Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
F.H

Efsanevi Siyasetçi Gafları

Recommended Posts

Başbakan Erdoğan’ın, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun yürüyen merdivene ters binmesini eleştirmesi ve Kılıçdaroğlu’ndan da ‘’ Sen de 4 kişinin tuttuğu attan düştün’’ cevabını alması, siyasetçilerin başından geçen ilginç olayları ve gafları gündeme getirdi.

Başbakan Erdoğan’ın rahatsızlanarak makam aracında mahsur kalması ve balyoz ile kurtarılmasının yanı sıra, şortla askeri birlik teftiş eden Turgut Özal´ın “Benim memurum işini bilir, Bir koyup üç alacağız, Biraz da küçük Turgut’la oynasınlar´ lafları ise hala hafızalarda yer ediyor.

Süleyman Demirel, mayo ile denize girerken, fotoğrafının çekildiğini anlayınca, elleriyle göğüslerini kapatmış, yüzme bilmeyen İçişleri eski Bakanı Abdülkadir Aksu da, otomobil lastiği ile denize girmişti. Aksu, ‘’Ferro Krom Tesisleri’’ için de ‘’Kırro Ferom Tesisleri’’ demişti.

ÇAY TOKUŞTURAN BAKAN

Çernobil faciası sırasında ise dönemin Sanayi Bakanı Cahit Aral çay bardağı tokuşturup ‘’Bizim çaylarda radyasyon yok’’ diyerek çay içmiş ve adı ‘’Bekerel Cahit’’ kalmıştı.

Özal döneminin Enerji Bakanı Cemal Büyükbaş ise memleketi Eskişehir’de petrol bulunduğunu açıklamıştı. Ancak bakanın petrol çıktığını söylediği yerin hemen yakınındaki benzin istasyonundan sızıntı olduğu belirlenmişti.

KADEHLERİ KARIŞTIRDI

Demokrat Partinin tek başına iktidarda olduğu yıllarda, Adnan Menderes’in “Odunu bile koysam milletvekili olur” sözü epeyce tepki çeken gaflardan birisi olmuştu. Bülent Ecevit ise Çankaya köşkündeki bir yemekte kadehleri karıştırıp konuğunun kadehini almıştı. Ecevit Afganistan Başbakanına ''Afgan Genel Müdürü'' dedi. ‘’Medeni Kanun’’ yerine ‘'Medeni Hatun’’ diyerek güldürdü. Ecevit, Eylül ayının ortasında 30 Ağustos'u da kutladı.

‘’MERHABA ASKER’’

Gaf denilince ilk akla gelen isimlerden biri olan Tansu Çiller ise ‘’Mübarek kurban şeker bayramınız kutlu olsun, Allah’ı size emanet ediyorum’’ gibi sözleriyle hatırlanıyor., Kırat yerine “Beyaz At’’ diyen Çiller, Haydar Aliyev’e ''Haydar Ali Bey'' demiş, belediyedeki zabıta memurlarını da ''Merhaba Asker'' diye selamlamıştı.

Süleyman Demirel ise ‘’Dün dündür bugün bugündür…Yollar yürümekle aşınmaz, Ege bir Yunan gölü değildir. Ege bir Türk gölü de değildir. Binaenaleyh, Ege bir göl değildir’’ sözleriyle hatırlanıyor. Deniz Baykal da, Aşık Veysel’i anma gecesinde ‘’Çorum’dan çıkıp geldi’’ diyerek, Sivaslıları hem üzdü, hem güldürdü.

ÇİÇEK SULADI

Erdal İnönü, ‘’Seni sevmeyen ölsün’’ diyen vatandaşa ‘’Aman ölme bir oy gider’’ cevabını verirken, SHP eski Genel Başkanı Aydın Güven Gürkan da Kızılcahamam mitinginde vatandaşlara ‘’Sevgili Kızılderililer’’ deyince meydan, kahkahaya boğulmuştu.

TBMM eski Başkanı Hüsamettin Cindoruk ise kendisini gece 03.00’de telefonla arayan ve ‘’Sayın Başkanım inşallah uyumuyordunuz’’ diyen yakın bir arkadaşına ‘’ Yok uyumuyorum, 3-5 nöbetçisiyim’’ cevabını vermişti..

AKP’li Turizm eski Bakanı Atilla Koç ise ‘’Uyuyan Bakan’’ olarak tarihe geçti. CHP Tunceli milletvekili Kamer Genç’in çapkınlık yaparken yakalandığı iddiasına karşılık, ‘’Ben çiçek sulamaya gitmiştim’’ cevabı ise Türk siyasi hayatına kazındı…

  • Like 4

Share this post


Link to post
Share on other sites

Değme kepazelik Kılıçdar'ın Lefter'le ilgili füzesinin yerini tutamaz. Ejderhaya atsan dişi kesmez, havaya atsan atmosferi söker atar şerefsizim. 'Çocukluğumuzda Lefter çok iyi bir kaleciydi, ondan etkilenip Fenerli oldum' demişti Tunceli'nin dünya kültür mirasına kazandırdığı yerli Brad Pit. O gün Türkiye'nin siyaset tarihine bir satır daha kaydedildi. Ben de Kemal çok iyi bir palyaço olduğu için manifaturacı dükkanı açıp sermayeyi sizden toplamaya karar verdim. Garanti Bankası Cumhuriyet caddesi şubesi, hesap no 772-66624**... Öperim mübarek ellerinizden efendim.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tansu Çiller'e özel bir parantez ayırmak gerekiyor bu konuda. Şöyle ki:

 

* Belediye zabıtalarını selamlarken "merhaba asker" demiştir.

* "Deccal değil, Yılmaz olsa ne yazar." Tersini söylemeye çalışırken.

* Bir mitinginde konuşurken ezan okunmaya başlar. Çiller susmaz, arkadan gelen uyarılar ile saygu duruşuna geçer. Ardından; "İşte bu ramazan sesleri semalarımızdan hiç eksik olmasın diye bize oy verin" der.

* "Halüsinsyon" demeye çalışması da ilginçtir. İnternetten dinlemenizi salık veririm.

* Samsun'da Mübarek Ramazan Bayramını kutlarım derken arkadan bir ses uyarır ve Kurban Bayramı olduğunu söyler. Tansu Çiller devam eder, Ramazan Bayramı olmasa da en az onun kadar Mübarek olan Kurban Bayramınızı..."

* Trabzon'u, Akdeniz'in incisi yapmaya heveslidir.

* Şerefsiz Onbaşı? Taocu Mesut'da demiştir. Mesut Yılmaz diyalogları ilgi çeker.

* Haydar Aliyev'e Haydar Ali Bey diye seslenmiştir. Erzurumlulara "Serhat Şehirliler" demiştir.

* "Hükümet ekonomiyi düzeltmek için ha bir becelleşiyor" demiştir. Yeni kelime türetmiş yani.

* Cenab-ı Allah'ı sizlere emanet ediyorum!

* Mesut Yılmaz iktidarsızdır demiştir Mecliste. Mesut Yılmaz dahil herkes gülme krizindedir. Bu iktidar, iktidarsızdır!

* İstihparat dairesi eski başkanlarından birine hitaben; "Sayın Köstebek".

* Anıtkabir Defterine:

"Yüce Önder. Ulu ve büyük Atam! Doğru Yol partisi'nin 14'üncü yılını idrak ediyoruz. (Sonra 14'ün üzerini karalamış, 15 yapmış) Laik Türkiye Cumhuriyeti'nin ve demokrasinin bekçileri olarak 16'ıncı yılımızda huzurundayız... Davamız yarım asırlık yani 65 yıllık bir davadır. Milliyetçilik ve çağdaşlık yolunda yarım asırdır yani tam kırk yıldır yürüyoruz. Bu ülkenin çimentosu olmanın sevinci içindeyiz. Biz bu ülkenin çimentosuyuz. Bizimle tuğlaları yapıştıracaklar, duvar örecekler, bina yapacaklar, içimize girecekler. İlkelerinin ışığı altında partimizin 17'nci yılını kutluyor saygılar sunuyorum. Görüşmek üzere"

* Çiller: Kırat'ın yemini verecek misiniz? Oy istiyor.

Vatandaşlar: Eveet!

Çiller: Biz de sizin yeminizi vereceğiz!

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vaktin birinde Türkiye'de gene geleneksel bir darbe olmuş askerler yönetimi ele geçirmiş ve Kenan Evren

"Aziz Yurttaşlarım;

Bir defa daha belirliyorum ki..."diye başlayan konuşmasıyla yönetime el koymuş komutan,subay,erbaş ve erler olarak hepsinin vatan ve milletin huzuru mutluluğu ve refahı adına(!)herşeylerini gerekirse canlarını bile koyabileceğini Türk milletine anlatmıştır ulusal devlet kanal ve radyosuyla.

 

Tabi o zamanlarda devlet başımızda ama öyle özel kanallar yok böyle radyolar da da dj ler fink atmıyor.Hukumet aleyhine birinin bişey söylemek ne haddine.Sağ-Sol yukarı-aşağı derken hapislerde portakalla dayak yersin valla.O zaman tabi Reha Muhtarlar çıkıp bıçaklanan adama"canınız yandı mı"gibi sorular sormaz,her nerede yaşanıyor ve yaşatılıyorsak demez,Uğur Dündarlar "Sayın izleyiciler gün geçmiyor ki"diyerek abuk sabuk haberler sunmazdı.

 

Halk eğitimsiz cahil zaten.Konuşmaktan anlamaz önüne ne verirsen onu sürdürüp giderdi.Koyun gibilerdi aynı nereye sürüldüğünü bilmezler önüne bi avuç ot verince susarlardı.Genç zihinlerin memleket meseleleri hakkında fikri çok ama zikri azdı.Konuşamazlardı.Halk cari açık filan nedir bilmezdi hiç(hoş şimdi sorsan cari açık ne diye hiç kimse bilmez ve zavallı halkım cari açığı devletin bir birimi,yurt içi hasılayı da devletin kendisine para verdiği bir kurumu ve ya yiyecek birşey sanar o ayrı.)İşte bu darbeden sonra da Turgut Özal Bülent Uluslu hükumeti ile ekonomiden sorumlu devlet bakanı olacaktır.Özal Kenan Evren'e

"Efendim ülkemizde cari açık şu kadar olmuştur"diyerek her ay bilgi vermektedir.İşler gün geçtikçe kötüye gitmekte içinden çıkılmaz bir hal almaktadır.Bir gün yine Özal,Kenan Evren'in odasına girer panikle;

"Efendim batıyoruz Türkiye de Cari açık..."diyecekken ve o unutulmaz cevabı alacaktır"Evladım gel buraya geç karşıma.Bundan böyle Türkiye'de cari açık mari açık yok.Yasaaaaaaaaaaaaakkk"diyecektir.

 

Askeri zeka işte..Cari açık yasak olunca cari açığın ortadan kalkacağını düşünen süper keskin zeka.Darbeyi oluşturacak zekaya sahip insanlar cari açığın ne olduğüundan da bi haberler.Yönetim bunlara kalırsa ooo.. işimiz var.ALLAH Cuntadan da Cuntacılardan da sakındırsın:)12 Eylül den sonrası ve öncesi dersek 15 yıl geri giden haktan geri kalanlarız bence.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...