Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]

Recommended Posts

Selamlar,

 

Değerli arkadaşlar, hatırlayacağınız gibi bundan bir süre önce Aksiyon Gerek başlığında tartışılan konuyla alakalı bir Messenger Toplantısı düzenlemiş ve bazı kararlar almıştık. Projeyle ilgili alınan kararları tartışmak ve nasıl bir model üzerinde ilerleyeceğimizi netleştirmek düşüncesiyle bu başlığı açma gereği duyduk.

 

Proje ile ilgili detaylar, yukarıda linkini verdiğim iki konuda yapılan yazışmalarda mevcut bulunmakla birlikte, neyi amaçladığımızı bir kez daha özetlemek istiyorum. Proje kapsamında; Üstad'ın eserlerinin daha fazla kişi tarafından okunabilmesini sağlamak üzere, farklı illerde belirlenecek gönüllü ekipler sözkonusu eserleri temin edip arkadaşlarına verecek ve bu kitaplar, bir sosyal ağ mantığı içerisinde, okuna okuna, elden ele dolaşarak pek çok kişiye ulaşmış olacak. Forumumuzda pek çok defa dile getirildiği üzere, Üstad'ın eserlerini satın almakta güçlük çeken arkadaşlar için de bu projenin yardımcı olacağını düşünüyoruz.

 

Şu ana kadar, yaptığımız toplantı ve sonrasındaki değerlendirmelerimiz ışığında aldığımız kararları, olabilecek en kısa şekilde özetliyorum:

 

• Proje işleyişi: Kitapların daha fazla kişiye ulaşmasını sağlamak ve dolaşım hızını arttırmak için, dağıtılacak kitapların sayfa sayısı 10'a bölünecek ve kitap bu kadar gün boyunca proje gönüllüsü tarafından tanıdığı bir kişiye okunmak üzere emanet edilecek (örn. kitap 313 sayfa ise 32 gün). Kitabı emanet alan kişi, kitabı en geç sözkonusu sürenin sonunda sahibine iade edecek ve kitap, gönüllü tarafından başka bir kişiye emanet edilecek. Proje bu mantıkla devam edecek. Gönüllü, kitabı vereceği başka bir kişiyi bulamadığında, kitabı teslim ettiği son kişiden, kitabı okuduktan sonra başkasına vermesini ve sistemi devam ettirmesini isteyecek. Alternatif olarak, kitabı kütüphane, okul vb. pek çok kişinin istifade edebileceği bir mekana bağışlayacak.

 

• Projenin kimliği ve takip edilmesi: Proje için bir isim belirlenecek ("n-f-k.com Okuma Ağı Projesi", geçici bir isimdir). Ayrıca, proje kapsamında dağıtılan tüm kitapların üzerine, projeyi anlatan ve gerekli bazı bilgileri barındıran bir sticker yapıştırılacak. Bu sticker üzerinde projenin ismi, amacı, proje koordinasyonunun yürütüldüğü internet adresi ve okuyucuya hitaben yazılmış bazı notlar yer alacak (örn. istediği takdirde projenin yürütüldüğü siteye proje hakkındaki düşüncelerini yazabileceği vb). Gönüllü, kitabı bir başkasına verdiğinde web sitesi üzerinden bilgilendirmede bulunacak ve bu bilgiler proje koordinatörleri tarafından derlenerek periyodik olarak ilan edilecek.

 

• Proje koordinasyonu: Projede her il için sorumlu veya sorumlular belirlenecek. Sorumlular özel kişi veya STK olabilecek. Bu sorumlular kendi illerindeki akışı yönetmekle (örn. stickerların tedarik edilmesi ve gönüllülere ulaştırılması, ildeki aktivitenin raporlanması vb) yükümlü olacak. Ayrıca il/bölge sorumluları kendi aralarında sitemiz tarafından sağlanan platformda diyalog içerisinde kalarak mevcut durumu değerlendirecek ve proje geleceğine dair tavsiyelerde bulunacak. Proje; proje koordinatörü ve yönetimimiz işbirliğiyle idare edilecek.

 

• Platform: Proje için n-f-k.com forum kategorisi altında bir alt forum ve n-f-k.com domain'i altında bir alt domain oluşturulacak. Projeyle ilgili her konu bu forum ve alt domain altında görüşülecek. Forum, Facebook ve Twitter gibi kanallarla projeyle ilgili duyurular yapılacak ve hem dağıtıcı, hem de okuyucu çerçevesinde katılım sağlanacak.

 

• Dağıtım: Projeye katılmak isteyenler, kendi bölgelerindeki sorumlunun bilgisi dahilinde, kitapları sticker yapıştırılmış halde tanıdıklarına ulaştıracak. Projeye katılım konusunda tercih edilen yöntem bu olmakla birlikte, tercih edilmese de nakdi destekle projeye katılmak isteyen kimseler bölge sorumlusuna 120 TL'yi geçmemek kaydıyla nakit transfer edebilecek. Gönderilen miktarın makbuzu ve alınan kitapların faturaları, oluşturulacak platform üzerinde yayınlanacak. Proje kapsamına giren kitap, kişi, para vb. her konu bildirilecek.

 

Projeyi kısaca bu şekilde detaylandırmak mümkün. Fakat projenin nasıl işlediğini görüp ileride daha isabetli bir karar verebilmek için, projeyi evvela pilot bölge olarak İstanbul'da başlatmayı uygun görüyoruz. Bu süre boyunca, yukarıda anlatılan tüm detayları uygulayamayacak olsak da, projenin geleceğiyle ilgili geçerli bir fikre kavuşmuş olacağız.

 

Vurgulamak istediğim bir başka konu ise proje koordinatörünü üyelerimiz arasından seçmek arzumuz... Aranızda proje yönetimini üstlenecek ve site yönetimimizle irtibat halinde çalışacak gönüllüler varsa, bir kişiyi Genel proje koordinatörü olarak belirlemek ve çalışmaya başlamak istiyoruz. Yönetici arkadaşlarımızın zaman sıkıntısını göz önünde bulundurduğumuzda, bu tercihin proje verimini daha da arttıracağını ve koordinatörün kendi çevresinin de dahil olmasıyla daha geniş bir tesire sahip olacağımızı ümit ediyoruz.

 

Yukarıda paylaşılan proje çerçevesi ve proje koordinatörlüğü hususundaki görüşlerinizi bu başlık altında bizlerle paylaşmanızı bekliyoruz. İnşallah bu sayede proje son şeklini alarak uygulanma safhasına geçecektir.

 

Saygı ve selamlarımla

  • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ben varım. Yalnız genel koordine bir bey tarafından yapılsa daha yerinde olacaktır. Hazır seçilen pilot bölge İstanbul ise sanırım sayın afk İstanbul'da ikamet etmekte.Fikir de kendisinden neşet ettiğine göre..

 

Bu durumda ben daha ziyade vakit geçirdiğim Sakarya'da fakültemde bir faaliyet oluşturmak isterim. Bilmem uygun görünür mü?

 

Bidayet olarak sanırım eserleri satın almak için maddi boyutu göz önünde bulundurmamız gerekiyor. Yoksa mevcut eserler mi var kaçırmadım değil mi birşey, nakdi yardım tercih edilmiyor ya o yüzden hani. Veren versin, elbet işe yarar.

 

İnşaAllah evvela bir eserleri bir araya getirelim de bakalım Mevlam nasıl bir rota çizer. Meramımız Üstadımız daha çok okunsun. Gayret bizden Muvaffakiyet Rabbimden.

 

Vakit ayıran, kafa yoran, maddi manevi her ne çeşit gayret sarf eden varsa, Rabbim iki cihanda da razı olsun. Ve artık yol alınsın,burada bir iki elfazda kalınmasın.

 

Mevlam yardımcımız olsun, hak eden gönüldaşlara,Üstad aşıklarına erişebilmemizi nasip etsin.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Projede İstanbul'da ben görev almak istiyorum ama genel koordinatörlüğü bence de bizden büyük bir beyin alması gerekir.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eğer başka katılım almayacaksa proje belirtilen yöntemle değil kişisel çabalarla devam eder.

 

Konu günceldir.

 

İyi günler.

Share this post


Link to post
Share on other sites

afk kardeşim kişisel bilgilerine baktığımda endüstri mühendisliği öğrencisi olduğunu belirtmişsin. neden yaş olarak büyük birine gerek var? bence sen yaş olarak ve kafa yapısı itibariyle bu projenin istanbul ayağını yürütebilirsin. muhakkak ki yanında sana destek verecekler olacaktır. burada işin önemli tarafı başlamak. güzel bir düşüncen var. herkesin İslam adına birşeyler söylediği şu zamanda ehli sünnet çizgisinin savunucusu merhum Üstadımızın eserlerinin gençlere ulaştırılması önemli bir hedef. heyecanını kaybetmeden başlangıcı nasıl yaparızı konuşalım bence...

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hayırlı cumalar.

 

Proje genel koordinatörlüğünü üzerime aldım. Projeye katkıda bulunmak isteyen arkadaşlar buradan kendilerini bildirip bana cep numaralarını veya mail adreslerini Pm olarak gönderirlerse sevinirim.

 

Bu projedeki arkadaşlarla en kısa zamanda toplantı düzenleyeceğiz.

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Şöyle okkalı bir sitem-yorumla başlayacaktım vazgeçtim. Koca koca insanlar olduk, İstanbul'da olup şu başlığa yazmayı mecburi değil şevk ile üzerine aldığı yönetici vasfı ile yazması tabii olan yukarıda insanlar var, bu buzdan adam olma modülünden ne zaman çıkılacak anlamıyorum. Onlarla ya da onlarsız bu hareket Allah'ın izniyle başlayacak başlamalıdır afk gönüldaşım. Mühim olan kemmiyet değil keyfiyettir. Bir kaç adam olsun, duruşu, heyecanı ve aksiyonu bizi zinde tutsun lazım olan budur. Katılımın az olması kısmen morali menfi yönde etkilese de bu durdurmamalı. Üzerinize aldığınız için yürekten kutluyorum, Allah razı olsun. Elbet meyvelerini almaya başladığımız zaman bu aşamaları geride bırakmış olacağız. Samimiyet ile bir başlayalım da hele.

 

İlk etapta İstanbul'da kimler bu hareketin parçası olabilir, bunu burada aleni konuşalım bence. Ortak istişare sahası tarzında burası fikrin alış verişini daha aktif tutacaktır, kim nedir nerededi bir bilelim. Burada olamasa bile nasıl katkı sağlamak ister söylesin. Ben iki haftada bir İstanbul'da olabiliyorum malesef ki pek faal olamam, maddi olarak elimden geleni yapmaya hazırım. Bu hususta burada bir hesap numarası paylaşabilirsiniz.

 

Havaların uygun olmaması açık hava sahası içinde bu organizeyi biraz müşkil kılabilir ama belki yaza çıktığımızda açık havada kitap tahlileri şeklinde toplantılar tertip edilebilir. Bu ünsiyeti artırır ve insanlara kendimizi direkt tanıtma fırsatı bulmuş oluruz. Kapalı mekanlar da pekala uygundur. Başlangıç olarak aklıma gelenler şu raddede bunlar.

 

Yukarıda sayın adminimiz çerçeveyi çizmiş, cemiyet olarak hareket etmemizde ve bu çatı altında olmasında fayda var. Sabır ile düşünürek davranalım.

 

Benim hangi hususta el atacağım zahir, fikri sahada da bir kaç mevzuda düşünce ileri sunabilir, alternatifler üretebiliriz.

 

İstanbul'daki arkadaşları hassasiyete çağırıyorum.

 

Vira bismillah!

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Şimdi ne oluyor, ne yapıyoruz arkadaşlar?

Şimdilik bir kaç kişi daha bulmamız lazım. Hep beraber buluşup ardından organizasyona başlıyacağız. Bundan önce siteyi ve kitaplara yapıştırılacak notları belirlememiz gerek. Ayrıca toplu sipariş vereceğimiz için Büyük Doğu ile de görüşmemiz lazım. Tabi bundan önce bir kaç arkadaşın daha katılımı önemli.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Selamlar,

 

İkinci bir MSN toplantısı düzenlemek isabet olacaktır, hangi adımların ne şekilde atılacağıyla ilgili son kararları bu toplantıda belirleriz.

Toplantıya katılımı ne kadar geniş tutarsak verim de o ölçüde artacaktır. İstanbul ayağına destek sağlayabilecek arkadaşların sayısı biraz daha arttığında toplantıyı organize ederiz. Herhangi bir fiziki buluşmadan önce projenin net bir taslağını hazırlamamız gerekiyor.

 

Saygı ve selamlarımla

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

MSN toplantısı içün belirlenen gün nedir?

 

Ertelenirse (pazardan sonrasına) katılmam imkan dahilinde durmuyor. Hem duyursanız da kişiler ona göre kendisini ayarlasa diye düşünmekteyim. Çok mu sıkboğaz etmekteyim acaba :)

 

Bir de face sayfasından Leyl hanım mesuldü yanlış anımsamıyorsam. Bakındım da face hesabımızda bu projemizi duyurmamışız. Haber versek belki haberdar olup, iştirak etmek isteyen bir kaç kişi çıkar.

 

İşinize karışmak gibi olmasın da demek istedim..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Forumdan projeye katılım şimdilik bu kadar olacak sanırım. Bir çok arkadaş İstanbul'da ikamet ettiği için projeye doğrudan destek veremeyecek. Ama proje için yapacağımız MSN (ya da artık Skype) toplantısına katılacaktır diye düşünüyorum.

 

Bunların başka, forum dışında iki kişiyle görüştüm. Kitap dağıtımında bize yardımcı olacaklar. Şu anki maddi bütçeyle yeterli bir kadroya sahibiz diye düşünüyorum.

  • Proje için logo ve stickerların tasarımını yapmamız lazım.
  • MSN toplantısı düzenlenecek
  • İstanbul'daki arkadaşlarla yüz yüze görüşüp bu işe başlanacak

Tasarım işini halledebilecek arkadaşlar varsa lütfen bana ulaşsınlar.

 

MSN toplantısı için ben Pazartesi'yi öneriyorum. Cuma-Cumartesi-Pazar boyunca internette olamayacağım. Yine de bu konuda fikirlerinizi bekliyorum. Önemli olan katılımın maksimum olması.

 

İyi günler!

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Projeyi bizzat yürüten olarak sizin müsaid olduğunuz günde MSN toplantısının olması sanırım yerinde olur. Tabi yönetimin de hazır olması önemli.

 

Logo ve sticker tasarımı dediğiniz, hani stickerlarda Üstad'a has sözler falan mı yer alacak öyle bir şey mi? Bu stickerların üzerinde site ve fikir derneğimizin adları yer almalı diye düşünüyorum. Yani derneğin ablemi var pek de güzel, bu projeye has farklı olmalı düşüncesinde misiniz?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Projeyi bizzat yürüten olarak sizin müsaid olduğunuz günde MSN toplantısının olması sanırım yerinde olur. Tabi yönetimin de hazır olması önemli.

 

Logo ve sticker tasarımı dediğiniz, hani stickerlarda Üstad'a has sözler falan mı yer alacak öyle bir şey mi? Bu stickerların üzerinde site ve fikir derneğimizin adları yer almalı diye düşünüyorum. Yani derneğin ablemi var pek de güzel, bu projeye has farklı olmalı düşüncesinde misiniz?

 

Sticker'ları kitapların üstüne yapıştıracağız. Yani kitapların bu projeye ait olduğu yazacak. "Bu kitabı alan okumak ve okuduktan sonra başkasına okutmakla yükümlüdür. " gibisinden bir not ekleyip altına da projemizin adını falan yazacağız.

 

Eğer dernektekilerle görüşebilirsek bence bu işin beraber yürütülmesi daha iyi olur. Bunu hiç düşünmemiştim ve daha önce böyle bir fikir de gelmedi.

 

Teşekkürler..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ha tamam tamam, projenin amacına binaen bir not tarzında olacaktı o stickerlar. Önceki toplantıya katılmadığım için orayı kaçırdım.

 

Arkadaşların gözünden kaçtı belki ama bence NFFD (Necip Fazıl Fikir Derneği) bu faaliyetten uzak tutulmasın. Resmidir kuruluşu, daha sağlam adım olur hani birlikte adım atılırsa. Adı da duyulur bir şekilde. Bu hususta Erzurum'daki yönetici kardeşlerimiz bi' ses versin yani. Ne bu atıl tutum anlamıyorum.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Proje ile ilgili olarak Messenger(skype) toplantısı, Çarşamba günü saat 9'da yapılacaktır.

 

27.02.13

Saat: 21:00

 

MSN Adresim: ali_furkan_sn{a}hotmail.com

Share this post


Link to post
Share on other sites

Selamlar,

 

Değerli arkadaşlar, bu akşam daha önce de belirtildiği gibi projenin pilot uygulamasının nasıl gerçekleşeceği ile ilgili MSN ortamında bir toplantımız olacak. Pilot uygulamanın şekillenmesinde katkı sağlayabilecek olan tüm üyelerimizi bekliyoruz. Katılmak isteyen arkadaşlar [email protected] adresi vasıtasıyla beni, ali_furkan_sn{a}hotmail.com adresi vasıtası ile de proje koordinatörü afk07 arkadaşımızı listelerine ekleyebilir.

 

Saygı ve selamlarımla

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hayırlı geceler!

 

 

 

Messenger Toplantısı teknik sorunlar nedeniyle biraz zor başlasa da sonuçlandırıldı şükür. Toplantıda belirlenen hususlar:

  1. Proje İsmi olarak: Okuma Ağı Projesi seçildi.
     
  2. Projenin internet sitesi n-f-k.com ya da ustadnecipfazil.com'a ait bir subdomain olarak kurulacak. Bir blog şeklinde olacak bu sayfada proje ile ilgili her şey paylaşılacak. İçerik yönetimini ben yapacağım.
     
  3. Projeye kitap alımını daha ucuz temin etmek için Büyükdoğu yayınları ile görüşeceğiz.
     
  4. Projede kitap dağıtımını şimdilik 4 arkadaş üstlendi.
     
  5. Proje için ilk kitap alımı yapılacak. Aşağıda verilen kitaplar alınacak.
     
  6. Kitapların ön kapaklarının arkasına, kitabın projemize ait olduğunu belirtilen bir metin yerleştireceğiz. Metni emir abdulkadir yazacak ve yeniden değerlendirilip tasarımı hazırlanacağız.
     
  7. Kitapların okuma süresi (Sayfa Sayısı / 10) şeklinde hesaplanacak.

Kitap Listesi:

 

 

1. O ve ben (2 adet)

2. Bir adam yaratmak

3. Tanrıkulundan dinlediklerim

4. Dünya bir inkılap bekliyor

5. İman ve aksiyon (3 tane)

6. Çöle inen nur

7. Mümin kafir

8. Son devrin din mazlumları

9. Tarih boyunca büyük mazlumlar

10. Batı tefekkürü ve islam tasavvufu

11. Cinnet mustatili

12. Mukaddes emanet (2adet)

 

Allah yardımcımız olsun!

 

Hiçbir şey için "Bunu yarın yapacağım" deme. Ancak Allah dilerse (yapacağım de). Unuttuğun zaman Allah'ı an ve "Umarım Rabbim beni,doğruya daha yakın olana eriştirir."de. KEHF SURESİ (23-24)

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

İştirak edemedim ama saat 21'i vurduğunda toplantı aklımdaydı:) Güzel kararlar çıkmış. Üstlenen arkadaşlara kolaylıklar diliyorum. Yalnız sanırım ilk uygulama olduğundan kontrolü sağlamak adına olsa gerek satın alacağımız eser sayısını az buldum.

Share this post


Link to post
Share on other sites

İştirak edemedim ama saat 21'i vurduğunda toplantı aklımdaydı :) Güzel kararlar çıkmış. Üstlenen arkadaşlara kolaylıklar diliyorum. Yalnız sanırım ilk uygulama olduğundan kontrolü sağlamak adına olsa gerek satın alacağımız eser sayısını az buldum.

 

Kitap sayısının şimdilik az tutuyoruz. Özellikle Üstadı ilk defa okuyacaklara göre seçimler yaptık.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Arkadaşlar paylaşmadan edemiyorum çok heyecan duyuyorum :)

 

Adapazarı Anadolu İmam Hatip Lisesi baş müdür yardımcısı ile görüştük bugün. İnşaAllah destek vereceklerini söylediler. Ayın 25'inden sonraki hafta hem de ellerimizde eserler ile gelmemizi talep ettiler. Allah izin verirse konuşma da yapacağız, ne de beceririm ama ;) Çok mutluluk verici bu. Öncelikle son sınıflar üzerinde uygulamaya gideceğiz, üniversiteye yeni adım atacak öğrencilere yönelik böyle bir ihtiyacın olduğunu söylediler.

 

Çok huzur, derin huzur duyuyorum hem de. Her şey samimiyete akar, yitirmeyelim inşsAllah.

 

Allah tutsun elimizden.

 

Herkese sevgiler

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Arkadaşlar paylaşmadan edemiyorum çok heyecan duyuyorum :)

 

Adapazarı Anadolu İmam Hatip Lisesi baş müdür yardımcısı ile görüştük bugün. İnşaAllah destek vereceklerini söylediler. Ayın 25'inden sonraki hafta hem de ellerimizde eserler ile gelmemizi talep ettiler. Allah izin verirse konuşma da yapacağız, ne de beceririm ama ;) Çok mutluluk verici bu. Öncelikle son sınıflar üzerinde uygulamaya gideceğiz, üniversiteye yeni adım atacak öğrencilere yönelik böyle bir ihtiyacın olduğunu söylediler.

 

Çok huzur, derin huzur duyuyorum hem de. Her şey samimiyete akar, yitirmeyelim inşsAllah.

 

Allah tutsun elimizden.

 

Herkese sevgiler

 

Allah razı olsun. Kolay gelsin. Gelişmelerden haberdar ediniz :)

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...