bir niyetim hiçbir şekilde yoktu. Girişimimin yapılış biçimi ve algılanışı nedeniyle özür dilerim. Lütfen bunu büyük saygı duyduğumuz Türk halkına iletiniz."

Share this post


Link to post
Share on other sites

Birileri oyun oynamaya devam ederken birileri bu düzende kayboluyor..Perde arkasını merak etmeden bu düzenin bir parçası olma niyetinde değilim şükür..Söz meclisten dışarı,,

Share this post


Link to post
Share on other sites
Zavallılar.....Daha ne kadar çok özür dileyeceklerinin farkında bile değiller. :confused1:

İsraili ve kör israil gururunu tanıyanlar bu özrün ne değer taşıdığını anlarlar...vesselam

Share this post


Link to post
Share on other sites

Prestij kaybeden İsrailli'ler ''Kelle istiyor...

 

Türk büyükelçiye 'Alçak' protokol uygulayan ve daha sonra Türkiye halkından özür dilemek zorunda kalan İsrail'de muhalefet ayağa kalktı. Bu arada ABD'deki Musevi lobisi Türkiye'yi suçladı..

Türkiye ile yaşanan alçak koltuk krizinin ardından Dışişleri Bakan Yardımcısı Danny Ayalon ve radikal Dışişleri Bakanı Lieberman, muhalefetin boy hedefi oldu. Ana muhalefet partisi Kadima “Bir özür mektubu da İsrail halkına gönderilmeli” dedi. Solcu Meretz Partisi Başkanı Haim Oron da “İsrail’e verilen zararı bir ölçüde gidermenin tek yolu Dışişleri Bakanı ve Yardımcısı’nın istifalarıdır” dedi

 

Türkiye ile İsrail arasında yaşanan son gerilimin mimarı İsrail Dışişleri Bakan Yardımcısı Danny Ayalon ile radikal Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman, muhalefet ile ılımlı medyanın boy hedefi haline geldi. Türkiye’nin verdiği ültimatom karşısında Türk Büyükelçisi Oğuz Çelikkol’a özür mektubu yazmak zorunda kalan Ayalon ile Çelikkol’a kurulan tezgahın mimarı olarak değerlendirilen Lieberman’ın istifa etmeleri isteniyor. İsrail parlamentosundan da 17 milletvekili, Çelikkol’a olaydan duydukları üzüntüyü içeren bir mektup yolladı.

 

İsrail hükümetinin Türkiye ile yaşanan diplomatik krize ilişkin tutumunu sert bir şekilde eleştiren ana muhalefet partisi Kadima, İsrail’in uluslararası statüsüne zarar verildiğini vurgularken, “Bir özür mektubu da İsrail halkına gönderilmeli” dedi.

 

Solcu Meretz Partisi Başkanı Haim Oron da “İsrail’e verilen zararı bir ölçüde gidermenin tek yolu Dışişleri Bakanı ve Yardımcısı’nın istifalarıdır” dedi. Oron şöyle devam etti: “Eşkiyavari davranışları, İsrail’e ve dünya çapındaki imajına vermekte oldukları zararı durdurmayacağına inandırıyor.”

 

Musevi lobisinden Türk hükümetine suçlama

 

Musevi lobisinin ABD’deki en güçlü örgütlerinden İnkar ve İftiraya Karşı Birlik (ADL) Genel Başkanı Abraham Foxman, Türk toplumunun giderek ve açıkça Musevi ve İsrail karşıtı olmaya başladığını iddia ederek, Türk toplumunda var olduğunu ileri sürdüğü anti semitizmden dolayı Başbakan Tayyip Erdoğan hükümetini suçladı. Türk medyasını da Türkiye’de yükselen Yahudi karşıtlığı konusunda suçlayan Foxman, “Türkiye’de İsrail karşıtı olmaya ses çıkarmayan ve hatta İsrail karşıtı olmayı teşvik eden genel bir havanın oluşması bizi oldukça endişelendirmektedir” diye konuştu.

 

Türkiye daha dikkatli olacaktır

 

İsrail Dışişleri Bakan Yardımcısı Danny Ayalon, yapılan eleştirilere karşı kendini savundu ve Türkiye’nin bundan sonra İsrail’e karşı açıklamalarında daha dikkatli olacağını öne sürdü. Ayalon’un bürosundan yapılan açıklamada, İsrail’in bu olaydan avantajlı çıkacağı ifade edilerek, “Bunun sonucu olarak Türkiye, açıklamalarında daha dikkatli olacaktır” görüşüne yer verildi. 17 milletvekilinin Çelikkol’a, kendisine yönelik tavırdan duydukları üzüntüyü bildiren bir mektup göndermelerinden dolayı hayal kırıklığını da dile getiren Ayalon, “Gazze’deki terör roketlerinden vatandaşlarını korumaya çalışan İsrail’e karşı Ankara’dan ağır eleştiriler gelirken ve son iki yıldır Türk medyasında İsrail karşıtı yayınlar yapılırken neredeydiler?” dedi. (Hürriyet)

 

Tabii oturdu içlerine taş gibi...

Share this post


Link to post
Share on other sites

K.Vadisi Filistin çekilecek, daha da ilişkiler gerilecek İSraille, tabiiki Arap kardeşlerimizlede güçlenecek.Bir arapla konuştum.Arapça dublajlı K.Vadisini o kadar çok seivyor ki:Araplar çok seivyormuş, hepsi izliyormuş.Bakalım güzel günler görüyorum...

Share this post


Link to post
Share on other sites
K.Vadisi Filistin çekilecek, daha da ilişkiler gerilecek İSraille, tabiiki Arap kardeşlerimizlede güçlenecek.Bir arapla konuştum.Arapça dublajlı K.Vadisini o kadar çok seivyor ki:Araplar çok seivyormuş, hepsi izliyormuş.Bakalım güzel günler görüyorum...

Valla kardeşim Araplar bizim dizilerin hepsine bayılır üstad o yüzden diyor islam bu ülkede bozulduktan sonra diğer taraflarda bozuldu... O yüzden ki bu ülkede düzeldikten sonra diğer ülkelerde düzelecek... (bir konferansından hatırladığım kadarıyla bu kadardı hatam varsa düzeltirseniz sevinirm)Vesselam

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...