Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
Sign in to follow this  
NFK-Fan

Mustafa Miyasoğlu Vefat Etti

Recommended Posts

Miyasoğlu vefat etti

Ocak ayında boyun bölgesinde baş gösteren damar tıkanıklığı nedeniyle bir süredir tedavi gören Milli Gazete yazarı ve İslâm davasının önde gelen entelektüel mütefekkirlerinden usta edebiyatçı Mustafa Miyasoğlu'nun 1 saat önce vefat ettiği haberi geldi.

Ocak ayında boyun bölgesinde başgösteren damar tıkanıklığı nedeniyle bir süredir tedavi gören İslâm davasının önde gelen entelektüel mütefekkirlerinden usta edebiyatçı Mustafa Miyasoğlu'nun durumu, daha sonra beyninin üç noktasında ortaya çıkan tümörlerle kötü bir hal aldı.

Oğlu Eren Miyasoğlu'ndan edindiğimiz bilgiye göre, Türk-İslâm kültürünün sözcülerinden gazeteci-yazar Mustafa Miyasoğlu tedavi gördüğü hastanede 1 saat önce Hakkın Rahmetine kavuştu.

Edebiyata adanan bir ömür

Mustafa Miyasoğlu 1946 yılında Kayseri'de doğdu, ilk ve orta öğrenimini burada tamamladıktan sonra İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'nde okudu. On yıl liselerde öğretmenlik, on iki yıl da üniversitede okutmanlık yaptı. 1966 yılından beri şiir yanında deneme, hikâye, tiyatro ve roman türlerinde de eser veren sanatçı, pek çok dergi ve gazetede kültür ve sanat yazıları yayınladı, şiir ve romanlarıyla ödüller kazandı. T. Millî Kültür Vakfı özel armağanını kazanan Hicret Destanı adlı şiiri Dr. Muhammed Harb tarafından Arapçaya çevrildi. Ayrıca başka şiir ve hikâyelerinin de İngilizce, Arapça ve Urduca çevirileri yurtdışında yayınlandı.

Şiir, hikâye ve romanlarında millî kimlik arayışına yönelen yazar, toplumda değer çatışmalarını da işledi. Öne çıkan eserleri arasında Pancur, Kaybolmuş Günler, Dönemeç, Bir Gülü Andıkça, Yollar ve İzler, Zügüdar ve Güzel Ölüm'ün yanı sıra biyografi türünde Necip Fazıl Kısakürek, Asaf Halet Çelebi, Ziya Osman Saba eserleri bulunuyor.

Yeni Şafak

 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Allah mekanini cennet eylesin efendimize komsu olsun rabbim sualini kolay eylesin. Çok uzuldum çok, ağladim. bizzat tanısmasam da ustad hasebiyle bir kaç programında bulundum. Insan daha farklı yaniyor. Dolu dolu ilim fikir dusunce dava abidesi insanlari kaybettidince çok esef duyuyorum. Rabbim nice mustafalar nasip etsin bu memlekete. Ailesine yurekten sabır diliyorum. Çok değerli bir ismi kaybettik.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dil ve Edebiyat Dergisi'nin eskü bir nüshasında görmüştüm ilk defa bu ismi. Sonraki dönemlerde bazı sohbetlerde ismi ile birlikte söyledikleri zikredildiği oluyordu. Muhafazakâr mütefekkirlerden birisiydi hocalarımın naklettiği kadarıyla. Sağlığında yakından tanımak nasip olmadı.

 

 

Duamız odur ki Rabb'im sadık kulları gibi ağırlasın.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Üstad adına hâlisâne hizmetleri olan davâ eri merhum Mustafa ağabeyin dün vefatınin 4. senesi idi. Rahmet olsun insallah, lütfen birer fatiha okuyalim.

 

'Gün batarken sürülere bağlanmışım

Hercai menekşelerle güllere

Ne oyunlar oynamışım

Şükür yanmamışım'

 

Mustafa MİYASOĞLU

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...