Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
NFK-Fan

Kitap Dağıtım Projesi

Recommended Posts

Ne gerekiyorsa yapılacak ve bu gece haberdar olabildiğim bu proje Allah'ın izniyle muvaffakiyete erecek.Bu fikir benim hayat bitmeden gerçekleştirmeyi hayal ettiğim şeydi.Şimdi bu fırsat hem de sayısız yoldaşla çalışma avantajıyla birlikte elime geçti.

 

Ben İzmir'deyim,öğretmen tanıdıklarım da var ancak "İzmir'deki" okullar için Üstad'ın kitapları uygun olmayabilir.Bu aksiyona evvela daha muhafazakar yörelerden başlayalım ki,daha verimli sonuç elde edelim.

 

Bu projeyi öncelikle okullardan başlayarak,bireysel bazda Üstad'ın eserlerini hediye etmeye kadar götürebileceğimizi düşünüyorum.Her BüyükDoğu'cu,etrafındaki en ilgisini çekeceğini düşündüğü kişilere 3 adet Üstad Kitabı hediye etse Üstad'la tanışan kişi sayısı çok basit bir şekilde bir kaç ayda 3 katına çıkacaktır.Ve bunlardan 10'da 1'i Üstad'a bağlansa binlerce kişinin ufku değişmiş olacaktır.

 

Tekrar ederek sözümü bitiriyorum, "Ne gerekiyorsa yapalım!"

Share this post


Link to post
Share on other sites

Allahu teala bu işe gönül veren tüm gönüldaşlardan razı olsun. bizde elimizden geldiğince bu işin üzerine düşmeye çalışacağız. bildiğim kadarıyla bu çalışma, somut anlamda ki ilk çalışmamız. e artık sanaldan reele geçmenin vakti geldi de geçiyordu. umarım ki akıbeti de hayr olur. bu arada son gelişmeleri -eğer bir gelişme varsa, bizlerle de paylaşırsanız memnun oluruz.

Share this post


Link to post
Share on other sites

sizlerden çok özür diliyorum. böyle gayretli bir çalışmadan yeni haberdar olabildim. aylar sonra ilk defa bu siteyi açabildim ve açar açmaz gözüme bu ilişti.

şöyle anlatayım. istanbulda bir lisede görev yapmaktayım. henüz yeni ve bir çok kitabı eksik olan bir kütüphanemiz var.

eğer çok gecikmemişsem, ceylan gençliğin üstadın esererlerinden istifade etmesi için benim yapabileceğim birşey varsa elimden gelen herşeyi yaparım.

msn den veya tel ile iletişime geçebiliriz.

selametle kalın...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Selamlar,

 

Değerli arkadaşlar, projemizi ve şu ana kadar geldiğimiz noktayı özetlemek istiyorum.

 

Projemiz, Üstad'ın kitaplarını, bu kitapların en yararlı olacağı, en sık okunacağı kuruluşlara bağışlamak hedefi ile tertiplenmiştir. Projeden ilk etapta faydalanacak kuruluşlar lise (özellikle İHL) ve üniversitelerdir. Bunun haricinde kültürel faaliyetlerde bulunan dernekler, vakıflar veya halka açık kütüphaneler de projenin ileriki aşamaları için çalışma alanı olarak seçilecektir. Burada ehemmiyet arz eden nokta, tespit edilen yerlerde kitapların okunmasını sağlamak için çalışmalar yürütebilecek kimselerle diyalog içerisinde olmak ve bu kimseler kanalıyla kitaplardan azami derecede istifade edilmesini temin etmektir. Diyalog kurulan kimselere sitemiz gereken desteği maddi ve manevi imkanların elverdiği ölçüde sağlayacaktır. Kitaplardan en iyi şekilde faydalanılmasına yardımcı olacak tavsiyelerinizi de bu başlık altında bekliyoruz.

 

Tamamen kullanıcılarımızın katılımıyla düzenlenmekte olan bu projenin uygulanabilmesi için, katılımda bulunmak isteyen kullanıcılarımız, bağışlamak istedikleri Üstad kitaplarını ocak ayında düzenleyeceğimiz toplantıya yetiştirmelidir. Kitapları ucuz fiyattan temin etme imkanımız bulunduğundan, özellikle şehir dışındaki arkadaşlarımız, toplantı tarihinden önce kitapları kargo ile bize ulaştırabilecekleri gibi, talep ettikleri takdirde elde edebilecekleri hesap numaramıza da kitapların alımında kullanılmak üzere para yatırabilir. Gerçekleşen tüm işlemler ve somutlaşan her katkı bu başlıkta ilan edilecek, proje dahilinde gerçekleşen her gelişme somutluk kazandığı an kullanıcılarımıza bildirilecektir.

 

Ocak ayındaki buluşmamızda toplanacak kitapların gönderileceği kuruluşlar hakkında bilgi vermek gerekirse:

 

Proje için ilk teklifi sunan yunuscoskun kullanıcı isimli arkadaşımızın kuzeninin çalıştığı, Trabzon'da bulunan bir liseyi kitapların gönderileceği ilk mekan olarak seçtik. Bu okula gönderilecek kitaplar elimizden çıktıktan sonra, ocak buluşmasında toplayacağımız kitapların diğer kısmı (ki umarım büyük bir sayı ve çeşit yakalarız), kütüphanesinde bir tane bile Üstad kitabı bulunmayan ve öğrenci potansiyeliyle büyük bir ehemmiyet arz eden Yıldız Teknik Üniversitesi'ne bağışlanacaktır. Yıldız Teknik Üniversitesine, hedef kitlenin mahiyetinden dolayı gönderebildiğimiz kadar çok sayıda kitap göndermek istiyoruz. Kitapların teslimiyle, yönetim kadromuzda da yer alan Mehmet kullanıcı isimli arkadaşımız ilgilenecek ve gerektiğinde bizleri bilgilendirecektir. Özetlemek gerekirse, ocak ayındaki toplantı sonuna kadar toplayacağımız ve hesabımıza yatırılan paralarla satın alacağımız kitapların bir kısmı Trabzon'a gönderilecek, Trabzon'a o an için göndermeyi uygun bulmayacağımız kitaplar olursa yahut Trabzon'a gönderdiğimiz kitapların ikinci bir baskısı da elimizde kalırsa, bu parti Yıldız Teknik Üniversitesi'nin kütüphanesine bağışlanacaktır. Eğer kitap sayısı fazla gelirse, kitapları göndereceğimiz üçüncü mekanı belirleme ihtiyacı zuhur edebilir. Bu mesele, buluşma vakti yaklaştığında netlik kazanır.

 

İlk mesajda da ifade edildiği üzere, bu proje her 3-4 ayda bir tekrarlanacağı için, ocak ayındaki buluşmada herhangi bir kitap gönderemesek dahi, nisan-mayıs aylarında düzenleyeceğimiz ikinci buluşmada belirlenecek olan diğer mekanları da kitaplandırma fırsatına kavuşacağız. Dolayısıyla yer tespiti hususunda tetikte olmamız gerekiyor.

 

Şu ana kadar bize herhangi bir kitap gönderilmemiş, hesabımıza herhangi bir ücret yatırılmamıştır. 2 kullanıcımız maddi açıdan destek sağlayacaklarını belirtmiş, 3 kullanıcımız da kitap göndereceklerini beyan etmiştir. Toplantı tarihinde İstanbul'da bulunacak arkadaşlarımızın kitapları elden teslim etmesi daha doğru olacaktır, fakat şehir dışındaki arkadaşlar arzu ederlerse kitaplarını özel mesaj ile temin edecekleri adrese yollamaya başlayabilir. Müşahhaslaşan gelişmeler anında ilan edilecektir.

 

Aklınıza takılan herhangi bir soru varsa sorabilir, başlıkta halkalanan teatiyi sürdürebilirsiniz.

 

Saygı ve selamlarımla

Share this post


Link to post
Share on other sites

Merhabalar,

 

sayın adminim son gelişmeleri özet geçtiğiniz için teşekkür ederim. Lakin ben bir sitemde bulunmak istiyorum. Kendimi bir an için dışardan bir 'misafir' yerine koyuyorum ve bu başlığı okuduğumu farz ediyorum, bir çok çıkarımda bulunduktan sonra özetle şu vahim sonuca varıyorum; 7 bin küsür üyesi bulunan muhteşem bir örgütlenmenin, kitap dağıtım projesi gibi çok önemli bir meselede 'katılım açısından, fikir beyanı açısından' niye bu kadar pasif kaldığını bir türlü anlayamıyorum.

 

Bu projenin, Allah'ın izniyle nihayete ereceğine, hedeflenen sonuçlara büyük oranla varılacağına can-u gönülden inanıyorum, bu istikamette dua da ediyorum. Fakat ister duygusallık deyin ya da ne isterseniz onu deyin, böyle mühim bir meselede kemmiyetin bu denli az olması beni hayliyle üzüyor.

 

Tabi biliyorum ki bunda sizin yapabileceğiniz birşey yok :) bu tamamen kişisel ve duygusal bir mevzu. Benim sözüm kıymetli üyerlerimize ve daha da önemlisi değerli gönüldaşlara.

 

Not: Lütfen bunu tatlı ve haklı bir sitem olarak kabul edin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

İnşAllah elimizden gelen ne varsa yapmak dileğimle.. uzun bir aradan sonra siteye ilk defa geldim ve bu konu beni burada aktif olmam konusunda tetikledi Allah utandırmasın

Share this post


Link to post
Share on other sites

sevgili arkadaslar cebinizden cikacak bir kac kurusun size cok daha fazlasiyla 1 e 10 olarak donecegini unutmayin paranizi bankaya yatirsaniz bu kadar karli olabilir misinizi ? korkmayin Allah yolunda harcananlar zayi olmaz insallah....herkesten destek istiyoruz istisnasiz bu dava islam davasidir sizin bos biraktiginiz yeri kufur doldurur bu vebale ortak olmak isteyenler lutfen bu kampanyayi dikkate almayiniz...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Selamın Aleyküm

 

Allahın izni ile hep beraber Üstadımız kitaplarını dağıtırız. eğer anlaştığınız ucuza alabileceğiniz bir yer varsa bana üstadın full setini yollayabilirmisiniz. Email adresimi vereyim oradan irtibata geçelim. [email protected]

Dua ve selametle..

Share this post


Link to post
Share on other sites

kardesim bizi yanlis anlamis galiba biz kitap toplayip dagitiyoruz kitap yollamiyoruz uyelerimize

Share this post


Link to post
Share on other sites

Selamlar,

 

Evvela bu projeyi sunan ve oluşumuna katkı sağlayan herkese şükranlarımı sunuyorum.

 

Ben maddi olarak destek vermek istedim ve bu vesileyle NFK-Fan ile irtibata geçtim. Şimdi de adminimizin direktiflerini adım adım uygulamaya çalışıyorum :D. Yolladığı mesajda parayı yatırdıktan sonra başlıkta miktarı ilan etmemi istediler, kendileri de kontrol edip meblağın ulaşıp ulaşmadığını kontrol edip onaylayacaklar. Bendeniz bugün itibariyle bana yolladığı mesajda belirttiği banka hesabına 50,00 TL yatırmış bulunmaktayım. Gereğini arz ederim :D.

 

İlkler her zaman özel olur. Projenin ilk uygulanacağı yerin Trabzon oluşu benim açımdan ayrı bir sevinç kaynağı. Yakışır bizim uşaklara :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Arkadaşlar bu konuda bende yardımlarınızı bekliyorum zira ben üstadın kitaplarından almak istiyorum bana önerebileceğiniz bir yer varmı internet üzerinden de alabilirim.bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.Bu arada güzel bi proje düşünülmüş allah muvaffak etsin...

Share this post


Link to post
Share on other sites

İnternet üzerinden Üstadın kitaplarını Büyük Doğu Yayınlarının sitesinden alabilirsiniz. %40 indirim uygulanıyor. Sitenin sol tarafındaki Yayın Kataloğu linkine tıklayarak Üstadın bütün kitaplarını bulabilir ve istediğinizi satın alabilirsiniz. Büyük Doğu Yayınlarının sitesine ulaşmak için tıklayınız:

http://www.buyukdoguyayinlari.com/

Share this post


Link to post
Share on other sites

Arkadaşlar çalışmalarımızı Allah hayırlı ve mübarek kılsın inşaallah.Hepimiz gücümüz yettiğince yardım edeceğine inanıyorum.Kitap dağıtımı konusunda benimde bir fikrim var silivrideki ceza evinde çalışmaktayım.Ceza evinin eğitim birimine kitap bağışı yapabiliriz.Bu konuda yetkili kişilerle görüşüp ceza evinin kütüphanesine bahış yapabiliriz.Dışarıdan kitap bahışı kabul ediyorlar tutukluların büyük bir kısmı okumayı seviyor.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Arkadaşlar çalışmalarımızı Allah hayırlı ve mübarek kılsın inşaallah.Hepimiz gücümüz yettiğince yardım edeceğine inanıyorum.Kitap dağıtımı konusunda benimde bir fikrim var silivrideki ceza evinde çalışmaktayım.Ceza evinin eğitim birimine kitap bağışı yapabiliriz.Bu konuda yetkili kişilerle görüşüp ceza evinin kütüphanesine bahış yapabiliriz.Dışarıdan kitap bahışı kabul ediyorlar tutukluların büyük bir kısmı okumayı seviyor.

amin arkadaşım. önerinizi mantıklı bulduğumu ve kitapların gereken noktada oldugu sürece faydalı olabileceği kanaatinde oldugumu belirtmek isterim

Share this post


Link to post
Share on other sites
Selamlar,

 

Evvela bu projeyi sunan ve oluşumuna katkı sağlayan herkese şükranlarımı sunuyorum.

 

Ben maddi olarak destek vermek istedim ve bu vesileyle NFK-Fan ile irtibata geçtim. Şimdi de adminimizin direktiflerini adım adım uygulamaya çalışıyorum :D. Yolladığı mesajda parayı yatırdıktan sonra başlıkta miktarı ilan etmemi istediler, kendileri de kontrol edip meblağın ulaşıp ulaşmadığını kontrol edip onaylayacaklar. Bendeniz bugün itibariyle bana yolladığı mesajda belirttiği banka hesabına 50,00 TL yatırmış bulunmaktayım. Gereğini arz ederim :D.

 

İlkler her zaman özel olur. Projenin ilk uygulanacağı yerin Trabzon oluşu benim açımdan ayrı bir sevinç kaynağı. Yakışır bizim uşaklara :D

Selamlar,

 

Yatırdığınız meblağ hesaplarımıza ulaşmıştır, katkınızdan dolayı çok teşekkür ediyoruz. Şu ana kadar proje için yönetimimizin eline geçen ilk katkı bu oldu. Allah razı olsun.

 

Buluşma öncesi inşallah birkaç üyemizle beraber yayınevine giderek kitapları alacak, sonrasında harcanan miktar ve alınan kitaplar hakkında bu başlık vasıtasıyla diğer kullanıcılarımızı bilgilendireceğiz.

 

İkinci buluşma için Silivri Hapishanesini de değerlendirmeye alacağız inşallah.Oradaki insanların okumayı sevdiğinden bahsedilmesi ayrıca şevklendirici bir haber oldu. Teşekkürler.

 

Saygı ve selamlarımla

Share this post


Link to post
Share on other sites

Allahü Teala hayırlı ve mübarek kılsın bu ilk adımdır ümitliyiz daha nice güzel olayların arkası arkası geleceğine inaçlıyız toplumumuz üstadı ve davasını Allah'ın izliniyle yakında çok iyi anlıyacak kıvılcım tutuştu mübarek olsun.

Share this post


Link to post
Share on other sites

BÜYÜK DEĞER ÜSTAD NECİP FAZIL KISKÜREK'İN KALEMİNDEN

 

TAM 12 MUHTEŞEM ESER

 

BAŞBUĞ VELİLERDEN 33 - "ALTUN SİLSİLE" - 608 SAYFA

ULU HAKAN - İKİNCİ ABDÜLHAMİD HAN - 685 SAYFA

VELİLER ORDUSUN 333 - HALKADAN PIRILTILAR - 526 SAYFA

ESSELAM - MUKADDES HAYATTAN LEVHALAR - 150 SAYFA

İMAMI RABBANİ MEKTUBAT - 252 SAYFA

HAC'DAN ÇİZGİLER, RENKLER VE SESLER - 190 SAYFA

NUR HARMANI - EFENDİMİZ, KURTARICIMIZ, MÜJDECEİMİZ'DEN - 200 SAYFA

O VE BEN - OTOBİYOGRAFİ - 265 SAYFA

GÖNÜL NİMETLERİ - EL-MEVAHİBÜ'L L-LEDÜNİYYE - 528 SAYFA

PEYGAMBER HALKASI - DİN VE TASAVVUF - 262 SAYFA

HAZRETİ ALİ - İLİM BELDESİNİN KAPISI - 342 SAYFA

ÇÖLE İNEN NUR - ÇÖLE VE BÜTÜN ZAMAN VE MEKANA - 608 SAYFA

 

Kitaplar Bana Gelecek Daha Sonra Vereceğiniz Adrese Yollarım

Selamlar....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Efendim bu cezaevlerine girme mevzuusu beni çok etkiledi. Çünkü bende askerliğim süresi içinde bir cep telefonu yüzünden vatan haini muamelesi görüp Diyarbakır 7. kolordu 2. sınıf askeri cezaevinde 16 gün hapis ve işkence gördüm. Bu işkence fiili bir işkenceydi ve her girenin gördüğü bir durumdu. O sırada kitaplığımız vardı köhne yetersiz ve eski orada kitabın kıymeti binlerce kez artıyor. Bu yüzden bu konuda desteklerin artması birisi ilim yuvası okullarımız diğeri yusufiye medresesi olan sabır okullarımıza üstadın eserlerinin girmesi için desteklerinizi bekliyoruz...

Share this post


Link to post
Share on other sites

selamün aleyküm fikirdaşlar ben yeni üye oldum inşallah bu nur ortamının feyzinden bir nebzede olsa sinelerimize biz de çekebilsek niyetiyle üye oldum.Yıllardır bu ortamı aradım,beni anlayacak , kendini davaya adayan arkadaşlar,bu suskun çığlıklarımı duyacak. Bu kitap dağıtma projesini yeni duydum.İnşallah geç kalmış sayılmam. Bunun için de elimden gelen gelmeyen herşeyi yapmaya hazırım.İmkanım olursa kitap göndermeyi düşünüyorum.bana yardımcı olursanız sevinirim.DUA İLE VESSELAM

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

inşallah daha fazla geç kalmamak için bugünden çalışmalara başladım.Çevremdeki hayırsever insanlardan toplayabileceğim bir kuruş bile önemlidir bunu biliyorum.Allahu teala hepinizden binlerce kez razı olsun bende beni şevklendirecek bişeyler arıyordum,bu gibi çalışmalar için.Bana ilk günden bir şevk kaynağı oldunuz.Rabbim binlerce kez razı olsun..

 

Ayrıca zamanla bizim İMAM HATİP LİSESİ kütüphanesine yada ihtiyaç sahiplerine dağıtılmak üzere gerekli kitap yardımlarınızı bekliyoruz....

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

N-F-K can kardeşim verdiğin banka hesabına avcılar şubesinden 50 TL yatırdım.Yanlız farklı şube olduğundan dolayı masrafı olduğunu söylediler.Fakat bankamatikten kartsız hesaba masrafsız yatırabileceğimi söylediler bende öyle yaptım makbuzunuda aldım.Yatırdıktan sonra bilgi vermemi söylemiştin bende veriyorum ALLAH'a emanet ol can kardeşler.

Share this post


Link to post
Share on other sites

×
×
  • Create New...