Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
Ya-Leyl

Üsküdar İmam Hatip Lisesindeki Üstad Panomuz.

Recommended Posts

Üsküdar imam hatip lisesinde bulunan bir kardeşimizin ricasıyla yapmış olduğumuz Üstad panosu...Lise olması dolayısıyla üstadın fikir ,aksiyon yönünü ön plana çıkaramadık..Öncelikle şairlik yönüyle başlamayı uygun bulduk.Bir sonra ki aşamada düşünce yapısını ortaya koymayı planlıyoruz..

 

 

20121016120227.jpg

 

 

20121016120102.jpg

 

 

 

20121016120114.jpg

  • Like 8

Share this post


Link to post
Share on other sites

20121016120307.jpg

 

 

20121016120340.jpg

 

fotoraf0262i.jpg

  • Like 4

Share this post


Link to post
Share on other sites

fotoraf0263o.jpg

 

 

fotoraf0271i.jpg

 

fotoraf0265b.jpg

  • Like 5

Share this post


Link to post
Share on other sites

Öğretim kurumlarına pano fikri güzel.Bunu genişletebilirsek iyi bir tanıtım unsuru olur.Gayretlerinden dolayı Ya - Leyl'e teşekkürler.

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eyvallah abi.Vira Bismillah deyip başlangıçı yaptık bakalım.İnşallah devamı gelir.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

öğretmenimizle yaptığımız istişare sonucunda isteğimizi kabul edip bu çalışmaları bize ulaştıran ya-leyl ve n-f-k.com ailesine sonsuz teşekkrler Allah razı olsun.

okunduğunu gördükçe gururlanıyorum..

herkese tekrar teşekkürler

  • Like 5

Share this post


Link to post
Share on other sites

Amin.Rabbim cümlemizden razı olsun.Böyle bir istekle bize gelmeniz nedeniyle biz teşekkür ederiz.Üstad'ı bir kişiye ulaştırmış olmak ,onu tanıtmak gayemize bir adım atmış olmak güzel..

Share this post


Link to post
Share on other sites

inşallah bir kişiye değil daha fazlasına ulaşır -ki sayenizde ulaşıyor-Allah-u Teala devamını nasip etsin... bu konuda her türlü yardıma hazırım bunu da bilin :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Selamlar,

 

Başta genç arkadaşlarımız olmak üzere çalışmada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Başlıktan da anlaşılabileceği gibi sitemizden sahnıseman ve ya-leyl, panonun hazırlanmasında hayli gayret sarfetti. Panonun Üstad'ı yakından tanımayan gençler için dikkat çekici olarak daha detaylı incelemelerin yolunu açmasını ümit ediyorum. Bu düşüncenin ne kadar doğru olduğunu kendi tecrübelerimle bildiğim için sarfedilen emeğin teşekkürü hak ettiğini düşünüyorum. Bu tarz çalışmaları inşallah ilerleyen dönemde de gerçekleştirmek nasip olur.

 

Saygı ve selamlarımla

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

yıllarımızı eğitime veriyoruz da eğitim bize ne veriyor?

 

ilkokuldan üniversite son sınıfa kadar 16-17 senelik bir eğitim sürecimiz var. yıllarca türkçe okuruz,edebiyat okuruz,tarih okuruz(türk tarihi,selçuklu,osmanlı,islam tarihi,vs,...),coğrafya okuruz,... ancak bu okuduklarımızın hiçbirine,hiçbirinin ruhuna malik olamadan bu süre zarfını tamamlarız. dedim ya yıllarımızı eğitime veririz de eğitim bize ne verir? o kadar türkçe-edebiytat okudum ortaokul ve lisede ancak liseden mezun olduğumda üstadın sadece çile adlı şiir kitabını bilirdim onu da ismen ne aldım okudum ne de araştırdım. üniversite yıllarında kalmış olduğum ortamın güzellikleri sayesinde üstadla tanıştım. hazinelerin anahtarları ellerimdeydi. ilk olarak almış olduğum iki kitabı;bir adam yaratmak ve doğru yolun sapık kolları idi. bedir yayınevinden almıştım ki büyük doğu yayınevi bir ön caddede olmasına rağmen yerini bile bilmiyordum. bir adam yaratmak adlı kitabı bir gecede okudum. sonrasında ise büyükdoğu yayınevinden ve fuarlardaki stantlarından aldığım zaman en az 10 tane üstad kitabı(birkaç tane de hediye ilave) alaraktan fikre aç hücrelerimin açlığını giderdim. o kadar üstadı benimsedim ki ibdanın kapısından döndüm.(enteresan)

 

hülasa; içi boş bir eğitim sistemimiz var. osmanlıyı okuruz da osmanlının inceliklerinden haberimiz yoktur. savaşlar sebep ve sonuçları,antlaşma maddeleri,ıslahatlar, bu şekilde bir tarih eğitimimiz var.

 

bu açık nasıl kapanır bilemiyorum?

 

mesela içimizden kaç kişi ertuğrul gazinin ufuk sahibi bir adam olduğunu biliriz. o ertuğrul gazi ki, 2 kardeşi aşiretin büyük çoğunluğunu yanlarına alıp geldikeri topraklara geri döndüklerinde yanında kalan 400 çadırla denizi geçeceğiz diyerekten yoluna devam etmiştir. o ertuğrul gazi ki; sivas dolaylarında moğollarla-selçuklular arasındaki savaşta, silah arkadaşlarının moğolları destekleyelim fikrine muhalefet ederek; biz ki müslümanız, nasıl müslümana karşı müslüman olmayan cengiz askerinin yanında savaşırız, gerekirse bu yolda ölürüz ama selçuklunun yanında oluruz diyen adamdır. o ertuğrul gazi ki oğlu osman beye nasihat ederken, beni incit şeyh edebaliyi incitme,beni çiğne onu çiğneme diyerekten ilim adamının değerini,kıymetini oğluna öğretmiştir. ve bu devlet yöneticisi-ilim adamı birlikteliği osmanlıyı osmanlı yapan değerlerden olmuştur. işte osman gazi-şeyh edebali, işte yıldırım-mollar fenari,işte 2.murad-hacı bayramı veli, işte fatih-akşemseddin,hızır bey,ebul vefa, işte yavuz-zembilli ve ibni kemal,işte kanuni-ebusuud efendi,işte sultanahmet-aziz mahmud hüdayi,vs,....

 

daha neler ve neler...

 

 

bu vesileyle çalışma gerçekten yerinde ve isabetli. netice getirecek bir çalışma,emeği geçenlerden Allah razı olsun...

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...