Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
Kalemdar

40 Soru 40 Cevap

Recommended Posts

463-1.jpg

Osman Nuri Topbaş

 

 

Osman Nuri Topbaş Hocaefendinin 40 soruya verdiği 40 cevap bir kitapta toplandı..

 

Yaşadıklarımızla inandıklarımız arasına sıkışıp kaldığımız zamanlar olur. Böyle durumlarda da kafamıza takılan, kendimizce cevaplamaya çalıştığımız sorular vardır. Erkam Yayınları’ndan çıkan 40 Soru 40 Cevap kitabında Osman Nuri Topbaş Hoca’ya sorulmuş sorulara bakıp, çoğunun benim de aklımda olan sorular olduğunu görünce, dedim ki demek gençlerin dertleri ortak, bu yollarda hiç birimiz yalnız değiliz.

 

Gönül ve zihin dünyamızı aydınlatmak için doğru soruları sormak

 

 

40-soru-cevab-500x500.jpg

 

Maddenin öneminin, enaniyetin, vefasızlığın arttığı; dinin şekilciliğe dönüşüp, güzel ahlakı, gerçeği görmeye, idrak etmeye çalışan gönüllerin azaldığı dönemdeyiz. İster istemez kulağımızın duyduğu, gözümüzün gördüğü şeyler var. Hal böyle olunca, İslam’ı hayatımıza uygulamak; sadece şeklen değil, ahlak olarak da İslam’ı yaşamak daha da zorlaşıyor. Bu noktada da –kitabın önsözünde de belirtildiği gibi- gönül ve zihin dünyamızı aydınlatmak için doğru soruları sormak ve bu sorulara doğru cevaplar almak gerekli. Genç dergisinde Osman Nuri Topbaş Hoca’nın, “Bir Soru Bir Cevap” köşesinde daha önce sorulmuş olan kırk soruya verdiği gönül ferahlatıcı kırk cevabı, bu ihtiyaca cevap vermekte.

 

Genellikle İslam, hayat ve ahlak ilişkisiyle ilgili olan soruların cevaplarında Osman Nuri Topbaş Hoca ayetlerle, hadislerle, kıssalarla çok güzel açıklamalar yapmış her zamanki gibi. Bir kez daha kendini iyi yetiştirmenin, insanlar arası ilişkilerin, Allah rızasının, güzel ahlakın ve en önemlisi gerçek sebepleri fark etmenin önemi vurgulanmış bu cevaplarda. Peygamberin yolunda olmak, İslam’ın güler yüzünü temsil etmek hatırlatılmış. Hiç aklımda olmayan bu kitap, tam da zamanında karşıma çıkıp birçok konuda beni rahatlattı.

 

Sözün özü; akıllardaki sorulara cevap, bildiklerimize destek, unuttuklarımıza hatırlatma olacak, görüldüğü yerde okunması, faydalanılması gerekli bir kitap 40 Soru 40 Cevap.

 

A. Serra Uslu yazdı.

 

Kaynak

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...