Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
Sign in to follow this  
HİÇ

Mehdi Beklentisi / Hayrettin Karaman

Recommended Posts

arkadaşlar, bu yazı hakkında yorumlarınızı bekliyorum.

 

 

İslam birliği Mehdi'yi mi bekliyor?

 

"Düşünür" niteliği ile tanıtılan bir yazar -tercüme edilen yazısında- diyor ki:

"Günümüzde hilafetin tekrar kurulması sadece beklenen Mehdi'nin gelmesi ile mümkün olabilir. Diğer durumlarda kurulacak yeni bir devlet, dünya sisteminin bir parçasına dönüşür ve farklı bir anlam ifade etmez."

Tercümede bir hata yoksa "işimiz Mehdi'ye kaldı" cümlesinde olduğu gibi işin zorluğunu ifade etmiyor da "İslam birliğinin veya bir İslam devletinin kurulmasının ciddi ve hakiki olarak Mehdi'nin gelmesine bağlı olduğunu" ifade ediyor.

Böyle karamsar, ümit kırıcı söylemler ne işe yarar?

Eğer "dünya sisteminin bir parçası olmak" günah ise, haram ise -ki, yazıda bu cümle de var- "harama devam edin, bu günahı işlemekten geri durmayın; çünkü ne yaparsanız yapın İslam birliğini kuramazsınız, kurmaya kalkışsanız dünya sizin beyninizi yıkar ve sistemin bir parçası olursunuz" demiş olmuyor mu?

İlk Müslümanlar şirk zemininde Müslüman oldular, cemaat oldular. İlk İslam devleti Yahudilerin ve müşriklerin de egemenliğe katıldıkları bir zeminde kuruldu. Son yüz yıl içinde İslam ülkeleri sömürge olmaktan kurtuldukça kitaba uygun bir İslam ümmeti ve devleti oluşturma çabasına girdiler. Başka ideolojiler ve amaçlar peşinde koşan Müslümanlar da oldu; ama büyük kitlenin beyni yıkanmadı, şu veya bu yoldan islâmî amaçlarına ulaşmak için mal, can ve emek vererek yollarında yürüyorlar. Dünya sistemi onların beyinlerini yıkayamadığı için askeri güç kullanarak, işbirlikçilerine kullandırarak yok etmeye çalışıyor.

Müslümanlara en büyük zararı verecek, onların azim ve çabalarını olumsuz etkileyecek beklenti "Mehdi beklentisi"dir.

Bir kere bu beklentinin islâmî meşruiyeti ve gerçekliği İslam alimleri arasında tartışmalıdır. Görüşler arasında, "Mehdi diye belli bir şahsın gelmeyeceği, uyarıcı mürşidlerin ve liderlerin mehdiler oldukları ve bunların da zaman zaman ortaya çıkacağı..." gibi olanları da vardır.

Diyelim ki, Mehdi diye "olağanüstü nitelikleri olan" bir zat gelecek ve bozulanı düzeltecek; peki o zamana kadar Müslümanların bozulanı düzeltme vazifeleri, güçleri ve imkanlarının olmadığı, olmayacağı nereden çıkarılıyor. Asıl en büyük günah böyle bir inanç değil midir?

Ortada Kur'an-ı Kerim, Peygamberimiz Efendimiz'in (s.a.) örnekliği, orta yol İslam'ının imamlarının (büyük alimlerinin) açıklamaları, yaşanmış büyük ve şanlı bir tarih var oldukça kimse Müslümanların beyinlerini -kül halinde ve geri dönüşsüz olarak- yıkayamaz.

Yapılacak şey, işi yalnızca yöneticilere, egemenlere bırakmamak, Müslüman halklar ve sivil önderler olarak devreye girmek, yönetenlerden önce yönetilenler arasında sıkı işbirlikleri/diyaloglar/birlikler oluşturmak, ilim, akıl, hikmet çerçevesinde planlar ve programlar yapmak, kutsal hedefe doğru adım adım ilerlemek, ümitsizlik aşılayanların ümitlerini kırmaktır.

 

 

http://yenisafak.com.tr/Yazarlar/?i=31418&y=HayrettinKaraman

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nedense şaşırmadım. Alışkanlık da diyebiliriz. Geçen ıslam tarihi hocamla bu meselenin münakaşasini ettik. Koştum kütüphaneye araştırdım onları aşkın hadis buldum. Bu insanlar aşırı bilmekten sapıtmiş. Allah hidayet nasip etsin. Mehdi haktır gelmesi haktır. Allah ordusunda olmayı nasip etsin. Yalnız şöyle mesele var hadis hocamla mülahazamda şu cümlesi hakli. Bizim mehdiyi bekleme lüksümüz yok dedi. Her mumin kendini potansiyel bir mehdi görmeli ıslam alemi için elinden hadi ona kuvveti yetmedi kalbinden geleni yapmalı. Bu cihad ayrı ama kalkıp da ben böyle hero tarzı birşey tahayyül edemiyorum diyen asalaklara acımak lazım. Ne mi yaptım sonra yoktur hadisler de mevzudur diye hocaya! Küçük küçük baktım uyuz ettim fıtık ettim. Yavaş yavaş kafa yıkıyorsunuz dedim. Bunlrin karşısına sağlam ilim adamları lazım. Donanmak gerek. Müslüman çok okumalı çok. Ve çalışmalı.

  • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

evet arkadaşlar bu son derece ehemmiyetli husus ile alakalı fikirlerimizi beyan edelim inşallah...

 

bu yazının yazarı hayrettin karaman olduğu için içeriği de kendi kafa yapısına veya hizmet ettiği güruhun kafa yapısına uygundur. onun gibi birine bunu çok görmemek lazım çünkü adamın vazifesi bu; fitne, fesad, karışıklık, müslümanların zihinlerini bulandırma,vs...

 

şu yazının elle tutulur tarafı varsa bana bir zahmet gösterin arkadaşlar?

 

adam hem mehdi beklentisinin gereksiz olduğunu söylüyor, hem bunun insanları günaha sevkedeceğini söylüyor hem de böyle bir olayın olup olmayacağı bile şüphelidir diyor...

 

görüyorsunuz ki yazı baştan sona Peygamber Efendimiz sav in ahir zamanda geleceğini beyan buyurduğu hz. Mehdi ile alakalı şüphelerle ve bilimum içi zehir dolu fikirlerle doludur...

 

Hz. Mehdi nin ordusu öyle bir ordu ki ancak o orduda bulumaya layık olanlar o orduda bulunma şerefiyle müşerref olacaklar. O orduda bulunabilmek ancak İslamı yaşama noktasında sarfedilecek gayretle, sünneti yaşamada gösterilecek çabayla kazanılabilecek bir payedir. öyle her önüne gelenin katılabileceği bir ordu değildir. öyle ki bu ordu Medineden yola çıkacak ve Medinede bulunduğu halde bu ordudan haberi olmayanların olacağı bile beyan edilir. Bu orduda bulunabilme düşüncesi bile üst düzey bir düşüncedir. her ne kadar hayrettin karaman ve onun gibiler bu hadiseyi küçük göstermenin ve hatta onu yok saymanın çabası içinde bulunsalar bile hazreti mehdi ehli sünnet çizgisindeki İslam alimlerinin muteber kitaplarında geçmektedir .kıyamete yakın geleceği Peygamber Efendimiz sav tarafından müjdelenen bu zat Allahu Tealanın izniyle gelecek ve İslam yeryüzüne hakim olacaktır inşallah.

 

Necip Fazıl Kısakürek, Türkiye'nin Manzarası isimli kitabında "Bizim partimiz" kısmının sonunda şöyle der: "Montajı yapılmamış ve her an yapılmaya hazır makine parçaları gibi fert fert olabiliyor muyuz , ona bakalım". Geçen gün bu cümleyi tekrardan okuyunca içimde bir acaba belirdi. Yoksa dedim Üstad burada Hazreti Mehdi ile ilgili bir hazırlığı mı metnin içine gizlemiş diye düşündüm. Bu kadar ince düşünmüş müdür düşünmemiş midir bilmiyorum ama burada da bana göre Hazreti Mehdi ile ilgili ve ona hazırlıkla alakalı önemli mesajlar mevcuttur. (dediğim gibi Üstad bu kadarını düşünmüş müdür bilemiyorum)

 

Sonuç olarak Hazreti Mehdiyi hakkıyla beklemek demek adam gibi müslüman olmak, adam gibi islamı yaşamak ve bu uğurda çaba sarfetmek demektir. Bu olay her mevzuyu yaptıkları gibi ucuz tarafından sulandırılacak bir mevzu değildir. sen hayrettin karaman ne yaparsan yap, kimi beklersen bekle, nerede hangi düşünceyle yaşarsan yaşa yalnız müslümanların yakasından düş artık...

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...