Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
nedamet..

Filistin Için Hatim...

Recommended Posts

Selamun Aleyküm

 

Malumunuz olmuştur, Gazze’de durum son günlerde daha da kötüledi. Şimdilik elimizden gelebilecek en iyi şey dua etmek. Bunun yanında bir de ölen kardeşlerimiz için hatim başlatalım diyorum. Katılabilen herkes katılsın.

 

İlk cüzü alıyorum…

Share this post


Link to post
Share on other sites

Arkadaşım,niyetin güzel..cekılen cılelerı duayla azaltmak ınsaallah hepımıze nasıp olur..ama yanlış anlaşılmaması ümidiyle bır sey soylemek ıstıyorum..bu KURAN-ı KERİMİ kişilere bölüstürüp okumanın gerçekten hatim olduğundan emınmısın???ben olmadığı kanatındeyım..okunabılır,duaya da ortagım ama adını hatım koymasak daha ıyı olur..

Share this post


Link to post
Share on other sites

5,6,7,13,20,21,22,23,24,25,26,27,28,29,30. cüzler de alınmıştır.. :)

 

Kalan cüzler;

 

8,9,10,11,12,14,15,16,17,18,19

 

Saygılarımla.

Share this post


Link to post
Share on other sites

12. cüz okunmuştur. Allah kabul eylesin. Ölen kardeşlerimizin mekânı cennet olsun inşallah.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bütün cüzler dağıtılmıştır. Bu ayın 21'ini son gün olarak düşünmüştüm. Daha önce haber vermem gerekirdi aslında. Siz en kısa zamanda bitirip, haber vermeye çalışın. Allah razı olsun hepinizden...

 

Selametle...

Share this post


Link to post
Share on other sites

ha bir de paylaşmakta yarar var;

 

Filistin'de şehitlerin cenazelerinde Kur'an okunmaz, marşlar söylenirmiş.. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

nedamet arkadaşım bu söylediğiniz yanlışalgılanabilir ! kati ve net konuşmuşşunuz KUR'AN OKUNMAZ! bu çok ağır bir ithamdır sorsalar size neyi delil gösterirsiniz acaba!

 

BABALARKULU SANA HİÇ AÇIKLAMA YAPMAM FİKİRDE BEYAN ETMEM DİREKT AĞIR KONUŞURUM HABERİN OLSUN !!!!!!!!

burda insanlar Allah rızası için veya babalarının hayrına kardeşlerimiz için kuran okuyup dua ediyorlarken siz gelmiş neyden bahsediyordunuz. ümmet mescidi aksa ile de imtihan ediliyor anlayana! anlayamayanda aynı sakızı çiğneyip duruyor yıllardır osmanlıya ihanet deyip deyip aynı gevişi getiriyorlar ÇİRKİNCE.

Share this post


Link to post
Share on other sites
valla bende okumak isterdim ama osmanlıya ihanet eden üstüne üstlük israile kendi toprağını satanların bunu hakettiğine inanıyorum.

 

Yazdıklarının ötesini berisini düşünüyor musun? Osmanlı'nın son döneminde orda faaliyet gösteren misyonerlerin sayısı, Osman'lı devlet memur, askerinden daha çoktur. 1. Dünya Savaşı sırasında Mekke, Medine'nin asayişinden sorumlu komutan, Cemal Paşa'ya üst üste haber gönderiyor, elimde ki kuvvetlere 1000 yada 2000 tam hatırlamıyorum asker takviye ederseniz, isyancıların ateşi alevlenmeden söndürürüz diyor. Sağolsun Cemal Paşa, takviye kuvvet göndermiyor. Sonrasını biliyorsundur.

 

Hem o zamanın Arap topraklarında yaşayanların, büyük bir kesimi Bedevi. Cumhuriyet'in başlarını düşün, toplumun % 70'inden fazlası tarımla uğraşıyor. O günün Arap dünyası da öyle. Tüm bedahatiyle ortadadır ki; Arap toplumu asli özünü unutmuş, misyonerlerin 100, 200 yıllık planları yani dinlerini değiştirmek değil yozlaştırmakla muvaffak olmuşlardır. Tıpkı bizim toplumumuzun medeniyet diye yozlaştığı gibi. Çöl de hayatını sürdüren, dış dünya da yaşayan bedeviye ''sattı'' demek haksızlık olur. Sattırdık mı desek acaba?

 

Araplar bizi sattı telaffuzu, hem bizi ''Araplara karşı soğutmak'', hem de çaktırmadan ''Araplar böyle bakın müslümanlarda böyle'' oyununa gelmektir. Anlayacağın sen o turşuyu da naneyi de gözünü kapatıp yemişsin. Hadi senin dediğin gibi diyelim, şimdi yaşayan masum insanların ne suçu var. Onlar müslüman bunu aklına sok.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hafakan arkadaşım..

Bilmem hiç Gazze veya Kudüs sokaklarında gezme imkanınız, oradaki herhangi bir cenazeye katılma olanağınız oldu mu? Kur'an okunmazmış dediğim dikkat ediniz cenaze törenleri için geçerli. Yalnızca medyanın bizlere yansıttığı ağıtlar ve yakarmalarla sınırlı kalmamanızıda ayrıca öneririm. Kimseyede bunu ıspatlayacak değilim. Merak eden varsa İsrail'den vizesini alır, gider. :) Belki cümleyi kati ve sert uzuvlarından az da olsa uzaklaştırmak için çoğunlukla böyledir demek yerinde olur. Şundan emin olunuz, ithamda bulunmuyorum, bildiğimi söylüyorum.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ya kardeşim müslüman diyorsun tamam müslümanları vardır ama ben selefileri müslüman saymam sor bakalım bi Araba Allah Tealanın mekanı var mı diye? Babaların yolundan gitmeyene ne diye Kur'an okuyacakmışım.He ağırda konuşabilirsin konuş istediğin kadar nedamet kardeşin dediği gibi onlar Cihadcılık diye siyasi birşey çıkarmış kendi hallerinde eğleniyorlar(devletleri varsankide cihad yapıyorlar)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hay söylemez olaydım! Haklıymışsın Hafakan kardeşim. Ne kıt kafalı mahluklar var! Kendi çaplarında eğleniyorlar ha? Sizin eğlence anlayışınız bu mu? Ne cahillik ne vicdansızlık! Allah ıslah etsin bu zihniyeti! Yüzlerce mümin genç yaşta şehit oluyor. Her gün bir anne bir evladını bombalara bağlayıp işgale dur demeye gönderiyor. Parmağınız kesilse acıdan geberircesine çığlık atarsınız! Gazze sokakları her an bu çığlıklarla inliyor. İnatla kulaklarınızı tıkamaya, onlarca insan İslam uğruna binbir türlü işkenceye maruz kalırken oturduğunuz yerden ahkam kesmeye utanmıyor musunuz?! Yazıklar olsun!

 

Daha fazla amacından sapmadan konunun kilitlenmesini öneriyorum.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

×
×
  • Create New...