Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]

Miralay

Editor
  • Content Count

    301
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    15

Miralay last won the day on January 15 2015

Miralay had the most liked content!

Community Reputation

81 Çok İyi

About Miralay

  • Rank
    Müdavim

Profil Bilgisi

  • Cinsiyet
    Erkek
  • Nereden
    İstanbul
  • İlgi Alanları
    İnternet, Tarih, Bilgisiyar Oyunu, Gezi, Fotoğraf
  1. Üstad'ın kitaplarıyla az çok haşir neşir olanlar bilirler ki, Üstad, öz yurdunda garip yaşayan, camilerde hapis olan bu ülkenin gerçek sahibi Müslümanların Agoraya çıkacaklarından bahseder. Agora'ya "halk meydanı" diyebiliriz. Peki, Üstad'ın Agora'ya çıkmalıyız demesini nasıl anlamalıyız? Pkk'lıların veya Chp'lilerin yaptığı gibi, meydanları yakıp yıkmak mıdır Agoraya çıkmak? Üstad'ın çünkü bu kelimeyi çokça defa üzerine basa basa defalarca tekrar ettiğini görüyoruz. Sizce Üstad bu kelimeyi neden sürekli kullanmıştır ve bu kelimenin Üstadça ne anlama geliyor olabilir?
  2. Bu konuyu açayım mı , açmayayım mı diye çok düşündüm. Ama açmanın daha faydalı olacağına kanaat getirdim. Fazla uzatmadan konuya gelecek olursak, Son günlerde sosyal paylaşım sitelerinde, ben facebook u çok kullandığım için, facebook diyelim, bir tepki gibi insanlar isimlerin önüne T.C ekliyorlar. Buraya kadar hiçbirşey dediğim yok, zaten demeye de hakkım yok. Benim dikkatini çekmek istediğim konu, kendisine Müslüman diyen kişilerin, kemalistlerden daha fazla Cumhuriyet'i savunmalarıdır. Bu kişiler 29 Ekim'de evlerinin ve iş yerlerine bayrak asarlar. 23 Nisan'da, aynı şekilde bayrak asarlar. Ya da böyle bir kampanya olduğu zaman, sanki vatan millet, din savunuyormuşcasına, bu kampanyaya iştirak ederler. Bu kadar gevezelikten sonra, sizlere sormak istiyorum. Bu tip kampanyalara karşı sizin bakış açınız nedir? Türkiye'de yaşayan Müslümanların bu konudaki bakış açışısını(29 Ekim'de bayrak asma, 23 Nisan'ı kutlama, M.Kemal'in ölüm tarihinde saygı duruşunda bulunma v.b) nasıl değerlendiriyorsunuz????
  3. Hiç düşündünüz mü bilmiyorum, zaman zaman benim aklıma takılmıyor değil hani. "Üstadı büyük yapan nedir?" Bu soru ilk etapda insana, Üstada körü körüne bağlılık izlenimi verebilir. Fakat, Üstad N.F.K'in hayatını, mücadelesini, yaptıklarını incelerseniz, şuan çoğu cemaatin ve partinin(İslami dava adına hizmet ettiğini söyleyen topluluklar) hemen hemen hepsinden daha fazla emeğininin geçtiğini görürsünüz. Şimdi bakıyorsunuz, Müslümanların milyonluk iri bir gazetesi var, fakat gündem oluşturma bakımından ve müslümanların dertleriyle dertlenme bakımından bir Büyük Doğu'nun yarısı kadar ses getirebiliyor mu? Aynı cemaatin, binlerce öğrenci yetiştirdiği okulları, dersaneleri, yurtları var? Bunlar bir Üstad kadar adam gibi adam yetiştiriyorlar mı? Hiç zannetmiyorum. Şimdiki hükümetin birçoğunun Üstadın yolundan geçtiği göz önüne alırsak, Üstadın aslında ne kadar büyük bir fikir mücadelesi yürüttüğünü görürüz. Elinde şimdiki imkanların çok azı olmasına rağmen!!! Sizce günümüz Müslümanlar, bu kadar imkanlarına rağmen, Üstad gibi fikir, aksiyon, şair, yazar, düşünür, adına ne derseniz deyin, Üstad gibi bir kişi niye çıkaramıyor. Milyonluk satan gazeteye bakın, kendi cemaatin içerisinden, kaç tane kaliteli köşe yazarı mevcut??? Kendisinin milyonlar satmasına rağmen, hiçbir etkisi olmayan gazetenin gündem belirleyecek köşe yazarı olması biraz abesle iştigaldir. Fakat, bence günümüz Müslümanlarının en büyük problemi budur. Yazımdan sakın ha, o cemaate mensup kişiler gocunmasın, Kızım sana söylüyorum, geliniim sen anla, demek için birisini örnek gösterdim. Yoksa diğer cemaatlerin de, bu en iri olduğunu, en güçlü olduğunu söyleyen cemaatten bir farkları yoktur. Cemaatler güçlenme ve palazlanma konusunda bayağı başarılılar fakat malesef konu nitelikle Müslüman yetiştirmeye gelince, hepsi birden sınıfta kaldığını belirtmeliyiz. Bu kadar zırvadan sonra, arkadaşlar sizlere sormak istiyorum. Üstadı, bu kadar az gücüne rağmen, imkanına rağmen İslama ve niteliklikli adam yetiştirmede, bu cemaatlerin hemen hemen hepsinden daha başarılı olmasının nedeni nedir sizce???
×
×
  • Create New...