Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
Sign in to follow this  
nfktyfn

Google Katlanabilir Telefonlara Özel Android Sürümü Geliştiriyor

Recommended Posts

Katlanabilir telefonlarda geri sayımın sürdüğü şu günlerde Google. bu cihazlara özel Android sürümü geliştireceğini duyurdu.

 

 

google-katlanabilir-telefon-android-suru

 

 

Akıllı telefon dünyasında son günlerde en çok konuşulan konulardan birisi katlanabilir telefonlar oluyor. Sektörün önde gelen şirketleri Samsung ve Huawei, yakın gelecekte katlanabilir akıllı telefonları piyasaya süreceğini duyurdu. Geçtiğimiz günlerde Samsung katlanabilir telefon modeli için tarih bile vermişti.

 

Android ekosisteminin dev üreticileri Huawei ve Samsung’un katlanabilir telefon süreçlerinde sona yaklaşması ile beraber Google’dan da bir hamle geldi. Google 6-8 Kasım tarihleri arasında düzenlediği ‘Google Dev Summit’ etkinliğinde Android işletim sistemlerinin geleceğine yönelik önemli açıklamalarda bulundu. Bu projelerin arasında katlanabilir telefonlara yönelik işletim sistemleri de yer alıyor.

 

Katlanabilir Telefonlara Android Desteği Geliyor

katlanabilr-telefonlara-android-destegi.

 

Teknoloji devinin düzenlediği etkinlikle Android Mühendislik Başkan Yardımcısı David Burke, katlanabilir telefonlara yönelik önemli açıklamalarda bulundu. Burke, bu ürünlere dair planlarının olduğunu ve ‘ekran sürekliliği’ adını verdikleri bir plan ile katlanabilir telefonlara özel Android işletim sistemi geliştireceklerini açıkladı.

 

Yapılan açıklamada Google ve Samsung’un ortaklığı sonucu 2019 yılının başlarında katlanabilir akıllı telefonun piyasaya sürülmesi bekleniyor. Google mühendisi Burke, cihazın hem telefon hem de tablet özelliklerine sahip olduğunu belirtti ve geliştirilecek olan sistemin bunu tamamlayacağını belirtti.

 

 

Özel Arayüz Geliştirilecek

ozel-arayuz-gelistirilecek.jpg

 

Google, katlanabilir telefonlara özel geliştirdiği işletim sisteminde farklı bir arayüze yer verecek. Söz konusu arayüzde telefonun tek ekranın kapak açıldığında geniş bir tablet arayüzüne dönüşmesi, kapakla etkileşime girilen bir uygulamanın kapak açıldığında ana ekrana gelmesi ve birden fazla uygulamanın aynı anda çalışması gibi çeşitli özelliklerin kullanıma sunulması bekleniyor.

 

Yeni arayüzün katlanabilir telefonlara son derece kolay bir şekilde entegre edilmesi planlanıyor. Google’ın katlanabilir telefon üreticilerine özel bir rehber hazırladığı biliniyor. Google’ın geliştirdiği yeni sistem sayesinde tüm katlanabilir telefonların benzer bir arayüze sahip olacağı belirtildi.

 

Haber Kaynak: https://paratic.com/google-katlanabilir-telefon-android-surumu/

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...