![]() ![]() |
Feb 9 2010, 12:43 AM
|
|
|
Moderator Grup: BinBaşı İleti: 421 Katılım: 28-December 09 Üye No: 7.916 |
GATA ile cami arasındaki farklar
ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Prof. Mustafa Akaydın şöyle demiş: "Camiye ayakkabı ile giriliyor mu ki GATA'ya türbanla girilsin?" Söyleyin şimdi hangisine yanalım? Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un bile sahip çıkmadığı uygulamaya bir CHP'linin sahip çıkmasına mı? Yoksa... Üniversite profesörü bir belediye başkanının "mantık" dersinden çakmasına mı? Ya da... Hiçbirine yanmayıp "GATA" ile "cami" arasındaki farkları anlatmaya mı çalışmalıyız? Hadi bakalım... "Gayret bizden / başarı Allah'tan"... * * * GATA: Kul yapısıdır... CAMİ: İlahi yapı... GATA: Burada "Hop! Hemşerim giremezsin" diyene, "Niye ki birader" diye çıkışılır... CAMİ: Burada kural koyucuya çıkışmaya kalkarsan akıl sağlığından kuşku duyulur... GATA: Buraya her dinden, her renkten, her sınıftan insan "vatandaş" kimliği ile girer... CAMİ: Buraya her dinden, her renkten, her sınıftan insan, "kurala uyarak" girer... GATA: Hastaya kimlik sorulmaz... CAMİ: Mümine kıyafet sorulur... GATA: Kuralları kullar koyar... CAMİ: Kuralları yaratıcı koyar... GATA:Bu kurum ile "inanç" arasında hiçbir bağlantı yoktur. CAMİ: Bu kurum baştan sona "inanç" ile ilgilidir... GATA: Hasta ziyaretine gelen bir insanın giysisine karışılmasının mantığı yoktur. CAMİ: Ayakkabıyla girersen halıları kirletirsin... GATA: Mabet değil hastanedir. CAMİ: Devlet kurumu değil mabettir... * * * Son söz: Eğer "ayakkabı" ile "başörtüsü" arasında hiçbir fark gözetmezsen sittin sene iktidara gelemezsin... -------------------- Aut disce aut discede
|
|
|
|
Feb 9 2010, 12:50 AM
|
|
|
Atıldı Grup: Sivil İleti: 251 Katılım: 30-January 08 Nereden: Üniverste okumakta Sivas Üye No: 2.806 |
Başörtüden kasıt bu ise: (IMG:http://img188.imageshack.us/img188/6902/eminehaniminkuslukdavas.jpg)
Ayet-i Kerime: NÛR suresi 31. ayet): وَقُل لِّلْمُؤْمِنَاتِ يَغْضُضْنَ مِنْ أَبْصَارِهِنَّ وَيَحْفَظْنَ فُرُوجَهُنَّ وَلَا يُبْدِينَ زِينَتَهُنَّ إِلَّا مَا ظَهَرَ مِنْهَا وَلْيَضْرِبْنَ بِخُمُرِهِنَّ عَلَى جُيُوبِهِنَّ وَلَا يُبْدِينَ زِينَتَهُنَّ إِلَّا لِبُعُولَتِهِنَّ أَوْ آبَائِهِنَّ أَوْ آبَاء بُعُولَتِهِنَّ أَوْ أَبْنَائِهِنَّ أَوْ أَبْنَاء بُعُولَتِهِنَّ أَوْ إِخْوَانِهِنَّ أَوْ بَنِي إِخْوَانِهِنَّ أَوْ بَنِي أَخَوَاتِهِنَّ أَوْ نِسَائِهِنَّ أَوْ مَا مَلَكَتْ أَيْمَانُهُنَّ أَوِ التَّابِعِينَ غَيْرِ أُوْلِي الْإِرْبَةِ مِنَ الرِّجَالِ أَوِ الطِّفْلِ الَّذِينَ لَمْ يَظْهَرُوا عَلَى عَوْرَاتِ النِّسَاء وَلَا يَضْرِبْنَ بِأَرْجُلِهِنَّ لِيُعْلَمَ مَا يُخْفِينَ مِن زِينَتِهِنَّ وَتُوبُوا إِلَى اللَّهِ جَمِيعًا أَيُّهَا الْمُؤْمِنُونَ لَعَلَّكُمْ تُفْلِحُونَ -------------------------------------------------------------------------------- Diyanet Açıklamalı: Mümin kadınlara da söyle: Gözlerini (harama bakmaktan) korusunlar; namus ve iffetlerini esirgesinler. Görünen kısımları müstesna olmak üzere, zinetlerini teşhir etmesinler. Baş örtülerini, yakalarının üzerine (kadar) örtsünler. Kocaları, babaları, kocalarının babaları, kendi oğulları, kocalarının oğulları, erkek kardeşleri, erkek kardeşlerinin oğulları, kız kardeşlerinin oğulları, kendi kadınları (mümin kadınlar), ellerinin altında bulunanlar (köleleri), erkeklerden, ailenin kadınına şehvet duymayan hizmetçi vb. tâbi kimseler, yahut henüz kadınların gizli kadınlık hususiyetlerinin farkında olmayan çocuklardan başkasına zinetlerini göstermesinler. Gizlemekte oldukları zinetleri anlaşılsın diye ayaklarını yere vurmasınlar (Dikkatleri üzerine çekecek tarzda yürümesinler). Ey müminler! Hep birden Allah'a tevbe ediniz ki kurtuluşa eresiniz. -------------------- Anladım işi, sanat Allah'ı aramakmış;
Marifet bu, gerisi yalnız çelik-çomakmış NFK |
|
|
|
Feb 9 2010, 01:06 AM
|
|
|
Müdavim Grup: Teğmen İleti: 328 Katılım: 22-April 09 Nereden: İSLAMBOL 557 YILDIR. Üye No: 5.626 |
Ahmet hakan dönmeleri hacca v.s gönderiyorsun ama bu yazınla 10 puan aldın benden.
-------------------- Doğar bir gün benim günüm,
Çoğu gitti, azı kaldı. |
|
|
|
Feb 9 2010, 02:05 AM
|
|
|
Müdavim Grup: YüzBaşı İleti: 753 Katılım: 23-February 07 Nereden: kelebeğin izinden Üye No: 733 |
Son söz: Eğer "ayakkabı" ile "başörtüsü" arasında hiçbir fark gözetmezsen sittin sene iktidara gelemezsin... Adama sorarlar kardeşim bumudur yani!!!! ne münasebet .bu iki şey mukayese edilmez bile hiçbir şekilde . bunları bağdaştıranlar bir yana, sözü iktidar olup olamama endişesine dayandırması dahi h.c efendinin cehaletini, fikir acizliğini ve meseleyi basite indirgediğinin bariz göstergesidir. ahiret pazarı er geç kurulacak ! .......söz sahiplerinin son sözüne bakılacak! Sırma renginde PİSLİK DÜNYANIN SÜSÜ PÜSÜ, Bende tek aziz eşya annemin başörtüsü. nfk_ -------------------- Oluş sırrı o nurdan heykelin eteğinde,
Ve ÖLÜMSÜZLÜK balı ŞERİAT peteğinDe ^^^ N -F- K^^^^ |
|
|
|
Feb 9 2010, 12:07 PM
|
|
|
Sessiz Üye Grup: Teğmen İleti: 3 Katılım: 8-February 10 Üye No: 8.329 |
işte CHP zihniyeti Genel başkan yardımcısı olan Onur Öymen hala evrim teorisine inanıyorsa diğerlerinden de birşey beklemek gereksiz olur...
-------------------- bu uğurda ne dur ne durak yükseğe daha yükseğe en yükseğe dikilsin bu bayrak "sen oradan kıracaksın zinciri ben buradan kavuşacak bir gün ellerimiz herşey aydınlığa çıkmak için herşey MUTLAK BİR için.! |
|
|
|
Feb 9 2010, 12:19 PM
|
|
|
Gayretkâr Üye Grup: Teğmen İleti: 116 Katılım: 5-December 09 Nereden: Ank. Üye No: 7.708 |
İçindeki kemalist ruh dile gelip, gerçek niyetini ortaya koymuş.
Yazık!.. Gerçekten yazık... -------------------- Bekleyin, görecektir, duranlar yürüyeni;
Sabredin, gelecektir, solmaz, pörsümez Yeni! ![]() |
|
|
|
Feb 9 2010, 04:14 PM
|
|
|
- Grup: Sivil İleti: 551 Katılım: 30-January 08 Nereden: Başsız Adamlar Ülkesinden... Üye No: 2.808 |
Bu günki chpliler , inönünün kusmuğudur. Onun yediği ve öğüttüğü pisliklerin mahsulüdür. Verdiği kokuda bunu gösteriyor...
-------------------- Yunus...Fikriyle , Zikriyle ,Fiileriyle , Hisleriyle...Asılacak adam...
|
|
|
|
Feb 9 2010, 06:01 PM
|
|
|
Gayretkâr Üye Grup: Teğmen İleti: 124 Katılım: 29-November 09 Nereden: ankara - istanbul Üye No: 7.669 |
çok güldüm gerçekten bir o kadar da üzüldüm... kaçıncı yüzyılda yaşıyo bu kendini medeni zanneden şahsiyetler... dine saygısızlık etmekmi medeniyet... ne demek camiye ayakkıbıyla giriliyomu ki,bu kadarmı dar düşünülür,bu kadarmı cahilce düşünülür. yahu bir profesörsün.. pes doğrusu.. Allah aklı herkese nasip ediyor fakat o akılla imana ermeyi herkese nasip etmiyor. böylelerine baktıkça şükrediyorum...
medeniyet söküp atmaksa baştaki ağı, sizden daha medeni afrika yamyamları!! eğer medeniyet açmaksa bedeni desenize, hayvanlar sizden daha medeni!!!! NFK -------------------- Düşmanlarım bana ne yapabilir ki?
Ben cennetimi yüreğimde taşıyorum, nereye gitsem o benimle gelir. Hapsedilmem halvet, sürgün edilmem hicret, öldürülmem şehadettir. Değilmi ki göğsümde Allah'ın Kitabı ve Resulü'nün sünneti vardır... |
|
|
|
Feb 9 2010, 10:05 PM
|
|
|
Müdavim Grup: YüzBaşı İleti: 717 Katılım: 17-May 09 Nereden: Fakr köyünden Üye No: 5.829 |
Bu şahsiyetsiz şahsiyetlerin; ayaklarının tabanı ile, kafalarının üstünü bir tuttuğundan; ikisini de örtme görevi görenleri bir tutması normal. Şaşırmanıza şaşırdım efendim...
Kubur faresi; ara sıra da olsa gün ışığna çıkar.. Bu kuburdan aşağı beyinlerin içindeki fikir haleleri; arada sırada gün yüzüne çıkıyor.. Bizlere düşen; ellerimizle ağzımızı örtüp, istirfa etmemizi engellemek.. Kendisine en yakın zamanda; GATA'da bir namazgah edinip, ulu önder!in önünde secde etmesini tavsiye ediyoruz.. -------------------- (Biz burada çok) inceleriz, çünkü (kabirde çok) inceleneceğiz.
|
|
|
|
Feb 9 2010, 10:10 PM
|
|
|
Müdavim Grup: YüzBaşı İleti: 753 Katılım: 23-February 07 Nereden: kelebeğin izinden Üye No: 733 |
eğer medeniyet açmaksa bedeni desenize, hayvanlar sizden daha medeni!!!! NFK[/i] bu şiir üstada ait değil arkadaşım. kaldıki yazılışı bu olmamakla beraber bir kısım rivayetler bunu mehmed akife dayandırılır . tam malümat sahibi değilim onun mu değilmi bilmiyorum ama bu mısralar üstad necip fazıla ait değildir!. bilginize. -------------------- Oluş sırrı o nurdan heykelin eteğinde,
Ve ÖLÜMSÜZLÜK balı ŞERİAT peteğinDe ^^^ N -F- K^^^^ |
|
|
|
Feb 9 2010, 10:14 PM
|
|
|
Gayretkâr Üye Grup: Teğmen İleti: 124 Katılım: 29-November 09 Nereden: ankara - istanbul Üye No: 7.669 |
bu şiir üstada ait değil arkadaşım. kaldıki yazılışı bu olmamakla beraber bir kısım rivayetler bunu mehmed akife dayandırılır . tam malümat sahibi değilim onun mu değilmi bilmiyorum ama bu mısralar üstad necip fazıla ait değildir!. bilginize. teşekkür ederim ben ona ait olarak biliyordum.. önemli olan ne denildiği zaten..... -------------------- Düşmanlarım bana ne yapabilir ki?
Ben cennetimi yüreğimde taşıyorum, nereye gitsem o benimle gelir. Hapsedilmem halvet, sürgün edilmem hicret, öldürülmem şehadettir. Değilmi ki göğsümde Allah'ın Kitabı ve Resulü'nün sünneti vardır... |
|
|
|
Feb 9 2010, 10:32 PM
|
|
|
CHP saçmaladıkça saçmalıyor, bugün Deniz Baykal'ın konuşması da tam bir fiyaskoydu.Baktılar ergenekon soruşturmalarının sonu iyi gözükmüyor kendi açılarından, askeriyenin de darbe yapma olasılığı oldukça azalmış vaziyette.Göz boyama amaçlı her zaman ki gündem değiştirme tekniklerini uygulamaya başladılar.
-------------------- Aut disce aut discede
|
|
|
|
Feb 9 2010, 10:35 PM
|
|
|
Müdavim Grup: YüzBaşı İleti: 505 Katılım: 29-March 09 Nereden: İstanbul Üye No: 5.407 |
ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Prof. Mustafa Akaydın şöyle demiş:
"Camiye ayakkabı ile giriliyor mu ki GATA'ya türbanla girilsin?" Söyleyin şimdi hangisine yanalım? Asırlar evvel; Kabe'yi ahlaksız halde tavaf edenlerin,tohumlarının biçare alçakları bu sözlerin sahipleri. Hangisine yanacağımızı söylesek, ne bu form yeter ne de yeryüzünün kağıdı kalemi . Her zaman bu kervanın bir yürütücüsü olmasna rağmen unuttukları bir tek şey şu ki ;dirilen,aklını başına toplayan bir gençlik var ki biliyorlar hükümsüzlüklerini ve bunlarınkisi çaresizlik çığırtkanlığı.Zannediyorum tüm korkuları bundan... |
|
|
|
Feb 9 2010, 10:41 PM
|
|
|
evet gündemi kendi lehine çekmeye çalışıyor.. fakat millet uyandı artık gözü açıldı insanların... bugünkü konuşmasını bende dinledim ve gerçekten vatanını seven bir insan bunları diyemez.. resmen fransayla aramızı açabilecek laflar etti...
amacının sadece menfaat olduğu apaçık...biz başımıza gelen, bizi temsil eden insanların vatanı için bu işi yapmasını istiyoruz, menfaat için değil.... -------------------- Düşmanlarım bana ne yapabilir ki?
|
|
|
Feb 9 2010, 11:02 PM
|
|
|
evet gündemi kendi lehine çekmeye çalışıyor.. fakat millet uyandı artık gözü açıldı insanların... bugünkü konuşmasını bende dinledim ve gerçekten vatanını seven bir insan bunları diyemez.. resmen fransayla aramızı açabilecek laflar etti... amacının sadece menfaat olduğu apaçık...biz başımıza gelen, bizi temsil eden insanların vatanı için bu işi yapmasını istiyoruz, menfaat için değil.... Başbakanımızın vereceği cevapları çok merak ediyorum...Özellikle Fransa konusunda ki -------------------- Aut disce aut discede
|
|
|
|
Feb 9 2010, 11:13 PM
|
|
|
Başbakanımızın vereceği cevapları çok merak ediyorum...Özellikle Fransa konusunda ki cevap geldi ve böyle bişeyin söz konusu olmadığını yıllardır eşiyle Fransaya ziyarete gittiğini ve özür dilemesini istedi..(IMG:style_emoticons/default/smile.gif) hatta fransada açıklama yaptı ' bu yıla kadar Türkiyeyi nasıl karşıladıysak bundan sonrada onları gene şeref duyarak karşılarız ' dediler.. üzüldüğüm şey iç siyasetin dış siyasete bu şekilde yansıması, resmen komik bir duruma düşüyoruz..ve dışardan bizi takip edenler bunu bir iç savaş olarak adlandırıyorlar malesef... ve bu resmen dış siyasette ki başarıların önüne set çekiyor... -------------------- Düşmanlarım bana ne yapabilir ki?
|
|
|
Feb 9 2010, 11:14 PM
|
|
|
cevap geldi ve böyle bişeyin söz konusu olmadığını yıllardır eşiyle Fransaya ziyarete gittiğini ve özür dilemesini istedi..(IMG:style_emoticons/default/smile.gif) hatta fransada açıklama yaptı ' bu yıla kadar Türkiyeyi nasıl karşıladıysak bundan sonrada onları gene şeref duyarak karşılarız ' dediler.. üzüldüğüm şey iç siyasetin dış siyasete bu şekilde yansıması, resmen komik bir duruma düşüyoruz..ve dışardan bizi takip edenler bunu bir iç savaş olarak adlandırıyorlar malesef... ve bu resmen dış siyasette ki başarıların önüne set çekiyor... Ben biraz geri kalmışım o zaman...Haberlere tekrar bakayım (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) -------------------- Aut disce aut discede
|
|
|
|
Feb 9 2010, 11:17 PM
|
|
|
Okudum...Şimdi de Baykal'ın vereceği cevabı merak ediyorum
-------------------- Aut disce aut discede
|