Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
genç şair

Mursi Kimdir?

Recommended Posts

Muhammed Mursi Kimdir? (Mısır Cumhurbaşkanı) Muhammed Mursi İsa el-Eyyat (Arapça:‏محمد محمد مرسي عيسى العياط - d. 20 Ağustos 1951, Şarkiya), Mısır'ın 5. cumhurbaşkanı ve Bağlantısızlar Hareketi genel sekreteri olan siyasetçi. 3 Temmuz 2013 tarihinde askeri darbeyle görevinden ayrıldı.

muhammed-mursi-kimdir-misir-cumhurbaskan

Muhammed Mursi, 20 Aralık 1951 tarihinde Mısır'ın Şarkiye ilinde doğdu. İlk eğitimini orada aldı. Mühendislik lisansını Kahire Üniversitesi'nde aldı (1975 ve 1978). Mühendislik doktorasını Güney Kaliforniya Üniversitesi'nde tamamladı (1982). Northridge Kaliforniya Eyalet Üniversitesi'nde yardımcı doçent oldu (1982-1985). Ardından eğitim vermek için için Mısır'daki Zagazig Üniversitesi'ne geldi.

İslamcılığı nedeniyle Müslüman Kardeşler hareketine yaklaşarak siyasete katıldı. Mursi 2000 ve 2005 yılları arasında milletvekili oldu. Müslüman Kardeşler kanun dışı olduğu için parlamentoya bağımsız siyasetçi olarak girdi. Tam 5 yıl Mısır Halk Meclisi üyeliği yaptı. 2011 Mısır Devrimi'nde muhalif bir lider oldu ve 30 Nisan 2011 tarihinde Müslüman Kardeşler'in kurduğu, Özgürlük ve Adalet Partisi'nin başkanı seçildi.

2012 Mısır cumhurbaşkanlığı seçimleri'nde Müslüman Kardeşler'in aday gösterdiği Hayrat Şatır'ın adaylığı düşünce, yerine Muhammed Mursi seçildi. Yoğun seçim kampanyası yürüttü. İlk turda %25.5 oy aldı ve ikinci tura girmeye hak kazandı. İkinci turdan da, %51.73 oy alarak, 5. cumhurbaşkanı oldu.

 

 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hafız.... Adam gibi adam. Güzel insan ....Allah ondan razı olsun..... tüm sevdiklerine sabırlar versin....ilmini, ırzını muhafaza etsin . çektiği sıkıntılar günahlarına kefaret olsun inşallah.

ona ve müslüman mısır halkına yapılan onca zulüm,onca adaletsizlik ve kahpelikte kimin payı varsa Allah cc kahru perişan eylesin..

.Allah için seviyorum onu. dünyanın ihtiyacı var böyle insanlara . herdaim dualar.....

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest sosyalfelsefe

N-F-K sitesini, Üstad Necip Fazılın eserlerini ve fikirlerini besleyen manevi dünyası hakkında çeşitli bilgileri ve paylaşımları sunan bir site olarak düşünüyordum.Ancak burada Mursi vb. kişilerin reklamını görünce kaygılanmaya başladım. Üstadın adı kullanarak oluşturulmuş bir alanda kimsenin kendi siyasi kırıntılarını, kendi dünya görüşlerini, kendi hissiyatlarını başkalarına empoze etmek gibi bir hakkı yoktur. Yapılan bu iş Büyük Dava insanının manevi şahsiyetine hakarettir. Üstad Necip Fazıl, İslami bir anlayışa sahipti ancak bu durum, adı önüne birileri tarafından eklenen sözde islami etiketli insanları desteklediği ya da destekleyeceği anlamına gelmez. Eğer kendisi içinde bulunduğumuz şu dönemde yaşıyor olsaydı bir çok şaklabanın, riyakarın, sahtekarın yakasına kalemiyle ve eserleriyle yapışırdı, onlardan hesap sorardı. Üstad, onun "Çile"sini okumamış ya da normal bir şiir kitabıymış gibi okuyanların maalesef göremeyeceği bir çok mesaj, bir çok ikazı nakşetmiştir o eserinde. Sırf o kitabı bile layıkıyla okuyabilseydi şu kalabalıklar belki Necip Fazılı bir kalıbın , görüşün, ideolojinin ve felsefenin sınırlarına hapsetmeye çalıştıkları için kendilerinden utanırlardı.

sözün özü; içinde bulunduğumuz ülke gençliğine çok kıymetli eserler armağan etmiş, bir fikir ve dava insanın adına kurul muş bir sayfada farklı içeriklerin olması hoş değil.

Share this post


Link to post
Share on other sites

sosyalfelsefe_*bizde daha ne içerikler varda siz bilmiyosunuz !! size ne lazımdı ? zorla fikir satıyoruzda_

Share this post


Link to post
Share on other sites

Selamlar,

Sitemiz Üstad Necip Fazıl'ın eser ve fikirlerini besleyen manevi dünyası hakkında bilgi ve paylaşım sunan bir sitedir, bu husustaki düşünceniz doğrudur. Fakat ana sayfamızın aksine forum içeriğimiz Üstadla ilgili konulardan ibaret değildir. Bunun da en mühim sebebi Üstad'ın fikirlerinin geçmişin tozlu raflarında hapis kalmadığının ve kullanıcılarımızın gündemi ve hayatın diğer alanlarını ilgilendiren hususları kendi anlayışları muvacehesinde değerlendirerek, birbirlerinin ufkunun açılmasına katkı sağlayabileceğinin bilincinde olmamızdır.

Bir diğer nokta ise, foruma yazılanlardan kullanıcılarımız sorumludur. Yayın ilkelerimize aykırı bir paylaşım olduğu ve biz bunu gördüğümüz takdirde gereken müdahaleyi yaparız, fakat bunun dışında şahsi görüşlerimizi ve inançlarımızı forum akışına müdahale etme kriteri olarak belirlemiyoruz.

Yönetim olarak genelde bu tartışmalara katılmamaya özen göstermekle birlikte, şu konu özelinde şahsen Mursi'nin büyük bir mücahid; mazlum ve kahraman bir devlet adamı olduğuna inandığımı belirteyim. Allah kendisinin ve İslam davasına hizmet gayesiyle girdikleri mücadelede zulme uğrayan diğer arkadaşlarının yardımcısı olsun, o kahraman şehidlere de rahmetiyle muamelede bulunsun. İnsanların burada güncel konularla ilgili fikirlerini birtakım hudutlara riayet etmek kaydıyla paylaşmasından hoşlanmıyorsanız, yayın politikamız değişmeyeceğinden dolayı, forumumuza girmeme tercihinde bulunmanızı da saygıyla karşılayacağımızı belirtmek isterim.

Vesselam

  • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...