![]() ![]() |
Jun 1 2007, 03:40 PM
|
|
|
Co Admin Grup: General İleti: 2.136 Katılım: 17-October 06 Nereden: yokuşlar ve kaldırımlar Üye No: 491 |
KArdeşimizin yüreğine sağlık. Tebrik ediyorum. Kitapları da hayırlı olsun, güle güle okusun. Sayfaları her çevirişinde, Büyük Doğu gençliğine doğru bir adım daha atsın inşallah.
-------------------- Biricik meselem, Sonsuza varmak...
![]() |
|
|
|
Jun 1 2007, 03:44 PM
|
|
|
Müdavim Grup: Teğmen İleti: 345 Katılım: 22-December 06 Üye No: 613 |
hayırlı olsun kardeşim.. (IMG:http://www.n-f-k.com/nfkforum/style_emoticons/default/smile.gif)
-------------------- Hatırla maziyi mes’udu sen de ben gibi yan…
Tulûa bak beni yâd et, guruba bak beni an… |
|
|
|
Jun 1 2007, 11:08 PM
|
|
|
Sessiz Üye Grup: Teğmen İleti: 39 Katılım: 5-July 06 Nereden: Büyük Doğu Üye No: 339 |
hayırlara vesile olur inş.
derviş kardeşim başarlı içeriklerinin devamını bekliyoruz. selametle... -------------------- Siz onların fikirlerini paylaşmadıkça , tatmin olmazlar.
|
|
|
|
Jun 2 2007, 09:59 AM
|
|
|
Emektar Grup: YüzBaşı İleti: 739 Katılım: 9-February 06 Üye No: 203 |
tebrik ediyorum..(IMG:http://www.n-f-k.com/nfkforum/style_emoticons/default/smile.gif)
-------------------- Aynası ufkumun, ateşten bayrak!
Babamın külleri, sen, kara toprak! Şahit ol, ey kılıç, kalem ve orak! Doğsun BÜYÜK DOĞU, benden doğarak! N.Fazıl |
|
|
|
Jun 2 2007, 05:35 PM
|
|
|
Müdavim Grup: YüzBaşı İleti: 640 Katılım: 8-June 06 Nereden: İSLAMBOL Üye No: 297 |
Derviş kardeşimi ben de canu gönülden tebrik ediyorum.Başarılarının devamını diliyorum. (IMG:http://www.n-f-k.com/nfkforum/style_emoticons/default/rolleyes.gif)
Yalnız bir sorum var:O güzel eseri okuma şansımız olacak mı? -------------------- Volkan gibi lav atmış,ne susmuş ne sönmüşüm.
Ben bu iman uğruna çılgınlara dönmüşüm. |
|
|
|
Jun 2 2007, 05:42 PM
|
|
|
Administrator Grup: Admin İleti: 2.049 Katılım: 15-July 05 Üye No: 1 |
Selamlar,
Yarışmada yayınlanan tüm yazılar bu konunun eski sayfalarında, oradan okuyabilirsiniz. Saygı ve selamlarımla -------------------- L'état, C'est Moi!..
|
|
|
|
Jun 6 2007, 09:44 PM
|
|
|
Müdavim Grup: YüzBaşı İleti: 753 Katılım: 23-February 07 Nereden: kelebeğin izinden Üye No: 733 |
Tebrik ediyorum arkadaşımı. Yüreğine sağlık. Paylaşımların daim olsun dileklerimle....
-------------------- Oluş sırrı o nurdan heykelin eteğinde,
Ve ÖLÜMSÜZLÜK balı ŞERİAT peteğinDe ^^^ N -F- K^^^^ |
|
|
|
Jun 7 2007, 09:59 AM
|
|
|
Sessiz Üye Grup: Teğmen İleti: 8 Katılım: 13-March 07 Üye No: 787 |
sayın dervish kardeşim, o güzel gönlüne sağlık...gerçekten derinlere alıp götüren bir yazı...sitemizden eksik olmaman dileğiyle (IMG:http://www.n-f-k.com/nfkforum/style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
|
Feb 3 2008, 01:25 AM
|
|
|
Gayretkâr Üye Grup: Teğmen İleti: 187 Katılım: 7-December 07 Üye No: 2.467 |
Bu sene içinde böyle bir YARIŞMA olacak mı acaba ?
|
|
|
|
Feb 3 2008, 01:52 AM
|
|
|
Co Admin Grup: General İleti: 1.177 Katılım: 5-December 06 Nereden: Ankara Üye No: 585 |
Niyetlerimiz arasında var. Katılımın belli bir sayının üzerinde olması gibi bazı şartlar sağlanırsa yeni bir yarışma düzenleyebiliriz.
Saygılarımızla... -------------------- Gökte saman yolu benim olmalı;
Dipsizlik gölünde, inciler benim. ******** |
|
|
|
Feb 5 2008, 10:03 PM
|
|
|
Gayretkâr Üye Grup: YüzBaşı İleti: 147 Katılım: 28-March 07 Nereden: ''var''dan Üye No: 864 |
Rüyamdaydı Şairler Sultanı Her zaman bahseder dururuz; nerede o eski bayramlar, o eski … ler-lar. Haksız mıyız peki ? NFK gibi bir üstadı, dostu, fikir babasını… anladıktan sonra günümüzdekileri gördüğümüzde “ nerede o eskiler…” cümlesini söylediğimizde haksız mıyız ? Hepiniz bilirsiniz: Bir şiirdeki her mısra, her kelime; binlerce olguyu, binlerce düşünceyi anlatmalıdır, insanı alıp derin düşüncelere daldırmalıdır, bizi uzaklara götürmelidir ki şiir olsun. NFK dan bir örnek alalım da ne demek istediğimi somutlaştıralım: Kara gökler kül rengi bulutlarla kapanık; Evlerin bacasını kolluyor yıldırımlar. İn cin uykuda, yalnız iki yoldaş uyanık; Biri benim, biri de serseri kaldırımlar. Biri benim, biri de serseri kaldırımlar… Ne söylenebilir ki (IMG:http://www.n-f-k.com/nfkforum/style_emoticons/default/smile.gif) ? Şiiri hepiniz bilirsiniz, üstteki mısrayı alarak anımsatmışımdır umarım “Kaldırımlar” şiirinin tamamını sizlere. Gönül istemez mi tv yi açtığında, radyoyu dinlediğinde, candan, yürekten, heyecanlı ama bir o kadarda etkili bir şekilde şiirlerini dinleyicilerinin beğenisine sunan bir şairin şiirlerini kendi sesinden hissetmeyi ? Gönül istemez mi o ustaların ustaca yorumlarında kendini hissederken çileye batıp çıkmayı ? NFK günlerden birinde ulusal bir tv kanalına konuktur. Kısa bir sohbetten sonra başlıyor Sakarya Türküsü’nü söylemeye Üstad: İnsan bu, su misali, kıvrım kıvrım akar ya; Bir yanda akan benim, öbür yanda Sakarya. Su iner yokuşlardan, hep basamak basamak; Benimse alın yazım, yokuşlarda susamak. O andaki ruh halimi düşünüyorum. Dervish o anda olur bir su, yatağında akmaya başlar kıvrım kıvrım… Dalar derinlere, gider kendisinin bile bilmediği yerlere. Bir bakar ki Sakarya’dadır, bir de görür kendini Büyük Doğu’da. O an hisseder yoldaşlarını yanında, yol onun, yoldaşları onun, gerisi hep angarya! Gezdiği yollarda toz olur, vurur sazın tellerine, sazdır sözdür dervish o anda, belkide yazar çizer, incecik bir yolda ilerler. Su gibi akıp geçmiştir zaman, NFK söylemiştir söyleyeceğini. Mevzu olmuştur Osmanlı bir an. Malum, Osmanlı’dan nefret eden torunları vardır artık bu ülkede. Bu mevzuya girilmese sohbet yarım kalır. Nede olsa büyük fikir babasıdır NFK. O’nu dinleyenler bu konu hakkında da bir çift söz söylemesini bekler. NFK sille misali bir cümle sarf eder o anda; "Kökünü beğenmeyen dal ve dalını beğenmeyen meyve olgunlaşmadan çürür!" Onu o anda izleyen yüz binler, ayakta alkışlamaya başlar NFK'yı. Sunucu bile kendini zor tutmaktadır o büyük insanın boynuna sarılmamak için. Sohbete devam ederler. NFK, gönülleri coşturur, körpe beyinlere su olur, paslanmış gönüllerin eşi bulunmaz ilacı olmuştur. Ve her başlangıcın bir bitişi olduğunu anlatmaya çalışır Sunucu titrek sesiyle. Son sözünü duymak ister insanlar NFK’nın; "Fikirde, sanatta, anlayışta, anlatışta, buluşta, tutuşta, dağıtışta, toplayışta ve nihayet yaşanmaya değer hayatın ölçülerini billûrlaştırma işinde dünyanın en büyük adamı olmak isterdim; nefsim için değil de, sırf O'nun ümmetinden en hakîr ferde düşen liyakat payını ve üstünlük derecesini göstermek için... " Bu son kelimeleri ile yeni bir tokat daha yapıştırır Bütün Müslümanların suratına. Dervish’in yüzü kızarır, tv ye bakmaya cesaret edemez, donup kalmıştır milyonlar, gibi. O’nun ümmetinin bir parçası olduğunu bilir ve ümmetin bir parçası olduğu halde kendi payına düşen görevlerini yerine getirmediği için kendini paralar. Bir müddet afallamadan sonra kendine gelir ve uyanır ki çok güzel bir rüya görmüştür Dervish. Güzel bir rüya. bana yıllar önce okuduğum bir kitabı hatırlattı..''bye bye türkçe-bir new york rüyası''na geri döndüm bir an (IMG:http://www.n-f-k.com/nfkforum/style_emoticons/default/smile.gif) -------------------- hem madem ömür kısadır.
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Basit Görünüm | Tarih : 10th September 2010 - 03:51 PM |