![]() ![]() |
Aug 30 2010, 11:03 AM
|
|
|
Haliniyazan Grup: Teğmen İleti: 1.330 Katılım: 15-October 07 Nereden: Kayseri Üye No: 2.138 |
Aşka abat olmuş bir nefesim, başka ne dileyim!
Hissetmek, farkı fark ettireni idrak aksanından okumak... Kalbin inşiraha olan vecdini anlamak, ruhun ulviyet nidasını gönülde yaşamak Yar denince, sevda kaç heceyse, aşk bu minval üzre zikredilen firkatin busesiyse Boş ver deyip geçme, ferhatın hasretiyle inle,mecnun ne demekt kalbinden eksiltme İstesende, istemesende nefes müddetlidir dinle... İlk andan itibaren göç başlıyor bilmesende, vakit kimin kadrinde, hesap var işte Kul olmak, beşerlikten kurtulmak,insanlaşma noktasında anlaşmak var yüreğinde Hilkat ne demektir sual eğle içtenliğinle, vakti saadet bizzat elindedir figan etme Yetim bir sabinin mahzunluğunu bilir misin söyle... Garip ve öksüz olmak var, kalbin münbit ikliminde, yar aşkı vuslatın eşiğinde Merak mükellefin dirliğinde, akıl hukuku bilmek yetisinde,izan idrakin elinde Vicdan mizandır ruhi sannende,gönül ummandır derdin rahmetgahını bilmesende Zevk kültürdür, bilincin erkidir, aşkla bütündür... Sürurun şadından payesir, irfan cenahından vadedir, mühlet kalbin için edeptir Ne kadar bilmesende, yılların kaybolmuşluğu sinende sancıysa korkma sebeptir Vesileler nefeslenmen ve tefekkür etmen içindir, nar ihsanı bekleyen aşk değildir Aldatmak, aldanmanın farkında olmadığı gailedir... Kul olmak illaki gayretinle müsavidir, azim ecrin vecdidir, sevda ise dile gelendir Ömür, ruh için en mukayyet vakittir, kim ne kadar bilir, ölüm kalbim için edeptir Diriliş için bir senfonidir, sırat için hüzün ilmidir, mahşer bilki şefaatın vesilesidir Mustafa CİLASUN -------------------- Aşk halin demidir.
|
|
|
|
Aug 30 2010, 12:00 PM
|
|
|
Haliniyazan Grup: Teğmen İleti: 1.330 Katılım: 15-October 07 Nereden: Kayseri Üye No: 2.138 |
Kalp inşiraha adanınca, aşk bambaşka!
Su misali akar, kar şevkiyle yağar, rahmet niye var Korkular sinemi dağlar, zanlar muvazenesiz yılgınlıklar,ruhum mahzunca bakar Nefes edebiyle kar, nefsim niye kalbim için derin bir efkar, akıl iradem için salkar Hicran sinemde ar, hikmeti sebebi sabırda kokar, kanaat ilmi aşkla bir ilkbahar Sineler vurgun yer, duyulmaz ve fakat yer gök inler Can nasibi mukaddeatını bekler, vicdan kalbi manada ecri dileyen en ulvi nazar İyilik ve ihsan gönül için vazgeçilmeyen har, ancak kul bunu aşkın lutfuyla anlar Sazlar çalar, kamış niye feryadı sevda sanatıyla meclise sunar, aşk vecdiyle ey yar Gün batar, gece sükutuyla başlar, esrarı aşktır yar Yıldızlar sarkar, hilal şad olan melaliyle ruhum için en ibretli nazar, düşünmek ar Mezarlar bekliyor, meskun mahaller vurgun yiyor, gönüller kimbilir neler söylüyor An bitiyor, vakit irkiliyor ve nefes nefese koşturmalar halim için ey hak dedirtiyor Ne çıra yansın, ne vicdanlar yaralansın ve arlansın Hesabın azmi ruhları kuşatsın, gönüllerde şahlansın, mizan hali bizar bırakmasın Umman ruhumda manalaşsın, kalbim inşirah içinher vakit sabahlasın, durmasın Musalla taşı korkutmasın, kabir azabı yıldırmasın, aşk haleti ruhiyende başlasın Çileden bıkma,gına gelip yeisle bağırma,ölüm kolaydır sanma Mühletin ne demek olduğunu hakkıyla anla, nefsin nizam etmeyi unutma ve yaşa Kolay olanda bir hikmet yoktur avunma, nitelik akıl ister boşlukta asla bulunma Yolun yolcusu, yolun emniyetinden haberdar olmalı ve bu manada donanmalı anla Mustafa CİLASUN -------------------- Aşk halin demidir.
|
|
|
|
Aug 30 2010, 03:49 PM
|
|
|
“Ben” denen kafeste, kalbim hicran içinde!
Evet, suçluyum, hem mahkum, hemde mazlummuyum Yıllar varki içimde, sinem prangalar esaretinde, aklım var ise, kalbim ağlıyor işte Dert aramıyorum, hali fakirliğimde zaten var diyorum, neden önünü alamıyorum Ağlıyorum, sızlanıyorum, biçare kalıyorum, niye ehlinden bir feyz alamıyorum Akıl dimağ işidir, idrak gönül feridir, irade elbette ki nihayet için bir seçimdir Kimse görmese, gözlerim kimseyi fark etmesede, biliyorum ki mizan var içimde Vicdan nübüvvetin izinde, aşk gül-i nihalse, benlik niye gönlümün merkezinde Bir maraz var kalbimde elbette, ecir ihsan içinde, inayet elbet yürek payesinde Gün açıyor, semada ki bulutlar niye öyle hüzünlü bakıyor Nefes niyete başlıyor, an kimi kovalıyor, ruhum mahzunlaşıyor, içim kanıyor Bir ah etsem, gülüzara meyledip sessizce nazarımı gizlesem, laleyle figan etsem Yetmiyor, kalbi lekelerim inletiyor,ne kadar bizar olsam da hicranım dinmiyor Nefsim nizamın şad olan gailesiyle kaçak güreşiyor Bin bir maslahatı önüme seriyor, hikmet nedir hakkıyla bilinmiyor,hala direniyor Tevdi edilen ulvi receteler ihmal edilir bilinmezse, kalp elbette viranlığı resmediyor Hazan sinemde ikamet ediyor, akıl hakikati biliyor, zafiyetler baheneler üretiyor Yetti artık, ruhum bezgin yılardır, miskinlik bizarlık Nizama muhtaç nefsimle nasıl yapayım pazarlık, iradeyi aymazlık, içimde darlık Yemesem, uykuyla eğleşmesem, heveslerimi zincirlesem lakin hukukumu bilmesem Ne müşkil hurdalıktır bu virane mezarlık, yaşamak nefes almak değilmiş öğrensem Mustafa CİLASUN -------------------- Aşk halin demidir.
|
|
|
|
Aug 31 2010, 11:10 AM
|
|
|
Bir yorgunluk var yüreğimde ve suskun melalimde!
Avunmak mı istiyorum yoksa, çıldırtan duyarsızlıkta, ıssız sokaklarda Hınca hınç dolmuş vapurlarda, aldırmaz gönüllerin sarhoş naralarında Bir elinde ruj vebir diğerinde ayna, aranıyor berduş, yitiklik sancılarıyla Çık gel deyor adeta, bul yüreğimi düştüm ocağına, yılgın hıçkırıklarıyla Ah şu dalgalar, yüreğimi dağlayan ve gözlerimden kan akıtan acı çığlıklar Nerdesiniz, hangi aşkın sezgisiniz, yıllara sari sessizliğinizdedir korkular İçli yakarışlar başlıyor, gözler hasretin didarında ne fesleniyor,sükuttalar Ratası bilinmeyen bir yolda, umut bizarlığı korkuysa, niyetlenip başlama Gözlerim süzüldükçe, dilim çekiliyor birden bire kendi sessizliğine ne var Niye mahzunluk yüreğimde ve enginliğin yelpazesinde başlıyor sıra dağlar Ağlamak vaktidir, düşünmek akıl işidir, hissetmekse gönülden gelir bağlar Kime sesleniyorum, kaybolmuşluğun sızısındayım, ruhum hıçkırığa başlar Gitme dur desen ve gönül dilinden sürur bahşetsen, bir nebze olsun gülsen Heveslerimi derdest edip demlesem, ruhumun derinliğinde aşkı nefeslensem Artık yeter desem,yılgın gönlümü hakikatin sesine teslim etsem ve göçsem Kalbi suskunluğumu,ruhumun düştüğü kuyuları aşka havale etsem, gitsem Arif o ki, dünya kaygısını gönlünde sevdaya havale eder,nefsi aşikar eğler İlmin gailesiyle hukukun şevkine erer, meclislerde irfandan aşkla söz eder Ne gıybet eder, ne gönül için ah çeker, derdin rahmet olduğundan bahseder Ömür denen nimeti aşkla ihsan eder, sevgi dilinin edebini önceler ve öğütler Nisa için elhak mağfiret diler, nişanesinden övgüyle söz eder,suhulet diler Şefkatin menbaı, hamiyetin odağı, hizmetin gadası olarak gönülden söyler Emanetin tevdi edilmesine, nasip gerekçesine, umutlar gayretine havale der Nisasız nur olur mu, gönül mahzunluğu yar olur mu,yalnızlık şad olur muyu işler Mustafa CİLASUN -------------------- Aşk halin demidir.
|
|
|
|
Sep 1 2010, 09:57 AM
|
|
|
Gam etme, hesaba inannanlar sağolsun!
Lutuf nedir bilirmisin İhsan penceresinden nefeslenmeyi gaye edinesin Ruhun yetisiyle idrak için azimet içinde ve sürur ile nefeslenesin Asla gam ile, zan ile, keşkelerle,ne derler saikiyle kederlenmeyesin, zira hesabisin Şükret,düşünebilen bir abitsin Akletmek ne müşkil bir iştir, gatreyiyle felaha eresin Buğuz etmeyesin,hikmeti sebebini dert edinesin, sabır ile yüzleşesin Umman içinde bir paresin, katresiyle anlamlaşan hecesin,iraden ile yüzleşeceksin Korkma, öncelikle nedenleri anla Kuytu karanlıklarda bir neden arama, arifin busesini kokla Urbasında hilim saklıdır, yüreğinde aşk vardır, sevda ile yaşayandır sorma Vesveseler ile hiç soluma, ruhun girdap içinde kalır anla, sevgi dilini asla unutma Kabrin içi ecrinle anlamlaşacak yokla Kalb ve yüreğin farkını aklın ve idrakin feyziyle anla,yaşa Feda olmak, mahsada ram olmak, hakikate vasıl olmak içindir aldanma Aşk; iradeden vazgeçne sanatıdır unutma, ehlinden talin et, asla zanda bulunma Aşk; kimine göre nar, kimine göre de ardır Ölüm yalnızca dirilş için sunulan badeyi şaraptır, gül-i nihaldir Mizan vicdanın payesinde dile gelen hicrandır,idraki olmayan korkacaktır Teslim olmak, masumiyeti korumak, hukuka ram olmak feraset için sancaktır Mustafa CİLASUN -------------------- Aşk halin demidir.
|
|
|
|
Sep 1 2010, 01:05 PM
|
|
|
Yüreğim titrer, sinem umutlarını aşikar eyler!
Ey hasretiyle bizar olduğum sevgili Gittin, hiç seslenmedin, nefesinin masumiyetini ruhuma elemle zerkettin Niye böyle ettin, hali perişanlığımı aşikar eğledin, ses vermedin ve görünmedin İncesaz misali,verem iltica etti simene sanki, net ses vermiyor innan ki gelmedin Gözlerim serapın ahında ağlar İçim kan ağlar, nar ruhumda başlar, hasretin didarı azap diliyle gönlümü sarar Umutlarım arar, biçareliğim efkarını aralar, kuytu düşlerin hicranı ruhuma akar Gel göçmeden, nefesim tükenmeden, henüz umutlarım var iken, sevda halimi yakar Gün gölgenden akseder,ne keder Dert bu değil, hasret bizarlığıma surların esrarını şehreder, umut sanki bin beter Sabır olmasa, kanaat kalbimde anlaşılmasa,yaşamak nefes olmak olsa neye yeter Temaşa ettiğim derya ruhumun serencamına neler söyler, dilim ancak sükuta erer Demek ki ölmek şimdiden mukadder olmuş halim için meğer Gün biter, gece melalimde efkarıyla akseder, susmak gerekiyormuş bu saatte meğer Hazan başka keder, yalnızlığıma zemheri refakat eder , nefes müddetine böyle erer Kabir haşyet içinde ruhuma aşina olmuş bir değer, hesap var kalbimde nasıl cevher Artık ses verme, nefesin firkatinede kaybolma Gönlümün gül-i nihalisin hiç solma, kalbi ülfetin ve engin suhuletinle abat ol yaşa Umutlarını soldurma, yalnızlıkla arkadaşlık kurma ve birnebze olsun halimi anla Hiçbir zaman anmamış olsan da, kahrederek nefesinde bizar bıraksan da aldırma Mustafa CİLASUN -------------------- Aşk halin demidir.
|
|
|
|
Sep 2 2010, 11:21 AM
|
|
|
Gönlüm susuz, gözlerim uykusuz ve nursuz!
Alıp götürüyor zaman, sanki biçilmiş kaftan an be an Bazen geçmiyor taraneleri, solgunlaşan nefesleri, hüzün içinde geçen fersiz halleri Düşünüyorum, elan içinde nefesleniyorum, suaaleri derliyor, boynun büküyorum Ne istiyorum, nereye gidiyorum, istikamet için ruhumun bizarlığını göremiyorum Annem neler söylemişti, yok işte göçtü gitti Babam yadederdi, nefes nefese hikaye ederdi, sürur içinde gözlerin ferini hasrederdi Sıkı sıkıya tembihlerdi, bazen aman ha yaklaşma derdi, nefsimi gemlememi isterdi Kalbin sezgisiyle nazar et derdi annenin şefkatini görmezden gelme diye söz ederdi Dedem kabirdeydi, ninem bilmem ki ne haldeydi Mahzun çehreleri, mağdur nefesleri, an be an bekledikleri vakit çoktan gelmişti Şimdi ne söylerlerdi, gönül lehçeleri hayli sessizlerdi, ne bir ses, ne heves ayan idi Bu hali ve içinden çıkılmaz ahvali düşünmek pek külfetliydi,bir tefekkürü zahitti Temaşa ettiğim bu hal üzre dil lal oluyor Boğazım kuruyor, yutkunmalarım başlıyor ve gözlerim boşluk içinde neleri arıyor Kalp ki; sıla hasreti sine-i halde öyle aşikar ki, şehredilmeyen zaman hali bağlıyor An be an kalbin sezgisinde med cezir yaşanıyor, hasret, haşyet bir birine karışıyor Ne söylenmeliydi, elbette ki ömür hesabiydi Hevesler renk renk, nefsim nizamsızlık içinde neye denk, haydi başlıyor düşünmek Dirilip dirilip şafakların muştusunda, umutların kanatlarında sevdayı hissetmek Gönlü kaygısız ve tasasız bir şekilde aşkın didarına hasretmek ve öylece göçmek Mustafa CİLASUN -------------------- Aşk halin demidir.
|
|
|
|
Sep 2 2010, 11:55 AM
|
|
|
Sende şimdilerde yoğunsun!
Gitmek… Bazen dilemek evet… Hissettiklerimizden el etek çekmek Bazen ne kadar kolay gelir düşlerimize Hülyasız düşüncelerin ikliminde Kendi sessizliğimizin serzenişleriyle… Merak etme kimseler sesini duymayacak Seni kalbinin dışında hıçkırıklara boğmayacak… Kalmasın yaşanmamış hal ekseninde bir haykırış Neticesinde ruhunun iz sürdüğü ötelerin şevkiyle… Kalbi daralmalar ruhi yanılmalar Vehimlerin yozluğundan kaçışlar ancak seninle… Ne yıldız ve ne de ay sadece kendi seyrinde hilkatiyle… Sen kimliğin örtüştüğü edebin rüknüyle muhabbet eyle… Yalnızca sen halinde yaşıyorsun sanma Yalnızlığın sokaklarında adımların şevksiz nazarıyla Dilek ve beklentiler kalbe geçit vermezse Tefekkür eyle hikmetiyle kanaati ziyaret eyle… Maden ki naif kalbinin kırıklarıyla hüzünlüsün Sen gönül verdiğinle bu kadar fakir muhabbetli misin? Oysa sen zenginliğinle şefkatin adresisin Sen cihanın öznesi aşkın payesi hamiyetin kalesisin… Mustafa CİLASUN -------------------- Aşk halin demidir.
|
|
|
|
Sep 3 2010, 11:12 AM
|
|
|
Niye!
Nefes nefese kalıyorsun Hiddetini biran bile düşünmeden kusuyorsun Neyden korkuyorsun, neden kendinden kaçıyorsun Sonra bir köşeye çekilip içli içli ağlıyorsun ve sessizce avunuyorsun Birgün olsun susmadın Kaygı ve tasalarınla ruhumu gazapta bıraktın Sükutumu hiç anlamadın, gönül sesimi pek umursamadın Bilmem ki ne yapmalıydım, çere adına el mi açmalıydım, nasıl anlamalıydım Yıllar akıp gitti, yılgınlık sinemde bitti Umut artık solmaya yüz tutmuş bir gül-i nihal oldu gitti Neydi derdin, adavetin ve şerrin, insan kimliğimde ki esrarı halin Düşünmek bile külfet oldu, sürur kalbim için hasretiyle şad oldu, hicrandı Duymuyorsun, susmuyorsun Her anımı,yamaka için kalanımı, gönül nidamı kurutuyorsun Hergün sineme bıtkınlık ve yılgınlığı kat kat yüklüyorsun, aldırmıyorsun Sızım nefeir bilmiyorsun, derdimi bir insan gibi dinlemiyorsun, hep kaçıyorsun Yaşamak zor geliyor artık Bir yer kalmadı saklanmak için, nefsinden korunmaktır elan derdim Bin hüzün ile ummanın vecdine ererim, bilmem ki artık kime ne söylerim Kuytu köşeme sinerim, secdeyle dirilir, hicranla halimi sahibime serdederim Mustafa CİLASUN -------------------- Aşk halin demidir.
|
|
|
|
Sep 3 2010, 03:53 PM
|
|
|
Sustum!
O an çaresizdim Hiddetin karşısında fevkalade sefildim Gazaba gelmiştin, nedensizdin, kimbilir belki de o an tükenmiştin Hasrettiğin halin, serdettiğin eşkalin, keybettiğin edebin acizliğindeydim Boynumu büktüm, sabrı terennüm ettim, meğerse sana ne kadar yabancıymışım Neden tahammüm etmek istersin Niye yetinmeti, kanat etmeyi, edebi iştiyakı, sükutu ikmali öncelemezsin Kahretmeyi, tereddütler yaşamayı,keşkelerle oyalanmayı hiç düşünmez dilersin Bilmem ki ne istersin, gönüllü köle olmamı beklersin ve herşeye müdahele edersin Yalnızlığın kollarına kaçmak istiyorum Bizar bıraktığın halimden ve uhteleşen kederlerden kurtulmayı diliyorum Sabrımı deniyorsun biliyorum, zafiyetlere bürünmemi istiyorsun bilemiyorum Aklım var, iradem kar, ruhum mahzun bir şekilde bakar, niye yüreğim kan ağlar Yapma dedikçe, sabırla seslendikçe... Kalbimin inşiraha olan hasreti aklıma gelince, içimi çekiyorum Hikmeti sebebini, çilemin bereketini, ahirimin nedenini sessizce bekliyorum Her ne dersen, nefsinin yelpazesinde nefeslensen gam değil, hesap senindir diyorum Ne kadar bizar bırakmışsan... Sabır yumağına dönüşen dertlerimi ruhumun pervazlarında anmışsam Kalbimin ağrıyan sızısıyla el açıp secdelerde içimi boşalmışsam elbette ar değil Kalan nefesimden, fersizleşen gözlerimden, kalmayan hevesimden anılan kar değil Mustafa CİLASUN -------------------- Aşk halin demidir.
|
|
|
|
Sep 3 2010, 04:56 PM
|
|
|
Gitme!
Çile gönlünde deryalaşsa Gün, ne kadar şafağa muhtaç ve iştiyaksa Gece, mahzun çehrelerin barınağı olarak kalacaksa Aşk,dile gelen hevesin, keyfiyetin, nefsi hasletin barınağı olacaksa Ruhum çığlık çığlığa kalsa, gözlerimden kan aksa, kalbim kararsa da aldırma Sen var git yoluna... Umudun solmadan, ruhun bizar olmadan Gönül sızısını melalinde yaşamadan, hıçkırıklara kanmadan Hülyaların abıhayatıyla yaşamadan, yeisi solumadan ve bir lanet okumadan Ğül-i nihalin kurumadan, dilin edebi unutmadan, kalbinde bir buğuz yaşamadan Korkma, öncelikle kalbini anla... Nedamette bir hikmeti bereket yok, sabırda vuslat tınısı bir aşkı ok Nizamsız nefiste, ilimsiz zihinde, idraksiz ruhi meziyette asla bir hakikat yok Hesabı bilmezsen, ne derlerle nefeslenirsen, haysiyeti deruhte etmezsen bekle şok Kor nedir bilir misin Sevdayı ruhunda hisseden abidin vicdanda ne var ve nedir dersin Kalp hisseden latiftir, idrak ruh ile taktirdir, ar kul içindir, peki,tahva şeklimidir Takiye bizzat öldürür, maslahat süründürür,alalamak ise mahveden afatı kebirdir Gülün dramını hisset, hüzne sinenin derinliğinde onurla iltifat et, ne ibreti davettir Birgün ebede gideceksin Zahiri manada taprağa serileceksin, uzleti ruhunda hissedeceksin Derdin, gamın,hesabın külhüne ereceksin, bizar olan halinle kime ne diyeceksin Heveslerin derdest olacak, hicran yanı başında sefilliğini yoklayacak ister misin Mustafa CİLASUN -------------------- Aşk halin demidir.
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Basit Görünüm | Tarih : 7th September 2010 - 11:58 PM |