Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
Muvazene

Üyelerimizden Gelen Projeler

Recommended Posts

Evet arkadaşlar bencede bunlar çok güzel öneriler hem üstadı hemde forumu tanıtabilecek belgeseller yapılmalı ve bunlar güvenilir ellerle dağıtılmalı tabi dağıtılan yerlerde özenle seçilmeli ayrıca forumumuzda konferans vermeye gönüllü kişileride ilk öncelikle bizim okul olmak üzere diğer okullara bu yapılan kalem ya da tişört tarzı hediyelerle bekliyoruz :) .Allah hepinizden razı olsun.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Daha önce şikayet ve dilek bölümünde dile getirilen üstadın şiirlerini okuma yarışmasının tekrar ele alınması faydalı olur.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Naçizane benim fikrim bir dergi projesi olabilir.Üstadın Büyük Doğusunu tekrar diriltebiliriz.Ben birçok yzarın destek vereceğine inanıyorum.Saygılarımla...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Efendim herkesin malumu bir bursa seferimiz olmuş ve fenada geçmemiştir. Elhamdülillah yeni kapılar açılmasına da vesile olmuştur... Şimdi buradan yönetime ve tüm arkadaşlara sesleniyorum.

*Üstadın fikriyatına hakim

*Kendine hakim.

*Hatiplik konusunda iyi

*Tesirli olacağına inanan kardeşlerim...

 

Çevrenizdeki imam hatip ve benzeri okullara üstadı anlatmaya gidin... Önce okul yönetimiyle , sonra edebiyat öğretmenleriyle görüşün şartları zorlayın... Bursadaki sedat hocanın deyimiyle yasaların boşluklarından faydalanın... Yönetimle istişare içinde bu konularda sizden gayret bekliyorum... yönetimdende...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Arkadaşlar trtde yayınlanan stadyum programı her hafta bir kitap kampanyasına destek oluyor... Bu umutla kendileri böyle projeler için bize yazın diyorlar... Haydi hep birlikte yoğun bir mail yağmuru başlatalım ki bu destek furyasından bizde nasiplenelim...

 

[email protected]

 

ne kadar destek bulursak o kadar kişi üstadla tanışır unutmayın...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Selamlar,

 

Bizim, Üstad özelinde gerçekleştirdiğimiz bir projeye Stadyum'dan destek gelmeme ihtimali malesef çok çok yüksek. Doğudaki herhangi bir okulun, birtakım batı klasikleriyle doldurulması amacına sahip olmadığımız ve yalnızca milletin vizyon kazanması umudunu ancak kendisine bağladığımız Üstad yolunda, açıkça mukaddesatçı bir gaye ile "Necip Fazıl Kitaplarını Dağıtma Projesi"ni yürütmeye gayret ettiğimiz için; TRT tarafından destek bulma ihtimalimiz bana dikkate değer görünmüyor. Kampanyada selahiyet sahibi olan kişi bir Üstadsever olsa dahi, malesef birtakım gereksiz çizgileri ihlal etmemeye gayret edecektir. Ben dolayısıyla bu kanala e-mail gönderilmesinin müsbet bir netice çıkaracağını sanmıyorum. Şansımızı denemiş olmak noktasında ısrar edilirse tek bir e-mail gönderilmesi yeterli olur, fakat fazlası ancak antipati getirir. Dolayısıyla e-posta yağmuru lütfen olmasın arkadaşlar.

 

Saygı ve selamlarımla

Share this post


Link to post
Share on other sites

Efendim benimde nacizane bir önerim olacaktı; Üstadın eserlerinin "fihristi" yapılsa nasıl olur?

 

Örneğin ben bir konuda araştırma yapacağım elimde üstad külliyatıda yok ama elimde bir "üstad külliyat fihristi" olursa hangi konu hangi kitapta ve kaçıncı sayfada, işte bu üstadı tanımak tanıtmak, anlamak anlatmak isteyenlerin işini çokca kolaylaştırır kanısındayım.. ister bunu bizler yapalım? isterseniz topluca (bizler) yada yönetim olarak sizler "bd" ye mail atarak ama birşekilde bunu uygulamaya soksak güzel olmazmı ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Çektiği reklamla da medyada geniş yakı uyandıran "Türk Telekom'dan Sesli Kitap Projesi" bilindiği üzere çok güzel bir amaca hizmet ediyor. 100 temel eseri görme engelli kardeşlerimizin ayağına götüren projeden haberdar olunca direk acaba Üstad'ın da eserlerinden de var mı diye düşündüm? Resmi listede sırf "Çile" eseri Üstad'ı anlamakta kesinlikle nakıslık. Listeye bakıyorumda yazar demeye bin şahit lazım gelen isimlerin en az iki tane bulunurken Üstad'ın sadece Çile'sinin bulunması da acı. Neyse, benim aklıma "Aynadaki Yalan'ı" ablamın da "Bir Adam Yaratmak" tiyatrosunu okumak geldi. Sanırım okumak isteyenler de gönüllü. Yani kesinlikle muazzam bir katkı olur bu projeye. Bir bakayım araştırayım telefon numaralarını bulup aramayı düşünüyorum. Belki Çile dahi okunmamıştır. Buna buradan birilerinin öncülük etmesi gerçekten kuruluş amacımızda bir kilometre mesafesini katetmek olacaktır.

 

Bu arada gerçekten, Türk Telekom'u ve Boğaziçi Üniversitesi Görme Engelliler Teknoloji Laboratuvarı (GETEM)'nı canı gönülden kutluyorum. Harika bir proje.

Share this post


Link to post
Share on other sites

×
×
  • Create New...