Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
mehmet

Üstad Necip Fazıl Kısakürek�I Anma Programı.

Recommended Posts

Yer: Anadolu Hisarı Feridun Karakaya Kültür Merkezi

Tarih: 25 Mayıs Cuma

Konuşmacılar: Vahap Akbaş-Dursun Gürlek

Sanatçı: Aykut Kuşkaya

Sunucu: Selahattin Kocaaslan

 

 

Sitemizin Beykoz Belediyesi Kültür Müdürlüğü işbirliği ile tertiplemiş olduğu anma programı yukarıda bilgilerini paylaştığımız şekilde gerçekleştirilecektir. Her ne kadar programın yürütücüsü Beykoz Belediyesi olarak görünecek olsa da site yönetimi olarak programın hazırlanmasındaki emeğimizin büyük olduğunu belirtelim.

Programın içeriğini; resim sergisi, şiir dinletisi, video gösterimi, Üstad’ın hayatından kesitlerin aktarılacağı konuşmalar ve küçük çaplı bir konser oluşturacaktır. Programın başında küçük ikramlarımız ve bitişinde ise “O ve Ben” adlı eser ile sitemiz tarafından hazırlanan CD dağıtımı yapılacaktır.

Programın içeriğinin kesinleşmesinde yaşanan bazı gecikmeler dolayısı ile programın duyurusunu bugüne bıraktık. Bunun için de özür de affınıza sığınıyoruz.

Tüm site kullanıcılarını anma programına bekliyoruz.

 

Başlangıç saati : Kokteyl 19:30, Program : 20.00

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bu ne süpriz. Tebrikler yönetime. İnşallah hayırlısıyla üstesinden gelinir. Yalnız saat kaçta, bu kültür merkezi tam olarak nerede kalıyor? Biraz daha tafsilatlı açıklama yapılırsa sanırım ulaşım daha kolay olacaktır. Burası bize çok şey kattı, bir vefa emaresi olarak inşallah orada olmamız lazım, yani ikramlar ve kitap bahane. Umarım hatrı sayılır bir kalabalık elde edilir.

 

Tüm yönetimi haddim olmayarak kutlarım. Rabbim nice muvaffakiyetler nasip etsin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hayırlı olsun.Allah yardımcınız olsun. 3 Haziran buluşması ile anma programı birleşiyor mu ? Yoksa ayrı ayrı mı tertiplenecek.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bu yönetim gözüme girmeye başladı işte. Ha başka bir şey yapmadınız değil, haberdarım onlardan. Sadece son zamanlar bir ivme düşüklüğü vardı sanki. Şimdi günün anlam ve önemine, mübarek cumanın mahiyetine falan uygunluğuna girmeyeceğim, şimdiki gençliğin beklentileri farklı;evet konser. Mesela bugünkü Üstad programında ilk defa şöyle bir girizgah oldu,çok takdir ettim;kur'an-ı kerim tilaveti ile başlandı. E sizler de böyle bir bidayet düşünebilir misiniz?Daha müslümanca olmas mı hı?Eminim Üstad'ımızın ruhu daha abad olacaktır diye düşünüyorum. Benden dimesi. Yani davetlinin talebini de dikkate alınız. Beraber gidek mumin. :yes:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Programın saati ile ilgili hatadan dolayı, kullanıcılarımızdan özür dileriz. Konu tekrar'dan güncellenmiştir.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ya neden o kadar geç olmak zorunda ki? Şöyle 14.00 ya da 15.00 falan bekliyordum. Dün zaten eve geç kalma limitimi doldurdum. Bu sene de ne program varsa hep geç saatlere konulmuş. Çok istiyordum ya katılmayı. :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

Malesef siz de saatin geç olmasının azizliğine uğrayacak gibisiniz sayın yöneticim. Vapuru geçiyorum babam diyor otobüs dahi bulunamayabilirmiş.

 

Öneri:Servis ayarlayınız lütfen sayın yönetim :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Programın ilanında ve sonrasında yaşanan bilgi aktarımı konusundaki noksanlıklar için herkesten özür diliyorum. Site yönetimi olarak bu programı iyi organize edemediğimiz aşikar. Ben belli noktalara açıklık kazandırayım ki kafalarda soru işaret kalmasın. Yukarıda da belirttiğim gibi programı Beykoz Belediyesi Kültür müdürlüğü ile ortaklaşa tertipledik ve gerçekten programın hazırlanma aşamasında ciddi bir mesai harcadık. Gelin görün ki öngörmekte zorlandığımız çeşitli sorunlar münasebetiyle bazı aksamalar oldu. Yer, gün ve saat hususları oldukça geç netleşti, elde olmayan sebeplerle. Tüm bu hususlarda da belediyenin olanakları ölçüsünde karar alındığından bizim site olarak esnek olmamız mümkün olmadı. Bunlara bizim yaşadığımız sıkıntılar da eklenince ilan ve organizasyon kısmı eksik kaldı ne yazık ki. Gelenler olmuş ise umarım beğenmişlerdir. Ben şahsen keyif alarak dinledim. Program saatiniz biraz geç olması ve havanın da yağışlı olması sebebiyle salon tam olarak dolmadı ama yine de hatrı sayılır bir kitlenin programa iştirak ettğini belirtelim.

 

 

Malum olduğu üzere, eldeki kaynaklar kısıtlı olduğu için bu tarz programları belli kuruluşlar üzerinden gerçekleştirmek mümkün oluyor. Umulur ki ilerleyen dönemlerde tamamen kendi kontrolümüz altında ve site üyelerinin talepleri doğrultusunda programlar gerçekleştirebiliriz.

 

Programla ilgili fotoğraf ve video görüntüleri hazır olduğunda üyelerimizle paylaşılacaktır.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Programa katıldık gerçekten güzel bir program hazırlanmış içerik olarak,konferans gibi değilde sohbet ortamı hazırlanması özellikle daha bir güzel olmuştu ama nedense bende sayın muhalifle aynı konu üzerinde durmak istiyorum.Program başladığına bir kuran tilaveti beklemedim değil.Sonunda dağıtılan kitaplarımızıda aldık .Çok makbule geçti. :shiny: Bozkurt abi ne vapuru biz otobüs bile bulamadık,çok geç olmasına rağmen neyseki eve sağ salim dönebildik. :sweatingbul:

Share this post


Link to post
Share on other sites

bu iş üstad geçinen yada üstaddan geçinenlerin işi değil bu iş hayatı üstad'la geçenlerin iş

Konya Meram Belediye Başkanı serdar kalaycı

Share this post


Link to post
Share on other sites

İyiniyeti elden bırakmadan yazarsak daha iyi olur sayın borderline. Siteyle belediye arasında bir koordinasyon eksikliğinin varlığı açıkça görünüyor. Fakat mesela saatin geç belirlenmesi Üstad veya Üstad'dan geçinmeyle izah edilemez, bunu savunmak haksızlıktan öte olur. Benim anladığım kadarıyla belediye programı Beykoz'la sınırlı olarak düşündü ve diğer katılımcıların da kendilerini ayarlayabileceğini varsaydı. Buna istinaden bu kadar geç bir saat belirlendi. Çamur ve iftira atmak yerine, hataları konuşup bir daha tekrarlanmaması için gerekli noktaların altını çizmek lazım. Site programın içeriğine sağladığı katkıyı organizasyonda sağlayamamış. Bence site sonraki programlarda biraz daha önde ve baskın olmalı, ne olursa olsun. Çünkü ortak bir program yapıldığı ilan ediliyorsa sitenin de kendi üyelerinin açıkça zorlanacağı şartları yok etmesi gerekir. Programın bu kadar geç ilan edilmesi iyi olmamış, insanların kendilerini ayarlayacak vakti olmalıydı. Ayrıca sorulara da dönüş yapmakta gecikilmiş gibi duruyor. Bu gibi hatalardan ders çıkarılabilir inşallah. Sataşmaya gerek yok.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eleştirilerin büyük kısmının haklı olduğunu kabul ediyoruz. Kuşkusuz, bu kadar gayret sarfedip böyle bir netice elde etmek en başta bizi üzmüştür. Önümüzdeki programlarda bu türlü aksaklıklar yaşanmayacak inşallah.

Share this post


Link to post
Share on other sites

111ft.jpg

 

 

 

 

 

 

 

dsc1238800.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Selamlar,

 

Zamanın fazla uzadığı hususunda haklısınız, özür diliyoruz. Kayıtlara ulaşılması şahsi ilişkilerin kullanılmasını gerektirdiğinden ve köprümüz Mehmet bir süredir haftada 7 gün çalışmasını gerektiren temposu dolayısıyla belediyeyle irtibat kuramadığından dosyalar henüz elimize ulaşmadı. Fakat DVD'nin hazır olduğunu ve aldığımızda programın tamamını hızla upload edebileceğimizi biliyoruz.

 

Mehmet'i ismen işaret ederek işi hızlandırmaya çalışıyorum, bakalım ne olacak? :)

 

Saygı ve selamlarımla

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Özüre gerek yok adminim. Tabi sosyal şartların kısıtlılığı mevzu bahis olabilir. Ellerine geçerse paylaşıldığında izlemek nasip olur inşAllah.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...