Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
Sign in to follow this  
Horanta

Necip Fazıl'ı Da Örgüt Üyesi Yaptılar

Recommended Posts

Mirzabeyoğlu Dava'sında Üstad'a Terbiyesizlik
Akit, mütefekkir Salih Mirzabeyoğlu'nu idam cezasına çarptıran 28 Şubatçı yargının bir rezaletini daha gözler önüne seriyor. Mirzabeyoğlu ve arkadaşlarının ruhsatlı 3 av tüfeğiyle halk ayaklanması çıkartacağını öne süren brifingli yargı mensupları, bununla da yetinmeyip üstat Necip Fazıl'ı da örgüt davasına dahil etmiş.
Metin Çetinbaş’ın başkanı olduğu kapatılan 6 No’lu DGM’de görülen İBDA/C ana davasında, Salih Mirzabeyoğlu’nun Necip Fazıl Kısakürek’le olan dostluğunun halk ayaklanmasına delil olarak gösterildiği ortaya çıktı.
NECİP FAZIL’LA İRTİBATLI
Balyoz planında görev verilecek hakimler arasında ismi geçen Metin Çetinbaş’ın başkanlığındaki 6 Nolu Devlet Güvenlik Mahkemesi’nin Yargıtay’a gönderdiği dosyada, Salih Mirzabeyoğlu, Mehmet Fazıl Aslantürk, Sadettin Ustaosmanoğlu ve Hüsnü Göktaş’ın İBDA/C örgütünün üyesi oldukları, bu şahısların Türkiye’de bir halk ayaklanması çıkartarak ülke rejimini değiştirmek istedikleri öne sürüldü. Hukukla örtüşmeyen yüzlerce ifadenin yer aldığı dosyada bulunan sözde bir delil ise “Bu kadarı da olmaz” dedirtti. Dosyada Salih Mirzabeyoğlu’nun örgüt yöneticisi olduğu ve halk ayaklanması çıkarmayı amaçladığı iddiasına kanıt olarak, üstat Necip Fazıl Kısakürek’le olan irtibatı gösterildi. 1999/19 esas nolu dosyada “Tilki Günlüğü isimli kitabında Başyücelik Devletinin kurulması için telkinlerde bulunan Salih Mirzabeyoğlu’nun, halk ayaklanması çıkarmayı amaçladığı, Türkiye Cumhuriyeti’ni yıkıp İslami esaslara dayalı bir yönetim şeklini kurmak istediği, bu doğrultuda gençlik döneminde Necip Fazıl Kısakürek’le irtibatlı olduğu anlaşılmıştır” şeklinde ifadeler yer aldı.

İSLAM KARŞITLARININ ŞUUR ALTINDAKİ KİNİ ORTAYA KOYUYOR

Altay Siyasi Araştırmalar Merkezi Başkanı Hasan Kapar, “Sadece bu bilgi bile davanın İslam karşıtlığı üzerine kurgulandığını gösteriyor” dedi. Metin Çetinbaş’ın Ergenekon terör örgütü davasında avukatlık yaptığını hatırlatan Kapar, Çetinbaş’ın Mirzabeyoğlu davasında yazdığı karar hükmünde, sanıkların gençlik dönemlerinde NECİP FAZIL KISAKÜREK ile irtibatlı olmalarını örgütsel bağ olarak göstermesine tepki verdi. Kapar “İslam düşmanlarının şuur altlarındaki kin ve garezin nerelere uzandığını hayret etmeden takip ediyoruz. Şu halde BÜYÜK DOĞU EKOLÜ tümden zan altındadır. NECİP FAZIL KISAKÜREK’in, ‘Bir genç arıyorum, gençlikte köprübaşı’ ifadesiyle karşıladığı SALİH MİRZABEYOĞLU ile dostluğunu biliyoruz. Bu dostluğun örgüt seviyesinde değerlendirilmesi ise tek kelimeyle ayıptır. Mirzabeyoğlu davası ümmetin kanayan yarasıdır. Bir an önce sonlandırılmasını bekliyoruz” dedi.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...