IPB

Hoşgeldiniz ( Giriş | Kayıt Ol )

3 Sayfa V  < 1 2 3 >  
Reply to this topicStart new topic
> Şiir/makale Yarışması
attila
mesaj May 11 2007, 09:44 PM
İleti #19

Sessiz Üye
Grup Simgesi

Grup: Teğmen
Üye No: 569

üsdadın bir gençlik şiiri beni en çok etkileyenler arasında ondaki ilmi her dinleyişimde yeni birşeyler anlıyorum velhasıl uzun lafın kısası kendini gençlige heba etmiş bir kahraman onu anlamak onun idolünu yaşamak için onun nasihatların uygulamak için didinen bir genç im üstadım yolundayım onun hangi eserinden etkilenmeyelimki reis bey, kafa kagıdı,çile,hikayelerim,o ve ben, ömer müslüman velhasıl bütün eserleri bir ilim kaynagı gençliğin ve benim mirasım arkadaşlar yine size site sahiblerine teşekkür ediyorum ALLAH cemi cümlenizden razı olsun fikir birligi oluşturdugunuz için her daim buradayız

--------------------
Son ümit,son sevgive ayrılışlar
Ardında sıcaklar,önünde kışlar...
Son bahar yaprakları düşer yerlere
İnsan ölümü anar kaç kere

Serdengeçti
Go to the top of the page

+Quote Post
mürid
mesaj May 13 2007, 11:51 AM
İleti #20

Üstad Sınıfı
Grup Simgesi

Grup: YüzBaşı
Nereden: yıldızların düştüğü yerden
Üye No: 720

Güzel bir yarışma düzenlenmiş.Güzel eserler de gelmeye başlamış.
Bilmem ki ben de bişeyler karalasam mı. Gerçi katılsamda sonucu etkilemem ya işte benimkiside laf.Benden olsa olsa kurufasülye olur. (IMG:http://www.n-f-k.com/nfkforum/style_emoticons/default/biggrin.gif) (IMG:http://www.n-f-k.com/nfkforum/style_emoticons/default/biggrin.gif)

+Quote Post
d-s-k
mesaj May 14 2007, 11:25 AM
İleti #21

Sessiz Üye
Grup Simgesi

Üye No: 756

kafama bişey takıldı; şiir/makale üstad hakkında olmayacak mıydı? eğer genel olacaksa duyurunun değiştirilmesini rica ederim...

--------------------
Yüzüstü Çok Süründün!!!

+Quote Post
7veren
mesaj May 14 2007, 06:51 PM
İleti #22

Sessiz Üye
Grup Simgesi

Üye No: 787

CÜMLEMİZİN BAŞI SİZE ÇIKIYOR...

Nerelerdesin Üstad'ım?
En çok ihtiyacım olduğu andır engin bilginize...
Cehaletin,sefaletin, kol gezdiği bu devirde
İnce tefekkür çizginize tutunabilmek belki de...
Peşinden o çizgide yürüyebilmek emin adımlarla
Fikirlerinizin derinliğinde boğulabilmek,kurtulmak için çabalamadan,
Ardıma bakmadan ''Ben Varım!'' diyebilmektir gayem...
Zaman da mekan kadar karanlık,Üstad'ım!...
Işığınıza ihtiyacım var...
Lamba yetmiyor,ateş yetmiyor,ille de sizin ışığınız yakar...

Karanlıkları,güneşin tepede olduğu vakitki gölgeye çevirebilmek,
Islanabilmek fikir selinizde
Sırılsıklam,iliklerime işlercesine...
Ay'ın;güneş'in yörüngesinden şaşmadığı gibi
Kesin bir irade ile sizin yörüngenizden şaşmamak,naçizane...
Üzerimde ışığınızın izlerini keşfedebilmek.............................
Resmediyorum sizden bana kalanları beynimde
En kesin,en emin adımlarla yürüyorum çizginizde,
Korkmadan geliyorum Üstad'ım,izinizdeyim,izninizle...

13.05.2007

7veren.....

+Quote Post
mehmet
mesaj May 14 2007, 07:15 PM
İleti #23

Co Admin
Grup Simgesi

Grup: General
Üye No: 58

kafama bişey takıldı; şiir/makale üstad hakkında olmayacak mıydı? eğer genel olacaksa duyurunun değiştirilmesini rica ederim...

Yarışmanın konusu daha evvelden de belirttiğimiz üzere "üstadın herhangi bir yönü veya bu yönün üzerinizdeki yansıması" şeklindedir. Çalışmalarınızı yaparken konuyu gözden kaçırmamanız sizlerin yararına olacaktır.
Saygılarımla...

+Quote Post
NFK-Fan
mesaj May 16 2007, 10:45 PM
İleti #24

Administrator
Grup Simgesi

Grup: Admin
Üye No: 1

Selamlar,

Katılımcı arkadaşlara kolaylık sağlamak ve katılımı arttırmak amacıyla yarışma bitiş tarihi 3 gün uzatılmış, 23 Mayıs çarşamba gününe alınmıştır.

Saygı ve selamlarımla

--------------------
L'état, C'est Moi!..

+Quote Post
Yusuf Can
mesaj May 18 2007, 06:20 PM
İleti #25

Sessiz Üye
Grup Simgesi

Üye No: 427

QUOTE(NFK-Fan @ Apr 26 2007, 01:17 AM) *
Değerli üyelerimiz,

N-F-K.com yönetimi olarak bir yazı yarışması düzenlemiş bulunuyoruz. Umarım güzel ve hedefine ulaşan bir aktivite olur.

Bu yarışmada sizden, Üstaddaki herhangi bir yönü veya bu yönün sizdeki yansımasını anlatan, şiir veya düzyazı türüne ait metinler hazırlayıp yazınızı belirtilen süreye kadar bu başlık altına eklemenizi bekliyoruz. Daha sonra bu yazılarınız yönetim tarafından puanlanacak ve birinci olan yazının(/şiirin) sahibine aşağıdaki 5 kitabı içeren bir set hediye edilecektir.

* Ulu Hakan II. Abdülhamid Han
* Bir Adam Yaratmak
* Batı Tefekkürü ve İslam Tasavvufu
* Çöle İnen Nur
* İdeolocya Örgüsü

Yarışma 26 Nisan 2007 tarihinde başlamıştır ve son katılım tarihi 23 Mayıs 2007 Çarşamba günü olarak belirlenmiştir. Bu tarihe kadar yazılarınızı göndermenizi bekliyoruz.

Yazılar orijinal olmalıdır (Buraya gönderildiği tarihten önce hiçbir yerde yayınlanmamalıdır, bir kopyanın sonucu olarak doğmamalıdır).

Her kullanıcı max. 2 yazı (veya şiir) ile yarışmaya dahil olabilir.

Yarışma bitiş tarihinden sonraki 5-10 günlük süre içerisinde yöneticiler yazılarınızı puanlayacak ve birinci bu yolla belirlenecektir. Eşitlik durumunda önce söz konusu yazılar yeniden puanlanacak, netice değişmezse Administrator'ın takdiri birinciyi belirleyecektir.

Yazılarınızı, şiirlerinizi aşağıya bekliyoruz. Herkese kolaylıklar diliyorum.

N-F-K.Com Administrator // NFK-Fan

NECİP FAZIL’IN ARDINDAN

Yağmur oldu üstümüze çilendi çilen
Gün oldu devran döndü,çimlendi çilen
Çınar oldu,dünyayı sardı çile’n
Güldü zalim,bildi bilen…

Dallar meyveye durdu
Hainler kahrından öldü
Melekler mazlumu övdü
Meyveler verdi çilen

Rahat uyu ey Necip
Davan buldu müntesip
Meyveler oldu Fazıl
Derilsin güller, dağıl çilem dağıl…

Çanakkale’deki aslanlara denk
Çilenle oldu Anadolu tek yürek
Davan için edildi sılayı rahim terk
Uzun kollarımıza yakışır Kısakürek

Yusuf Can
15.06.2006
Seyhan-Adana

+Quote Post
ahmet tunahan
mesaj May 18 2007, 07:20 PM
İleti #26

Sessiz Üye
Grup Simgesi

Üye No: 908

O ve BİZ
Bir insan düşünün ki kendisini bir dönemeden sonra “ötelere” adamış.Öyle bir adak ki görenlerin, duyanların aynı yola baş koymalarını sağlayacak bir feda.
Üstad, okuyanlara Allah sevgisini, Rasül aşkını,İnsanlık sevdasını,millete bağlılığı gönül rızası ile aşılayan bir insan.Okumaya başladığımdan itibaren insana,ülkeye yani bütün değerlere bakışım onları okuma tarzım değişi verdi.
Manevi değerlerin farkına varan her insanda, yaptığı her işin başta Allah rızası olmak üzere bir faydaya karşılık gelmesi anlayışı ağırlık kazanır.Necip Fazıl’ın yaşadığı dönemin şartları şayet dikkatli bir şekilde incelenirse dünyalık çalışmanız mümkün değil.Ya tamamen kendinizle uğraşacak kendi aşınızı pişirmeye çalışacaksınız ya da olup biteni görüp “hayır benimde bu ülke ve insanları için bir şeyler yapmam lazım.”Şerefli bir geçmiş” için “şerefli bir gelecek” adına uğraşmalıyım diyecek yola çıkacaksınız.İşte Üstad bunu gerçekleştirdi.İsteseydi karanlık yollar için inanılmaz bir hayat yaşardı.Hatta bugün “Nobel” bile almıştı çoktan.Ama fakat o büyük üstad onların yerine ebediyyen sönmeyecek bir yola baş koydu. Hem o ışıkla aydınlandı hem milyonlarca insanı hala aydınlatmaya devam ediyor.Selam olsun o’na ve o’nun işaret ettiklerine sahip çıkanlara.
Ne yazı ki bugün gençlerimiz Rusları bile hayran bırakacak bu muhteşem dava adamından mahrum yetiştiriliyor.Hani der ya”Gençlik ak sütün içerisindeki ak kılı fark edecek kadar gözü pek ve keskin olmalı”..............
Her şeye rağmen onu okuyanlara ondan istifade edenlere büyük görevler düşüyor.Tenevvür edenler tenvir etmeye mecburdur.Özelliklede gençlerimize her fırsatta anlatılmalı eserleri okutulmalı.
ALLAHIN SELAMI Rahmeti O nun ve sevenlerinin üzerine olsun.

+Quote Post
yagmurcu
mesaj May 18 2007, 09:23 PM
İleti #27

Sessiz Üye
Grup Simgesi

Nereden: Büyük Doğu
Üye No: 339

O ve ben;

O, bahçenin gülü,
bense ağaçların kütüğü.
O, gecelerin yıldızı,
bense ateşin közü.

O, güneşte bir damla su,
bense kavrulan sızı.
O, deryada kaptan,
bense diplerde kuyu.
............

18-05-2007
22:22
nasip olursa devam edicem acizane bu karalamama...

--------------------
Siz onların fikirlerini paylaşmadıkça , tatmin olmazlar.

+Quote Post
kaf_ANKA
mesaj May 22 2007, 08:46 PM
İleti #28

Sessiz Üye
Grup Simgesi

Nereden: istanbul
Üye No: 721

Tren ve üstad

Hani kaçırmıştın bir gün treni
Demiştin ya," Kovdum gitti."
Kabul etmezdin yenilgiyi
Mahkum edemedi seni aczi beşeri
Mahdum ederdi ancak bir veli
Dizinin dibinde cihan saadeti..

Anladın sanat ne imişi
Yalnız çelik-çomak
Onun oldu
Verdin cüceye şairliği
Sildin tüm sahte şiirleri
Gözün büyük sanatkarlıkta şimdi..

Kısa bir karalama,yemekte baharat misali..

--------------------
Var'da yoku, haykırırken her seda,aklımki aklımı başımdan aldı,O'na gidiyorum, bana elveda ,Sonsuz olan sona, bir nefes kaldı..

+Quote Post
Dervish
mesaj May 23 2007, 09:21 PM
İleti #29

Müdavim
Grup Simgesi

Nereden: 37°12?N 28°21?E?
Üye No: 647

Rüyamdaydı Şairler Sultanı

Her zaman bahseder dururuz; nerede o eski bayramlar, o eski … ler-lar. Haksız mıyız peki ? NFK gibi bir üstadı, dostu, fikir babasını… anladıktan sonra günümüzdekileri gördüğümüzde “ nerede o eskiler…” cümlesini söylediğimizde haksız mıyız ?

Hepiniz bilirsiniz: Bir şiirdeki her mısra, her kelime; binlerce olguyu, binlerce düşünceyi anlatmalıdır, insanı alıp derin düşüncelere daldırmalıdır, bizi uzaklara götürmelidir ki şiir olsun. NFK dan bir örnek alalım da ne demek istediğimi somutlaştıralım:

Kara gökler kül rengi bulutlarla kapanık;
Evlerin bacasını kolluyor yıldırımlar.
İn cin uykuda, yalnız iki yoldaş uyanık;
Biri benim, biri de serseri kaldırımlar.

Biri benim, biri de serseri kaldırımlar… Ne söylenebilir ki (IMG:http://www.n-f-k.com/nfkforum/style_emoticons/default/smile.gif) ? Şiiri hepiniz bilirsiniz, üstteki mısrayı alarak anımsatmışımdır umarım “Kaldırımlar” şiirinin tamamını sizlere.

Gönül istemez mi tv yi açtığında, radyoyu dinlediğinde, candan, yürekten, heyecanlı ama bir o kadarda etkili bir şekilde şiirlerini dinleyicilerinin beğenisine sunan bir şairin şiirlerini kendi sesinden hissetmeyi ? Gönül istemez mi o ustaların ustaca yorumlarında kendini hissederken çileye batıp çıkmayı ?

NFK günlerden birinde ulusal bir tv kanalına konuktur. Kısa bir sohbetten sonra başlıyor Sakarya Türküsü’nü söylemeye Üstad:

İnsan bu, su misali, kıvrım kıvrım akar ya;
Bir yanda akan benim, öbür yanda Sakarya.
Su iner yokuşlardan, hep basamak basamak;
Benimse alın yazım, yokuşlarda susamak.

O andaki ruh halimi düşünüyorum. Dervish o anda olur bir su, yatağında akmaya başlar kıvrım kıvrım… Dalar derinlere, gider kendisinin bile bilmediği yerlere. Bir bakar ki Sakarya’dadır, bir de görür kendini Büyük Doğu’da. O an hisseder yoldaşlarını yanında, yol onun, yoldaşları onun, gerisi hep angarya!

Gezdiği yollarda toz olur, vurur sazın tellerine, sazdır sözdür dervish o anda, belkide yazar çizer, incecik bir yolda ilerler. Su gibi akıp geçmiştir zaman, NFK söylemiştir söyleyeceğini.

Mevzu olmuştur Osmanlı bir an. Malum, Osmanlı’dan nefret eden torunları vardır artık bu ülkede. Bu mevzuya girilmese sohbet yarım kalır. Nede olsa büyük fikir babasıdır NFK. O’nu dinleyenler bu konu hakkında da bir çift söz söylemesini bekler. NFK sille misali bir cümle sarf eder o anda; "Kökünü beğenmeyen dal ve dalını beğenmeyen meyve olgunlaşmadan çürür!"

Onu o anda izleyen yüz binler, ayakta alkışlamaya başlar NFK'yı. Sunucu bile kendini zor tutmaktadır o büyük insanın boynuna sarılmamak için.

Sohbete devam ederler. NFK, gönülleri coşturur, körpe beyinlere su olur, paslanmış gönüllerin eşi bulunmaz ilacı olmuştur. Ve her başlangıcın bir bitişi olduğunu anlatmaya çalışır Sunucu titrek sesiyle. Son sözünü duymak ister insanlar NFK’nın; "Fikirde, sanatta, anlayışta, anlatışta, buluşta, tutuşta, dağıtışta, toplayışta ve nihayet yaşanmaya değer hayatın ölçülerini billûrlaştırma işinde dünyanın en büyük adamı olmak isterdim; nefsim için değil de, sırf O'nun ümmetinden en hakîr ferde düşen liyakat payını ve üstünlük derecesini göstermek için... "

Bu son kelimeleri ile yeni bir tokat daha yapıştırır Bütün Müslümanların suratına. Dervish’in yüzü kızarır, tv ye bakmaya cesaret edemez, donup kalmıştır milyonlar, gibi. O’nun ümmetinin bir parçası olduğunu bilir ve ümmetin bir parçası olduğu halde kendi payına düşen görevlerini yerine getirmediği için kendini paralar. Bir müddet afallamadan sonra kendine gelir ve uyanır ki çok güzel bir rüya görmüştür Dervish.

Güzel bir rüya.

--------------------
İntelijansiya

+Quote Post
yagmurcu
mesaj May 23 2007, 10:17 PM
İleti #30

Sessiz Üye
Grup Simgesi

Nereden: Büyük Doğu
Üye No: 339

derviş kardeşim, kendimce bu yazınla seni gönlümün birincisi seçtim. hayırlı olsun..

yazın harika olmuş..

allah selamet versin..

--------------------
Siz onların fikirlerini paylaşmadıkça , tatmin olmazlar.

+Quote Post
NFK-Fan
mesaj May 31 2007, 09:39 PM
İleti #31

Administrator
Grup Simgesi

Grup: Admin
Üye No: 1

Değerli kullanıcılarımız,

Yarışmamızın puanlaması yapılmış ve neticeler belli olmuştur.

Hepimiz için en hayırlısı olmuştur inşallah.

7 aktif yönetici arkadaşımızın katıldığı puanlamanın neticesinde, bizimle paylaştığı yazısı 70 üzerinden 48 puan alarak, ikinci olan yazının 7 puan ilerisinde yer alan:

DERVISH

kullanıcı ismine sahip üyemiz ilk mesajda belirttiğimiz kitapları kazanmıştır. Kitaplar birkaç gün içerisinde kendisine gönderilecektir.

Kitapların arkadaşımıza faydalı olmasını diliyor, yarışmaya katılan tüm arkadaşlara can-ı gönülden teşekkür ediyor ve ileride de bu tarz aktivitelerle sizlerle beraber olabilmeyi temenni ediyoruz.

N-F-K.com Administrator // NFK-Fan

--------------------
L'état, C'est Moi!..

+Quote Post
kılıçkıran
mesaj May 31 2007, 10:10 PM
İleti #32

İdeolocya Sınıfı
Grup Simgesi

Üye No: 83

Muhterem gönüldaşımız Dervish,bu derecenizin ve mükafatınızın yeni verimlerinize güç katmasını can-ı gönülden arzu ediyor,hayatınızın her şubesinde muvaffakiyetler diliyorum.

--------------------
Başa geldim döne döne
Sona kaldım geçtim öne
Eriyorum günden güne
Gönül adlı potadayım
Ötelerden ötedeyim

+Quote Post
Çilekeş
mesaj May 31 2007, 10:24 PM
İleti #33

Emekli Yönetici
Grup Simgesi

Nereden: Büyük DOĞU
Üye No: 16

hayırlı olsun inşallah...

--------------------

Verilmemis hesaplarin korkusuyla
Sana geldim ayaklarina kapanmaya geldim
Af dilemeye geldim affa layik olmasam da
Sevgili
En sevgili
Ey sevgili
Uzatma dünya sürgünümü benim

+Quote Post
Dervish
mesaj Jun 1 2007, 02:10 PM
İleti #34

Müdavim
Grup Simgesi

Nereden: 37°12?N 28°21?E?
Üye No: 647

(IMG:http://www.n-f-k.com/nfkforum/style_emoticons/default/smile.gif) Çok sevindim. Ne diyebileceğimi bilmiyorum. Teşekkürler.

Aslında yazıyı yazdıktan sonraki gün okuduğumda birkaç eksiklik gördüm de düzeltme imkanım yoktu. Bu yüzden kazanabileceiğimi pek sanmıyordum.

Ya öyle böyle değil çok fazla heyecanlıyım.

Yazının hikayesini anlatıyorum;

O yazıyı yazdığım an geliyor aklıma. Yarışmanın bitimine birkaç saat vardı. Tek satır bile yazamamıştım hala. Bir yerden başlamam gerekiyordu. Üstad'ın sözlerine baktım, şiirlerini tekrardan okudum, önümde sigara üstüne sigara, çay, kahve, devirdim birkaç tane. Word açık önümde, Yazıya göre mi başlık seçsem, başlığa göre mi yazssam diye kara kara düşünüyorum. Çok yazı yazdım, realden yarışmalara katıldım. Hepsinde de yazıya göre başlık bırakmıştım ve başlıkları hiç iyi seçememe gibi bir özelliğim vardı bu yüzden hiç birinci olamamıştım. Bu sefer tersini yapmaya niyetlendim başlık buldum. Başlığa göre yazdım sonra okudum beş para etmez bir yazı gördüm karşımda. Kalktım ayağa unuttmaya çalıştım o yazıyı. Flash oyunları oynadım biraz.

Sonra ilk cümleler oluşmaya başladı kafamda. Rahattım artık yazabileceğimi o anda hissettim. Başladım yazmaya. Yazdım sildim ilk cümleleri. İlkine bi başlayabilsem sonu gelecekti.

Birkaç denemeden sonra ilk cümleleri atlatmayı başardım. Devamıda geldi kendiliğinden. Güzel olmuştu ama ilk cümleler hala kafamı bozuyordu. Değiştirdim ama yine olmamıştı ve böyle kalsın dedim en sonunda.

Geldkim başlık bulmaya. Üç beş denemeden sonra da başlığı buldum. Bence hayatım boyunca bulabileceğim/bulduğum en güzel başlık bu yazıdaki idi.

Ama hala girişi beğenmiyorum. Güzel değil. Yazı bütünlüğünü bozuyor.

--------------------
İntelijansiya

+Quote Post
mehmet
mesaj Jun 1 2007, 02:50 PM
İleti #35

Co Admin
Grup Simgesi

Üye No: 58

Yarışmayı kazanan dervish nickli kardeşime tebrik ve teşekkürlerimi sunuyorum.
Allah daha büyük muvaffakiyetler ihsan eylesin.
Saygılarımla...

+Quote Post
AcHaRTavE
mesaj Jun 1 2007, 03:14 PM
İleti #36

Co Admin
Grup Simgesi

Üye No: 217

Tebrik ederim.
Hayırlı olsun.

--------------------
Şüphe edersen ayağın seni taşımaz, basacağım, yürüyeceğim de ve bas, yürü –O’nun izniyle-.

+Quote Post

3 Sayfa V  < 1 2 3 >
Reply to this topicStart new topic
4 kullanıcı bu başlığı okuyor (4 Misafir ve 0 Gizli Kullanıcı)
0 üye:

Basit Görünüm Tarih : 7th September 2010 - 11:44 PM