Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
Muvazene

Üyelerimizden Gelen Projeler

Recommended Posts

Selamlar,

Yunus kardeşimizden gelen istek doğrultusunda üyelerimizin projelerini sunabilecekleri bu başlık açılmıştır. Bu başlık altına sitenin tanıtımı olsun, sitenin yapabileceği etkinlikler olsun, siteyle ilgili her türlü projeyi, fikri paylaşabilir ve ayrıca sitenin muhtevasına bağlı olarak da Üstad'ın daha fazla kişiye ulaştırılabilmesi, Üstad'ı daha iyi anlatma teknikleri gibi Üstad eksenli projelerinizi yazabilirsiniz.

Saygılarımla

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hayırlı olsun, böyle bir başlığın açılması iyi oldu. Yunus kardeşimize de teşekkür ederiz.

Üstad'ı adını hâlâ duymamış, duysa da sanat, fikir, dava okyanusundan zerre tatmamış, tattıysa da anlamamış çok fazla genç/insan var. Gençlere ulaşmanın en iyi yollarından biri okullar. Bir proje olarak diyorum ki, sitemizdeki arkadaşlar bulundukları muhitteki okullara, dershanelere, derneklere, vakıflara, gençlik teşkilatlarına, kısaca içinde gençlerin olduğu mekanlara giderek bir Üstad sunusu yapmak istediklerini söyleyebilirler. Yani sitemizin kitap dağıtım projesi gibi, Üstad'ı görüntülü olarak tanıtmak için yapılan bir proje olarak düşünebiliriz bunu. Çok uzun bir sunu olmayacak bu. Üstad'ın ve diğer sanatçıların seslendirdiği şiirler, birkaç nükte, vecize, fikir deryasından bir katre, hatta kameraya alınan filmlerinin vurucu bölümlerinden birkaç sahne bir sunu yapmak için hemen hemen yeterlidir. Hatta Üstad'ın beyaz perdeye aktarılan filmlerinin de öğrencilere seyrettirilmesi sağlanabilir. Şimdi artık okullarda bu tür etkinliklerin yapılabilmesi için her türlü teknik donanım var. Üstad'ın bir Reis Bey, bir Siyah Pelerinli Adam filmlerini izleyen beyinlerin ne kadar etkileneceğini bir düşünün. İngilizce derslerinde dil geliştirmek için yabancı dilde film seyrettiren öğretmenler, bir gen. için asıl mihrak noktası olan ruh ve fikir cephelerinin gelişmesi için de bu filmleri izletmeliler. Evet, evet, bir film izletme projesi de işin içine dahil edilebilir.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Radyo tiyatrosu dinlemeyi çok severim. Ne zaman dinlesem aklıma hep Üstad'ın o şahane tiyatro eserleri gelir. Üstad'ın eserlerinin (ki sadece tiyatroları değil mesela bir Aynadaki Yalan romanı da, diğer eserleri de olabilir) radyo tiyatrosu olarak seslendirilmesi için bir proje yapılabilir. Bu işi profesyonelce yapan radyolara site olarak bir teklif götürülebilir.

Bir ara AkRa fm'de her gün bir kitaptan birkaç sayfa okunurdu, hâlâ devam ediyor mu bilemiyorum, hatta bir ara Üstad'ın Çöle İnen Nur'u da okunmuştu. Bir nevi arkası yarın türü kitap. Trt fm'de de olurdu. Üstad'ın kitaplarının radyolarda okunması için de ilgili yerlere teklif götürebiliriz.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Radyo tiyatrosu dışında, okulların tiyatro gruplarına Üstad'ın tiyatrolarını oynamaları için teklif de götürülebilir. :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sadece tiyatroları değil, Üstad'ın nüktelerini de oyun olarak sahneleyebilirler :D Kısa kısa geçişlerle bir çok nükte sahnelenebilir. Burada epey bi nükte var.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Radyo tiyatrosu hakikaten güzel bir fikir. Bunu belki site ahalisi gerçekleştirebilir veya dediğiniz gibi bir radyoya yaptırılabilir. Ben de çok severim radyo tiyatrosunu. Olursa muazzam olur hakikaten.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bende radyo tiyatrolarını çok severim.

 

Geçen haftalarda trt-fm de gece saat 1 civarı bir tiyatro dinlemiştim. İsmini bilmiyorum fakat yalnızlığı konu alan bir eserdi. Güzel bir eserdi.

 

Radyo tiyatrosunu illa radyolardan dinlemek zorunda da değiliz. Yani bildiğimiz radyolardan. n-f-k.com'da bir radyo açılıp orayada seslendirilen tiyatrolar konulabilir.

 

Hatta daha da ileri gidersem kendi tiyatrolarımızı kendimiz de seslendirip n-f-k.com'da yayınlayabiliriz.

 

Top yönetimde :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

İyi güzel diyorsun da Dervish kardeş, tiyatro seslendirmek için stüdyo ortamı, kaliteli ses kaydı için lazım olan alet edevat, tiyatro eserindeki insan dışındaki sesleri verebilmek için türlü ses efektleri (mesela Kanlı Sarık piyesi için patlayan silah, top, savaşan insan sesleri vs) ve tiyatroyu seslendirecek elemanların bir arada toplanması lazım :D Tüm bunları ayarlayabiliyorsan beni de çağır geleyim :D Bir radyoda tüm bu imkanlar olduğu için radyonun bu işi yapabilmesi çok daha kolaydır. Tabi tek bir kişi bir karakteri, diğer tek bir kişi başka bir karakteri seslendirir, sonra hepsi ardı ardına birleştirilir falan diyorsan da denemek lazım :)

Radyolarda yayınlanmasının avantajı şu ki, Üstad'ın eserleri çok daha fazla kişiye ulaşmış olur.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Site tanıtımı için de şöyle bir şey söyleyeyim. Geçenlerde munir kardeşimiz ayraçla ilgili bir başlık açmıştı. Ayraç dışında da bir çok ürün üzerine Üstad ve site adıyla ilgili kombinasyonlar oluşturulabilir. Yönetimin bu hususla ilgili bir fikri olduğunu bilmekle birlikte işi görselliğe dökeyim dedim. :D

Tişört, şapka, kalem, anahtarlık, kupa, ajanda gibi ürünlerin üzerine site adı ve Üstad'ın şiirleri, vecizeleri, fikirleri yazılarak hem sitenin yapmış olduğu yarışmalarda üyelere hediye edilebilir hem de derneklerin, gençlik kuruluşlarının etkinliklerinde, toplantılarında, kitap fuarlarında dağıtılabilir. :D Tabi bunların baskısı epey maliyetlidir, bu işle uğraşığ da baskı işini üzerine almak veya yardım etmek isteyen birileri de çıkabilir.

 

Aşağıdaki gibi bir tişörtü kim giymek istemez :)

 

resim_530846321.jpg

 

Anahtarlık

 

resim_310463734.jpg

 

Kupa

 

resim_963967530.jpg

 

Kalem

 

resim_529563247.jpg

 

Ajanda

 

resim_746626456.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest pehlivan

Okuyucuyu yormamak için Yazılar renkli ve daha büyük yazılmalı . Vurgular renklerle ön plana çıkarılmalı. Renklerin insanda oluşturduğu bazı duygular var bunlar da bilinirse tadından yenmez (unutulmaz akılda kalır)diye düşünüyorum.

Ayrıca siteden uzaklaştırma konusunda da dikkat edilmeli. Yargısız infaz kolayca yapılmamalı. Kovulduğu halde tekrar gelenler aşağılanmamalı. Ana sayfadaki son mesajlar bölümündeki mesaj sayısı artırılmalı. Adam kayırmalar olmamalı. Tahrikedenler de aynen cezalandırılmalı.

Atılmam için sanırım bu kadar yeter... :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Üstad'ın filmleri okullar dışında cezaevlerinde de gösterilebilir. Bazı amatör tiyatro ekipleri Reis bey piyesini hapishanelerde de, mahkumlar için sahneliyorlardı. Oradaki insanlar için bu filmi izlemek çok iyi olur. Hapishanelere Reis Bey filminin cd'si gönderilebilir. Onlar da mahkumlara toplu şekilde izlettirirler bu filmi. Buna film izlettirme projesi diyebiliriz.

Share this post


Link to post
Share on other sites

bence yapılsın edilsin diye fikrimizi sunmak yerine belli hazırlıklar yaptığımız, nasıl yapılacağını planladığımız projelerimiz varsa onları sunallım.yoksa çok fazla fikir sunulur ama hiçbirini gerçekleştiremeyiz.

Share this post


Link to post
Share on other sites
resim_530846321.jpg

 

resim_963967530.jpg

 

 

Aklıma ilk olarak radyo tiyatrosu geldi... gerçekleştirilebilirse, muazzam bir şey olur... Diğer taraftan Üstad'ın sözlerinin/mısralarının yer aldığı - ve sitenin tanınmasına da vesile olabilecek Metafor kardeşimizin de bahsettiği bu çalışma gâyet yerinde olur, diye düşünüyorum.. Ayraç, t şört ... Kitap fuarlarında, gençlik derneği toplantılarında/panellerinde - vesaire dağıtabiliriz ..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Arkadaşlar sitede 7792 kayıtlı üye var.Site dört senelik olduğuna göre günde yaklaşık 5 yeni üye demek oluyor.Bu kadar üyeden; daimi olarak siteye girenler, konu açanlar,yorum yapanlar ise üye sayısına göre oldukça az.

 

Sitenin tanıtımını yapmak güzel bir fikir tamam.Ama bence proje, siteye üye olanların devamlılığının nasıl sağlanacağı olmalı.Birçok kişiye tavsiye ettim siteyi,üye olanlar oldu girip beğenmeyenler oldu,gençlere hitap etmiyor diyenler oldu.

 

Bu sitenin kusuru mu değil kesinlikle.Yeni gençliğin bakış açısında sorun var.Bunu değiştirebilmeyi başarsak ilk önce kendi çevremizle, sadece Üstadı ve siteyi tanıtmakla kalmayıp yepyeni bir dünya hediye edebiliriz modern gençliğe.

 

Ben bu düşünce çerçevesinde siteyi anlatmayı bırakıp, öncelikle çevremdekilerin bakış açısını düzeltmeye çalışıyorum.Benim bakış açım düzgün mü ?kesinlikle böyle bir iddiam yok.Üstaddan okuduklarımın ve anlayabildiklerimin yansımasını bulanıkta olsa bozuk şeklde de olsa,yapabildiğim kadarı ile arkadaşlarımla paylaşıyorum.

 

Dikkat edilmesi gereken başka bir mevzu ise;Üstadın her kitlesi tarafından kendilerine uygun olan tarafları alan,uymayanları görmezden gelen büyük bir sağcı kesim olması ülkemiz de.Hal böyle olunca siteye giren bir insan Üstadın kendisine uygun gelmeyen görüşlerini görünce,bunu siteye mal edip girmeyi bırakabiliyor.(Ben bizatihi bırakmayı düşündüm siteyi, tanıyana kadar)Bu bakış açısının da düzeltilmesi gerek :)Gerekler çok da bunu başarabilecek babayiğitler lazım. :D

 

Sadece sitenin daimi müdavimlerinin gözüyle bakabilmeyi başaran ikiyüz kişi olsa sitede,reklam yapmak için projeye falan gerek kalmazdı.Zaten bu ikiyüz kişi sayesinde sayımız katlana katlana artardı hergün.

 

N.F.K.com ne olursa olsun çok iyi gidiyor bence.Çok daha iyi olmasın da gözümüz ki,olacak inşallah.Bu aralar Google da arama yaparken ilk sıralarda sık sık karşıma çıkması gurur duymamı sağlıyor böyle bir siteye üye olduğum için. :D

 

Sürç-i lisan eylediysek af ola efendim.Selametle

Share this post


Link to post
Share on other sites
Okuyucuyu yormamak için Yazılar renkli ve daha büyük yazılmalı . Vurgular renklerle ön plana çıkarılmalı. Renklerin insanda oluşturduğu bazı duygular var bunlar da bilinirse tadından yenmez (unutulmaz akılda kalır)diye düşünüyorum.

Ayrıca siteden uzaklaştırma konusunda da dikkat edilmeli. Yargısız infaz kolayca yapılmamalı. Kovulduğu halde tekrar gelenler aşağılanmamalı. Ana sayfadaki son mesajlar bölümündeki mesaj sayısı artırılmalı. Adam kayırmalar olmamalı. Tahrikedenler de aynen cezalandırılmalı.

Atılmam için sanırım bu kadar yeter... :D

 

 

Arkadaşım galiba isyan edeceğiniz yeri şaşırdınız. Üstad'ı tanıtmak amacı altında açılmış nadide projelerin sunulduğu, güzide fikirlerin ortaya atıldığı bu başlıkta sizin bunları yazmanız abesinde, abesi olmuş ve nasıl bir mantığa sahip olduğunuz hakkında bende soru işaretleri bırakmıştır.

 

 

Site'den uzaklaştıma konusunda senelerden beri sitenin başına musallat olan ne olduğu hâlâ anlaşılmamış olan O şahsı (Kimi kastettiğimi siz daha iyi biliyorsunuz.) savunmaya kalkmayınız! Biz burda kimseye art niyet taşıyıp, iftira atıpta çekememezlik yapmıyoruz. Ki bu bizim fıtratımıza ters bir konudur. Atılan arkadaşınız yeni bir nickle üye olduğu ve bunuda yönetimin bildiği halde arkadaşınızı neden atılmadığını sorarım size?

 

 

Bu zamana kadar kim, kime yargısız infaz etmiş? Bana bu iddianız karşısında gerçekten haksız yere cezalandırılmış birini gösterin, billahi bu siteye bir daha girmem.Yönetimin en yakın arkadaşlarının bile, bazı site kurallarını uymadıkları için yakın arkadaş oldukları halde, ağır ikazlarda bulunduklarını ben bizzat şahit oldum. Durum böyleyken sizin bunları dile getirmeniz bizlerin yargısız infaz değilde, sizin insanlar hakkında bilgi sahibi olunmadan bir kaç ne olduğu belirsiz şahsın sözlerine inanıp, bizleri anlamadan idam sehpasına çıkartmaktan başka birşey değildir.

 

 

Siz'den istediğimiz sadece biraz insaf yâhû!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Metafor kardeş, çok hoş bir fikir ve bu fikre bağlı birbirinden latif misaller vermişsin. Yalnız.. Bir husus var ki pek kafama yatmadı doğrusu. Ne mi o? Bittabi Şapka.. En azından şapka hususunda daha özenli davranmak bakımından ve geçmişi herkesin malumu bu -hiçte hazztemediğim- nesneyi özendirmemek adına, şapkayı listeden çıkarabilir misiniz acaba? Demek istediğimi anlatabildim umarım. Yoksa diğer çalışmalar hayata geçirilebilir.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Vay be halkımın içinde ne proje birikimi varmışta haberim yokmuş... muhteşemsiniz vallahi... Allah daim etsin bu gayretinizi inşallah...

 

Açtığın yolda gösterdiğin hedefe... Yunus başkan büyüksün. Öyle bir fikrin fitilini ateşledin ki anlatmaya kelimeler yetmez. Bak nasıl da akın akın geliyorlar.. We can believe! Obama'dan neyin eksik başkan?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Açtığın yolda gösterdiğin hedefe... Yunus başkan büyüksün. Öyle bir fikrin fitilini ateşledin ki anlatmaya kelimeler yetmez. Bak nasıl da akın akın geliyorlar.. We can believe! Obama'dan neyin eksik başkan?

Ajanım başkan olursan seni cia başkanı yapacağım... Bostona deniz getireceğiz... New yorku kayseriyle kardeş şehir yapacağız... Değişeceğiz... Beyaz sarayı beyaz mescid yapacağız...

 

Gelelim proje işine Ahıskalı kardeşimden son toplantıda duymuştum. Belli yerlere stand açalım üstadın yazılarını dağıtalım demişti. Bu konuyu halk oyuna ve yorumuna sunuyorum. Buyrunuz...

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ajanım başkan olursan seni cia başkanı yapacağım... Bostona deniz getireceğiz... New yorku kayseriyle kardeş şehir yapacağız... Değişeceğiz... Beyaz sarayı beyaz mescid yapacağız...

 

Gelelim proje işine Ahıskalı kardeşimden son toplantıda duymuştum. Belli yerlere stand açalım üstadın yazılarını dağıtalım demişti. Bu konuyu halk oyuna ve yorumuna sunuyorum. Buyrunuz...

 

Helal başkan, yürü, arkandayız. Zaten vaatlerine bakıyorum da hiçte öyle yerine getirilemeyecek şeyler değil. İrrasyonel vaatleriyle halkı aldatan liderlerin yanında sen rasyonel vaatlerinle ayrı bir rüzgar estiriyorsun.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Arkadaşım galiba isyan edeceğiniz yeri şaşırdınız. Üstad'ı tanıtmak amacı altında açılmış nadide projelerin sunulduğu, güzide fikirlerin ortaya atıldığı bu başlıkta sizin bunları yazmanız abesinde, abesi olmuş ve nasıl bir mantığa sahip olduğunuz hakkında bende soru işaretleri bırakmıştır.

 

 

Site'den uzaklaştıma konusunda senelerden beri sitenin başına musallat olan ne olduğu hâlâ anlaşılmamış olan O şahsı (Kimi kastettiğimi siz daha iyi biliyorsunuz.) savunmaya kalkmayınız! Biz burda kimseye art niyet taşıyıp, iftira atıpta çekememezlik yapmıyoruz. Ki bu bizim fıtratımıza ters bir konudur. Atılan arkadaşınız yeni bir nickle üye olduğu ve bunuda yönetimin bildiği halde arkadaşınızı neden atılmadığını sorarım size?

 

 

Bu zamana kadar kim, kime yargısız infaz etmiş? Bana bu iddianız karşısında gerçekten haksız yere cezalandırılmış birini gösterin, billahi bu siteye bir daha girmem.Yönetimin en yakın arkadaşlarının bile, bazı site kurallarını uymadıkları için yakın arkadaş oldukları halde, ağır ikazlarda bulunduklarını ben bizzat şahit oldum. Durum böyleyken sizin bunları dile getirmeniz bizlerin yargısız infaz değilde, sizin insanlar hakkında bilgi sahibi olunmadan bir kaç ne olduğu belirsiz şahsın sözlerine inanıp, bizleri anlamadan idam sehpasına çıkartmaktan başka birşey değildir.

 

 

Siz'den istediğimiz sadece biraz insaf yâhû!

Selamlar,

 

Arkadaş burada kendini savunmaya çalışırken yaptığınız hareket pek acımasızca olmuş :D Kendisi daha da önceki bir hesabıyla siteden ayrılırken yönetime ve siteye bol bol ağzını bozmuş ve bir daha gelmeyeceğini söylemiş bir şahsiyet kimliğiyle, kovulduğu kapıya bir daha dönmeme vakarını gösterebilen pek çok hayvanatın dahi sahip olduğu hicap duygusundan müstağni bir edayla, inanılmaz bir yüzsüzlük içerisinde, tek başına her birimize sitemizde sirk keyfi yaşatıyor. Nitekim balici olarak başlayıp kalenderlikle devam eden, İhlas camiasına yaklaşmasıyla sürüp İttihatçılıkta karar kılan tuhaf çizgisine bakmak arkadaşın korkunç bir muvazenesiz olduğunu ispata kafidir. Şu son hareket ise, bu üslubu kullanmak durumunda kaldığım için her birinizden tek tek özür diliyorum fakat tam manasıyla şebekçe.

 

Arkadaşımıza tanıdığımız krediyi hiç kimseye tanımadık fakat sabır haddimiz kesin surette tükendi. Hele hele böyle maymunluklara karşı tahammül göstermemizin imkanı yok.

 

Başlığın havasını daha fazla bozmak istemiyorum. Diğer arkadaşlarımız da bu nokta üzerinde hassasiyet gösterirlerse sevineceğim.

 

Esasında her ne kadar tavsiyelerinizi ve sıkıntılarınızı dile getirebileceğiniz bir bölümümüz var olsa da, bazı fikirlerin ortaya çıkabilmesi için böyle bir başlığın açılması gerekiyordu demek ki. Başlığı takip ediyoruz ve oldukça güzel ve uygulanabilir fikirlerin ortaya çıktığına şahit oluyoruz. Burada dile getirilen fikirler olgunluk kazandığında, başlık aracılığıyla sizlere gerekli bildirimde bulunulacaktır.

 

Saygı ve selamlarımla

Share this post


Link to post
Share on other sites

Selamlar,

Başlıktaki karşılıklı atışmaya sebep olan mesajlar silinmiştir. Başlığın muhtevası dışındaki tartışmaları lütfen özel mesaj ile aranızda çözümleyiniz. Başlığa yazılacak olan konu dışındaki her mesaj silinecektir.

Saygılarımla

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sitenin Facebook, Twitter gibi sitelerde tanıtımı yapılabilir. (yapılmıyorsa tabi :) ben pek takip edemiyorum da o yüzden) Ya da başka forumlarda da az çok aktif olan arkadaşlar imzalarına Üstaddan bir beyit yazıp üzerine link olarak da siteyi ekleyebilirler. mesela benim imzama eklediğim gibi :D

Selamlar...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Efendim naçizane bir fikirle yine kendimi ortaya atıyorum... Boş beyinden boş sesler senfonisi devam ediyor yanii...

Efendim Sitemizin üyeleri belli zamanlarda bir araya gelmekte, Bu bir araya gelmeler sırasında yaşanan neşeli anlarda aklıma gelen şu olmuştu... (arkadaş başkaları niye nasiplenemiyor bu ortamdan ) E çünkü bilmiyorlar... Bilselerdi fizandan gelirlerdi... Bundan dolayı kamera sahibi bir arkadaş ve röportaj yeteneği iyi bir arkadaş toplantılar sırasında katılımcılar ile ufak ufak söyleşiler yapsa güzel olmaz mı ? Bunuda arşivimize eklesek... Bu anlarıda unutulmaz kılsak nasıl olur...Görsellik her daim bir adım önde olmamızı sağlar zannımca... Görüşlerinizi beklemedeyim... Saygılarımla

Share this post


Link to post
Share on other sites
Efendim naçizane bir fikirle yine kendimi ortaya atıyorum... Boş beyinden boş sesler senfonisi devam ediyor yanii...

Efendim Sitemizin üyeleri belli zamanlarda bir araya gelmekte, Bu bir araya gelmeler sırasında yaşanan neşeli anlarda aklıma gelen şu olmuştu... (arkadaş başkaları niye nasiplenemiyor bu ortamdan ) E çünkü bilmiyorlar... Bilselerdi fizandan gelirlerdi... Bundan dolayı kamera sahibi bir arkadaş ve röportaj yeteneği iyi bir arkadaş toplantılar sırasında katılımcılar ile ufak ufak söyleşiler yapsa güzel olmaz mı ? Bunuda arşivimize eklesek... Bu anlarıda unutulmaz kılsak nasıl olur...Görsellik her daim bir adım önde olmamızı sağlar zannımca... Görüşlerinizi beklemedeyim... Saygılarımla

 

Bence hoş olmaz bu. Bir kere, yapılacak toplantılar sitede ilan ediliyor. Herkesin haberi oluyor toplantıların tarihinden. Gelmek isteyen adam buyurur gelir. Ne yani, toplantılardaki iki söyleşiyi video da izleyince 'aa ne de güzel ortammış, bundan sonra ben de gideyim bari' mi diyecek insanlar? Hem bu mantıkla toplantıya iştirak eden insandan ne hayır gelir?.. Görselliğin fazla olmasına şu vakit itibariyle sitenin pek ihtiyacı yok. Ve bu kastedilen görsellik, bizim bir adım önde olmamızı sağlayacak türden bir hayra vesile olmaktan çok başka kapıları aralamaya sebep olur ki, onu da kimse istemez herhalde. En büyük hazine bilinmeyendir der çok kıymet verdiğim birisi. Bazı şeyler sır olarak kalmalı.

Share this post


Link to post
Share on other sites

×
×
  • Create New...