Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
Sign in to follow this  
hafakan

Çin Zulmünde Unutulan Doğu Türkistan

Recommended Posts

Doğu türkistanda katliam var !!!

Toprakları elinden alınan, dini baskılara maruz kalan Uygurlar kurtuluş için çareyi Türkiye'de arıyor.

MALEZYA'DAN TÜRKİYE'YE GELMEK İSTEDİLER

Yaklaşık bir yıl önce 300 kişilik Uygur Türk'ü insan kaçakçılarının yardımıyla Tayland'a geçti. Sığınmacıların çoğu kadın ve çocuktu. Ölümden kaçmaya çalışan Uygur TürkleriMalezya'ya ulaşmaya çalışıyordu. Oradan bir yolunu bulup Türkiye'ye geleceklerdi.

ÇİN'E GERİ DÖNÜŞ ÖLÜM DEMEK

Tayland polisi onları 9 ay önce ormanda aç ve susuz halde buldu. Eğer Çin vatandaşı oldukları anlaşılırsa Tayland, 300 Türk'ü Çin'e geri gönderecek. Bu da ölüm demek.
Tek istedikleri Türkiye'de yaşamak. Çünkü artık Doğu Türkistan'da şansları kalmadı..

BAŞBAKANLIK VE DIŞİŞLERİ DEVREYE GİRDİ

Dün bu haberin ardından Dışişleri Bakanlığı aci koduyla harekete geçti. Bakanlık nezdinde Tayland hükümeti ile kurulan temasta Doğu Türkistanlı soydaşlarımız için Türkiye'de yaşamalarının sağlanacağı bu yüzden Türkiye'ye getirilmeleri istendi.

Bizzat Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da yakından takip ettiği bu meselenin çok kısa bir sürede çözüleceği ifade edildi. Dışişleri yetkililerinden aldığımız bilgiye göre, bürokraside bir aksilik yaşanmaması durumunda 300 Uygur Türk'ü yakın zamanda Türkiye'de olacak.

Eğer Türkiye'nin bu girişimi olmasa Uygur Türkleri Çin devleti tarafından kurşuna dizilecek ve tarihte ikinci bir Boraltan faciası daha yaşanacaktı.

BORALTAN FACİASI

1945 yılında Stalin zulmünden kaçan 146 Azeri Türkü Türkiye'ye sığınmıştı. Boraltan komutanı durumu Ankara'ya iletmiş ve "Azerileri teslim edin" cevabını almıştı. Bunun üzerine komutan Azerileri Rus askerlere teslim etmiş ve ardından 146 Azeri Boraltan Köprüsü'nde şehit edilmişti.

Yeni-Akit

Share this post


Link to post
Share on other sites

medyalens_com-300-Uygur-%C3%B6l%C3%BCme-

 

300 MÜSLÜMAN UYGUR TÜRKÜ ÖLÜME KARŞI ANKARA’DAN YARDIM BEKLİYOR.

 

Çin zulmünden Tayland’a kaçan Uygur Türkleri, Türkiye tarafından kabul edilmezse Çin’de kurşuna dizilecek.

İngiliz televizyonu Channel 4 öz yurtlarında insanca yaşamaları çok görülen uygur Türklerinin trajedisini haberleştirdi.

Toprakları elinden alınan, dini baskılara maruz kalan Uygurlar kurtuluş için çareyi Türkiye’de arıyor. Kanalın haberine göre, 300 Türk’ün umuda yolculuğu Çin işgali altındaki Doğu Türkistan’dan kaçışla başladı.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Doğu Türkistanlılar ve İkinci Boraltan Faciası



Tayland mülteci kampındaki Doğu Türkistanlı kardeşlerimiz Çin’e iade edilirlerse, “İkinci Boraltan Faciasının” yaşanacağına kesin gözüyle bakılıyor.


Bilmeyenler için “Boraltan Faciası” nedir hatırlayalım.


Stalin zulmünden Türkiye’ye sığınan Azeri Müslümanları, geri Stalin’e teslim eden İsmet İnönü’nün, İslâm âlemini yasa boğan ünlü zaferidir.


Acı hadiseyi Prof. Dr. İsa Kayacan’ın anlatımından özetleyelim.


“Boraltan Faciası, dünya Türklüğün hafızalarında kapanması zor yaralar açmış bir faciadır. Bu facianın yaşandığı yıllar, Milli Şef İsmet İnönüdönemidir.


Olay, İkinci Dünya Savaşı sırasında Stalin yönetiminin acımasız baskılarına dayanamayan bir grup Azeri Türk’ün, “öz kardeş” saydıkları Türkiye’ye sığınmaya karar verip yola çıkmasıyla başlıyor.


Orada uğradıkları baskınlar sebebiyle arkaları sıra mezar taşlarından izler bırakarak, nihayet Aras Nehri’nin üzerinde bulunan Boraltan Köprüsü’nü (Iğdır) geçiyorlar ve Türk sınır karakoluna sığınıyorlar.


Artık kurtulduklarını, özgürlüğe kavuştuklarını düşünen 146 Azeri Türk’ü, başta Karakol Komutanı olmak üzere Mehmetçikler Azeri kardeşlerini bağırlarına basıyor, ekmeklerini bölüşüyor, yataklarını ikram ediyorlar. 146 soydaşın hayatlarını kurtardıklarını düşünerek onlar da mutlu oluyor.


Sevinmekte acele ettikleri kısa bir süre sonra anlaşılıyor. Zira karakol komutanının üstlerine yazdığı mektuba gelen şifreli cevap, tamı tamına bir “kara haber”dir: “Karakolunuza sığınan Azerileri derhal Sovyet yetkililerine teslim edin!”



Komutan bu işte bir yanlışlık olduğunu düşünüyor. İnsan, öldürüleceğini bile bile kardeşini düşmana teslim eder mi? Buna vicdan dayanabilir mi?


Daha tafsilatlı olarak durumu bir kez daha bildiriyor, fakat gelen cevap aynıdır:


“Derhal teslim edin!” Hâlâ inanamıyorlar. Ama Ankara’nın emri kesindir.


Karakol komutanının ve karakoldaki askerlerin tüm itirazları, Azerilerin tüm yalvarışları, Ankara’daki sağır sultanları yumuşatamıyor:


- “Derhal teslim edin, yoksa vatana ihanetle yargılanacaksınız.” Hangisi“vatana ihanet” acaba? Mazlum insanları ölüme göndermek mi, yoksa göndermemek mi?


Azerilerin lideri karakol komutanına yalvarıyor:


- “Bizi siz kurşuna dizin, ama Moskof’a teslim etmeyin. Öleceksek, ay yıldızlı bayrağımızın dalgalandığı Anadolu topraklarında ölelim.”


Komutan ağlıyor, askerler ağlıyor, Azeriler ağlıyor. Ankara’daki yöneticiler ise Stalin’le aralarında bir pürüz olmaması için soydaşlarını kurban etmeye çoktan karar vermişlerdir.


Kendisine “Milli Şef” dedirten ve “Milli kahraman” ilân ettiren İnönü ise şöyle buyurmuştur:


- “Sovyetler Birliği ile aramızda bir pürüz istemiyorum. Bir daha böyle küçük meselelerle beni meşgul etmeyin.”


Hiçbir şey Ankara’yı kararından döndüremiyor. “Bizi siz kurşuna dizin” diye yalvararak ağlayan 146 Azeri, gözyaşları içinde Kızılordu görevlilerine teslim ediliyor.


Boraltan Köprüsü’nün bir ucu Türk toprağında, bir ucu Sovyet toprağındadır. Azeri kafilesi, Boraltan Köprüsü’nü yarıladıkları sırada, karşıdan yaylım ateşine tutuluyorlar.


Çoğunun son sözleri, “Yaşasın Türkiye” oluyor ve hepsi ölüyor.


Hüseyin öztürk 16 aralık 2014



Share this post


Link to post
Share on other sites

Doğu Türkistan'da namaz ve tesettür yasağı Çin, Müslümanlara karşı baskı uygulamaya devam ediyor. Ülke şimdi de İslam'ın en önemli ibadetleri arasında yer alan namazı hedef aldı. Çin, 2015 yılında yürürlüğe girecek yasa ile resmi kurumlarda namaz kılmayı ve tesettürü yasaklıyor.

********************************************************************************************************************************************************************************************

30 Aralık 2014

Çin, Doğu Türkistan'da resmi kurumlar, okullar ve iş yerlerinde 1 Ocak'tan itibaren Müslümanların namaz kılmaları yasaklanıyor. Namaz yasağının yanında dini giysilerle iş yerlerine gelme, kadınların başörtüsü takması ve kişinin İslam dini mensubu olduğunu gösteren diğer sembollere yasak geliyor.

Yeni yasa 1 Ocak 2015 tarihinde yürürlüğe girecek. Yasanın yürürlüğe girdikten sonra ülkede gerilimi tırmandırması bekleniyor.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kızıl çin'de müslümana zulüm yasalaştı

Kızıl-Komünist Çin'in Doğu Türkistan'da Müslümanları hedef olan namaz ve başörtüsü yasağı gibi uygulamaları bugün yasalaştı.
Son güncelleme: 01 Ocak 2015

Uygur Türklerinin yaşadığı Doğu Türkistan’da Çin’in baskısı bir türlü bitmezken Çin’in, Doğu Türkistan’da resmi kurumlar, okullar ve iş yerlerinde yıllardır uyguladığı yasaklar resmiyet kazandı. Namaz yasağının yanında dini giysilerle iş yerlerine gelme, kadınların başörtüsü takması ve kişinin İslam dini mensubu olduğunu gösteren diğer semboller de yasağa dahil edildi.

YAŞAYAN ÖLÜLER GİBİYİZ

Dünya Uygur Kongresi Başkan Yardımcısı ve Doğu Türkistan Kültür ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Seyit Tümtürk Yeni Şafak’a yaptığı açıklamada Uygur Türklerinin bugün hayata geçen yasağı diken üstünde beklediklerini anlattı. Tümtürk, Çin’deki Uygur Türkleriyle yaptığı görüşmelerde Uygurların “Yasak yüzünden psikolojimiz alt üst oldu. Günlerdir yemiyor, uyumuyoruz. Yaşayan ölüler gibiyiz” sözlerini aktardı.

İSLAM DÜNYASININ AYIBI

Çin’in yıllardır Uygur Türkleri üzerinde uyguladığı baskının resmiyet kazandığını belirten Tümtürk Çin’in cesaretini dünyanın sessizliğinden aldığını söyledi. Çin’in yaptığı katliamlarla İslam dünyasını test ettiğini belirten Tümtürk “Bu ayıp sadece Çin’in değil, sessiz İslam dünyasının ayıbıdır” diye konuştu.

UMUTLARI TÜRKİYE

Uygurların Türkiye’den beklentisinin büyük olduğunu dile getiren Tümtürk“Cumhurbaşkanımızın uyguların Türkiye’ye getirilmesi üzerine yaptığı açıklama Uygur Türklerine ışık oldu. Bu mesaja çok önemli bir misyon yüklüyorlar”ifadelerini kullandı.

Yasayla birlikte namaz kılmak, dini giysilerle iş yerlerine gitmek, kadınlarınbaşörtüsü takması ve kişinin İslam dini mensubu olduğunu gösteren diğer sembolleri kullanmak suç sayılacak.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dikkat çok önemli..

çin yönetimi 1 Ocak itibariyle namaz kılmayı, her türlü dini faaliyeti hatta telefondan dini mesaj göndermeyi dahi yasakladı. Kur'an okunmasının önüne geçmek için tüm tedbirleri aldığını büyük bir övünçle dile getirdi. Bu yasak çinin iç kesimlerindeki müslüman çinliler için geçerli değil sadece Doğu Türkistan'da kışkırtıcılık yapmak sorun çıkarmak ve böylece rahatça soykırım yapabilmek için konmuştur. Dünyada beslenip büyütülen radikal dinci örgütler sorununu da örnek olarak göstemekte 65 yıllık şerefli bir davayı batı doğu tutması örgütlerle eş göstermeye çalışmaktadır.

Türklerin Yaradan'la bağlarını koparmaya çalışan iblis çin Doğu Türkistan'da asimile olmamış veya ölmemiş Türk kalmayana kadar devam edecek ve dünyaya ülkesinin bütünlüğünü koruduğu yalanını söyleyecektir!

çin yönetimi Doğu Türkistan Türklerine potansiyel terörist demekte Doğu Türkistan topraklarını terörle mücadele alanı ilan etmektedir. Milli ve dini değerlerine bağlı olmak isteği terörizm kapsamında değerlendirilmektedir.

Sizin temel insan hakkınız ihlal edilse yasaya bağlansa devlet terörü uygulansa siz ne yapardınız? Susar mıydınız?

Uzun menzilli duayla çinin toprak bütünlüğünü, istikrarını, refahını tehdit eden bu ve benzeri teröristleri görürseniz hemen duasına amin deyin.

Yüce Yaradan işitendir, bilendir, hesabı tez olandır.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...