Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
NFK-Fan

1 Kasım 2010 Yazılım Güncellemesi

Recommended Posts

Selamlar,

 

Değerli arkadaşlar, bugüne kadar göstermiş olduğunuz destek sayesinde pazartesi günü itibarıyla 10.000 üyeye ulaşmayı hedefliyoruz. 2 kişi olarak çıktığımız bu yolda on binlere ulaşmanın mutluluğunu bizlere yaşattığınız için önce şahsen, sonra da yönetimimiz adına her birinize tek tek teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonra daha büyük bir hız ile yolumuza devam edecek, internet ortamı dışındaki hayatı daha sıkı bir şekilde kucaklayacak ve daha fazla kişiye ulaşma fırsatı bulacağız.

 

Çalışmalarımız, 10.000 üyeye ulaşmayı hedeflediğimiz pazartesi günü sitemizi yepyeni bir çehreyle karşınıza çıkarmak yönünde hızla ilerliyor. Allah kısmet ederse 1 kasım 2010 günü içerisinde forumu güncellemeyi ve portal yazılımını değiştirmeyi planlıyoruz. Site çehresini tamamen değiştirecek olan bu güncellemeden siz kullanıcılarımızı da haberdar etmek istedik. Daha esnek bir yazılım altyapısına kavuşmak, görsellik ve içerik sunumu açısından daha dikkat çekici bir izlenim bırakmak, ana sayfamızı daha dinamik hale getirmek ve internetin geldiği noktanın mecburi kıldığı bazı değişiklikleri uygulayabilmek adına yapacağımız güncelleme esnasında, meydana gelebilecek olan erişim aksaklıklarından dolayı şimdiden özür diliyoruz.

 

Güncellemenin ardından bir süre için ana sayfa ile forum bağlantısı kopacak. Yani aktif konular, kullanıcı girişi, istatistik bilgileri ve online kullanıcılarla ilgili kısımlar bir süreliğine devredışı kalacak. Bu durumu da en kısa zamanda ortadan kaldırma gayreti içerisinde olacağız.

 

Bugüne kadar sitemize göstermiş olduğunuz teveccühten dolayı tekrar teşekkür ediyor, geçiş esnasında meydana gelebilecek muhtemel erişim aksaklıkları dolayısıyla şimdiden özür diliyoruz. Umarız yeni altyapımız gelecek adına daha hayırlı olur, yeni çehremiz teveccühlerinize nail olur.

 

Saygı ve selamlarımla

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bu forum aracılığı ile varolan, fakat biribirimizden haberdar olamadığımız gönüldaşlarımızla tanışmamıza, muhabbet ve bağımızın kuvvetlenmesine vesile olan kurucu ve yönetici kardeşlerimize şükranlarımı sunar, müteakip çalışmalarınızda muvaffakiyetler dilerim.

 

İnşallah hayırlı olur, Cenabı Allah yar ve yardımcınız olsun Ahmet kardeşim.

 

Dua ve muhabbet ile...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Öncelikle sizlere şükranlarımı sunarak başlamak istiyorum. Merhum Üstad Necip Fazıl'ı böylesine geniş kamsamda öğrenmek bu site sayesinde oldu.Allah razı olsun sizlerden. Temennim istediğiniz sayıya ulaşırsınız.

Yüce Rabbim çalışmalarınızda gönlünüze göre versin. İnşallah-u teala çalışmalarınız güzel sonuç verir.

Saygılarımla...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hazır eliniz değmişken özel mesaj kutusunu biraz daha büyültebilirseniz çok hoş olur.

 

Ben bu değişikliği hiç sevemeyecem galiba. Ahh ah nerede o eski ipb sürümleri :) Nerede benim "Yardımcım" ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Selamlar,

 

Değerli kullanıcılarımız, güncellemenin önemli bir kısmını tamamladık. Şu anda güncelleme sebebiyle ortaya çıkan birkaç problem konusunda sizi bilgilendirme gereği hissediyorum.

 

1. Dil dosyalarının çevirisi tam olmamakla beraber 10 gün sonra bu konuyla inşallah ilgileneceğim.

 

2. Üyelerimizin, çeviri tam olmasa da nisbeten daha Türkçe bir ekran görebilmeleri için ana sayfanın alt kısmındaki dil seçim panelinden Türkçe'yi seçmesi gerekmektedir. :)

 

Saygı ve selamlarımla

Share this post


Link to post
Share on other sites

Es-Selamun Aleyküm.

Hakikaten çok mutlu oldum. Umuyorum ki burası kalabalık değil cemaat ifade eder ve bu ruhun karargahı olur.

Yeni yüzü çok beğendim. Girişiyle forumuyla harika. Renkler, yazı stilleri herşey çok güzel ancak el alışkanlığından ötürü bazı yerlere alışmam zaman alacak. :)

Allah razı olsun NFK-Fan ve ekibi.

Vesselam...

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Çok daha güzel olmuş.Allah daha iyi etsin.İlk mavi tema pek hoşuma gitmemişti ama şuanki sarı tema çok güzel olmuş.Maşallah

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sitemizin yeni halini beğenmedim açıkçası alışmak biraz zor olacak gibime geliyo

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Selamlar,

 

Değerli arkadaşlar, evvela bu dönemde özellikle teşvik edici cümleleriyle manen yanımızda olan tüm kullanıcılarımıza teşekkür etmek istiyorum. Şu son 2 hafta gerçekten çok zor bir dönemden geçtik ve herbirimiz büyük stresler yaşadık. Güncellemeden kaynaklanan ve bir önceki mesajımda bahsettiğim problemlerin tümü giderilmiş durumda. Forumun dil dosyalarını çevirmeyi de bugün itibarıyla tamamladım, arada kalan eksikliklerden özel mesajla bizleri haberdar edebilirsiniz. Çeviriyi yaparken ifadenin geçtiği yeri doğrudan görmüyor olmak ve dil yapılarındaki uyumsuzluğu gidermemizi sağlayacak esnekliğin forum altyapısında sağlanmamış olması, birtakım ufak sıkıntılara sebebiyet vermiş olabilir. Bu gibi meselelerde de özel mesajlarınızı bekliyor olacağım.

 

Önümüzdeki dönemde, yeni hedeflerimiz forumun bazı yeni özelliklerini devreye sokmak ve yavaş yavaş ana sayfa-forum entegrasyonunu gerçekleştirmeye başlamak olacak. Bu hususta da sabırlarınızı ve tavsiyelerinizi bekliyor olacağız. Sizler de bu başlık altında yeni çehremizle ilgili düşüncelerinizi paylaşarak bazı konularda bize yol gösterebilirsiniz. Özellikle yaşadığınız sıkıntılarla ilgili çözüm tavsiyelerinizi sunmanızı bekliyoruz.

 

Özel mesaj kapasitesi istek üzerine arttırılmıştır.

 

Son olarak alışma devresinin hepimiz için sıkıntılı geçtiğini vurgulamak istiyorum. Eski çehreye alıştığımız gibi, yeni çehreye de alışacağımızdan eminim. Bu hususta en büyük ihtiyacımız sabır olacaktır. Sizlerden de bu süreç içerisinde sabırlı davranmanızı istirham ediyoruz.

 

Her türlü desteğiniz için tekrar teşekkür ediyorum.

 

Saygı ve selamlarımla

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Allah razı olsun.. Emeklerinizin karşılığına her iki dünyada da nail olursunuz inşallah. Sizler bu davada sırtlayıcı oldukça, bizler takipçiniz olmada her daim hazırız.

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Selamlar,

 

Güncellemeden sonra, özel Mesaj sisteminde meydana gelen bir değişiklikle ilgili olarak kısa bir bilgilendirme yapmak istiyorum. Bildiğiniz gibi özel mesajlar forumdaki güncellemeden sonra forum konularına benzer şekilde, mesaj grubu tarzında görüntüleniyor. Yazışma esnasında bu mesaj grubu her iki kullanıcının da mesaj kutusunda beliriyor.

 

Bir kullanıcı kendi mesaj kutusundan daha önceden başlatılmış olan bir görüşmeyi silerse, bu kullanıcıya aynı görüşme içerisinde cevap vermeniz mümkün olmamaktadır. Yani karşı taraf bir yazışmayı kendi mesaj kutusundan sildiğinde, bu yazışma sizin mesaj kutunuzdan kalkmamakla beraber, muhattabınızın mesaj kutusunda bulunmayan bir yazışma için ona cevap yazmanız mümkün değildir. Bu durumda karşı tarafa yeni bir görüşme başlatarak ulaşmanız gerekmektedir.

 

Değişen sistemin, bilinmediği takdirde bazen can sıkabilecek bu etkisi hakkında sizleri bilgilendirme gereği hissettik.

 

Saygı ve selamlarımla

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Haddim olmayarak bir hususu dile getireceğim. Gözlemlediğim kadarıyla yeni konu açıldığında konu güncel olup sağ köşede görünüyor. Var olan başlıklara yeni mesajlar eklendiğinde herhengi bir canlılık göremiyorum ben. Pekçok yeni yazılan iletilerin (yeni konuların değil) adım adım takip neticesinde farkına varıyorum. Bence kıymetli hususlar bu şekilde gözden kaçabilir. Acaba her yazılan mesajın sağ üst köşede görünür halde olması daha mantıka uyar değil midir? Sadece dışardan üye nazarıyla bakıyorum. Ve bir kaç tanıdığımdan da siteye girdiğinde aynı bağlamda eleştiri aldım.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Selamlar,

 

Bahsettiğiniz özelliğe sahip olan bir bloğun eklenmesi bizce de daha uygun olacaktı. Bugün sözkonusu işlevi yerine getiren bir modülü kurduk, umarım genel kanaat modülün foruma yakıştığı yönündedir.

 

Forumda yazılan son mesajları ana sayfada gösterecek bir sistem üzerinde ise çalışmaya devam ediyoruz.

 

Saygı ve selamlarımla

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Çok şık bir değişiklik olmuş elinize sağlık forumun işleyişine kayda değer bir ivme kazandıracağı muhakkak , zamanla mükemmelin yakalanacağından kuşkum yok.

dua ile...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Biz paylaşımların aktifliği üzerinde durduk. Sanırım yapılan düzenleme ile bu husus tamam. Yalnız konum itibariyle diğer yöneticilerden ya da üye arkadaşlardan da fikir beyan edilirse, mutabakat neticesinde daha seçkin bir fikir ortaya çıkacaktır. Takdir edersiniz ki, her daim Üstad'a binaen konular paylaşılmıyor. Bizi takip eden ziyaretçi arkadaşlarımızın/yeni üyelerimizin direk site girişinde Üstad'a istinaden konularla karşılaşması daha yerinde olacaktır. Nitekim aktif konuların, önceki düzenlemede olduğu gibi sağ üst köşede yâhut dediğim gibi belirtilen görüşler neticesinde daha görsel bir mekana yerleştirilmesi sanırım uygun olur.

 

Umarım anlatabildim.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Siz, Aktif Konular kısmında sadece Üstad ile ilgili açılan yeni konuların ve Üstad'la ilgili başlıklara yazılan yeni mesajların mı görüntülenmesini istiyorsunuz sayın sark kardeşim? Son mesajınızdan öyle anladım, ki eğer öyleyse bunun olabilirliği konusunda NFK-Fan adminimiz teknik bilgiyi verecektir, lakin şu anki sistemde siteye eklenen her yeni konu ve mesaj için ilgili modülde bildirim görmekteyiz ve şahsen bunun daha kullanışlı olduğunu düşünüyorum. Farklı talepleri olan arkadaşlarımız da varsa onlar da fikirlerini beyan edebilirler, kullanışa ve uygulanabilirliğe göre değişikliğe gidilebilir.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tabi ki herhangi bir konuda yapılan paylaşım/yanıtlama güncellenir/güncellenmeli. Yalnız aktif konularda hep Üstadımızla alakalı hususlar dile getirilmiyor. Bu konseptin daha farklı bir köşeye taşınması nacizane kanaatimdir. Önceden olduğu gibi direk Üstadın şiirleri ile başlayan sayfa düzeni daha uygundu sanki. Aktif konular bölümü sağ üst bölümde/henüz değiştirilen mekanında daha uygundu kanımca. Tabi ki siz yöneticilerin takdiri daha mühimdir. Eğer üye arkadaşlarımızdan da muhtelif fikirler gelirse daha iyi olur. Yani ben bu başlığın içeriğinden değil, yerinden memnun kalmadım :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aktif konuların ve mesajların daima göz önünde olması, gerek kullanım kolaylığı gerekse zaman tasarrufu açısından makul bir tercih olmuştur. Bu bölümün kıyıda köşede, forumun sağında solunda olması göz yorabilir. Üstadımıza ait bilgilere şiirlere, nüktelere vs. anasayfa üzerinden ulaşılacağından bu bloğun yerinde kalması isabetli bir karar olur.Foruma misafir olarak girenler için de bu blok merak uyandırabilir güncel konuların varlığı alaka kesbedeceğinden sürükleyiciliği gözardı edilmemelidir.

 

Aktif konular bölümü site bünyesinde stratejik bir öneme sahip olduğundan yeri çok mühimdir, son hali gayet uygun ve yerinde olmuştur.Diğer görüşlerede saygım vardır, acizane kanaatlerimi paylaştım.

 

dua ile...

Share this post


Link to post
Share on other sites

×
×
  • Create New...