Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
Sign in to follow this  
kurşunkalem

'balyoz'cuların Kalemini Kıracağı Gazetecilerin Listesi

Recommended Posts

Balyoz cuntası, darbe planında aralarında Ahmet Altan, Umur Talu, Perihan Mağden ve Murat Belge gibi isimlerin de bulunduğu 36 gazetecinin tutuklanmasını istemiş

Birinci Ordu Komutanı Çetin Doğan tarafından hazırlanan Balyoz darbe planında gazetecilere ilişkin ayrıntılar da yer alıyor. Gazetecileri iki gruba ayıran cunta, tutuklanacak 36 gazetecinin ismini sayarken, 137 gazeteciden de faydalanmayı umuyor.

İşte cuntanın tutuklamayı düşündüğü 36 gazeteci: Abdullah Aymaz, Abdullah Yıldız, Abdurrahman Dilipak, Ahmet Altan, Ahmet Taşgetiren, Akif Emre, Ali Bayramoğlu, Ali İhsan Karahasanoğlu, Cengiz Çandar, Ekrem Dumanlı, Emre Aköz, Etyen Mahçupyan, Fehmi Koru, Gülay Göktürk, Haluk örgün, Hasan Celal Güzel, Hasan Karakaya, Hidayet Karaca, Hrant Dink, Hüseyin Gülerce, Kazım Güleçyüz, Mehmet Altan, Mehmet Ocaktan, Murat Belge, Mustafa Erdoğan, Mustafa Kaplan, Mustafa Karaalioğlu, Nazlı Ilıcak, Nuh Gönültaş, Perihan Mağden, Sadık Albayrak, Serdar Arseven, Sibel Erarslan, Umur Talu ve Yavuz Bahadıroğlu.

137 gazeteciden faydalanmayı umdular

Orgeneral Çetin Doğan'ın başında bulunduğu cuntanın hazırladığı darbe planında 137 gazeteciden "faydalanılması" hedefleniyor. "Harekât Planına Kamuoyu Desteği Sağlanmasında Faydalanılacak Medya Mensupları" başlıklı belgede adı geçen gazetecilerin darbe planından haberdar ya da herhangi bir şekilde TSK ile ilişkili olduğu yönünde hiçbir ifade mevcut değil. Listedeki isimlerin darbe planlayan grubun zihnindeki "muhtemel destekçiler" olduğu anlaşılıyor. Liste aynen şöyle: Abbas Güçlü, Adnan Bulut, Ali Baransel, Ali Can Değer, Ali Kırca, Ali Sirmen, Alper Turgut, Altemur Kılıç, Arslan Bulut, Ayşe Nur Bulut, Ayşe Nur Arslan, Ayşe Özgün, Baki Şehirlioğlu, Behiç Kılıç, Bekir Coşkun, Bülent özdemir, Can Ataklı, Cem Aydın, Cüneyt Arcayürek, Coşkun Kırca, Emin Çölaşan, Enis Berberoğlu, Erdal Güven, Erdal Şafak, Erdem Arif Sürek, Ergün Ayaz, Erol Manisalı, Erol Mütercimler, Ertuğrul özkök, Esin Dalay, Faruk Kırtay, Fatih Altayh, Fatih Çekirge, Fikret Bila, Filiz Güler, Gül Sülün, Güler Komurcu, Gunduz Aktan, Güneri Civaoğlu, Güngör Mengi, H. İbrahim Büyükfuran, Hakan Aygün, Haluk Şahin, Hasan Pulur, Hasan Ünal, Hayati Arıgan, Hayrullah Mahmud, Hikmet Bila, Hulki Cevizoğlu, İbrahim Yıldız, tclal Aydın, İlhan Selçuk, İlker Sarıer, İsmail Küçükkaya, İsmail Polat, İsrafil K. Kumbasar, Kadri Gürsel, Kemal Yavuz, Kemal Yurteri, Kerim Can Kamal, Levent Gençelli, Leyla Umar, Mehmet Ali Kışlalı, Mehmet Faraç, Mehmet Güler, Mehmet Soysal, Mehmet Şehirli, Mehmet Tezkan, Mehmet Yakup Yılmaz, Melih Aşık, Metehan Demir, Metin Uca, Mine Kırıkkanat, Mine Şenocaklı, Muharrem Sankaya, Murat Çelik, Murat Demirel, Murat Yetkin, Mustafa Bağdiken, Mustafa Balbay, Mustafa Mutlu, Mümtaz Soysal, N. Oktay Apaydın, Nail Güreli, Namık Kemal Zeybek, Necati Doğru, Necdet Sevinç, Nejdet Çokan, Nuray Başaran, Nuri Çolakoğlu, Nuri Elibol, Nuri Sefa Erdem, Oktay Ekşi, Olga Onaydın, Orhan Birgit, özdemir İnce, Rahmi Turan, Rıza Zelyut, Ruhat Mengi, Ruşen Çakır, Sabahattin önkibar, Saygı öztürk, Sedat Ergin, Sefer Dana, Serdar Akinan, Serhat Alaattinoğlu, Soner Yalçın, Sultan Uçar, Süheyl Batum, Süleyman Arat, Şenol Demirci, Şükran Pakkan, Şükrü Küçükşahin, Taki Doğan, Taşkın Şenol, Tayfun Devecioğlu, Tay lan Sorgun, Tufan Türenç, Tuncay Özkan, Ufuk Büyükçelebi, Uğur Cebeci, Uğur Dündar, Uğur Şefkat, Ümit özdağ, Ümit Zileli, Ünal İnanç, Yalçın Bayer, Yalçın Bel, Yaşar Nuri öztürk, Yavuz Gökalp Yıldız, Yazgülü Aldoğan, Yılmaz özdü, Yücel Yener, Zafer Mutlu, Zafer Tokuş, Zekeriya Beyaz ve Zübeyir Kandıra.

Share this post


Link to post
Share on other sites

O balyoz kafalarına insin inş. Yahu yeter düşmediler şu memleketin yakasından yeniçeri artığı zihniyeti bozuk asalaklar...

Share this post


Link to post
Share on other sites
Tarafın haberi olduğundan direk yalan olarak kabûl ediyorum :confused1:

Kardeşim sende reddiyeci oldun çıktın yahu... Unutma ki onların haberleriyle bir çok şey ortaya çıktı... Bir çok plan...

Share this post


Link to post
Share on other sites
Tarafın haberi olduğundan direk yalan olarak kabûl ediyorum :confused1:

 

Mesela hangi gazete verse inanırdın?

 

Anlıyorum! sen demek istiyorsun ki "millete komplo planı" v.s bunlarda palavra öylemi ?

 

bu arada inansanda inanmasanda pek önemi yok. çünkü; haticeye değil neticeye bakıyor bu millet!. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kıymetli arkadaşlar sakalı çarşafı bırakın da, kulak verin bakın ki, Türkiye Cumhuriyeti'nin emekli bir genarali yaptığı iddia edilen darbe çalışmalarına karşı kendini nasıl savunuyor. Diyor ki; Biz bütün dinlere saygılıyız!, bizim mücadelemiz irtica ile. İrtica'ya kaynak olarak ise, Kuran-ı Kerim'in indirildiği çağa hitap ettiğini, bugünün gerçekleriyle bağdaşmadığını filan söylüyor. Yani efendiye göre Kuran artık geçersizdir ve bu asırda geçersiz bir kitabın kurallarını yerine getirmek irticadır. Allah senin belanı versin!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Şimdi Allah tabi ki onun belasını versin bende demek istiyorum ama yok zati Allah onun belasını vermiş ki öyle konuşuyor. o na bu vakitten sonra hiçbişi kâfi gelmez gelse gelse azrail meleği gelir.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Mesela hangi gazete verse inanırdın?

 

Anlıyorum! sen demek istiyorsun ki "millete komplo planı" v.s bunlarda palavra öylemi ?

 

bu arada inansanda inanmasanda pek önemi yok. çünkü; haticeye değil neticeye bakıyor bu millet!. :confused1:

Evet millet ona baktığından zaten Taraf dediğin zaman küfrediyor.En orduya düşman İslami kesimdeki kişilerde bile milliyetçi duygular belirip "Ordu yıpratılmak isteniyor" diyenler çıkıyor.Neredeyse her kesimde milliyetçi duygular ortaya çıkıyor.Eğer Açılım zamanı bir seçim olsaydı görücektik.Ama Sayın Başbakanımız(hatasından döndüğünden ötürü takdir ediyorum) olayı düzeltti.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Arkadaşlar, bir yayın organı illaki islami bir yayın olunca doğru haber yapar yoksa yapamaz diye bir kaide yok.Böyle bir saçmalık olamaz.Elbette ki uç noktada olanlar var,bu reddedilecek bir şey değil lakin ,

ben bizzat yazarın biri ile bu konu hakkında görüştüm ve yayın son derece doğru.

Adalet de Hz.Ömer gibi olmak da fayda görüyorum..Ayrıca tüm yayın organları aynı haberi aynı şekilde verdi ve islami kesim olmayan gazeteler dahi kişilere değil haberin bizzat kendisi ile yazdılar.Gün boyu bu balyoz haberini takip ettim.Ne eksik var ne fazla.

Sahi şu soruyu bende sorsam:

Hangi gazete yazmış olsa idi "evet doğru" nidaları çıkacaktı?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aslında Taraf'ı diğer kartel gazetelerinden ayırmak lazım. Gerçi ayırmak lazım mı bunu kesin olarak söyleyemesek bile bir tutamayacağımız gerçeği kesinlikle bedahat derecesindedir. Taraf ve kartel gazetelerinin ortak noktası dine olan mesafeleri olsada taraf dine karşı diğer yobazlardan daha saygılı. Mesela başörtüsü konusunda açıktan destek veriyorlar hükümete. Azınlıkların hakları onların en önemli gündem maddesi, darbe planlarını deşifre etmek, ya da deşifre edilenleri yayınlamak da artık onlar için çok sıradan. Şimdi sorarım size, samimi olmasalar bile bu söyledikleri, savundukları aslında bizim savunduğumuz şeyler değil mi? (Samimiyete gelince sormazlar mı adama, hangimiz ne kadar samimiyiz ki biz müslümanlar olarak ?) Taraf gazetesinde gözlemlediğim bir diğer önemli nokta ise, gazetenin gerçekten 'sol' bir gazete olduğudur. Diğerleri sol diye görünür yahut lanse edilir, fakat gerçekte kemalist rejimim sözcülüğünden başka birşey yapmazlar. Gelelim ordu meselesine, bugün Tsk'nın bütün general rütbesi orduyu terketmedikçe, bağımsız bir yargı önünde yargılanmadıkça ben bu ordudan bir hayır geleceğine inanmıyorum, inanamıyorum. İmdi bırakın vuran vursun. Bunları kanun yoluyla temizlemenin oluru yok, daha dün akşam saatlerinde askere sivil yargı yolunu açan yasa anayasa mahkemesi tarafından iptal edildi!

Biz bu Taraf gazetesinin yaptığı türden haberlere alışık değiliz, o nedenle biraz afallıyoruz. Hem şöyle düşünelim, ortaya çıkarılan bunca haber, (darbe planları, ses kayıtları, şunlar bunlar...)gizli saklı kalsaydı daha mı bi müreffeh olacaktık?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Doğruyu kim söylüyorsa onu kabul etmek gerekir... Şimdi bu yazıları vakit yazsa kimse tınlamaz... Ama taraf yazınca atatürkçü kesimde acaba diyor... Bu bakımdan bence önemli...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...