Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
Sign in to follow this  
HİÇ

Bir "egemen Bağış" Klasiği

Recommended Posts

insan bilmediği bir mevzuyu niye konuşur ki? egemen bağıs dış siyasette gayretli biri lakin neden durup durup anlamsız çıkışlar yapıyor bilemiyorum, herhalde bilmediğinden. insanın herşeyi bilmesi mümkün olmadığına göre bildiği yerde konuşmalı bilmediği yerde susmasını bilmelidir.

 

böyle saçma ve değerlendirmeden uzak bir açıklama niye yapılır? bu kadar önemli ve hassas bir mevzu nasıl da böyle bir el çabukluğuna getirilip sonuca bağlanır? yıllardır müslüman kadın zaten ağır yaralı hale gelmişken, iç cepheden gırtlağına sarılıp son canını alma arzusu neden? bırakın kadını evinde kalsın , evinde oturan kadınla ne alıp veremediğiniz var? toplum olarak durumumuz ortada, yakında ev hanımı tabiri tarihe geçecek (Allah muhafaza)

 

Batı kompleksinden kurtulmalı

 

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, AB'nin Türkiye'nin üyeliğine karşı koyduğu engellerin bir gün kalkacağını söyleyerek, "Chirac ve SEditöder döneminde Fransa ve Almanya, Türkiye'nin üyeliğini destekliyorlardı. Şimdi de AB tablosu değişebilir" dedi.

Bakan Bağış, TRT Arapça kanalında yayınlanan ve Gaziantep Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Samir Salha'nın moderatörlüğünü yaptığı "Nadi Es Sahafa" programına katılarak, gündemdeki konulara ilişkin soruları yanıtladı.

Programın başında Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle Avrupa Parlamentosu'nda kadınlara çiçek dağıttığını hatırlatan Bağış, İslam'ın kadınlara önem verdiğini, Batı'nın kadın hakları ve kadın-erkek eşitliği konusunda İslam alemi ve özellikle Türkiye'ye kıyasla geri kaldığını çünkü Türkiye'de kadınlar 1930'lu yıllarda oy kullanırken 1950'li yıllarda Meclis'e aday olurken, Avrupa'nın birçok ülkesinde kadınların bu haklardan mahrum olduğunu söyledi.

Bağış, kadının İslam'daki konumu ile ilgili olarak da şunları kaydetti:

"Biz hanımı iş kadını olan bir peygamberin ümmetiyiz. Kadın haklarını sağlayan gelenek ve örflerimiz belli. Ancak maalesef bir dönem İslam temellerinden uzak kaldık. Bunun için Müslüman toplumlarda kadın hakları konusunda bazen sorunlar yaşandı. O zaman bizim İslam'ın özüne dönmemiz gerekmektedir."

Mısırlı yazar Saad Abdülmecid'in Kıbrıs meselesi ile ilgili bir sorusu üzerine Bağış, "Dünya KKTC'yi kabul etmese de Ada'da iki ayrı devlet var, hükümetleri ayrı, meclisleri ayrı, kurumları da ayrıdır. Son yıllarda bu iki devleti birleştirmek için çabalar harcanmaktadır. BM Eski Genel Sekreteri Kofi Annan'ın girişimini KKTC kabul etmesine rağmen Rumlar referandum ile çoğunlukla reddetmişti. Buna istinaden Kıbrıs Rum kesimi vatandaşlarına KKTC'ye giriş hakkı tanındı. AB vatandaşlarının KKTC ile ticaret yapmaları hatta seyahatleri engellendi ve AB'nin KKTC'ye uyguladığı izolasyon kalkmadı" diye konuştu.

Egemen Bağış, AB'nin Türkiye'nin üyeliğine karşı koyduğu engellerin bir gün kalkacağını söyleyerek, "Chirac ve SEditöder döneminde Fransa ve Almanya, Türkiye'nin üyeliğini destekliyorlardı. Şimdi de AB tablosu değişebilir" dedi.

Sarkozy'nin 1915 olayları ile ilgili tasarıyı desteklemesinin sebebinin Fransa'daki İslam karşıtı seçmenlerin oylarını toplamak olduğunu belirten Bağış, "Çünkü Mağrip asıllı vatandaşların oylarını alamayacağını biliyor. Onun için aşırı sağcıların oyunu toplamak için Ermeni kanun tasarısını destekledi" dedi.

Bakan Bağış, AB'nin Türkiye'yi oyalamasının arkasında din faktörü olup olmadığı sorusu üzerine, şu yanıtı verdi:

"AB, Türkiye'nin büyük nüfusundan, fakir ve Müslüman olmasından korkuyor. Ancak bu üç nokta şimdi değişti. Türkiye ekonomisi gittikçe büyürken AB ülkeleri geriledi. Türkiye'nin büyük bir nüfusa sahip olması AB'nin aleyhine değil lehine bir avantajdır. Çünkü Avrupada nüfus sayısı geriliyor ve Türkiye Avrupa şirketleri için önemli bir pazardır. Üçüncü nokta ise, din faktörüdür. Evet Türk halkı Müslümandır. Ancak bu AB için bir kültür zenginliğidir. Ayrıca Avrupa Birliği'nin bir Hristiyan kulübü olmadığını ispatlaması için Türkiye'yi Birliğe dahil etmesi gerekiyor. Türkiye'de İslam, İngiliz okullarda okumuş sonra da terörist olmuş bazı Pakistanlı geçlerin İslamı'ndan farklıdır. 11 Eylül olaylarında İkiz Kulelerine uçak çarptıran teröristler Almanya ve ABD'de eğitim görmüş Suud ve Faslılardır. Ancak Türkiye İslamı'ndan terör çıkmaz. Avrupa'da yaklaşık 30 milyon Müslüman yaşıyor. Neden 75 milyon Müslüman Türkten korkuyorlar? Avrupalıların İslam'a karşı komplekslerinden kurtulmaları gerekiyor."

 

http://www.habervakt...ali-231195.html

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Işine geleni konuşuyorsun Egemen. Kalk bir de Hz. Fatima'dan misal versene; o denli takva ehli ve mahremine düşkündü ki vefat ettiğinde defninin bile nazarlardan uzak,gece vakti yapılmasını talep etti. Babamın amcası Mehmet emmi var ömrü hayr olsun şöyle der, "müslüman düz yaşayacak düz ölecek. Yamukluk bize göre değil!" bunlar zemine göre hareket ediyor. Artık ben de ehven-i şer nazariyla bakıyorum. Sadece gözümden düşen Egemen bakan olsaydı keşke. Allah kendi kanun çizgisinden şaşırtmasin. Çıkarın çıkarın kadını,cemiyetin mali yapın! Bakalım sonra eve sokabilecek misiniz?

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...