Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
Sign in to follow this  
Kalemdar

Muhsin Başkan’a Yakıştı

Recommended Posts

2009 yılında bir helikopter kazasından vefat eden BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun ismini taşıyan Kültür Merkezi Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış’ın katılımıyla Sultanbeyli'de açıldı.

 

Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezi açılışı öncesinde sanatçı Uğur Işılak’ın vermiş olduğu konsere vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Uğur Işılak konserinin ardından vatandaşlara hitap etmek üzere kürsüye gelen Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin ‘Bugün burada açılışını yapacağımız Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezi ile Sultanbeyli’ye yakışır yeni kültürel ve sanatsal mekanlar oluşturduk.

 

 

03_Mayis_2011_03_03_54_9105646014.jpg

 

Muhsin Yazıcıoğlu kültür merkezimiz; Aydos Kütüphanesi, 350 kişilik tiyatro ve konser salonu, 170, 160 ve 150 kişilik üç sinema, 500 m2lik galeri İstanbulensis, 1000 kişilik düğün salonu ve 225 kişilik nikah salonunu içinde barındırmaktadır.

 

Daha önce başlayan konser ve tiyatro faaliyetlerinin yanında, bu mekânda, bugüne kadar sinema salonundan mahrum kalan ilçemizi, “yedinci sanat” olarak isimlendirilen sinema ile de buluşturmayı başardık. Kültür merkezlerimizde, ilçemizdeki okullarda eğitim gören otuz bin çocuk ilk defa sinemayla tanıştı.

Bunun yanı sıra burada, şehrimize yakışan bir kütüphaneyi halkımızın hizmetine sunmanın haklı mutluluğunu yaşıyoruz. Osmanlı’nın ilk fethettiği kalelerden birisi olan Aydos’un adını, artık bir kütüphanede yaşatıyoruz. Aydos Kütüphanesi şu anda 20 bin basılı, 7 bin dijital kitapla ilçemize hizmet veriyor.

Sultanbeyli belediyesi olarak, sayısal kütüphanecilik sistemini kullanan ilk ve tek belediye olma özelliğini taşıdığımızı da ayrıca belirtmek isterim.’ dedi.

 

AÇILIŞI YAPILAN MUHSİN YAZICIOĞLU KÜLTÜR MERKEZİ VE AYDOS KÜTÜPHANESİ KİMLERE HİZMET VERECEK?

 

Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezi toplam 10.805 metrekare alana sahip, nikâh ve düğün salonu, sergi salonu, kütüphane, çok amaçlı tiyatro ve konser salonu ile üç adet cep sinemasından oluşan bir kültür kompleksidir.

Kompleksin kültür merkezi bölümü, 4605 metrekare kapalı alandan oluşmaktadır. Sergi salonu 500 metrekare, 350 koltuklu ve 4 adet kulise sahip tiyatro salonu, 300 metrekare alanı kapsamaktadır. Fuaye alanı ise iki adet idari ofisten oluşmaktadır. 50 metrekarelik alanda 40 kişilik ve 30 metrekarelik alanda 20 kişilik olmak üzere iki adet çok amaçlı sınıf bulunan komplekste, 170, 160 ve 150 kişilik olmak üzere 3 adet cep sineması vardır.

 

AYDOS KÜTÜPHANESİ

 

Aydos Kütüphanesi, 300 metrekarelik kütüphane salonu, 40 metrekarelik dijital kütüphane salonu ve 100 metrekarelik 2 adet çalışma sınıfından oluşmakta, aynı zamanda bilgi evi olarak kullanılmaktadır.

Toplam 18 bin basılı, 7 bin dijital kitaptan oluşan kütüphanemiz, çocuk kitapları, müracaat kitapları, genel kitaplar, Atatürk kitapları, test kitapları ve İstanbul kitapları olmak üzere altı bölümden oluşmaktadır. Kitaplar Dewey Onlu Sınıflandırma Sistemi’ne göre düzenlenmiş olup renklendirme yoluyla sınıflandırılmıştır. Kütüphanemizdeki tüm kitaplarda RFID manyetik bantlar mevcuttur. Güvenlik, sayım ve arama işlemleri RFID bantları ve el terminali aracılığı ile hızlı bir şekilde yapılabilmektedir.

 

Kütüphanden yararlanmak isteyenler için üyelik sistemi mevcut. Üyeler, çocuk kitapları ve genel kitaplar bölümlerinden 15 gün süre ile istedikleri bir kitabı ödünç alabilmektedir. Kütüphane içinde ders çalışmak ya da kitap okumak için herhangi bir üyelik gerekmemektedir.

Ayrıca Sultanbeyli Belediyesi'nin dördüncüsünü düzenlediği Geleneksel Şiir Şöleni bu yıl, dünyada sadece İstanbul'da az miktarda yetişen 'İstanbulensis' çiçeği ile anılacak.Türkiye'nin dört bir tarafından gelecek 13 şair, İstanbullulara şiirleriyle bahar esintileri sunacak. Bestami Yazgan, Haydar Ergülen, Hüseyin Akın, Mustafa Özçelik, Mürsel Sönmez, Osman Sarı ve Nurettin Durman'ın kendi şiirlerini seslendireceği dinleti, 6 Mayıs Cuma akşamı Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezi'nde gerçekleşecek. Bu yılki şiir şölenini belediyenin de logosu olan İstanbulensis çiçeğinin sembolize edeceğini belirten Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, bunun nedenini Ali Çolak'ın ifadeleriyle açıklıyor: "Crocus olivieri İstanbulensis, dünyada adı İstanbul olan tek çiçek. Sultanbeyli'nin ardında, Aydos dağında yaşar, ilkbaharda açar. Bizim bildiğimiz çiğdem değil mi bu? Çiğdem ama turuncu açıyor çiçeği, altı taç yaprağı var..."

 

Allah, her ilçeye bir Hüseyin Başkan versin...

 

Ercan Yılmaz / HaberKültür.Net

Share this post


Link to post
Share on other sites

11091292_794888097254190_231699878769226

 

Aziz başkanım , şu tatlı gülümsemenle kadeh kadeh kevser suyundan içesin İnşaAllah.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

amin inşallah. Allah rahmet eylesin. plastik bardak ve koca reis. modernize ayaklarından uzak....adine ,firdevse, naime çok yakındır inşallah

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...