Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
Sign in to follow this  
Abdulhamid

Hz.nuh'un Tufanı

Recommended Posts

Hz. Nuh, İdris aleyhisselamın göğe çıkarıldıktan sonra azan insanlara peygamber olarak gönderildi. İnsanlar putlara tapmaya başladı. Cenab-ı Hak bunun için Nuh aleyhisselamı peygamber olarak gönderdi. O zaman 50 yaşında idi. Yıllarca insanları dine davet etti, putlara tapınmaktan sakındırdı ve Allahü Tealaya ibadet etmelerini söyledi. Ama Nuh aleyhisselama kendi oğlu Yam yani Ken'an bile iman etmedi, hatta alaya alıp işkence ettiler: « Andolsun ki Nuh'u elçi olarak kavmine gönderdik. Dedi ki: Ey kavmim ! Allah'a kulluk edin, sizin ondan baska ilahınız yoktur. Dogrusu ben, üstünüze gelecek büyük bir günün azabından korkuyorum »

 

sonra hz.nuh:yarabbi bu insanlar tövbe edip dine döneceklermi ?Allah hayır dedi.hz.nuh: yarabbi çocularıdamı iman etmiyecek gene hayır dedi Allah.peki torunlarındandamı ıman eden çıkmayacak gene hayır dedi Allah. o zaman hepsini boğ gitsin yarabbi dedi hz.nuh. bedduası hemen kabul edildi.

 

(A'raf, 59) . Nuh aleyhisselam insanların davetine icabet etmedikleri için onlara beddua etti:« (Rabbim!) Sen de bu zalimlerin ancak şaşkınlıklarını artır » (Nuh, 24) Allahü Teala da bundan sonra Nuh aleyhisselam'a gemi yapmasını emretti: « Gözlerimizin önünde ve vahyimiz (emrimiz) uyarınca gemiyi yap ve zulmedenler hakkında bana (bir şey) söyleme ! Onlar mutlaka boğulacaklardır

 

derken yağmur yağmaya başladı.. hz.nuh o anda çömlek yapmakla meşguldü..yağan yağmur çömlekleri bozmuştu ve hz.nuh buna üzülmekteydi.ardından Allah:ey nuh çömleklerine üzüldünmü.evet yarabbi üzüldüm.işte bende boğulacak kullarım için üzülüyorum dedi.hz.bir anda ettiği bedduadan pişmanlık duyup geri almaya çalışsada iş işten geçmişti beddua çoktan kabul edilmişti bile.yani o kadar inkara sapmış olmalarına rağmen Allah yarattığı insanları helak ederken onlara üzülüyor.

 

 

sözü burdan alıp güncel bir olaya getirmek istiyorum az önce Barış Akarsu hayatını kaybetti.her ne kadar sanat camiasının yaşam tarzını sevmesekte,ama sonuçta yitirilen bir cansa üzülmemek elde değil.kim olursa olsun.Allah taksiratını affetsin.ölüm denen şey o kadar yakınki onun yerınde herhangi birimiz olabilirdik.Allah hepimize, din'in tüm hakikatlerini yerine getirmiş ve iman üzerinde geçirilmiş bir ömrün ardından şerefli bir ölüm nasip eylesin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nuh Tufanı çok enteresan bir olay ve içinde bizler için büyük hikmetler mevcut. Nuh as ın duası kabul edilmiş ve Allahu Tealaya iman etmeyen herkes bu tufanda boğulmuştur. Her peygamberin kabul edilmiş bir duası vardır. Musa as dua etmiş karun hazineleriyle birlikte toprağa gömülmüştür. İsa as dua etmiştir mahşerde Peygamber Efendimiz sav in ümmetinden olabilmek için ve Cenabı Hak kıyamete yakın onu yeryüzüne gönderecektir ve İsa as ın mahşerde 2 özelliği olacak. hem kendi ümmetinin başında peygamber hem de Peygamber efendimiz sav in ümmetinden bir fert olacak. Peygaber Efendimiz sav de duasını mahşerde ümmeti için şefaat olarak kullanacak inşallah.

 

Nuh as kendi oğlu için dua buyurduğunda cenabı Hak "o senin ehlinden değil" diye buyurmuştur. yani iman etmeyen oğlunu onun ailesinden saymamıştır Allahu Teala. Keza karısı da tufanda boğulmuştur. Ve insanlık Hz. Nuh as ın 3 oğlundan yeniden çoğalmıştır. Ham,Sam ve Yafes. Türkler Yafesin soyundandır.

 

Aşure pişirme geleneğinde de Hz. Nuh as ın gemiden inişine atıfta bulunma mevcuttur. Hz. Nuh beraberindekilerle yemek pişirmiş ve o yemeği bulunan malzemelerden atarak yapmıştır.

 

Oğlu Kenanı gemiye davet ettiğinde benim 170 metre boyum var şu tepenin üzerine çıktığımda hiçbir su bana etki etmez diyerek gemiye binmeyi reddetmiş ve neticede tufanda helak olmuştur.

 

Nuh tufanı denilince Üstadın "aynalar yolumu kesti" adlı şiirindeki "Olur mu dünyay indirsem kepenk, Gözyaşı döksem Nuh Tufanına denk" mısralarının geldiğini de beyan etmek isterim.

 

Barış Akarsu değerlendirmesi de bu konunun altında tuhaf kaçmış.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...