Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
Sign in to follow this  
kurşunkalem

Hamal Dede'den Grevci Memurlara Ders Gibi Tepki

Recommended Posts

Zonguldak'ta 75 yaşındaki hamal, grev yapan memur ve işçilere sert tepki gösterdi. 60 yıllık hamal, grevci işçilere, "Hükümetin verdiği para yetmiyormuş. Nasıl yetmiyor? Onlara bin 500 lira, 2 bin lira para veriyor devlet. Bir de boş gezeni düşünseniz ya. İşsizler ne yapacak?" sözleriyle tepkisini dile getirdi.

 

Zonguldak Madenci Anıtı önünde toplanan Türkiye Kamu-Sen ve KESK'li memur ve işçiler, işe gitmeyerek grev yaptı. Halaylar çekip, çeşitli sloganlar atan ve maaşlarına zam yapmadığı gerekçesiyle hükümeti eleştiren grevciler, Gazipaşa Caddesi'nden yürüyerek valilik önüne geldi. Atatürk Anıtı önüne demokrasi çelengi bırakan KESK ve Türkiye Kamu-Sen'li eylemciler, olaysız bir şekilde dağıldı. Bu arada, bazı öğrencilerin de greve getirildiği görüldü.

 

Öte yandan 60 yıldır hamallık yapan 75 yaşındaki Murtaza Güneysu maaşlarını az bulduğu için işe gitmeme eylemi yapanlara sert tepki gösterdi. Güneysu, "Hükümetten kimse bir şey beklemesin, çalışsın. Ben 75 yaşında, 7. kata buzdolabı çıkarıyorum. Anladın mı, bu yaşta 7. kata buzdolabı çıkarıyorum. Hükümet versin biz yiyelim, yok öyle." diye konuştu. Hamal, grevle ilgili bir soru üzerine ise şunları söyledi: "Ne grevi be. Boş gezen o kadar millet var. Benim 2 tane oğlum var, boş geziyor. Üniversite mezunları boş geziyor. Hükümetin verdiği para yetmiyormuş. Nasıl yetmiyor? Onlara bin 500 lira, 2 bin lira para veriyor devlet, bir de boş gezeni düşünseniz ya. İşsizler ne yapacak? Bakın ben 75 yaşında hamallık yapıyorum."

Share this post


Link to post
Share on other sites

Arkadaşlar o pretestonun temelinde para yatmıyor. "Kürt açılımı" isimli bölme operasyonu yatıyor.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Arkadaşlar o pretestonun temelinde para yatmıyor. "Kürt açılımı" isimli bölme operasyonu yatıyor.

 

Sendemi onlardansın ? güldüm :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Burada anlatılan bu dedenin, ibretlik halinin dışında ki "BÖLME OPERASYONU" etiketi yapıştırılan cümlecikler, hangi ayrıntıda gizlide biz fark edemedik!!!!!

Laf.....

Share this post


Link to post
Share on other sites
Arkadaşlar o pretestonun temelinde para yatmıyor. "Kürt açılımı" isimli bölme operasyonu yatıyor.

Siz her hak vermeyi acaba 4 işlemle mi değerlendiriyorsunuz... yazık...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Şimdi peşinden koşturduğunuz siyasi partinin o dedenin hakkını yandaşlarına(şimdiye kadarki bütün hükümetlere parmak ısırtacak kadar) nasıl peşkeş çektiğini bir tarafa bırakayım. Evet BEN KAMU-SEN üyesiyim. Siyasi görüşüm (hamle hamle değerlendirsemde ve oy vermemiş olsamda) Mhp(malum lideriyle birlikte kendi davasının dışında gördüğüm ve gerçekten davayı derin bir şekilde ele almadığı için,yoksa sizin tayyibe baktığınız gibi baksam bende heralde peşinden slogancılık yapardım).Milliyetçi(sizin nefret ettiğiniz bir kelime) ve mukaddesatçı diye tanımlarım kendimi. Netleştirirsek ÜLKÜCÜYÜM!

 

Artık beni biraz tanıdığınıza göre meseleye geleyim.Memlekette AKP ve "bir -sen"li olmayanlara karşı Allahın lanetini almışlar gibi davranırsanız güya bahsettiğiniz kardeşlik mavallarınızın üzerine en büyük fitne ve kin zehirini kendi elinizle dökmüş olursunuz.Ne olursan ol akp li ol iyisin.Ama ne olursan ol başka ol her zulmü hakediyorsundur. Bunu başka bir kesim yapsa hiç zoruma gitmezde güya müslüman siyasiler yapınca şöyle diyesim geliyor: "VULAN SİZ HANGİ ALLAH'A İNANIYORSUNUZDA MÜSLÜMANIZ DİYORSUNUZ?

 

Yine kamu sen için söylüyorum; demokratik(ben bölme operasyonu diyorum yada Yaşasın B.O.P mu desek, gerçi SAYIN tayyip B.O.P eş başkanlığıyla övünecek kadar gurursuz ve mayasız biri de...) açılımınıza tepki gösteren sendika üyelerine; PKK ya gösterdiği "Hoş görü(!)"nün onda birini göstermeyen, hak hukuk derken çaldıkları sınav sorularıyla heryıl emniyet teşkilatına daha da sızan ve bugün ele geçiren x cemaati üyesi ağırlıklı polislerin verdiği tepkininde büyük etkisi vardır.(taşınılan pankartların büyük bölümü bu yöndeydi.)

 

Maaş talebi... olabilir memur zam isteyebilir.Efendim böyle bir hakkı var mı?Var.Zorunuza niye gidiyor? Ama o memurları katledenlere verdiğiniz manevi ödül ve maddi para hiç zorunuza gitmiyor değil mi?Yada şu peşkeş çektiğiniz ve sizin gibi 50 parti bir araya gelse yeniden yapamayacağınız o kurumlar ve sattığınız bu kurumlarda durdurulan üretimlerden dolayı boşta kalan ve mecburen çalışmadan maaş alan memurları yada işçileri hiç demeyelim bari.Ya şu akp li küçüklü büyüklü yamyamlara, bir parti kuralıymış gibi(sanki "bize gel ve parayı çıkarı al" der gibi) yedirilen devletin eti ne ne demeli. Hangi HAK VE HANGİ RIZA. Güzel duyguları ve düşünceleri partiniz için suistimal etmekten bir an bile geri durmayın.Madem bu gözle bakacaz o zaman hiç bir hükümetin hiçbir suçu yok değil mi?

 

Gelelim hamal dedenin işsiz çocuğuna ve ortalama 1500 lira maaş alan memura.

Bakın sizin kadar mantıksız olacak olsam şöyle derdim; e efendim madem kanaatde tayibin maaşına niye o kadar zam geldi hem babasının büyük maaşına kanaat etmeyen mini erdoğan niye minicik gemicik aldı.Hem efendim memleketteki yaşıtları cep haşlıklarıyla geçinirken, bu uluslar arası ticaret yapma girişimli hükümetin büyük başlarının küçük oğulları da neyin nesi?

 

O hamal dede den ve iki oğlundan çıkarılacak ders ancak şu olabilir: Yazıklar olsun ki, 70 yaşında bir dedeye hamallık yaptıran yada yapmasına devam ettirecek kadar memleketi perişan eden bu hükümete(ve bu görüntüden utanmak yerine bunu kullanan ar damarı ve merhameti yok olan bu yönetime).Onun iki oğlunu işsiz bırakacak kadar-geçmişe nazaran daha kötü- ülkede üretimi durduran bu anlayışa ve bunu bir de "efendim bak o ses etmiyor sende ses etme, hem biz Allah layız" diyebilen yada ona getiren tanımsız dünya görüşlü yada görüşsüz bu "şey" ler inş. bir gün İlahi yasa gereği cezalarını çekeceklerdir.

 

Sahi ya o memurları durdurmaya çalışan polis memurları kaç para maaş alıyorlar?(bir an sizin gibi düşünürsem böyle derim yoksa almalarına bişey dediğim yok.)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...