Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
Sign in to follow this  
yunuscoskun

Üstad Hakkında Anket Röportaj Karışımı Birşey...

Recommended Posts

Sevgili kardeşlerim üstadı tanıyan onu takip eden insanların ondan neler aldığını ve nasıl bu yola girdiklerini öğrenmek için bir kaç soruluk anket - röportaj karışımı birşey hazırlamaya karar verdim. Bu sayede yeni arkadaşlara nasıl nüfuz edebiliriz bunun cevabını bulmaya çalışacağım... Bir kaç soru hazırladım ama sizdende düzeltme ve ekleme bekliyorum... saygılarımla

 

1) Bize öncelikle kendinizden bahseder misiniz ? (ısındırmak maksatlı adam kimdir necidir bilelim )

2) Üstad ile ilk ne zaman , ne şekilde tanıştınız ?

3) Üstad hayatınızda ne ifade ediyor ?

4)Üstadın size ve hayatınıza kattığı şeyler nelerdir ?

5)Üstadın hangi eseri sizi daha çok etkiledi ? Neden ?

6)Üstadın hayatındaki hangi olay ve hangi kişi sizi etkiledi ?

7)Üstadı hayatınızda bir kişinin yerine koymak isteseniz kimin yerine koyardınız ?

8)Üstad sizin için hangi sanat dalıyla ön plana çıkıyor ? Neden ?

9)Üstad'ın fikri mücadelesinin hangi safhası size göre en önemli devredir ? Neden?

10)Üstadın şiirlerinden en beğendiğiniz hangisidir ve size ne ifade eder ?

11)Üstad şu an hayatta olsa onunla ne yapmak isterdiniz ?

12)Üstad size hangi konularda rehberlik etmektedir ? Nasıl ?

13)Üstad'ı birkaç cümle ile özetleyecek olsanız nasıl anlatırdınız ?

 

Arkadaşlar benim yarım idrakimle bu kadarı çıktı düzeltilmesi gereken ve eklenmesi gereken sorular varsa lütfen iletiniz...Vesselam

Share this post


Link to post
Share on other sites
Bu sualleri kime, nasıl ve ne şekilde yönelteceksiniz?

Üstadla tanışmış kişilere mail veya doğrudan yazı yoluyla yönelteceğim.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ben 11. soruyu anlayamadım birader,nasıl bir cevap verilebilir ki? Kırlarda gezmek,sigara içmek gibisinden şeyler mi söylenilecek.

Share this post


Link to post
Share on other sites

11. soruya el cevap

 

Konferanslarında sigara paketini tutmak.

Gözünü diktiği nesneyi hemen takdim etmek...

Share this post


Link to post
Share on other sites

ALLAH RAZI OLSUN CAN KARDEŞİM ÇOK GÜZEL BİR FİKİR DÜŞÜNMÜŞSÜN BU KONUDA ÜSTADA MUHABBET BESLEYEN CAN KARDEŞLERİMİN BU ANKETE KATILACAĞINI İNANIYORUM İNŞAALLAH ÇOK GÜZEL SOHBETLER OLACAK BİZDE MÜSAİT BİR ZAMANDA BU ANKETE KATILACAĞIZ YENİ PROJELERİN DEVAMIYLA ALLAHA EMANET OL CAN KARDEŞ.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Selamlar,

 

Haddinden fazla uzadığından sigaranın hükmü ile ilgili tartışmaların devam etmemesi yönünde daha önceden bir karar almış ve bir başlıkta bunu dile getirmiştik. Başlığı okumayanlar olabileceğinden belki de bunu 149 ID'li kural başlığımıza eklememiz gerekecek. Neyse, bu kararımızı burada da hatırlatıyorum. Aynı mesele üzerinde bundan sonra yazılan mesajlar silinecektir.

 

Saygı ve selamlarımla

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yunus kardeş iyi düşünmüşsün bunu.Birde şöyle olsaydı bu formdaki tüm gönüldaşlarla yapılan bir ankette olabilirdi bu.Hem iyide olabilirdi herkesin bir açıklaması mutlaka olurdu.Bu ankete kanaatim herkes seve seve katılırdı, tabiki bende :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Can kardeşim efendimin sözüyle röportaşa başlamak istiyorum.Bildiklerinizi ve öğrendiklerinizi değil inandıklarınızı söyleyin diyor.Bende üstad hakkında inandıklarımı can kardeşlerimle paylaşmak istiyorum olaki anlattıklarım içinde yanlışlıklar çıkarsa bilen can kardeşlerimin yardımlarını bekliyorum.1.Soruyla başlayalım:Bana can kardeş diyebilirsin maksat muhabbet değilmi sonuçta hepimiz can kardeşiz ben öyle inanıyorum 34 yaşındayım üstatla tanışmamız çok sevdiğim bir abimin 1999 yıllarının başında O ve BEN kitabını elimi tutuşturmasıyla başladı yaşadığım bölgede üstadın fazla eserleri yoktu.1999 yılının ortasında istanbul'a abimin yanına gelmemle sahaflarda ,üstadın eserlerine kavuştum inşaallah canınızı sıkmamışımdır.2.Sorumuza gelelim:Dediğim gibi 1999 yıllarının başında O ve Ben'le tanıştım.O zaman fazla bir şey anlamadım ama kitabı aralıklarla okudukça maşallah diyelim .Efendisiyle arasındaki o mübarek bağa imrendim o ne güzel bağ maşallah bize üstadı verdi.3.Sorumuza gelelim:Can kardeşim bunu nasıl anlatayım ki HAYATIN direk kendisini ifade ediyor.Yaşanılacak gerçek hayatı ifade ediyor.Bunu en güzel üstad anlatır .Ey genç adam bu düstür sana emanet olsun.Ötelerden habersiz nizama lanet olsun.4.sorumuza geçelim:Can kardeşim hayatıma HASRET ve ÖZLEM'i kattı birde en önemlisi UMUT.5.SORU:RABITA-İ ŞERİFE eseri üstad efendisiyle tanıştığı zaman eline tutuşturulan o mübarek eser herhalde has odanın sırrı onda mübarek olsun.6.SORU:Olay dersen efendisiyle kaşgari dergahındaki o ilk sohbeti kişi ise gene o mübarek zat Es seyit Abdülhakim ARVASİ (K.S)7.SORU:İmam-ı Gazali8.SORU:Sanatın gerçek çekirdeği olan SULTAN FİKİRLE öne çıkıyor.Neden dersen bu ALLAH'ın lütfu onu dilediğine veriyor insana düşen görev ise ona karşı gelmek değil teslim olmak biz böyle inanıyoruz.9SORU:Efendisiyle tanıştığı ilk an sonucunda o mübarek nazarla gönlüne o mübarek mücadelenin temelleri atılmıştır efendisinin eliyle.10Soru:Bana yakan gözlerle bir kerecik baktınız.Ruhuma büyük temel çivisini çaktınız.Herhalde bu anlatılmaz o nazarı yemek lazım.11SORU:Onu dinlemek isterdim.12soru:Mürşit ile Mürit ,kendisi yaşamış ne mutlu ona13.soru:Can kardeşim nasıl anlatayım gönlüme güzel bir hayal geldi onu can kardeşlerimle paylaşalım.Üstada ULU ZATLARIN toplandığı bir yerde nöbetçilik yapma görevi verilmiş tek başına toplantı sırasında düşman saldırısına maruz kalmış fakat ne olursa olsun düşmanın o kapıdan içeriye geçmesine izin vermemiş üstad.ALLAH ondan ve sevdiklerinden razı olsun inşaallah bizden bu kadar hakkınızı helal edin can kardeşim yeni projelerini bekliyoruz ALLAH razı olsun.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...