Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
Sign in to follow this  
NFK-Fan

Özel Mesajlar Ve Forum Mesajları Hk Mühim Duyuru

Recommended Posts

Selamlar,

 

Değerli kullanıcılarımız, son zamanlarda özel mesajlarla rahatsız edildiğini belirten iki farklı kullanıcımız oldu ve araştırmalarımız neticesinde malesef bu şikayetlerin haklı olduğunu teyit ettik. Hatta küçük bir MySQL araştırması, malesef bazı kullanıcılarımız tarafından sitenin asla tasvip etmeyeceğimiz bir şekilde kullanıldığını bize gösterdi. Müşahedelerimize göre, bazı kullanıcılarımız, neredeyse sadece özel mesajlarla birbiriyle yazışmak için sitemize giriyordu. Normal bir arkadaşlıktan, yahut sadece birbirine ileri derecede muhabbet duyan kişilerin halinden bahsetmiyorum. Gelen iki şikayet bizi arka planda bu iki şikayeti de aşan bir rezalet tablosuyla yüzleştirdi. Bazı üyeler özellikle zıt cinsiyetteki üyelerimize karşı hakikaten haddi aşan, iyi niyetle değerlendirilmesi mümkün olmayan laubali yaklaşımlarda bulunuyor ve biz sitemizin bu emellere alet edilmesini asla ve asla istemiyoruz. Bahsettiğim halin erkekler için de, bayanlar için de misalleri olduğunu üzüntüyle belirtmek istiyorum. Gerek hakkında şikayet gelen, gerekse de tasvip etmediğimiz hareketlerini tesadüfen keşfettiğimiz üyelerin nicklerini sır olarak saklayacağız, fakat lütfen herkes kendisine bir çeki düzen versin. Bizi, bu son meselede aldığımız bazı tedbirleri tekrarlamak veya onların daha radikallerini almak mecburiyetinde lütfen bırakmayın.

 

Bugüne kadar yalnızca şikayetler geldiğinde özel mesajları kontrol etme taraftarı olmuştuk, zaten forum sistemimiz de kodlanışından dolayı mesaj kontrolünü oldukça zorlaştıran bir yapıdaydı. fakat son durum, bize bugüne kadar bu hususla ilgilenmeyerek yanlış yaptığımızı gösterdi. İki kullanıcımızın kendilerine gönderilen özel mesajlardan dolayı tarafımıza şikayette bulunması ve neticenin bu 2 şikayeti kat kat aşan, korkunç ve incelemesi dahi yüz kızartıcı olan bir tabloyla bizleri karşı karşıya bırakması bundan sonra periyodik olarak bizi PM kontrolü yapma veya tam aksini düşünürken PM kapasitelerini kademeli olarak düşürme mecburiyetinde bırakabilir. Onca işimiz arasında, yapmaktan kesinlikle sıkıntı duyacağımız veya yapmaya taraftar olmadığımız işlere bizleri lütfen mecbur bırakmayın.

 

Tekrarlıyorum; kastımız asla dostane muhabbetler, iletişim ihtiyaçları, hatta gönülsüz toleransımızın son noktası olarak birbirini samimiyetle seven iki kişinin site içinden yazışmaları değil (bu son mesele için de forum PM'leri bir irtibat yolu olarak kullanılmamalıdır, forumu açan kişiler olarak bunu isteme hakkımızın ve sağlama yükümlülüğümüzün bulunduğunu takdir edersiniz). Fakat amiyane tabirle insanlara sulanıldığını, aynı anda karşıt cinsiyetteki birden fazla kişiyle seviyesiz yazışmalar yapıldığını, karşıt cinsteki arkadaşları rahatsız edici boyutlara varan ısrarlı yazışmaların sürdüğünü ileride de görürsek alacağımız tedbirler çok daha ağır olacaktır.

 

Lütfen herkes samimiyetle niyetini kontrol etsin. Biz burada karşıt cins ile arkadaşlık kurma veya eğlenme - özellikle altını çiziyorum - gayesiyle üye olunmasını istediğimiz bir site açmadık. Amaçlanmadığı halde insani bir durumla karşılaşılmasına itirazımız yok; fakat onca müsbet gayesinin yanına bu çirkin emeli de ekleyenler ve siteyi farklı amaçlar dahilinde kullanmak isteyenler niyetlerini acilen düzeltmedikleri sürece aramızda artık barınamayacaktır. Bizim burada bulunmaktaki asıl amacımız haricinde bir gaye ile aramıza katılanlar, biz kendilerine karşı hamlelerde bulunmadan ya hallerini düzeltsin, ya da gerekeni yapmayı bilsin. Bizlerden, sitemizin bu seviyesizliklere mevki kılınmasına göz yummamız asla beklenmemelidir!

 

Bir site yöneticisi olarak hazırlamak zorunda kalmanın bile büyük bir acı verdiği bu duyuruyu yapmamızdaki sebep, herkesin kendini bir kez daha gözden geçirmesi lüzumunun ortaya çıkışıdır. Ne olup bittiğini görmüş olduğumuz halde isim vermemeyi uygun buluyoruz, çünkü amacımız insanları rezil etmektense yanlış yapılmasının önüne geçmektir. Tesadüfi seçimlerle mesaj takibimiz bir süre daha devam edebilir. Üstad'ın ruhundan utanmadan bu tarzda davranmayı sürdürenler olursa, profillerinde "atıldı" ibaresini görebilirsiniz.

 

Bundan böyle özel mesajla rahatsız edilen kullanıcılarımız, kendilerine gönderilen özel mesajı silmeden, mesajın adres çubuğunda görünen PM ID numarasıyla şikayetlerini bize (özellikle bana) mutlaka iletmelidir. Bu hal yalnızca son meseleyle ilgili değildir, rahatsız edici bir özel mesaj aldığınız her zaman bildirimde bulunabilirsiniz.

 

Ayrıca bazı kullanıcılarımız tarafından sitemizin son dönemde seviyesinin düştüğüne dair bizim de iştirak ettiğimiz şikayetler iletiliyor. Bir süre için bu hususta sert davranacağımızı ve yönetim olarak onay vermediğimiz mesajlardan bazılarını yazıldıktan sonra kaldıracağımızı da bildirmek isterim.

 

Kendimize gelmemiz dileğiyle,

 

Saygı ve selamlarımla

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...