Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
Sign in to follow this  
yunuscoskun

Mısırda Gazze Konvoyuna Saldırı...

Recommended Posts

Mısır'a karşı Ankara ve İstanbul'a eylem

Haberin galerisi için tıklayın Videoyu izlemek için tıklayın

Salih Bilici Mısır'dan bildiriyor

 

Mısır’ın konvoyda bulunan Amerikalılara ait 57 araca el koymak istemesi üzerine konvoydaki 500 kişi Ariş limanında protesto eylemi başlattı. Sloganlarla Mısır’ı telin eden grup daha sonra limanın kapısına yöneldi.

 

Limanın iki demir kapısı yerinden söküldü. Konvoydakiler sabahtan beri bekledikleri limandan dışarı çıktılar. Mısır çevik kuvvet polisleri gruba müdahale edilmek üzere dış kapının önüne koşullandırıldı. Mısır çevik kuvvet polislerine sürekli takviyeler yaparak eylemcilere göz dağı vermek istedi. Polis ve panzerlere ek olarak itfaiye ekibi de geldi.

 

17 ülkeden 500 insan, Mısır’ı protesto eylemine saatlerce devam etti. Mısır sabrımızı taşırma, İsrail’in suçuna ortak olma şeklinde sloganlar atıldı.

 

Konvoydakiler daha sonra limanın kapısına iki TIRı getirerek barikat kurdular.

 

Grupta bulunan İHH Başkanı Bülent Yıldırım, İngiliz Parlamenter George Galloway, Türk milletvekilleri Hüsnü Tuna, Cemal Yılmaz Demir, Mehmet Nil Hıdır, Secarettin Karayağız ve Hasan Murat Mercan Mısırlı yetkililerle sorunu çözmek için görüşmelerini sürdürüyor. Sorunun çözülmesi için Türkiye Dış İşleri Bakanlığının da devrede olduğu bildirildi. Türkiye’deki Mısır büyükelçiliği Dış İşleri Bakanlığı’na çağrıldı.

 

Saldırı nedeniyle 50'ye yakın yaralı olduğu belirtilirken Dışişleri Bakanı Davutoğlu'nun Mısır'la temasa geçtiği belirtiliyor. Yardım konvoyunda Gazze için götürülen ilaçlar ve ambulanslar yaralılar için kullanılmaya başlandı.

 

MISIR HALKINDAN DESTEK YOK

 

Mısır halkından herhangi bir destek görmediklerini kaydeden Salih Bilici Haber 7'ye aktardığı bilgide, limanda bulunan Türk milletvekillerinin Mısırlı yetkililerle temas halinde olduğunu söyledi.

 

Gazze'ye yardım konvoyunun 15 Aralıkta Türkiye'den ayrılmasından yana Mısır'ın çeşitli gerekçelerle konvoya engel çıkardığını savunan Bilici, gerginliğin Mısır'ın konvoyda bulunan 57 araca el koymak istemesi ile tırmandığını kaydetti.

 

Bilici, Mısır yetkili makamlarının, birkaç ay önce Amerikan vatandaşı kişiler tarafından Mısır'dan satın alınan ancak Türk plakası bulunan araçların Gazze'ye geçmesini istemediğini ifade etti.

 

Bilici, Mısırlı yetkililerin bugün "aralarında Türklere ait araçların da bulunduğu pick up ve tırların Gazze'ye geçişine izin vermeyeceklerini" söylediklerini kaydetti.

 

Haber7.com

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mısır'ın yaptıkları bana hiç de şaşırtıcı gelmiyor.Kimin sömürgesi olduğu belli neticesinde.Vadedilmiş topraklara İsrail'in bir an önce kavuşması için ilk başta İngiltere ölüp bitiyor.

Ama bunca insanın gözyaşları batıracak bu hayvandan aşağı yaratıkları.

Share this post


Link to post
Share on other sites
İslam aleminin liderini harekete çağırıyoruz.

 

İslam aleminin lideri filistin için gözyaşı dökerken zat-ı alinizin gözleri neredeydi... Kimi çağırıyordu... İslam aleminin lideri One minute çıkışını yaparken sizin kulaklarınız kimi dinliyordu... İslam aleminin lideri İsraile her yerde baskı yapıp anadolu kartalı tatbikatından çıkartırken zat-ı şahaneleri hangi uykularındaydılar...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...