Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
mumin

Ulvî Divâne;müslüman

Recommended Posts

Esselam

Müslümanca bir nişane olan kelamla, Rahman ve Rahim Olan Allah'ın adıyla!

Müslüman kime denir, müslümanlık İslamın neresindedir, "yeniden müslüman olmak" şeklinde bir sual makul müdür? İslamcılık İslam'ın kaçıncı göbekten akrabası olur? Şeriat İslamın kendisi midir, şeriatle demiyorum İslamla idare edilen "müslüman" topraklar var mıdır? Ben hepsinden öte "gerçek müslüman"ın vasfı, kimliği nedir, neye memurdur, "ideal müslüman ruh potresi"ni tekellüm etmeye gayret edeceğim.

Müslüman; önce bir ruhu irkilmelidir duyduğunda bu sesi, bir gonk vurucusunun kulak zarlarını inletmesi kabilinden sarsılması ve asker disiplini içinde olması lazımdır. Müslüman; seccadesi, kuranı, tespihi, kitabı, fikirleri, derdi ve hareketi yegane vazgeçilmezi olmalıdır. Yaşatma sevdasında yaşama sevdasından geçen, ruhu dava ile iğdiş edilmiş tevazu ile yoğrulmuş izzet abideleri olmalıdır. Gerçek müslüman fikirden bir yumak gibi, her adımı daim Allah ile beraber ama kamusal olarak da eşsiz bir imalat ve icad ile meşgul daim hareket hep hareket, sürekli oluş ile var olma savaşı verendir. Eşyada hakikati, metafizikte ruhu, gökte samanyolunu, vücutta hücreyi her şeye ama her şeye değinecek bir idrak ile anlamlandırma gayreti içinde en büyük vazifeye girişmelidir. Kul olma savaşında, hayırda rekabette. Asla pazarlık etmeden, taviz vermeden, eğilmeden, bükülmeden Allah nasıl buyursuysa öyle, "emrolunduğun gibi dosdoğru ol!" emrine boyun eğerek. Gözünün yaşını, elemini, ezilmişliğini içine akıtıp Hz. Ömer duruşuyla, Hz. Hamza vakarında meydan okumalıdır tağuta ve putlara. Gelmiş geçmiş bütün çağların deli gömleği -imzlere! Her şeyden, İslam'dan hareketle İslam'a akarak. Kısır bir sarmalda hep kendine çakılarak değil tekamülü yakalayarak yükselen çizgide arşa uzanan bir ideoloji ile var olma savaşı vererek. İdeoloji diyorum ideoloji yazıyorum, İslam ilahi kaynaklı kamil bir dindir, aynı zamanda tüm ideolojileri ifsad eden ideoloji doğuran ideolojik bir canlı organizmadır. İdeolojilerin anası İslam'dır yegane devrimci de Allah'ın Resulü Muhammed Mustafa'dır. Selam ve salat o kutlu Resule olsun. O ki olmasaydı alemin yaratılmayacağı, bir boşluk denizi olarak kainatta savrulup duracaktı nefs kuvveleri.

Müslüman diyorum size, ruhuna İlahi nüveden üflenen, Allah'tan parça taşıyan Küll'den bir cüz' olan ama Küll'den gayrı olan o kutsal mahluk. Bir alaktan yaratan Allah, ne güzel ve en güzel mucid. Ne asi gelme ne de itaatsiz olmaya kodlanmadı ruh kökü. Ama tercih, ama iradesi olan, ama sevaba, günaha meyyal olan insan insanlarımız. Hakiki insan müslüman olandır, müslüman olmayanın insanlığı nakıstır, diyerek kallavi bir iddia gönderiyorum uzay boşluğuna. Kara delikten geri gelsin bu sözüm ilan ediyorum; ancak İslam ile tamamlanacak bir insanlıktan bahsediyorum. Aksi halde Gazze'yi, Filistin'i, Bağdat'ı, Şam'ı bana nasıl izah edeceksin Sam Amca? Belde-i Şerif'e girdiler nâşerifler. Körpe kızların babalarının gözleri önünde ırzına geçilen, karnında ehli küfrün piçini taşıyan o selvi boylu bacımın, sırma saçlı bacımın bana destanını döşe. Geçiniz geçiniz, İslam'a geliniz! Eslim teslim buyurdu Efendimiz! Evet Müslüman demek merhamet demektir aynı zamanda.

 

Şehvetini yutan demek, evlenemiyorsa oruç tutan demek, nefsine kemend vuran Muhammedî yürekli genç demek, delikanlı demek, iffet abidesi kız demek. Müslüman, ne taşıdığının farkında olmayan ama omuzları külçe külçe mesuliyet yüklü alem-i suğra demek. Duymadı, duyurmadılar öyle ki kulakları Madonna şarkılarıyla doldurdular. Hepsi mi, asla! "Ben var olduğum müddetçe gerçek islamın mümessilleri dünya yüzünün her yerinde ayak izi bırakacaktır." diye haykıran, ilan eden gençlere gebeyiz! Ben varım heyy! Diye gökyüzünü narası ile boğan, küfrü kenara sıkıştıran, şirke, bidata, seküler güçlere, modernite canavarına kurşun sıkan kelimelerimiz var bizim, ve nice romanlar yazarız biz kelime etmeden. Denizi mürekkep gibi içen, bu İslam davasını güneşe bile taşıyan müslüman Türk, mukaddesatçı Türk, hele bir kaldır başını Mursi direnciyle, Hamas'a selam yollayarak Gazzeli Dr. el-Rantisi bu adamı iyi tanıyın gençler. Ve hatta Gazze'yi kendi vatanınızdan daha iyi bilin diyorum size!.

Müslüman olmak, hakikatı kucaklamadıkça bir hiç. Kelime-i tevhid ehli ama fakat sadece en sonunda bir takım ateşle tanışıklıktan sonra cenneti garantileme ruhsatıdır bu. Hakikatı yakalamak bu değil ehlul muslimin, dilde tadılmış yemeği mideye indirmedikçe doymuş oluyor musun? Hayır iş ki bağırsağa karışması lazım geliyor. Kelime-i tevhidi istirham ederim midenize indiriniz! Boğazlarından imanı kalplerine inmeyen müslüman, komşudan bir sayı almaya muhtaç hep yüksek olamayan rakkam kabilinden. Sayı alma sayı veren rakam ol. Müslümanlığın matematiği de vardır elbette. Mesela müslüman parçalanmaz bir bütündür, müslüman sonsuz bir sayı doğrusudur, müslümanın havuza doldurduğu su diğer musluktan boşalmaz, müslüman iyilik yapar ve falezlerden atar. Falez demişken müslüman bir balığın karnında bir insanın yaşayacağı ihtimaline inanır, Yunus peygamberini bilir nitekim. Müslüman bir insanüstü insanın kameri yaracağına da iman eder. Hem de görmeden iman eder. Ona Muhammed Mustafa (s.a.v) derler. Anılınca salavatı yürekten andığımız; Allahumme salli ala seyyidina muhammed!

Bu kainat müslümana dar gelir dar gelmelidir, hep bir öteye, ukbaya ulvi aleme hasret içinde yanar kavrulur da kevgire döner. Sürgün hayatı yaşar da yine de günlük ticaretini yapar yine evine ekmek ile döner. Ne dünya için ahireti ne de ahiret için dünyayı satmasın, satma yani benden demesi. Biz bu dünyada en tepeleri en şerefli bir şekilde hem Muhammedî neslin timsali olacağız hem de kibre kapılmadan, makam-mansıp derdi gütmeden tevazuda ezilen kaldırımlara taş olacağız. Asla değerlerden taviz yok, ama miskinlik de bize değer olamaz. Yürü dağlara, zırh kuşan, yumruk savur, siniri alınmış öfkesiz, cevvalsiz plastik müslüman olmak da bize yakışmaz! Sesin gür çıkıyor mu, bağır! Allah birdir, Resulü haktır! Müslümanlık şimdilerde R4BİA işareti yapmaktır! Asla müslüman coğrafyalardan mustağni kalma, Arakan'da yakılan müslüman cesedini hıfzından silme, kan ağlayan coğrafyaların haritasını yastığına çiz, zulüm gören gayrı müslim dahi olsa susma, bağır! Velev ki karşısında baban bile olsa. Yani müslüman olmak adil de olmaktır.

Üretmelidir, icad etmelidir, bilimde-teknikte Batı'yla yarışmalıdır. Müslüman kalarak medeni olmalıdır. Modern olmak demiyorum hayır o deli saçması kitapları okumakla, rock müzik dinlemekle, tünaydın demekle olmuyor bayım; hayır o gökdelen cumhuriyeti adetlerini demiyorum. İslamın getirdikleriyle dolup, hakiki prensiplere tutunup Allah'a kul olmakla Allah şehrinin efradı olmaktan dem vuruyorum. Koşunuz Allah'a kaçınız. Kaçın kurtulun bu lüks pırangalardan, kaybedecek neyin kaldı Tom zincirlerin var ya? İşte bu Tom'u yazma güdüsü de Batı baskını. Zihinleri de sömürülen bir devrin sigortasız elemanlarıyız. Bu fabrika insan yiyor, din öğütüyor. Gel burası medeniyet, burası modernite, buraya Batı diyorlar canım. Çiftçinin bütün çocuklarını yutan doymaz makina, kanla çalışan elektiriğe ihtiyaç duymayan makina. Bana demeyin ki bu ne diyor, domuzca bir sisteme nasıl mâl ediliyoruz onu anlatıyorum!

Müslüman olmak çokça defa kitap okumaktır. İlk ve daim Kur'an-ı Mecid'i okumaktır. Bitirip yine başlayan hep başlayan Allah'la konuşan demektir..Alnı secdede huzur bulan, namaz kılarken kaburgalarından sesler gelen Muhammed Mustafa (s.a.v) gibi namazda miraç yapan kul olmak demektir. İddiasız olma demiyorum bence gözlerini kapatınca Kabe-i Muazzama'yı karşında görmelisin. Kutsal topraklar ahh, yani ben derim ki para biriktirip "ORALAR"ı da görmelisin. O siyah, sarışın, esmer, kızıl bütün ırkların İslam vasfı altında yek vücud olup Lebbeyk Allahumme Leybbeyk! naralarını duymalısın. Müslüman olmak ırklılık, kafatasçılık gütmemek demektir aynı zamanda. Kimsin, Allah'a kulum, müslümanım. Ademdir babam, Meryem Anama bir elin değmediği fikrine iman ederim. Sen kimsin, Beyaz Türk. Diyalog tıkandı.

Müslüman olmak vasıflara, satırlara sığmaz aslında. Müslümanlık zemzem suyu gibi rafta da saklanmaz, Müslüman olmak sadece mezarda Kur'an okumak da değildir.Müslüman olmak kutsal gün ve ayların tekeline girmemelidir. O ki hayat şiarın haline getirmişsin, o ki öl dediğinde canı teslimi vazife bilmişsin, o ki pazarlıksız sahabi duruşun sahibi olmuşsun, o ki tüm menfaatlerin üstünde biricik Allah'ın menfaatine evveliyet biçmişsin. Allah'a kul olmak, Allah'a köle olmak hakiki hürriyete kanat çırpmaktır.. Ne diyor Aliya, "Teslimiyet, senin adın İslamdır!" Yani müslüman olmak teslim olmaktır sadece Allah'a, hep Allah'a, yalnız Allah'a!

Kalemi yaratan ve kelimeyi öğretene hamd olsun.

 

 

Bir yarışmaya gönderdiğim denemem. Sizlerle de paylaşmak istedim gönüldaşlar. Tenkid gelirse başım üstüne. Değerlendirebiliriz.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...