Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
NFK-Fan

Kitap Dağıtım Projesi

Recommended Posts

Selamlar,

 

Değerli kullanıcılarımız, 5 eylül 2009 tarihinde düzenlemiş olduğumuz iftar buluşmasına iştirak eden arkadaşlarımızla beraber, sohbet esnasında ortak bir proje fikri üzerinde mutabakata varmıştık. Bu projeyi tüm site kullanıcılarımıza ilan etmek ve resmen başlatmak için nasip bugüneymiş... Proje, toplantıdaki herkesin katkısıyla oluşturulan ortak bir ürün olduğundan, bu projeyi herkese mal etmek gerekiyor. Ayrıca, projeyi işler kılabilmek için, yine bu başlık altında, farklı hususlarda bilfiil iştirakınıza ve doğrudan tesir sahibi olacak fikirlerinize ihtiyaç duyacağız. Eksikleri inşallah hep beraber tamamlayacak, daha iyi neticeler elde etmek için hep beraber fikir beyanında bulunacağız.

 

Sizlerin geliştirdiği ve yine sizlerin katılımına muhtaç olan bu proje hakkında bilgi verelim:

 

Biliyorsunuz ki sitemizin varlık sebebi, Üstad Necip Fazıl'ı olduğu gibi tanıtmak ve her biri ayrı birer umman olan eserlerinin daha sık okunmasını sağlamak, insanları bu hazineye yönlendirmek, kısacası üstad'ı gerektiği gibi tanıyan bir Üstadsever kitle oluşturmak... Bu amaç doğrultusunda, fikir altyapısını oluşturduğumuz projemiz ile bazı kurumlarla, bazı şahsiyetler aracılığıyla temas sağlayıp, Üstad'ın kitaplarını 3-4 ay aralarla düzenleyeceğimiz buluşmalarda bir araya getirdikten sonra tespit edilen yerlere göndereceğiz. Bunu yaparken tanıdıklarımızın çalıştığı, gidip bizzat görüştüğümüz veya İmam-Hatip statüsünde hizmet veren okulları yahut diğer kuruluşları tercih edeceğiz. Bu şekilde, yaptığımız hareketin isabetini tesis etmiş olacağız. Farklı bir ifadeyle, tamamen gönüllülük esasına dayanan bu projeye katılmak isteyen üyelerimiz, ister ellerindeki, isterse yeni satın alacakları Üstad kitaplarını belirtilen zamanlarda düzenlenecek olan toplantılara ulaştıracak, bu toplantılarda bir araya getirilen Üstad kitapları da, tespit edilen okul veya benzeri kurumlara bu merkezden gönderilecek. Toplantı İstanbul'da yapılacak olduğundan, il dışındaki arkadaşlar, toplantının düzenleneceği vakte yakın olan bir zamanda, kitaplarını özel mesaj ile temin edecekleri adrese gönderecek, yahut 50 lirayı geçmemek kaydıyla talep gelirse açıklanacak hesap numarasına kitaplar için harcanacak bedeli yatırabilecek. Katılım tamamen şahsi gönüllülük ve güvene dayanacağı, Yatırılan miktar yatıran tarafından bu başlıkta ilan edildikten sonra tarafımızca yine bu başlıkta onaylanacağı; kitapları gerek Büyük Doğu'dan, gerekse Kurşunkalem vasıtasıyla ulaşacağımız Sahaflarda bulunan bir kitapçıdan indirimli olarak temin etme imkanına sahip olduğumuz ve yapılan her işlem olabildiğince açık bir şekilde gerçekleştirileceği için, bu sistemi uygulamakta, ilk etapta pek tercih şayan kabul etmemekle beraber herhangi bir sakınca görmedik.

 

Projemizin esası Üstad kitaplarının dağıtımını hedefliyor da olsa, farklı kişilerin kaleminden çıkan kitaplara da nadir olmak şartıyla arzu ederseniz projede yer verilebilir.

 

İlk ve pilot uygulama, üyelerimizden yunuscoskun tarafından belirlenen, Trabzon'da bulunan bir okula Üstad kitaplarıyla yardımda bulunmak şeklinde olacak. Yunuscoskun, okulla ve irtibata geçtiği kişiyle ilgili bilgiyi başlıkta sağlarsa sevinirim. Bu ilk buluşmada tatmin edici bir katılıma ulaşırsak, toplantılarımızı her 3-4 ayda bir devam ettireceğiz. İlk buluşmamızı, Ocak ayının ikinci haftasında İstanbul'da tertiplemeyi düşünüyoruz. Kitapların bir araya getirileceği bu toplantıdan önce, herkes göndereceği kitapları bir kenara ayırıp aynı kitabın paylaşımını mümkün olduğunca önlemek için kitabın ismini bu başlıkta ilan etmeli, bu kitabı da toplantı esnasında beraberinde getirmeli, toplantı vakti yaklaştığında kargo ile bize ulaştırmalı veya forumda hesap numaramızı talep etmeli. İlk paketi göndermek için, 3.5 aylık bir vakte sahibiz. Bu esnada da, pilot uygulama için geliştirici fikirleriniz projenin içeriğini doğrudan etkileyeceğinden katkınızı bekliyoruz.

 

Elimizde aynı kitaptan birden çok sayıda bulunmasını, bağışlayacağımız kitabı başlıkta ilan ederek elden geldiğince engelleyeceğiz fakat, gerek ilan edilmeyen kitapların da projeye sonradan dahil edilmesi, gerekse de herhangi bir sebeple şartların bizi aynı kitabın birden çok nüshasını göndermek durumunda bırakması gibi haller gerçekleşirse, bu kitapları farklı mekanlara göndermenin daha doğru olacağını düşünüyoruz. Bu sebeple de, Yunuscoskun'un temas kurduğu okuldan başka birkaç okul veya farklı kurum daha belirlemekte fayda var. Ayrıca gelecek toplantılardaki gönderimler için de yine kuracağınız temaslara ihtiyaç duyuyoruz. Kitap elbette elimizde kalmaz; fakat en doğru yere göndermek ve ihtiyaç belirtenlere, bu işe aç olanlara kitapları ulaştırmak çok daha doğru olacaktır.

 

Fikir ve şahsi çabalarınıza ihtiyaç duyduğumuz bir başka husus ise, gönderilen kitapların okunmasını nasıl sağlayabileceğimizle alakalı... Doğru bir mekan seçmek ve kitapları göndermekle iş bitmemeli. Öncelikle mevzubahis kuruluştaki irtibat kurulan kimseyi, kitapların okunmasını temin hususunda bilfiil işin içine dahil etmemiz gerekecek. Örneğin kitapları bir okula gönderdiysek ve bu okulu da tanıdığımız bir öğretmen vasıtasıyla tespit ettiysek, bu öğretmenle konuşup kitapları okutmak amacıyla öğrencileri şevklendirmesini istemek durumundayız. Kendisi kitaplarla sınıfa girip öğrencileri teşvik edici konuşmalar yapabilir, okulda bir program düzenlemek için girişimde bulunabilir, kitapları yakından temasta olduğu öğrencilere okunmak üzere verebilir, sitemizin arşivini barındıran DVD'yi kendisine ileteceğimiz için bu DVD'den bazı gösterimlerde bulunabilir ya da DVD'yi öğrencilerine verebilir, kitapların okunmasını sağlamak amacıyla küçük organizasyonlar düzenleyebilir, hatta bu esnada sitemizden de kısaca bahsedebilir. Göndereceğimiz yüz kitap, bir kişiyi dahi Üstad'a bağlayacak olsa bu bizim için muvaffakiyettir, yalnız yine de kitapların daha fazla ele ulaşmasını sağlamak için de birtakım çabalar harcamamız yerinde olur. Bu meselede sizin tavsiyeleriniz neler olabilir? İlk adım için, Yunuscoskun bu okuldaki tanıdığını nasıl aktif kılmayı düşünüyor, yine yazarsa isabet olacaktır. Bu meselenin genel yükü, teması kuran şahsın omuzlarında kalıyor. Çünkü bir kurum veya kişi için geçerli olabilecek bir yöntem, bir başkası için geçerli olmayabilir. Yalnız, hep beraber bir fikir havuzu oluşturmamız, teklif yelpazemizi genişletecektir.

 

Özellikle projeyi büyük bir iştahla oluşturan iftar buluşması ekibinden hem projenin fikir ve saptama merhalesinde, hem de kitap adedi meselesinde büyük katkılar beklediğimizi hatırlatmak istiyorum. Buluşmadaki heyecanı bu noktada da görmek bizleri sevindirecektir :) Aynı şekilde proje için ne yapılırsa bunun başlıkta mutlaka ilan edileceğini; gerektiği yerlerde fotoğraflarla ve katkı sahiplerinin açık isimlerinin ilan edilmesiyle, başlığın hem bir bilgi akışı, hem de teşvik odağı haline getirileceğini; neticede de soru işaretlerinin ortadan kalkacağını da tekrar vurgulamam yerinde olacaktır. Artık sitenin altyapısını kurduğumuz ve sıranın gerçek hayatı ilgilendiren projelere geldiğini düşünmeye başladığımız şu dönemde, bu projemizden bağımsız olarak, fon temin edebildiğimiz takdirde bizim de yönetim olarak Üstad'ın tiyatro eserlerinin dağıtımı ile ilgili bir çalışmamızın mevcudiyetini de yeri gelmişken kısaca belirteyim.

 

Ben şu an için sözü daha fazla uzatmak istemiyorum. Projenin içeriğiyle ilgili yönetici arkadaşlarımızın da kaydedebilecekleri bazı fikirleri var. Ben topu size bırakıyorum, kim alırsa buyursun efendim.

 

Allah halis niyetle, hep beraber çıktığımız bu yolda bizleri muvaffak ve hayırlara vesile kılsın.

 

Saygı ve selamlarımla

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bu site, amacına ulaşmak için emin ve sağlam adımlarla yoluna devam ediyor. Bunu, bu başlıkta fazlasıyla gördük.

 

Şahsi olarak elimden gelen bütün desteği vereceğim.

 

Üstad'ın memleketi sayılan Kahramanmaraş'a gideceğim zaten yakında. Bakalım oradanda destek sağlayabilirsem çok güzel olur.

Share this post


Link to post
Share on other sites

çok güzel bir çalışma ALLAH(c.c.) razı olsun...

 

benim tanıtım amacımız doğrultusunda şöyle bir fikrim var

burada bunula ilgili hitap edilen kesimin seviyesinide(yaş olarak) göz önüne alarak bir slayt hazırlayabiliriz

hatta daha etkili ve olabilmesi açısından bir ödüllü yarışmada düzenlenebilir (hoş bir iki kişiye bile aydınlatıcı yolda sebep olabilirsek ondan daha büyük ödül olmaz)

 

şahsım adına

eğer Rabbim o günü görmemizi nasibederse

engel olacak elzem hadiselerden muaf kılarsa

 

BENDEN ORGANİZASYONA

TAM DESTEK

 

Rabbimiz olan ALLAH(c.c.) utandırmasın

Share this post


Link to post
Share on other sites

Selamlar,

 

Üstad'ı olabildiğince doğru bir şekilde ve teşvik edici yönleriyle tanıtmayı amaçlayan slayt ve videolar hazırlama düşüncemiz vardı aslında, hatta ramazan ayı içerisinde birkaç çalışmayı tamamlamayı umuyorduk. Fakat farklı meşgaleler de başımıza üşüşünce bu işi mâlesef tamamlayamadık. Biz, ilk toplantıya kadar yardımcı tanıtım materyali hazırlama meselesine biraz daha eğilelim şu halde. Çalışmaları tamamlamaya, okulların açılmasına rağmen gayret edelim.

 

Destek ve takdirleriniz için Allah razı olsun.

 

Saygı ve selamlarımla

Share this post


Link to post
Share on other sites

Çok iyi düşünülmüş bir proje ve umarım aynı 'iyi'likte hayata da geçirebiliriz. Kitap katkısı bakımından hepimizin elimizden geleni yapacağımızdan şüphem yok. Kitaplar toplantıda bir araya getirilecektir ya da yollanacaktır şahıslar tarafından. Para yollayıp aldırmak isteyenler de olabilir. Bir üyemizin vasıtasıyla indirimli alınabilecekmiş gerekirse anladığım kadarıyla. Ben de bu hususta bir detay belirtmek isterim. Büyük Doğu Yayınları bu sene de Tüyap Kitap Fuarı'nda stand açarsa eğer oradan da indirimli bir şekilde kitap temini yapılabilir. Hem site yönetiminin, hem de site ahalisininin aklında bulunsun.

 

Bunun haricinde Yunus Coşkun'un vesilesiyle bu projenin uygulanabileceği bir okul bulunmuş. İleriki safhalarda başka okul ya da kuruluşlara da ihtiyacımız olacaktır sanırım, yani bu adım başarıyla atlatılabildikten sonra inşallah. Bu konuda ihtiyaç dahilinde girişimde bulunabilirim, bu noktada da yardım edebilmeyi diliyorum.

 

Hayırlısı olsun.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Maşallah, çok güzel bir proje... Allah muvaffak kılsın inşallah. Elimden geldiğince destek vereceğim. Tüyap iyi fikir. Değerlendirmek gerek. Hayırlı olsun hepimiz için.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Okuma kültürünün azınlıkta olduğu eğitim sahasının içerisinde, eğitimin dışında da okuma aşkına bir neşter vurma mahiyetinde olacak olan bu projeye muvaffakiyetler diliyorum..Hayırlı olsun.

Hem Üstad'ın ideolojilerini tam manası ile anlatma imkanı, hemde ezilmeye mahkummuş gibi, eğitimin önüne sürekli bir çukur kazmaya çalışan ismi lazım olmayanlara, bir nevi sürpriz gibi olan bu projeye, katkılarından ve gizli kahramanlarına azimlerinden dolayı sonsuz teşekkürler..

 

İlk kitaplar benden...

1-Ahşap Konak

2-Tohum

3-Sahte Kahramanlar (Büyük Doğu Yayınları)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hayırlı olsun arkadaşlar...

Bu proje beni etkiledi... Yaptığınız çalışmayı destekliyor ve elimden geleni yapmaya hazır olduğumu bildirmek istiyorum...

Amaca ulaşmak için görsel materyallerin daha etkili olacağı kanısındayım...

Ne kadar ilgi çekilirse Üstadın düşünce yapısı o kadar anlaşılır ve eserleri bir o kadar okunur...

Bu çalışma hayırlara vesile olur inşallah...

Share this post


Link to post
Share on other sites

projeye yardımcı olamamanın verdiği derin hüzünle birlikte proje hakkındaki fikrimi sunmak yüzsüzlüğünde bulunuyorum.

 

neslimizi tarife gerek yok herkes nasıl durumda olduğumuzu biliyor.

 

 

öğretmenlerden öğrenciyi teşvik etmelerini istemek güzel fikir.ancak öğrenciler o kadar yüzsüzleşmiş durumdaki en düzgün hocaları bile alaya almaktan çekinmiyor.onun için öğretmenlerden kitaba hakettiği değeri verecek öğrencileri seçmeleri, ve onlara zamanımızda gençliğin durumunu farketmeleri için yardımcı olmaları istenmeli.özellikle gençliğin durumu anlatılmalı, ve içinde bulunduğu bataklığı farketmesi sağlanmalı.

 

yoksa verdiğimiz kitaplar ne kadar teşvik olursa olsun, ne kadar okunursa okunsun bu eşek hürriyetine talip hayvan sıhhatine sahip gençlik için basit bir romandan öteye geçmeyecektir.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Rabbim utandırmasın inşallah, faydalı olacağı kanaatindeyiz. arkadaşlar bulunduğumuz sitede sayı olarak,

yabana atılmayacak kadar kalabalığız. birçoğumuzun destek vermesi gerekiyor bu çalışmaya. ÜSTADA GÖNÜL VERENLERİN BU ÇALIŞMANIN ARKASINDA OLACAGINI ÜMİT EDİYORUM KENDİ PAYIMA.

son ana kadar takipteyim. Muvaffakiyet Allahtan

Share this post


Link to post
Share on other sites

Alah razı olsun, çok güzel bir proje..İnşAllah bende bir nebze destek olmak isterim, Allah muvaffak eylesin, utandırmasın.

Share this post


Link to post
Share on other sites
projeye yardımcı olamamanın verdiği derin hüzünle birlikte proje hakkındaki fikrimi sunmak yüzsüzlüğünde bulunuyorum.

 

neslimizi tarife gerek yok herkes nasıl durumda olduğumuzu biliyor.

 

 

öğretmenlerden öğrenciyi teşvik etmelerini istemek güzel fikir.ancak öğrenciler o kadar yüzsüzleşmiş durumdaki en düzgün hocaları bile alaya almaktan çekinmiyor.onun için öğretmenlerden kitaba hakettiği değeri verecek öğrencileri seçmeleri, ve onlara zamanımızda gençliğin durumunu farketmeleri için yardımcı olmaları istenmeli.özellikle gençliğin durumu anlatılmalı, ve içinde bulunduğu bataklığı farketmesi sağlanmalı.

 

yoksa verdiğimiz kitaplar ne kadar teşvik olursa olsun, ne kadar okunursa okunsun bu eşek hürriyetine talip hayvan sıhhatine sahip gençlik için basit bir romandan öteye geçmeyecektir.

sevgili kardesim konyaya gelmeme ragmen nur cemalini gormek nasip olmadi genc ve atesli bir buyukdogucusun farkindayim. lakin umutsuzluk bize yarasmaz biz her daim umutla yasamaliyiz ve en onemlisi.... karanliga kufur etmeyiz sadece bi mum yakariz oda ona yeter.... belki bir kisi aydinlanir.... saygilarimla

Share this post


Link to post
Share on other sites

Selamlar,

 

...Büyük Doğu Yayınları bu sene de Tüyap Kitap Fuarı'nda stand açarsa eğer oradan da indirimli bir şekilde kitap temini yapılabilir. Hem site yönetiminin, hem de site ahalisininin aklında bulunsun.

 

...İleriki safhalarda başka okul ya da kuruluşlara da ihtiyacımız olacaktır sanırım, yani bu adım başarıyla atlatılabildikten sonra inşallah. Bu konuda ihtiyaç dahilinde girişimde bulunabilirim, bu noktada da yardım edebilmeyi diliyorum.

 

Hayırlısı olsun.

 

Büyük Doğu Yayınları'nın kendi ofisinden yapılan alışverişlerde de indirim uygulanıyor. Bu sebeple kitapları piyasa fiyatının altında temin etme şansımız her halukarda olacak inşallah. Okul veya kültürel faaliyet gösteren daha başka bir kuruluşun ilk buluşmamız için de tespitine ihtiyacımız var, çünkü ilk günlerdeki desteğe bakılırsa katılım sevindirici bir boyutta gerçekleşecek ve aynı kitaptan birkaç adet edinmek gibi bir "şans" ortaya çıkacak. Bizim şu aşamadaki hedefimiz kitapları bazı kurumlara göndermek ve buralarda da gönderilen kitapların okunması için girişimlerde bulunmak. Hedefimizin hem ilk, hem de ikinci aşaması için desteğinize ihtiyacımız var. İmkanınız varsa, kitapların okunacağını düşündüğünüz ve bu hususta teşvikte bulunulmasını sağlayabileceğiniz yerleri ayarlarsanız memnun oluruz.

 

hayırlara vesıle olur ınsallah pasam her an goreve hazırım katarda da olsam fızanda da olsam goreve hazırım emret pasam.... ustadı ogretmek ıcın emırlerınızı beklıyorum pasam....

 

Estağfurullah efendim :) Ben sizden kitapları göndereceğimiz okul ve temas kurduğunuz kişinin kitapların okunmasını sağlamak için ne gibi çalışmalar yapabileceği hususlarında kullanıcılarımızı biraz bilgilendirmenizi rica edeceğim. Köylere dağılım meselesine gelirsek, evvela farklı kurumları tespit etmek için çalışalım, eğer tatmin edici bir netice elde edemezsek kitapların köylere dağılması için de onay veririz. Fakat önceliğimiz kitaplardan istifade edileceğine kanaat getirdiğimiz bir kurum belirlemek olsun.

 

öğretmenlerden öğrenciyi teşvik etmelerini istemek güzel fikir.ancak öğrenciler o kadar yüzsüzleşmiş durumdaki en düzgün hocaları bile alaya almaktan çekinmiyor.onun için öğretmenlerden kitaba hakettiği değeri verecek öğrencileri seçmeleri, ve onlara zamanımızda gençliğin durumunu farketmeleri için yardımcı olmaları istenmeli.özellikle gençliğin durumu anlatılmalı, ve içinde bulunduğu bataklığı farketmesi sağlanmalı.

 

yoksa verdiğimiz kitaplar ne kadar teşvik olursa olsun, ne kadar okunursa okunsun bu eşek hürriyetine talip hayvan sıhhatine sahip gençlik için basit bir romandan öteye geçmeyecektir.

 

Bir açıdan haklısınız, bu sebeple öğrencilerin en uygun şekilde teşvik edilmesini istiyoruz. Bunu da en iyi isabetle takdir edecek olan, irtibat kurulacak öğretmenlerdir sanırım. Zira bir duruma uyan bir strateji, farklı bir duruma iyi gitmeyebilir. Burada önemli olan kitapların kütüphanelerde bekletilmemesini sağlamak. Kütüphanelere gidip de okuyacağı tek bir kitapla Üstad'ı tanıyacak bir genç arkadaşımızın kazanılması da elbette tatmin edicidir, yalnız kitaplardan mümkün olan en iyi şekilde, olabileceğinin en fazlasıyla istifade edilmesini istiyoruz. Bunun için birkaç metod tavsiyesi sunacağız ve temas kurduğumuz kimse, bunların arasından kendisine uyanı uygulamakta serbest olacak. Sizin tavsiyeniz de önerilerimizin içerisinde bulunuyor. Fakat kitapların herkese sunulması da bizim için oldukça iyi, bakarsınız bir kişi dahi olsa Üstad'ı fark eder. Bunun vesileliği hepimiz adına bir muzafferiyettir.

 

 

Projemize kitap veya fikirleriyle katkı sağlayan tüm arkadaşlara çok teşekkür ediyorum.

 

Saygı ve selamlarımla

Share this post


Link to post
Share on other sites

Çok güzel bir proje, Allah muvaffak etsin. Bu proje Türkiye'de bir ilk. Şimdiye kadar sadece Üstadın kitaplarını baz alan bir kitap dağıtma projesi yapılmamıştır. Türkiye'nin böyle bir projeye ihtiyacı vardı. Projenin sadece buradaki gönüldaşlarımız tarafından değil, Türkiye'nin önde gelen firmaları, markaları, eğitim ve kültür gönüllüleri ve sağ medya tarafından da desteklenmesi isabetli bir davranış olurdu. İnşallah bu da gerçekleşir.

 

Kitapların gönderileceği okullarda öğretmenler kadar, kitapların yer alacağı kütüphanenin görevlisine de çok iş düşüyor. Okulun kütüphanesine bilhassa kitap okumayı seven öğrenciler gideceği için, kütüphane görevlisinin o öğrencileri Üstadın kitaplarına yönlendirmek hususunda önemli katkıları olabilir. Kütüphane görevlileriyle de konuşmak lazım. Hatta okul kütüphanesinin duvarına kıymetli sitemizin adının yazılı olduğu bir afiş de asılsa ne güzel olur :) Sanırım okullara gönderilecek olan kitaplarda sitenin ismi yer alacak.

 

Projeye destek vermek istediğimiz zaman elimizdeki kitapları hangi adrese yollayacağız, parayı hangi hesaba yatıracağız, kiminle irtibata geçeceğiz sayın yöneticiler?

Share this post


Link to post
Share on other sites

pasam irtibat kuracagimiz kisi bir tarih ogretmeni benim kuzenim oluyor. gerekli stratejiyi kurmak icin kendisi ile gorusebilirsiniz bu gorusmeyi siz mi yaparsiniz kursunkaleme mi havale edelim numarayi dilerseniz ikinize de verebilirim... ayrica benim gorusum ve kuzenimle yaptigim fikir alisverisinde soyle bi sonuca vardim biz kitaplari ona ulastiririz ben onun tum yol masraflarini karsilarim ve gereken koylere ulasmasini saglarim ayrica hangi okula gitmisse sorumlu ogretmenin telefonunu alip onunda uygun bi sekilde yonlendirirlmesi yapilir. tabii zor olacak bu lakin sistem bir kere oturursa kendiliginden isler daha sonra turkiyenin bir cok noktasinda iletisimde oldugumuz ogretmenler olur cocuklari kitaplara yonlendiren... ozellikle bu koylerde cok etkili olacaktir cunku koylerde ogretmenler hersey demek yurtdisinda olmamin verdigi dezavantaj 1 yil sonra kalkacagi icin 1 yil sonra tum ogretmenlerin aranma islemini devralabilirim 1 yil bu isi surdurecek , organize edecek bi arkadas olursa sevinirim saygilarimla...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bu projeyi uygulamak için ayarlayabileceğim birkaç yer mevcut. Bu sayı artabilir de. İhtiyaca göre şekillenir her şey. Ben de üzerinde çalışırım ve inşallah toplantıya kadar kesin sonuçları duyururuz.

Share this post


Link to post
Share on other sites

selamlar,

 

Teknik meselelere girmezden evvel bu çalışmanın bundan sonra ki bütün sosyal çalışmalara önayak olmasını niyaz ederim. Fikri ortaya atandan da çalışmaya katılacak olandan da bize bu aşkı yaşatmaya vesile olan üstadımızdan da Allah razı olsun.

 

Bu dua makamında ki :) girizgahı yaptıktan sonra aklıma takılan, çalışmanın detaylarına ait bir kaç soru sormak, kabul buyurursanız da bir kaç tavsiyede bulunmak istiyorum.

 

Öncelikle bu çalışmayla hedef kitlemiz tam olarak kimdir? ilk öğretiminen tutun lise son sınıfa kadar 12 farklı yaş grubunda öğrenci var. hangi sınıf aralığına hangi kitaplar gönderilecek? Buna bu projeyi gerçekleştirenler mi karar verecek yoksa karşı tarafta irtibat kuracağımız öğretmeni-kütüphanecisi mi karar verecek?

 

Sonrasında aklıma şöyle birşeyde geliyor, ben o çağlarımdayken çok fazla kitap okuyan birisi değildim, etrafımdakiler de çok fazla okumazdı. bırakın okumayı ders çalışmak bile sınavdan sınava olurdu. o da geçme kalma derdi olmasa belki de hiç olmazdı. sonuç olarak şunu demeye getiriyorum, genç arkadaşlarımızın bizim yolladığımız kitapları okumaları için ne tür bir sebep bulmayı düşünüyorsunuz. ya da bu kitapları neden okusun ve önem versinler ki?

 

İmdi,

bu kritik kararı irtibat kuracağımız öğretmenlere mi bırakacağız, yoksa projenin fikir babaları bunun içinde birşey düşündüler mi? yukarda sözünü ettiğim üzere tavsiye olması bakımından da şunu söyleyebilirim ki küçük bir çanta, güzel bir kalem, orta hafızalı bir mp3 çok teşvik edici olabilir. :) İlla ki paranın tümünün kitaplara yatırılması şart mı?

 

Kıymetli arkadaşlar, aslında bu tür sorular çoğaltılabilir, insanların aklındaki soru işaretlerini gidermek için, bütün detaylarıyla yol haritanızı yazabilirmisiniz? bizde duruma göre elimizden geldiğince harita üzerinden tavsiyelerde bulunabiliriz.

 

Hayırlara vesile olmasını umut ettiğimiz bu çalışma da tüm üyelerimize Allah'tan kolaylıklar dilerim.

 

selametle.

Share this post


Link to post
Share on other sites

haddim olmayarak ben cevap vermeye çalışayım.

 

ilk sorunuz biraz garip olmuş.çünkü birinci sınıftaki öğrenciye üstadın kitabı verilecek değil herhalde.tahminen 6.sınıftan başlar.o da sadece seçkin öğrencilere verilir.çünkü cingöz recaiden batı tefekkürü ve islam tasavvufuna atlamak herkesin harcı değil.

 

okuyup okumamaya gelince zaten belirtilmişti.öğretmenlerin kitap merakıyla bildiği öğrenciler arasından seçilmiş öğrencilere verilecek.dikkatlerini çekmek gerek diyorsanız.gençliğe hitabeyi bi kez dinlesinler zaten üstada bağımlı olurlar.endişe etmeyin.

 

 

okuyacağı bilinen öğrencilere verileceğinden mp3e filan gerek yok.eğer mp3 verilirse kitaplar onun gölgesinde kalır.öğrenci kitap iyi değil ki bize bide yanında hediye veriyolar diye düşünür.

 

 

yol haritasını sormuşsunuz.yol haritası projeye katılan gönüldaşların çalışmalarına göre değişecektir.

 

onun için istediğiniz yol haritası verilemez.

 

selametle

Share this post


Link to post
Share on other sites

Şu eğitim sisteminde, lise öğrencisi bile Gençliğe Hitabeyi anlamazken, nerde kaldı ilk okul öğrencisi..

Orta sona giden bir öğrenci çok nadir olmakla en fazla O ve Ben'i, Aynadaki Yalan'ı anlayabilir.

 

Kitapların muhtevasını anlatıp, slaytlarla tanıtmak, kitap dağıtımından daha efdal olmaz mı?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Selamlar,

 

Kitapların üzerinde, kitabın sitemiz tarafından hediye edildiğini belirten bir sticker yer alacak inşallah. Kütüphane görevlileriyle iletişim kurma fikri de bence gayet yerinde, bunu temas kurduğumuz kimselere bildirmemizde fayda var. Adres ve hesap numarasını ise talep geldiğinde açıklayacağız efendim, adres için bana ulaşabilirsiniz, banka hesabını ise forumda ilan etmemin sanırım bir sakıncası olmaz.

 

Yunus bey, isterseniz siz kuzeninizin telefon, mail, MSN bilgilerini bana özelden ulaştırın; ben kendisiyle temasa geçeyim. Bu şekilde de, kendi okuluna göndereceğimiz kitapların okunması için öğrencilerin hangi yollarla cezbedilebileceği meselesi üzerinde fikir alışverişi de yaparız. Benim köylere biraz daha mesafeli yaklaşmamdaki sebeplerden ikisi, köylerde lise dengi okul bulmanın zorluğu ve ulaşılabilecek kitlenin nisbeten kısıtlı oluşu. Örneğin bir İmam-hatip lisesinde daha fazla kişiye ulaşma şansımız olur diye düşünüyorum. Bu sebeple evvela farklı bir okul veya kurum tespit etmeye çalışalım, bu işte muvaffak olamazsak kitapları en iyi şekilde dağıtacağından ve bizleri bu konuda gereği gibi bilgilendireceğinden şüphe duymadığımız kuzeniniz vasıtasıyla köylere de ulaşırız inşallah. Şu halde ben Calamaro kullanıcı isimli arkadaşımız başta olmak üzere, yer bulma şansı olan tüm kullanıcılarımızdan buluşma tarihi yaklaşana kadar haber bekliyorum.

 

Beylerbeyi; hedef kitlemiz lise çağından başlayarak ileriki yaşlara kadar uzanıyor. Bu işi ilkokullarda da yapabiliriz, fakat yeterince verim alamama endişesi var bende. Dolayısıyla liseleri ve kitapların okunabileceği kültür derneği benzeri oluşumları hedef kitle olarak belirlemiş durumdayız. Lise çağının Üstad'la tanışmak için uygun olduğunu düşünüyorum. Dünyaya bakışın şöyle-böyle belirginleştiği çok önemli bir dönem bu. Bu dönemde kazanılan bir genç bütün hayatını dava uğrunda sarfetmeye rıza gösterebilir. Böyle konulara biraz ilgi duyan, nasipli ve genç dimağlarda Üstad'ın kitapları büyük bir tesire sahip olacaktır. Gençlerin bu kitapları okumasını sağlayacak fikirlere bu başlıkta ulaşmaya çalışıyoruz. Tekrarlamak istiyorum ki, gönderilecek olan kitaplar, hiçbir tavsiye olmadan kütüphanede dursa ve bir kişi olsun bunları okuyarak Üstad'a bağlansa bizim için kardır. Ayrıca bazı öğretmenlerin, birebir iletişim içerisinde olduğu öğrencileri yönlendirme noktasında çok büyük tesiri oluyor. Bunu kendi okulumdan da iyi biliyorum. Sınıfta kitaplardan bahsetmek yerinde olabilir dedik, öğrencilere tek tek bu kitapları önermek okunmayı sağlayabilir dedik, göndereceğimiz DVD'den bazı gösterimler yapılabilir veya öğrencilere bu DVD verilebilir dedik, okulda programlar düzenlenebilir dedik, kütüphane çalışanları bu öğrencileri teşvik etmeleri noktasında bilgilendirilebilir dedik. Gelecek olan farklı tavsiyeleri de bu listeye dahil ederiz. Yol haritası konusunda gereken herşeyi yazdığımızı düşünüyorum. Zihninizde oturmayan birşeyler varsa sorabilirsiniz.

 

Bir de projenin yalnızca kitap gönderiminden ibaret kalması ve sınırlı kaynağımızın parçalanmaması şu an için daha yerinde olur. Tabii ki, site yönetimi olarak farklı projeler düzenleyebiliriz. Kitapları kişilerdense kurumlara bağışladığımız için çanta hazırlamanın en azından bu proje için doğru olmayacağını düşünüyorum. Poster, ayraç, DVD gibi malzemeleri ise paketle beraber göndereceğiz inşallah.

 

Edit: Ibniss, kısaca yazayım; kitapları tanıtma fırsatı olanların elinde kitapları tanıtabilmek için yeterince materyal zaten olacak. Yani bunu yapma şansı olan bir öğretmenin ya da herhangi bir yetkilinin, göndereceğimiz paketteki DVD ile beraber elinde yeterli malzeme zaten mevcut olacak. Kitapların el altında bulunması, tanıtım mümkün olmayan yerlerde kitaplar tanıtılmasa dahi onlara ulaşabilme şansını ortaya çıkaracak; tanıtım mümkün olan yerlerde ise insanların zihnen soğumadan anında istedikleri kitaplara ulaşmalarını sağlayacak. Kitapsız bir kitap tanıtımı son derecede eksik kalır. Ayrıca tecrübeme dayanarak şunu da söylemeliyim: kütüphanede Üstad'a ait bir kitabı bulamadığı için vaktini daha lüzumsuz işlerle geçirmek zorunda kalan insanlar var. Bu arada, önerdiğiniz çözüm doğrultusunda her türlü yardıma açık olduğumuzu da kaydedeyim.

 

Saygı ve selamlarımla

Share this post


Link to post
Share on other sites

selamlar,

 

sayın serdengeçti lütfen sakin olunuz, ben yukarda yazdıklarınızdan kendi payıma düşeni alıyorum, fakat üzülerek söylüyorum ki, bir gönüldaşın muhabbetinin sıcaklığını alamıyorum. Doğru yahut yanlış herkes fikrini söylesin diye bu başlık açıldı, bu hırçın tavırlarınız (bana göre böyle) beni değilde başka arkadaşları soğutabilir! Bu nedenle lütfen biraz daha dikkatli olalım.

 

Sayın adminim açıklamarınız için teşekkür ederim. Fakat 2 noktaya hemen açıklık getirmek istiyorum.

 

Mesela hangi sınıf yada yaş grubundan başlayacağımız, siz son mesajı yazana kadar muammaydı. Şu an hiç değilse aklımızda bir sayı var. Sonra siz bu başlığı ilk açtığınız yazınız da, ''..fikir altyapısını oluşturduğumuz projemiz ile bazı kurumlarla, bazı şahsiyetler aracılığıyla temas sağlayıp, Üstad'ın kitaplarını 3-4 ay aralarla düzenleyeceğimiz buluşmalarda bir araya getirdikten sonra tespit edilen yerlere göndereceğiz. Bunu yaparken tanıdıklarımızın çalıştığı, gidip bizzat görüştüğümüz veya İmam-Hatip statüsünde hizmet veren okulları yahut diğer kuruluşları tercih edeceğiz.'' cümlelerini kullanmışsınız. burda ki diğer kurumlar ibareside hangi sınıflardan dağıtıma başlanılacağı meselesiyle aynı bilinmezlik uzayında. Eğer biz beyin fırtınası yaparda bu kurumları belirlersek, üyelerimiz arasında bu kurumlarla irtibat kurabilecek kişilerde bulabiliriz. aslında bu işler de bir nevi yol haritasının parçalarıdır. :) Bir diğer meselede şu ki, mp3, çanta vs gönderelim derken, her kitabın yanında bi tane de bunlardan gönderelim demiyorum. Galiba orada bir anlatım eksikliği oldu, ondan ötürü de yanlış anlaşıldım, özür dilerim. lakin demek istediğim, -orta okul seviyesinde ki arkadaşlar için düşünmüştüm bunu, insanların okumasını bekleyerek, amacımıza ulaşamayabiliriz, bunun yerine imkanlar ölçüsünde bazı teşvikler uygulanabilir. örneğin: üstad kitaplarının tümünü( bizim onlara gönderdiğimiz ve tavsiye ettiğimiz) okuyupta en güzel özeti ya da makaleyi yazan ya da üstadı anlatan arkadaşa, üstadın kendi sesinden okuduğu şiirlerinin de yer aldığı bir mp3 hediyemiz olacaktır. Al sana bal gibi teşvik. tabi ki de bu ve benzeri öneriler, değiştirilebilir, geşiltirilebir ya da komple reddedilebilir. sadece küçük bir öneri...

 

Tüm arkadaşkara kolaylıklar diliyorum, saygı ve edep sınırları içinde kalarak tartıştığımız her mesele, Allahtan ümit ediyorum ki hepimizin hayrına olacaktır.

 

selametle.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Selamlar,

 

Haklısınız, aslında okul dendiğinde herkesin de benim gibi aklına ilk önce lisenin geleceğini düşündüğüm için lise kelimesini bir kere bile kullanmamışım. İlkokullara Sabır Taşı ve Nasreddin Hoca'yı göndermek doğru olabilir, fakat yine de öncelikli hedefimiz ilkokullar değil. "Diğer kuruluşlar" ifadesiyle kastettiğim şey ise, yazıdan da anlaşılabileceği gibi kitapların yoğunlukla okunabileceği her türden yerdir. Bunun içine üniversiteler, kütüphaneler, kültürel faaliyetlerde bulunan her türden dernek ve vakıf girebilir. Sınırlandırmak istemiyorum.

 

Şu aşama için MP3 tavsiyenizi askıya alalım, hedefimiz olabildiğince çok sayıda kitabı olabildiğince çok mekana ulaştırarak bunları mümkün olduğunca çok kişiye okutmak yönünde olsun. Aslında yarışma fikriniz gayet güzel duruyor, fakat şu an için elimizdeki sınırlı kaynağı bu işe tahsis etmemek bana daha uygun gibi geliyor. Kaynağımız arttığında bu gibi faaliyetler de tertipleriz. Yarışma konusu Üstad'ı anlatmak olacağından hedefe de ulaşmış oluruz. Aklımızın bir köşesinde bulunsun. Hatta temas kurduğumuz kişilere de, bu fikri uygun olan şartlara göre değiştirip uygulama serbestileri olduğunu hatırlatalım.

 

Birkaç fikir daha geldikten sonra, geldiğimiz noktayı derli-toplu bir şekilde tekrar anlatacağım.

 

Saygı ve selamlarımla

Share this post


Link to post
Share on other sites

esselmu aleyküm

konuya bu düzeyde katılım çoğu zaman ciddiyeti sembolize eder

ALLAH(c.c.) bizleri inş. muvaffak eder

 

gerçekten sorular güzel

onların paralelinde elbbette verimli bir organizasyon oluşacak inş.

 

ama yinede

gönderilecek olan kitaplar, hiçbir tavsiye olmadan kütüphanede dursa ve bir kişi olsun bunları okuyarak Üstad'a bağlansa bizim için kardır.

bunu eklemekte fayda var ki...

bu bizim çıkış noktamız bile olabilir

 

tüm bunlara ilaveten şunuda eklemek isterim ki çarpıcı ve cezbedici ama kısa nükte ve sözler bahsedilen yaş grubunu etkilemede daha etkin ve çabuk sonuç veren yollar

mesela;

üstad için söylenmiş olan

"BİR MISRA-I BİR MİLLETE ŞEREF VERECEK ŞAİR"

sıfatıyla tanıtımın başlatılması basit bir başlangıçtan daha ziyade verimli olacaktır

 

bu ve bunun gibi etkileyici ve kısa söz grupları özellikle topluluğa üstadı tanıcı tarafından başlangıçta kullanılarak ilgi arttırılabilir

diye düşünüyorum

 

selam ve saygılarımla

 

İLYAS

 

bu arada NFK-Fan kullanıcı adlı kardeşim; :)

erzurum için bir gelişme varmı

ne zaman geliyonuz....::)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Herkese hayırlı akşamlar;

 

Öncelikle ben de diğer arkadaşlar gibi proje hakkındaki düşünce ve dileklerimi belirteyim.Bu kadar insanın,üstadın her şeyden önce ulvî fikriyat ve irşadî düşünceyi insanlara telkin etmekte en iyi vasıtalardan olduğunu düşündüğüm eserlerini, genç neslin de onlardan nasibini alabilmesini sağlamak,düşüncelerinin iyi niyetli olmasının yanında faydalı olacağına inandığımı da ifade etmek isterim.

 

Bu konuda benim elimden gelenler şu ikisinden ibarettir;

 

1)Kitapların dağıtıldıktan sonra amaçlarına nasıl ulaşabileceklerinden bahsedilmiş.Bilindiği gibi ilk öğretimlerde de liselerde de öğretmenler (liselerde daha çok edebiyat öğretmenleri) öğrencilerine kimi zaman kitaplar tavsiye eder ve özetlerini çıkarmaları veya daha düşük sınıflarda okudukları kitabı öğrenciden tahtada anlatmasını isteyebilirler.Kısacası bu projeye aracı olacak olan öğretmenlere, dağıtılan NFK kitaplarından bu şekilde daha kat'î surette fayda sağlanılabileceği ve projenin böylelikle amacına ulaşabileceği hatırlatılabilir.

 

2)Annem,İstanbul Anadolu yakasında bir ilk öğretim okulunda sınıf öğretmeni.Bazı haklı sebepler gösterilerek üstadın eserlerinin ilk öğretimler için münasip olmayacağına değinilmesine rağmen eğer yine de uygun görülürse bu konuda yardımcı olmaya çalışırım.

 

Selamlar,teşekkürler...

Share this post


Link to post
Share on other sites

×
×
  • Create New...