Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
buyukdogu

Uğur Işılak'tan Üstad Senfonisi

Recommended Posts

Sakarya Türküsü, Zindandan Mehmed'e Mektup ve Anneciğim gibi Necip Fazıl'ın şiirleri Uğur Işılak tarafından senfonik besteleriyle bir kez daha ölümsüzleşecek...

 

'Üstad Senfonisi' albümü ve konserleri Türkiye'de bir ilk olacak..

 

Şair Necip Fazıl Kısakürek’e hayranlığı ile bilinen Uğur Işılak, hayranlığını büyük bir projeyle pekiştirme yolunda yoğun bir tempoyla çalışıyor. Yapımcılığını Simklas Yapım’ın üstlendiği, Sakarya Türküsü, Zindandan Mehmed'e Mektup ve Anneciğim gibi Necip Fazıl Kısakürek’in daha önce bestelenmemiş şiirlerinden oluşan albümde bütün beste ve yorumlar Uğur Işılak’a ait.

 

“Üstad” albümüne 60 kişilik senfoni orkestrası eşlik ediyor. Albüm, Necip Fazıl'ın ölüm yıldönümü olan 25 Mayıs'ta müzikseverlere sunulacak.

 

''Her şeyiyle sanat, duygu ve düşüncenin zirvede olduğu bu şiirlerin bestelenebilmesi için, mısralardaki musikiyi duyan ve hissedebilen ve bütün bunları ahenge dönüştüren ve aynı zamanda Üstad’a hizmetkârlık yapmayı üstün bir paye kabul eden bir yüreğin bu işe talip olması gerekir ” diyen Uğur Işılak, albümün içeriği ve misyonu hakkında da Haber 7'ye bilgiler verdi.

 

Neden Uğur Işılak’la “Üstad” senfonisi?

Necip Fazıl Kısakürek’e aşina olan herkes onu “Üstad” olarak anar. Çünkü o, hem aklın, hem düşüncenin, hem duygunun, hem sanatın, hem de misyonun Üstad’ıdır. Bu kadar çok yönlü bir Üstad’ın eserlerini ancak çok sesli bir müzikle ifade edebilmenin mümkün olduğuna inandım.

Neden Uğur Işılak’la meselesine gelirsek, bu iş, Üstad geçinen ve Üstad’tan geçinenlerle değil, hayatı Üstad’la geçenlerin işidir.

 

Albümde kaç eser yer alacak?

Tarafımca bestelenmiş 10 Üstad şiiri yer alacak… Bu şiirlerin hemen hemen tamamı Türk insanının aşina olduğu şiirler. Müzik yönetmenliğini ise ünlü müzik adamı Turhan Yükseler,sanat danışmanlığını menejerim ve kardeşim olan Murat Işılak üstlendi ve daha birçok isim destek verdi. Albüm her yönüyle hem kulağı, hem gönlü ziyadesiyle dolduracak.

 

Konserler olacak mı?

Evet, hem ulusal hem de uluslararası yapılacak. Çalışmalar başladı...

haber7.com

Share this post


Link to post
Share on other sites

Şair Necip Fazıl Kısaküreke hayranlığı ile bilinen Uğur Işılak, hayranlığını büyük bir projeyle pekiştirme yolunda yoğun bir tempoyla çalışıyor. Yapımcılığını Simklas yapım’ın üstlendiği, Sakarya Türküsü, Zindandan Mehmed'e Mektup ve Anneciğim gibi Necip Fazıl Kısakürek’in daha önce bestelenmemiş şiirlerinden oluşan albümde bütün beste ve yorumlar Uğur Işılaka ait.

“Üstad” albümüne 60 kişilik senfoni orkestrası eşlik ediyor. Albüm, Necip Fazıl'ın ölüm yıldönümü olan 25 Mayıs'ta müzikseverlere sunulacak.

 

Neden Uğur Işılak’la “Üstad” senfonisi?

Necip Fazıl Kısakürek’e aşina olan herkes onu ''Üstad'' olarak anar. Çünkü o, hem aklın, hem düşüncenin, hem duygunun, hem sanatın, hem de misyonun Üstad’ıdır. Bu kadar çok yönlü bir Üstad’ın eserlerini ancak çok sesli bir müzikle ifade edebilmenin mümkün olduğuna inandım.

Neden Uğur Işılak’la meselesine gelirsek, bu iş, Üstad geçinen ve Üstad’tan geçinenlerle değil, hayatı Üstad’la geçenlerin işidir....

 

Uğur Işılak'la "Üstad Senfoni Konseri ''

İlk konser Tarih: 25 Mayıs 2012,

Yer: Mevlana Kültür Merkezi (Konya)

Saat:19:30

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

siir.jpg

 

 

 

Uğur Işılak üstadın on şiirini besteledi. Albüm çıkmadan önce 25 Mayıs günü senfonik bir konser gerçekleşecek.

 

 

 

Üstat Necip Fazıl Kısakürek’e hayranlığıyla bilinen Uğur Işılak, üstadın on şiirini besteledi. Işılak’ın yaptığı besteler Turhan Yükseler’in yönetiminde senfonik bir orkestrayla daha da hayat bulacak. Albüm çıkmadan önce Konya Meram Belediyesinin katkılarıyla 25 Mayıs günü yani üstadın ölümünün 29. yılında saat 19.30’da Mevlana Kültür Merkezi’nde senfonik bir konser gerçekleşecek. Hangi şiirlerin bestelendiğini merak edenler konsere kadar beklemek zorunda. Sadece “Zindandan Mehmet’e Mektup” adlı şiirin albüm ve konserde olacağı bize gelen bilgiler arasında. Uğur Işılak’ın uzun süredir üzerinde durduğu bu konsere yoğun katılımın olması bekleniyor. Üstadı ölüm yıldönümünde anmak için bu konser iyi bir fırsat.

 

Orhan Özekinci haber verdi

Share this post


Link to post
Share on other sites

Necip Fazıl'ın eserleri ilk kez seslendirildi

 

Ses sanatçısı Uğur Işılak, Necip Fazıl Kısakürek'in vefatının 29. yılı dolayısıyla bestelediği, ''Üstad Senfonisi'' albümündeki eserleri ilk kez Konya'da seslendirdi

 

 

Mevlana Kültür Merkezi Kapalı Sema Alanı'nda gerçekleştirilen programa katılan Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, konser öncesi yaptığı konuşmasına, ''Bugün Mevlana şehrinde Üstad Necip Fazıl Kısakürek'i anmak için bir araya geldik'' diyerek başladı.

 

Uğur Işılak'ın Necip Fazıl Kısakürek ile ilgili eserlerini ilk kez sunacağı programa katılmanın, kendisi için önemli olduğunu belirten Atalay, ''Büyük Üstad Necip Fazıl Kısakürek bizim için sembol bir isim. Bizim tarihimizde, düşünce, sanat hayatımızda rol oynayan, iz bırakan önemli isimlerden birisi. Özellikle bizim kuşağın, bizlerin yetişmesinde emeği büyük bir isim. O, zor dönemlerin adamı Necip Fazıl Kısakürek'' diye konuştu.

 

-''Bugünler onlar sayesinde oluyor''-

 

Atalay, Türkiye'de soylu düşünce, estetik ve seviyeli düşünce adına ne varsa, kim varsa; Necip Fazıl Kısakürek'ten, o dönemde yayımlanan Büyük Doğu dergilerinden bir pay aldığını ifade ederek, şunları kaydetti:

 

''Bizim kendi düşünce dünyamız için de bunu aynen söyleyebiliriz. Türkiye, sizlerin desteğiyle büyük değişim geçiriyor. Bu değişimin başında olan ekipler işte o dönemlerde yetişmiş, o birikimlerden, Büyük Doğu'ların, Necip Fazıl Kısakürek'lerin düşüncesinden, o günkü emeklerden beslenerek gelmiş. Bugünler onlar sayesinde oluyor. Bunu burada özellikle söylemek isterim. Eğer bugün Türkiye'de iyi şeyler oluyorsa, bu o 1940'lı yıllarda Büyük Doğu'lar ile başlayan zincirin halkalarıdır. Bizler hepimiz, hep o günlerden beslenerek bugünlere geldik ve hamd olsun o ekipler bugün Türkiye'nin değişimini sağlıyor. Onun için burada rahmetli Büyük Üstadımız'a, Necip Fazıl Kısakürek'e Allah'tan rahmet diliyorum. Konya'da onu biz tekrar Fatihalarla, dualarla anıyoruz. Yetiştirdiği nesiller için, bizlere verdiği emek için Allah ondan razı olsun diyoruz.''

 

''Çocuklarımıza, gençlerimize tanıtmamız lazım''-

 

Necip Fazıl Kısakürek ile ilgili üniversite yıllarından bir anısını da anlatan Atalay, sözlerini şöyle sürdürdü:

 

''Konya'ya benim ilk gelişim, 1969 yılında Üstad ile birlikte olmuştu. O zaman rahmetli Necmettin Erbakan Konya'dan bağımsız aday olmuştu ve burada bir seçim mitingi yapmıştı. Rahmetli Üstad da davetliydi ve biz Üstad'ı 3 üniversite öğrencisi arkadaş Ankara'da havaalanında karşılamıştık. Oradan bir taksiyle gelmiştik. Konya'da konuşmasını yapmış tekrar Ankara'ya dönmüştü. Bugün de nasip oldu burada Şeb-i Arus törenlerinin yapıldığı bu güzel salonda Üstad'ı anma töreninde birlikteyiz. Şunu iyi bilelim; bu tür isimlerin değerini iyi bilmemiz, bu önemli değerlerimizi yaşatmamız, çocuklarımıza, gençlerimize tanıtmamız lazım.''

 

Yapılan konuşmaların ardından sanatçı Uğur Işılak, ''Üstad Senfonisi'' albümündeki eserleri, salonu dolduran Necip Fazıl Kısakürek hayranları ve müzikseverler için, 28 kişilik enstrüman grubunun görev aldığı orkestra ile birlikte seslendirdi.

 

Konserine albümünde yer alan ve Necip Fazıl Kısakürek'in ünlü eseri ''Sakarya'' şiirinin bestesiyle başlayan Işılak'ı, salondaki dinleyiciler ayakta alkışladı.

 

Meram Belediyesi'nin katkılarıyla gerçekleştirilen programda sanatçı İbrahim Sadri de Necip Fazıl'dan şiirler okudu.

 

Programa Konya Valisi Aydın Nezih Doğan ve Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı da katıldı.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Çok yakında müzik marketlerde yerini alacak Üstad şiir besteleri... Sakarya, geçilmez, zindandan mehmede mektup ...

Share this post


Link to post
Share on other sites

İlgili haber:

https://www.facebook...237215873059877

 

Konya Mevlana Kültür Merkezi'nde düzenlenen ve Meram Belediyesi'nin katkılarıyla yapılan programda sevilen sanatçı Uğur Işılak senfoni orkestrası eşlğinde Üstad'ın 10 şiirini seslendirdi.

 

 

Türkiye'de ilk olan programa siyaset ve medya mensuplarının yanı sıra Konya halkının de ilgisi büyük olurken çok sayıda vatandaş dolu salona giremedi.

 

 

Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Beşir Atalay başta olmak üzere milletvekilleri, eski bakanlarda Sami Güçlü, Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı, yazılı ve görsel medyanın temsilcileriyle ulusal haber sitelerinin de genel yayın yönetmenleri programa katılanlar arasındaydı.

 

 

Başta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere birçok bakan ve milletvekili de

"Üstad"

Senfoni Konseri için Uğur Işılak'a kutlama telgrafı yolladı.

 

 

Sunuculuğunu Reha Yeprem'in yaptığı ve İbrahim Sadri'nin de Necip Fazıl Kısakürek şiirlerini okuyarak destek verdiği geceye Üstad'ın Sakarya adlı eseriyle giriş yapan Uğur Işılak konseri izleyenlere duygu ve coşkuyu aynı anda yaşatırken, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'ın duygulandığı gözlerden kaçmadı.

 

 

Sakarya şarkısının bitiminde ise salonu dolduran binlerce kişi sanatçı Uğur Işılak'ı ayakta alkışladı.

 

 

Zindandan Memed'e, Anneciğim, İstanbul ve Köroğlu eserlerinde salondaki coşku görülmeye değerdi.

 

 

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, konser sonunda gazetecilerin soruları üzerine,

"Programa katıldığım için çok mutluyum. İlk defa Üstâdın şiirleri bu şekilde senfonik konserle icra edildi. Ben rahmetli Üstâdın yakınında bulundum. Biz bu şiirlerle büyüdük. Uğur Işılak’ın okuduğu 'Canım İstanbul' şiirini lisedeki şiir yarışmasında okumuştum. Bu mısraların hayatımızda büyük bir hatırası var. Böyle güzel bir program düzenledikleri için Meram Belediye Başkanımızı da tebrik ediyorum"

dedi.

 

haber7.com

Share this post


Link to post
Share on other sites

Uğur Işılak'ın menajeri ve kardeşi Murat Işılak resmi Facebook hesabından açıkladı:

 

Sevgili dostlar nihayet "ÜSTAD" albümünün çıkış tarihi belli olmuştur... Albüm 9 Temmuz tüm Müzik Marketlerde....

 

Hayırlı uğurlu olsun diyor ve Uğur Işılak'a bu özel çalışmasından dolayı teşekkür ediyoruz...

 

İlgili haber: http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=1297398&keyfield=75C49F757220C4B1C59FC4B16C616B

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...