Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
NFK-Fan

Kitap Dağıtım Projesi

Recommended Posts

Selamlar,

 

Erzurum/Toprakkale Köyü'nde bulunan, gençlerin dondurucu kış günlerinde bir araya gelerek yürekleri ısıtan bir sohbet meclisi kurduğu, kitap okuduğu, bir nevi köy ortamında gençlerin buluşma mekanı olan Köy Odasına sitemiz tarafından 17 adet Üstad kitabı  ve odanın duvarlarına asılarak odaya girenleri Üstad şiirleriyle karşılayacak olan resimli şiirlerden yaptırılan 4 adet  tablo hediye edilmiştir. Erzurum Toprakkale Köyü Delikanlı odası müdavimlerinin ve odaya uğrayan herkesin bu hediyelerden istifade etmesini temenni eder, kitapları ve tablolaro odaya ulaştıran yönetici arkadaşlarımıza teşekkür ederiz. Üstad'ın kitaplarını dağıtım projemizin gönüldaşlarımızın desteği ile daha fazla kişiye ulaşması dileğiyle.

 

Gönderilen kitaplar: 15 adet Tiyatro eseri, Çİle ve Peygamber Halkası

 

Üzerlerine tıklayarak fotoğrafları büyütebilirsiniz:

 

dsc00051i.th.jpg    dsc00052h.th.jpg    dsc00061bj.th.jpg

 

 

dsc00053wu.th.jpg    dsc00054mv.th.jpg    dsc00055h0.th.jpg

 

 

dsc00058n.th.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Bir Kereye Mahsus

Yahu o kadar kitap dağıtmışsınız; çok güzel, bize de bir kitap hediye edersiniz artık öyle mi? Fazla kitap istemiyorum; sadece "Öfke ve Hiciv"i okusam, yeter...

 

Ayrıca; Büyük Doğu Yayınlarından çıkan Çile kitabının baskısını kim yaptıysa bir konuda onları eleştirmek istiyorum. "Çile" kitabının sayfalarının her yanının dolu (yani kullanılmış) olduğunu zannediyordum ama öyle değilmiş. Sonuçta bir şiir kitabı değil mi bu? Yani bakınız, tek sayfada iki satırlık şiirler var. Hatta, uzun şiirlerin olduğu sayfalarda bile boşluklar var. Bu büyük bir israftır. Üstad'ın iki satırlık şiirlerini, toplasanız, tek sayfaya on tane beyit sığar. Böylece kitabın sayfaları da azalmış olur. Hem fiyat düşer, hem de sayfaların çokluğunu görünce gözümüz korkmaz. Hepsi bir yana; harcanan o boşluklara yazık. O boşlukları toplasan, bir tane kitap eder...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Selamlar,

 

Değerli kullanıcılarımız, geçtiğimiz ay içerisinde projemiz dahilinde Düzce Akçakoca Anadolu Öğretmen Lisesi'ne 40 adet Üstad kitabı gönderdik. Kitap Dağıtım Projemizin ilk etabını bitirmeye yaklaştığımız bu günlerde inşallah birkaç gönderimde daha bulunacağız. Sizin katkılarınızla gerçekleşen bu proje ile nerelere, ne kadar kitap gönderildiğini projenin ilk etabı tamamlandığında bir yekûn çizgisiyle sizlere sunacağız. Üstad'ın anlaşılmasının onun eserlerinin daha fazla kişi tarafından okunmasına bağlı olduğunu düşünürken, bu inancımıza el ele hizmet etmek nasip oldu. İnşallah kitaplardan maksimum fayda elde edilir ve bir kişi dahi olsa, genç arkadaşlarımız Üstad'ı keşfetme fırsatı yakalar. Ferdiyetin ehemmiyetini bizzat kendi şahsıyla ispatlayan Üstad'ın, tek bir zihni dahi vasıtamızla şekillendirmesinin ne büyük bir bahtiyarlık olacağını eminim sizler de takdir ediyorsunuzdur. Bugüne kadar projeye gösterilen destek de bunun en kat'î ispatı...

 

Proje dahilinde Akçakoca Anadolu Öğretmen Lisesi'ne kitap gönderiminde bulunduğumuzu söylemiştik. Okulun başarılı öğrencilerin toplandığı bir kurum olmasının yanında, gerek okul müdürünün, gerekse de yatılı yurdunda kalan kanaat önderi diyebileceğimiz öğrencilerin kitaba ve üstada karşı temayül göstermeleri de bu okulu seçmemizi sağladı. Kitapların bir sistem sayesinde okulda döneceğinden emin olduktan sonra aşağıda listelenen kitapları sözkonusu okula gönderdik:

 

Hikayelerim

Çile

O ve Ben

Sahte Kahramanlar

Aynadaki Yalan

Batı Tefekkürü ve İslâm Tasavvufu

Bâbıâli

Sosyalizm Komünizm ve İnsanlık

Türkiye'nin Manzarası

İman ve İslam Atlası

İdeolocya Örgüsü

Mümin Kafir

Son Devrin Din Mazlumları

Ulu Hakan II. Abdülhamid Han

İmân ve Aksiyon

Doğru Yolun Sapık Kolları

Hücum ve Polemik

En Kötü Patron

Nasreddin Hoca

Bediüzzaman Said Nursi

Hacc

Çöle İnen Nur

Peygamber Halkası

Başbuğ Velilerden 33

Gönül Nimetleri

+15 tiyatro eseri

 

Gelişmelerle karşınızda olacağız. :)

 

Saygı ve selamlarımla

Share this post


Link to post
Share on other sites

Selamlar,

 

Değerli arkadaşlar, elimizdeki 182 TL'nin 181 TL'si ile aşağıdaki kitaplar alınmıştır.

 

Hikayelerim, Çile, O ve Ben, Sahte Kahramanlar, Aynadaki Yalan, Batı Tefekkürü ve İslâm Tasavvufu, Bâbıâli, Sosyalizm Komünizm ve İnsanlık, Türkiye'nin Manzarası, Benim Gözümde Menderes, İdeolocya Örgüsü, Mümin Kafir, Son Devrin Din Mazlumları, Ulu Hakan II. Abdülhamid Han, İmân ve Aksiyon, Doğru Yolun Sapık Kolları, Hücum ve Polemik, En Kötü Patron, Nasreddin Hoca, Bediüzzaman Said Nursi

 

Ayrıca yarışma sonrası bağışlanan kitap haklarıyla aşağıdaki eserleri satın aldık:

 

Batı Tefekkürü ve İslam Tasavvufu, O ve Ben, İdeolocya Örgüsü, En Kötü Patron, Ulu Hakan II. Abdülhamid Han, Çile

 

Kitapların gönderileceği yerler hakkında gelişmeler oldukça bilgi verilecektir.

 

Saygı ve selamlarımla

Share this post


Link to post
Share on other sites

Selamlar,

 

Değerli arkadaşlar bildiğiniz gibi sizlerin de destekleriyle, elimizin ulaşabildiği, gücümüzün yettiği ve özellikle ihtiyaç olduğuna inandığımız yerlere, başta üstad kitapları olmak üzere hakikatleri ihtiva eden muhtelif eserlerden göndermeye çalışıyoruz. Bugün size akit gazetesine ulaşıp kitap isteyen bir mahkumun yazdıklarıyla sesleniyoruz. Eğer bu ihtiyaca bir şekilde cevap vermeyi arzu ederseniz, ister bizim kanalımızla ister bizzat kendiniz direkt olarak ulaşabilirsiniz. Bizlerle bu başlıktan ve pm yoluyla irtibat kurabilirsiniz. İlginiz için şimdiden teşekkür ederiz.

 

''Kitapsız kaldık...

 

-Metin Çağlar / Alaşehir M Tipi Kapalı Cezaevi / Manisa

 

Ben bu mektubumu sizlere Alaşehir M Tipi Kapalı Cezaevi'nden yazıyorum. 62 aydan beri cezaevindeyim. Burada 5 vakit namazlarımı kılıp, Kur'an okuyup, dini sohbetler dinleyip, tesbihatlarımı yapıp, dini kitaplar okuyarak günlerimi bu şekilde geçirmeye çalışıyorum. Burada cezasını çekenler olarak Akit gazetesi okuyucularından kitap yardımı istiyoruz. Eğer gönderirseniz çok mutlu oluruz. Burada hem ben hem koğuş arkadaşlarım göndereceğiniz kitaplardan istifade edeceğiz.''

Share this post


Link to post
Share on other sites

Şu an için Hacegan yayınlarının kitapları ben de mevcut ve ben bu kitapları gönderebilirim. Fakat siz de takdir edersiniz ki Hacegan yayınlarının basmış olduğu üstad kitapları bazı noktalarda yetersiz kalabilir. Üstadı tanımak / tanıtmak açısından kafi gelse de yeterli fikri muhtevaya sahip görülmeyebilir. İmkanlarım ölçüsünde başucu eserlerinden de bir kaç parça satın alıp üstüne bir de tiyatro eserlerini ekleyip size gönderebilirim. Yahut direkt olarak cezaevine de gönderebilirim. Tabi sadece üstad eserlerini göndermek biraz eksik kalabilir. Yanına bir kaç ilmihal filan da koyabiliriz. Ama tüm bu kitapların sorunsuz bir şekilde mahkumların eline ulaştırabilmeliyiz. Ha bir de keşke alaşehir'te ikamet eden bir gönüldaş bu işle bizzat ilgilenebilse çok güzel olurdu. Ne dersiniz sayın adminim? Nasıl edelim şimdi?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Selamlar,

 

Sark kullanıcı isimli üyemiz tarafından projede kullanılmak üzere 50 tl hesabımıza yatırılmıştır. Böylelikle projede kullanılmak üzere elimizde kalan paranın tutarı 51 tl olmuştur. Üyemize bu desteğinden dolayı çok teşekkür ediyorum, Allah kendisinden ve yardım etme niyetinde olan tüm arkadaşlarımızdan razı olsun.

 

Cezaevine kitap gönderme fikrini yönetim içerisinde değerlendiriyoruz. Hapishanedeki prosedürü aşmak bazı durumlarda biraz sıkıntılı oluyor, bu sebeple kitapları ulaştırabileceğimizden emin olduktan sonra adım atmayı yeğliyoruz.

 

Saygı ve selamlarımla

Share this post


Link to post
Share on other sites

Selamlar,

 

Projemiz kapsamında sizlerinde yardım ve desteğiyle bir adrese daha üstad kitaplarını ulaştırdık. Başlarken Alaşehir cezaevi diye niyet ettik ama muhtelif sebep ve sorunlardan ötürü kitapları Erzurum kapalı cezaevine ulaştırdık. Sitemiz adına cezaevine; 35 civarı kitap, 20 adet seccade, takke ve tesbih gönderdik. Bundan sonra duamız, kitapların ve diğer eşyaların amacına uygun bir şekilde kullanılmasıdır. Kitapların resimlerini aşağıya alıntıyorum. Her türlü yardım ve duaları için değerli gönüldaşlarımıza teşekkür ederiz.

 

6150.jpg

 

6139k.jpg

 

6114e.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kitap Dağıtım Projesi kapsamında Gazi Ünivesitesi Eczacılık Fakültesine 23 adet kitap hediye edilmiştir. Hediye etmiş olduğumuz kitapların listesi aşağıdaki gibidir. Çekmiş olduğumuz fotoğraflardan bazılarını da eklemiş bulunuyoruz.

 

En Kötü Patron

Doğru Yolun Sapık Kolları

Künye

Türkiye'nin Manzarası

Tohum

Sosyalizm, Komünizm ve İnsanlık

Mümin-Kafir

Sahte Kahramanlar

Bir Adam Yaratmak

Bediüzzaman Said Nursi

Batı Tefekkürü ve İslam Tasavvufu

Aynadaki Yalan

Ahşap Konak

İman ve Aksiyon

Reis Bey

İbrahim Ethem

Püf Noktası

O ve Ben

Babıali

Hikayelerim

Benim Gözümde Menderes

İdeolocya Örgüsü

Çile

 

fotoraf0168.jpg

 

fotoraf0175.jpg

 

fotoraf0176a.jpg

 

fotoraf0173.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

×
×
  • Create New...