Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
nevbahar

25 Mayıs 2008 2.İstanbul Buluşması

Recommended Posts

Evet Allah'ın izniyle bugün buluştuk çok şükür.Kimse bir şey yazmadan ben atlamış oldum ama ziyanı yok sanırım :)

 

İlk önce kabir ziyareti,ardından sohbet yapıldı.İstanbul'da olmama rağmen Üstad'ın kabrine hiç gitmemiştim,bir kez de kabrinde O'na dua etmiş olmanın huzuru var yüreğimde.Onun haricinde burada yazılarını okuduğum insanların canlı sohbetlerinden istifade etmiş olmak da ayrı bir mutluluk kaynağı ve kazanç :)

 

Sohbetten yönetimin çıkardığı notlar var yanlış hatırlamıyorsam,onları da kendileri paylaşırlar artık :)

 

Bu toplantıya vesile olan,orada bulunan ve yürekleriyle varlıklarını hissettirenlere teşekkürü borç biliyorum :) Allah razı olsun,selametle...

Share this post


Link to post
Share on other sites

evet çok güzel bir toplantı oldu.doya doya sohbet ettik. ALLAH nice toplantılar nasip eder inş. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

malatya suikasti davası sürerken bir duruşmada, üstad harika bir savunma yapmış. onu çekemeyen kibirli kendini beğenmiş bir tip olan paşa babamız (!) burun kıvırmış: o da bir şey mi, ben öyle bir sukut yaptım ki, herkes sukutumun ihtişamından beni tebrik etti.

tabi malatyalı gençler hemen bunu üstada yetiştirince üstad da, 'Aaa' demiş, 'keşke sukutunu plağa alaydık...'

 

buluşmaya herkes kafasında bir mesele ile gelsin denilince ben de özellikle kendimden mustarip ve şikayetçi olduğum bir durumu aktaracaktım. -güya-

 

yani ey cemaati müslimin efendiler, aslında o 'üstad sağına ve soluna bakmadan ben varım diyen bir gençlik diyordu.' girizgahından sonra, ya ben niye konuşamıyorum ya, ühüee... diye devam etmeyecek, meseleleri çözmeye talip olmaktan çok kahraman olmaya heves ediyoruz, bu da bizi hayal aleminde yaşatıp hakikatle yüzleşme zamanı geldiğinde hemen pes edip, çaresizliğe ve atalete bürünmeye itiyor; 'ben varım diyen bir gençlik' bi yana, 'kimse yok abi ben tek başıma ne yaparım.' diyen çaresizler yığına haline geliyoruz şeklinde son derece müthiş, mükemmel, enfes tespit ve teşhislerle bezeli etkileyici bir konuşma irad eyleyecek idim...

 

ama sizler de şahitsiniz ki, kuru laf kalabalığına sapmaktan ziyade hal diliyle ne de güzel ifade ettim bütün bunları öyle değil mi ?.. bütün bu hakikatleri, sadece bir 'beni hiç insan içine çıkarmadılar, ben konuşamıyom yaa' cümlesiyle ve gönül gözü açık olanlar için hal diliyle anlattım ya, bu müthiş beyanımı plağa alaydınız, vidyoya çekeydiniz, üniversitelerde ders diye okutaydınız ya a canlar...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Esselam :)

 

Arkadaşlara teşekkür ediyoruz iştirak ettiğiniz ve hoş sohbetiniz için :)

 

Bu seneyi de sağa salim (neredeyse gazi oluyodum yine :) ) atlattık çok şükür..Önümüzdeki sene Allah ömür verir de ziyerete katılabilirsek tek bir ricam olacak,aynı yoldan gitmeyelim lütfen..Çekirge bir sıçrar iki sıçrar..Endişeliyim kendi adıma arkadaşlar :)

 

Önümüzdeki sene de görüşebilmek dileğiyle :)

 

vesselam..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Merhaba arkadaşlar!

 

Dünkü buluşmaya katılan mutlu azınlığın arasında ben de vardım.Bu ayrıcalığın verdiği onuru ve mutluluğu bir kez daha yaşamak çok güzel bir duygu.Ailemizin her geçen gün büyüyüp aynı zamanda büyümekle kalmayıp eleştiren üreten bireylerden oluştuğunu görmek oldukça heyecan verici.İşte bu gerçeği dün bütün canlılığı ile görmek bana büyük bir huzur verdi.

 

Bunun yanında sürekli fikir alış verişinde bulunduğumuz gönüldostlarıyla karşılıklı hasbihal etmek tadına doyulmaz bir mutluluktu.Ve de yetmedi...

 

Hayırlara vesile olması dileğiyle...

Share this post


Link to post
Share on other sites

...geçen yıl düzenlenen 26 mayıs buluşması adı altında yazdığımız yerleri okudumda demin, Allahım 1 yıl, nasılda akıp gitmiş. sanki dün okumuş yazmışım gibi.

Şu koca bir gerçekki arkadaşlar Yaşlanıyoruz. :)

 

Şükürler olsun Mevlamız bu günede kavuşturdu bizi.

Yapılacak işlerimiz vardı osabah , mutlak yapılması gereken!

Ortak paydada birleştiğimiz, aynı yöne baktığımız, aynı şahsiyet abidesinin etrafında kümelendiğimiz,aynı birçok şeyimiz olduğuna inandığım(ki' bu aynıları çoook uzatabilirim) ve biararada olmaktan keyif aldığım insanlarla tanışıp birarada olmaktan oldukça keyif aldığımı söyleyebilirim.

Benim açımdan herşey gayet güzeldi arkadaşlar, sizleri tanımaktan mutluluk duydum.

bazı şeyle anlatılmaz yasanır derlerya hani, bizimkide o hesap hani.

oradaki atmaosferi buraya tam manasıyla yansıtamamamda benden kaynaklanan bir eksikliktir belirtmek isterim.

Arkadaşlarıma ayrı ayrı teşekkür ederim . umarım başka aktivitelerde tekrar bir arada oluruz.

 

''YOLU YOLUMUZDUR. İNADINA ÜSTAD, İLLEDE ÜSTAD!''

Share this post


Link to post
Share on other sites

buarada neretva bişeyler anlatmaya çalışmış ama izah edememiş sanırım

ya ben yanlış anladım yada yanlış anlatılmış onu söliyim!

Share this post


Link to post
Share on other sites
buarada neretva bişeyler anlatmaya çalışmış ama izah edememiş sanırım

ya ben yanlış anladım yada yanlış anlatılmış onu söliyim!

 

 

Ağabey ben o yazıda anlatacağımı pek bi güzel anlatmışım merak etme :) Asıl buluşmada başaramadım kendimi ifade etmeyi. Ve yukardaki yazıda da o halimle dalga geçiyorum, kendi kendime laf çarpıtıyorum yani... :)

 

Peki toplantıda ne söyleyecektim... Bilemiyorum belki sizler yabancısınız benim diyeceklerime belki güzel ortamlarınız oldu sürekli faaldiniz zaten. Ama ben Düzce'de beraberce bir şeyler yapabilecek arkadaşlar bulamadım, kendim bir şeyler yapmak için ortaya atıldığımda ise sürekli bir yerlerde duvara toslayıp geri oturdum.

 

Bu halimi bir tahlile tabi tuttuğumda ise görüyorum ki, ben aslında üstadın derdiyle dertlenmekten ziyade, onun fikriyatını kendime silah olarak alıp bu sayede kahraman olmaya kalkışmışım. Bu dert benim zaten içimde yanan bir ateş olsa, yenilgi durduramaz ki... Tabi şu da var, Allah bu kahramanlığa soyunma duygusunu (bütün duygularımızda olduğu gibi) bir imtihan olarak ama aynı zamanda bir nimet olarak vermiş; henüz meseleyi kavrayamamış bir halde iken çoğunlukla kahraman olma gayretiyle harekete geçiyoruz. İlk başlar için sevimli olan bu hata olmazsa hiç bir şey başarılamaz; ama işte zamanla bir hevesten ziyade, bir değer haline getirmeli insan savunduklarını... Ezber bilgilerde kalmayıp, çileyi çekip cevhere ulaşmalı...

 

Velhasıl sağına ve soluna bakmadan ben varım diyen bir genç olabilmek için, yaptıklarımızı kendimizi tatmin etme adına değil, takdir toplama adına değil, gerçekten hakikati bulma adına yapmak zorundayız. Böyle olduğu zaman, kuyu tutsaklık değil, sultanlığa giden yol olur.

Share this post


Link to post
Share on other sites

sevgili ve çok değerli kardeşim (hafakan) sayesinde, bu yıl ki kabir ziyaretimi, sayıları küçük fakat kalpleri çok büyük olan siz nasipli ve güzide insanlarla geçirdiğime çok sevinçliyim.

sizleri tanımak adına çok talihli olduğumu söyleyebilirim.

ziyarete gelemeyen gönül dostlarının da bedenleri yanımızda olmasa bile temiz ruhlarının bizlerle ve sevgili üstadımızla birlikte

olduğunun derin his'si içindeyim.

değerli site yöneticilerine ve şahsında tüm üyelere sağlıklar ve başarılar dilerim.

 

 

 

şu geçeni durdursam çekip de eteğinden ,

soruversem haberin var mı öleceğinden ?

büyük randevu bilsem nerede, saat kaçta ?

tabutumun tahtası bilmem hangi ağaçta ?

...NFK...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yok mu fotoğraflar, kamera kayıtları, ses kayıtları :) ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oraya gitmeyenlerin de olduğunu düşünürsek; bu mevzuyu fazla uzatmamak gerek derim smile.gif Kıskandığımızdan değil hani, hasbi'hale ortak olamamak incitiyor bizleri. İnsanı duygusala bağlamayın gardaşım :angry:

Edited by buyukdogu

Share this post


Link to post
Share on other sites
Değerli arkadaşlar;

 

25 Mayıs 2008 pazar günü, n-f-k.com ailesi olarak Üstad'ı yaklaşan vefat ve veladet yıldönümleri sebebiyle yâd etmek amacıyla; sohbet etmeyi, hakkında bilgi ve fikir paylaşmayı, bu büyük fikir ve aksiyon adamını anmayı planlıyoruz. Katılmak isteyen arkadaşlar nfk-fan a ve bana Pm ile ulaşabilir.

 

vesselam

mrb ben yeni üyeyim bu faaliyetlere ben de katılmak istiyorm ama üstattan o kadar uzağım ki malesef karaman da okuyorm çalışmalarınız için aeo

Share this post


Link to post
Share on other sites

ya ben kaçırdım toplantıyı,olamaz ve istanbuldayımmmm:((( neden daha önce üye olmadım ki? üf ya... neyse arkadaşlar bari olanları anlatınız? başka bir başlık altında galiba, ara rabianur ara bulursun(içsesim)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bu başlık, forumun en nefret ettiğim başlığı :unsure: Adını siz koyun artık ...

 

Dua ile :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

ARKADAŞLAR BEN YENİ ÜYEYİMDE SORULARIMI MARUZ GÖRÜN .... ACABA ÜSTADIN KABİR ZİYARETİNE GİDİCEKMİYİZZZZ YA DA GİDİLDİMİ

ÜYELER OLARAK GİTSEYDİKKKK

BU ARADA DUALARINIZDA BİZ ÖGRENCİLERİDE UNUTMAYINNNN.....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Selamlar,

Açtığınız başlık, sorduğunuz sualin cevabını ihtiva eden bu başlığa taşınmıştır. Üstadın kabir ziyareti üyelerimiz tarafından gerçekleştirilmiştir.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Selamlar,

 

Geç yazıyor olmaktan dolayı özür diliyorum. Birkaç saatlik buluşma, günlere bedel güzellikteydi.

 

Namaz çıkışı buluştuktan sonra hep beraber Üstad'ın mezarına çıktık. Duaların ardından hususiyetle teşekkür etmeyi bir borç bildiğim, hafız olan Dadaş Ahmet nickli arkadaşımız Yasin-i Şerif tilavetinde bulundu ve dua etti; dinledik ve amin dedik.

 

Daha sonra Piyer Loti'de, önceki buluşmalarımıza nazaran daha verimli geçen bir sohbet gerçekleştirdik. Elbette ki mevzuumuzun temel noktası, birkaç saatlik sohbetlerde ele alınması muhal olan Üstad'dı. Deryadan nasibimize düşen katreler yine de dimağlarıımızda hayli leziz bir tad bırakmıştı. 2, 2.5 saat boyunca oldukça hoş bir sohbet gerçekleştirdik. Gün içinde, kısa bir dönem de olsa toplantımıza iştirak edenler dahil, 13 kişilik bir grup oluşturduk.

 

Toplantımıza iştirak eden ve iştirak etmek istediği halde edemeyen arkadaşlarımızdan Allah razı olsun.

 

Daha sonraki senelerde, daha büyük bir keyfiyet ve kemmiyet ile tekrar bir araya gelmek dileğiyle...

 

Saygı ve selamlarımla

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ölmez de sağ kalırsam inşallah bir daha ki buluşmaya katılmak isterim.Hayat gailesi içinde o kadar manasız şeylerle meşgul olunuyor ki, hayatımızın manalarını es geçiyoruz bazen. Necip Fazıl Kısaküreği bir kaç kelimeyle hatırlamaktan ibaret olan hafızam yeniliklerle şereflenmek arzusunda. Şimdilik sadece okumakla yetiniyorum boşlukları doldurmakve gereksiz bilgileri yenileriyle değiştirmek için. Lafzen de zikredilenleri duymak, istişare etmekte (yani edecek donanıma sahip olacak mıyız bakalım?) Nasip olur inşallah:) Selamun aleykum efendim.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...