Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
Sign in to follow this  
gardenya

Engin Ardıç Da İsrail'in Yanında!

Recommended Posts

Engin Ardıç da İsrail'in yanında!

Yediot Ahronot, pardon Akşam gazetesi yazarı Engin Arıç da İsrail kervanına katıldı. "İsrail'e niçin kızıyorsunuz?" başlıklı bugünkü yazısında Ardıç, İsrail dezenformasyonunun hemen bütün klasik tezlerini kullandı ve Türk basınındaki saflaşmada yerini aldı: Ardıç, İsrail cephesinde.

 

Ardıç "bitmeyecek savaş" diye nitelediği Ortadoğu savaşını, İsrail'in kendinin savuma hakkını kullanması olarak görüyor. Ortadoğu'daki İsrail katliamlarını "bezdirici haber"e indirgiyor. "Avrupa kurnazlığı" diye buna dense gerek.

 

Ardıç'ın yazısındaki İsrail dışişleri bakanlığı damgalı diğer tez ise PKK ve Filistin mukayesesi. Böylece Ardıç, Türkiye'nin Anadolu'ya 60 sene önce "paraşütle" inip Kürt bölgelerini işgal ettiğini mi söylemiş oluyor? Herhalde öyle.

 

Ardıç, gene İsrail patentli Türk-Arap düşmanlığı tezini ortaya sürüyor. Zaten Ardıç ve benzerleri için Birinci Dünya Savaşı'nda Osmanlı'yı vuran sadece Araplardır, Ortadoğu'daki Yahudiler ise Osmanlı'nın ayakta kalması için çırpınıp durmuşlardır(!)

 

Kayıtlara geçsin. İşte, Engin Ardıç'ın İsrail yazısı...

 

İsrail'e niçin kızıyorsunuz?

ENGİN ARDIÇ - AKŞAM

 

Bakmayın öyle basının “savaş kapımızda” çığlıkları atmasına, savaş kapımızda falan değil. Çünkü orası kapımız değil.

 

Oralar, bizim seksen sekiz yıl önce bozguna uğrayarak bıraktığımız ve bir daha da dönüp bakmadığımız yerler; “Osmanlı ağabey politikası” falan da ham hayal, çünkü ne Yahudi dinler bizim sözümüzü, ne Arap, ne de Acem.

 

Bakmayın bazı arkadaşlarınızın da ilgilenir göründüklerine, bu konu, İsrail-Filistin savaşı, rakı masalarında asıl laf bittikten sonra (karı kız, bu sene kim şampiyon olacak, krediyle ev alalım mı, oğlan da sınavda bakalım ne halt etti), şöyle bir değinilen yan konulardan biri...

 

Çünkü fena halde kabak tadı vermiş, cılkı çıkmış bir konudur.

 

Bu savaş 1948 yılından beri sürüyor ve bitmez.

 

Ne zaman “Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin bilmemkaç sayılı kararı uyarınca İsrail işgali altında bulunan...” falan gibi lafları duysam benim de nevrim döner.

 

Birkaç basın kaşalotunun ekmek parası kazanmayı sürdürmesinden başka bir işe yaramaz bu haberler...

 

Bu savaşın bitmesi için İslam dünyasının “İsrail devletinin varlığını kabul etmesi ve bir daha da tartışma konusu yapmaması” gerekmektedir. Bu da ufukta asla görünmemektedir.

 

Hem “soykırım yoktur” diyeceksin, hem “İsrail devleti yokolacaktır” diye çığlıklar atacaksın, hem de “İsrail ordusu neden beni vuruyor” diye ağlayacaksın... Buna herhalde “Ortadoğu kurnazlığı” tabir edilir, adama gülerler.

 

İsrail, Lübnan devletiyle savaşmıyor. Terörist dincilerle savaşıyor.

 

Ama girdi ve alıyor... Bu ne ilk girişi ne de sonucusu... Yarın Suriye’ye de girebilir...

 

Girmesin...

 

Peki sen Kuzey Irak’a niçin girip çıkıyorsun? Senin için PKK neyse, İsrail için de Hizbullah aynı şey.

 

Suriye’ye girmesin... Apo’yu beslemekten vazgeçmeseydi biz girmeyecek miydik Suriye’ye? Bal gibi girecektik, çeyrek kalmıştı, üstelik Amerika da karşı çıkmamıştı... “Halep’ten girer yirmi dört saat içinde Şam’dan çıkarız” diye tehditler savuruyorduk ve bunda da haklıydık...

 

“Eşit güç kullanmıyormuş, meseleyle orantılı değilmiş saldırı gücü”... Biz neden helikopter kullandık güneydoğu operasyonlarında, PKK’nın elinde helikopter mi vardı?

 

Siviller ölüyor... Kadınlar ve çocuklar... İsrail otobüslerinde patlayan alarla ölenler hünsa mıydı?

 

Türk teröristlerinin de mantığı böyle işlerdi eskiden, polise ateş edip vururlar, sonra polis de

 

onlara ateş edince feryadı basarlardı.

 

İsrail o aları yoketmesin de o alar sonra gelip Levent’te, Beyoğlu’nda patlasınlar, İngiliz keferesiyle mücadele eden aslan parçaları Müslüman Türk öldürsünler, öyle mi?

 

Biz yapalım ama İsrail yapmasın... Hadi yürü be...

 

Musul ve Kerkük bizim olsun mu? Olsun abi. Viyana’yı da alalım mı? Alalım abi. Turan İmparatorluğu da kuralım mı? Kuralım abi.

 

Ama İsrail almasın tepe mepe.

 

Neden? Çünkü din kardeşlerimiz mağdur oluyorlar.

 

Bizden gizli ya da açık nefret eden, subaylarımızı öldürüp altın dişlerini kerpetenle söken, Osmanlı kalıntısıdır diye atalarımızın oralarda yaptırdıkları camileri yıkan din kardeşlerimiz.

 

Üst tarafı, ya gazeteci görünce sohbet kapısı açmak için çene malzemesidir (Engin Bey, bir şey sorabilir miyim, bu enflasyon ne olacak, erken seçim var mı, Çankaya’ya kim çıkacak, İsrail hakkında ne diyorsunuz?), ya da “haber formatı verilmiş” televizyon eğlence programlarında dolgu maddesi, Ortadoğu’da kan ve ateş, acar muhabirimiz bildiriyor, şimdi reklamlar, cart curt.

 

 

(8sutun)

 

Nihat Genç'ten Engin Ardıç'a yanıt!

 

Akşam yazarı Engin Ardıç'ın bugün yayınladığı "İsrail'e niçin kızıyorsunuz?" yazısına Nihat Genç'ten sert bir cevap geldi. Ardıç yazısında PKK-Hizbullah mukayesesi yapmış ve İsrail'in Filistin ve Lübnan'daki katliamlarının haklı olduğunu ima etmişti.

 

İşte, Nihat Genç'in 8sutun aracıığıyla Engin Ardıç'a verdiği yanıt!

 

NİHAT GENÇ:

 

"30 YILLIK YAZAR

 

CEHALETİNİ ORTAYA KOYDU"

 

Bazı yazarlar vardır onlara hiç yazmamaları için halk arasında para toplayıp vermek gerekir. Cahilliklerini, bir yığın bilgi yanlışıyla ortaya saçmalarını, kelimeleri tezek parçaları gibi bilen bilmeyen herkese ve her yere sıçratmalarını önlemek lazım.

 

Engin Ardıç’ın bugünkü yazısı 30 yıldır medyada yazı yazan bir kalemin Ortadoğu konusunda hiçbir bilgisi olmadığının açık belgesi. Ayrıca tarih felsefesinden yoksun. Ardıç Ortadoğu’nun tarihi ve bugünü, bugünkü siyasi güçleri hakkında, Ortadoğu’daki kültürler hakkında hiçbir şey bilmiyor.

 

LAGA LUGAYLA ŞÖHRET OLDU

 

Peki bu beyefendi nasıl yazar oldu? 90’lı yıllarda, yani Özal’lı yıllarda bankalar boşaltılırken, milleti uyutacak bir yığın yazara ihtiyaç vardı ve Engin Ardıç da laga lugayla şöhret yaptı. En büyük laga lugası Star televizyonunda yorumcuyken “Cem Uzan’a cumhurbaşkanlığı yolu açıldı” dediği konuşmasıdır. Engin Ardıç öyle büyük siyasi yorumlar yaptı ki cumhurbaşkanlığına Cem Uzan’ı çoktan yerleştirdi bile. Tabii parasını aldığı insanları okşaması 90lı yılların medya alışkanlığıdır.

 

İBRET İÇİN OKUNSUN

 

Ben Türkiye gençliğine ibreti alem olsun diye bu yazının okunmasını talep ediyorum. İşte 30 yılın yazarı PKK ile Hizbullah’ı kıyaslıyor!

 

Aslında yazısında hiçbir kavramı doğru kullanmıyor. Neyini tartışacaksın? Bu cahil cühelaya ayıracak vaktimiz de yok. Çünkü bu beyefendi şimdi “Benimle uğraşıyorlar” gibi, yani kendisi bir haltmış gibi havaya da girer.

 

Biliyorsunuz, medyamız bilgi, kültür, felsefe konusunda yetkin yazarlar değil, provokasyonu güçlü yazarlar istihdam eder. Bunun moda ismi “elektrikli yazar”dır. Bunlar halkın değerlerine, kültüre, bilime, bilgiye cehaletle saldırıp vicdansızca ahlaksızca eğlenirler.

 

Engin Ardıç’la her panelde, her televizyon tartışmasında yüz yüze konuşmaya tartışmaya hazırım.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yediot Ahronot'ta sağ olsun Nihat Genç gerekli yanıtı vermiştir. Hani hep deriz imtihan dünyası diye... Evet yaşadığımız, yaşıyor olduğumuz ve yaşayacağımız her olay bi imtihan vesilesidir. Bu durumların olması da safların belirlenmesi için iyi bi imtihan oldu. Aslında adamın ne olduğu malumunuzdur. ALLAH zulme uğrayan kardeşlerimizin yardımcısı olsun. Tez elden HAK galip gelecektir biiznillah.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Evet yukarıda de belirtildiği gibi (M)adamın ne halt olduğu malumunuz. Google da biraz araştırdım. Meğer bu haddini bilmez, kaale alınmaz ama ancak sağa sola sataşarak kaale alınmasını sağlayan bir mahlukmuş.

 

Bir sitede o mahluk un tüm yazıları bulunmakta. Tabi yazının altında da kullamıcı yorumları. Bu şerefsiz belli o yorumları okuyordur. Buyrun sizde okuyun bu mahluk hakkında YAZILANLARI.

 

İşte bir site üyesinin yorumu

 

İmdattttttt!Yeter kurtarın bizi bu engin ardıç tarzı hıyarlardan yeterrrrrrrrrr!Bu adam bu soysuz herif gece gündüz bize sövmekten bıkmadı.Karakutuda bir tek yazısını görmek istemiyorum.Kampanya başlatıyorum bu engin davarı asla okunmamalıdır.Bu ağzı salyalı iti sitemize sokmayın.

 

Anlaşılacağı gibi bu mahluk u kaale almamak lazım.

Tabi bu itin yazılarından etkilenecek körpe beyinler vardır elbet, biz sadece onları korumaya çalışalım !!

Ayrıca bu mahluk un satılık olduğu belli. Başka bir sitede hakkında 150 milyarı nereden aldın? denmiş

- "Bu benim ssk emekli ikramiyem." Şeklinde bir şeyler yazmıştı. SSK ne zamandan beri emeklilerine 150 Milyar lira para veriyormuş?

Tabi bu itin satılık olduğun ıspatlamak için belge gerekmez kendi yazıları nın her biri zaten birer belge.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Türkiye’de bir yazı yazılır, sonra anlamayanlar ya da yanlış anlayanlar için o yazıyı ayrıca açıklayan bir yazı daha yazılır.

 

Bazı çevrelerde “sıradışı bir İsrail yorumu” olarak nitelenen yazım, elbette olumlu olumsuz birçok tepkiye yol açtı. Tepki görmezsek bu işi bırakırız.

 

Bunların içinde “Mossad’dan kaç dolar yedin?” şeklinde ayaktakımı eleştirileri de var, benim “Balat’ta doğup büyümüş bir Yahudi olduğumu” ileri süren ruh hastası eleştirileri de. Bu zavallı yaratıkları adam yerine koyup da onlara açıklama yapacak, laf yetiştirecek değilim tabii.

 

Ancak, akıllı uslu bildiğim kişiler tarafından yanlış anlaşılmak beni üzer.

 

 

 

Çünkü o kişilerin de günlük yaşamın hayhuyu içinde “durup düşünecek” fazla zamanları yok ve “beğenip ya da beğenmeyip” geçiveriyorlar... Fakat “hap yapıp yutturmak” da benim tarzım değil.

 

Sayın arkadaşlar, ben İsrail’i savunmuyorum. Kaldı ki, İsrail’i “meth” de etsem, “zemm” de etsem, bunun İsrail yetkililerinin umurunda olacağını hiç sanmıyorum!

 

Ben şunu söylüyorum (öff, sıkıldım ha):

 

Türk, bir Yahudi-Arap kavgasında taraf tutmak zorunda değildir.

 

Daha doğrusu, imparatorluğun kurucusu ve yöneticisi “merkez halkı”, imparatorluğun “periferi” halklarından birini ya da ötekini, birine ya da ötekine karşı kayırmakla yükümlü de değildir, zorunlu da.

 

Öte yandan “arabuluculuk çabası” da abestir, çünkü taraflardan hiçbiri bizi iplemez.

 

Yapacak tek şey var, karışmayacaksın. Bir İran atasözüne göre “selamet der kenar est”.

 

Türk dış politikası ayrı konu ama, Türk kamuoyununun genel bakışı, elbette Deniz Akkaya’nın, Reha Muhtar’ın ve Hülya Avşar’ın aşk serüvenlerinden başını alabildiği ölçüde, “Araplar’ı tutma” yönündedir. Bunun da duygusal temeli “din kardeşliği” sayılıyor.

 

Bu “akılcı olmayan” tutum, “dinci” olarak nitelenen bazı vatandaşlarımızı, örneğin 9 Eylül 2001 saldırısında “bizim çocuklar öyle kaka şeyler yapmazlar” diyebilecek noktaya götürüyor. Bazı Sünni vatandaşları da, düne kadar şiddetle karşı oldukları Şii politikasını beğenmeye başlamaya... Gülünç oluyorlar. Çünkü “ideoloji” gözlerini köreltiyor.

 

O zaman, Kürt terörüne kızıp Arap terörünü “tutmaya” başlarsın ki, bu, “İsrail Lübnan’a girmesin ama biz Irak’a girelim” cümlesiyle özetlenen şaşkın ördek politikasıyla aynı dalga boyuna gelir!

 

Oysa, siz Arap’a tutkulu bir aşkla bağlı olsanız bile, Arap sizi sevmiyor. Korkuyor, çekiniyor, ama sevmiyor.

 

Yahudi’nin bizimle bir sorunu yok. Bizim de onunla olmamalı.

 

Hemen küfür etmeyin, Amerikan emperyalizmi başka şey, George W. Bush’un “beyin düzeyi” başka şey, Yahudi halkı başka şey, Siyonizm başka şey.

 

Tekrar söyleyeyim: İster Arap ister Acem olsun, “İslam dünyası” İsrail devletinin varlığını kabul etmediği ve artık tartışma konusu yapmayacağını da kanıtlamadığı sürece bu savaş bitmeyecektir.

 

İsrail devleti de, varlığının ortadan kalkacağını sezerse nükleer silah kullanmaktan da, dünya savaşı çıkarmaktan da, hatta gezegeni bile yoketmekten de çekinmeyecektir.

 

Biz o devleti daha 1948 yılında tanıdık ve kabul ettik. Tartışma konusu yapmayı da hiç düşünmedik. Bizim bakışımız budur.

 

O devletin temel günahı, demokratik olmasına rağmen laik olmamasıdır. Bu da iç işidir, bizi ırgalamaz. Laik olmayan iki “kamp” arasında hır çıkarsa biz buna bulaşmayız. “Din savaşına” girecek kadar eşek değiliz, olmamalıyız. Bir Yahudi-Müslüman savaşında da, bir Hıristiyan-Müslüman savaşında da biz bulunmamalıyız.

 

Üst tarafı ayrıntıdır: İsrail iki kıyı şeridi alır üç tepe verir, şu komşu ülkeye ya da bu komşu ülkeye bir girer iki çıkar, bugün on İsrail bebesi yarın yirmi Arap bebesi ölür, kimi zaman şahinler gelirler iktidara kimi zaman güvercinler, Türk basını da okuru gıdıklamak ve satış arttırmak için yaygarayı basar da basar... “Sivillere yazık oluyor” edebiyatı ucuz bir edebiyattır.

 

Hadi bırakın bu işleri de, yaz gecesi kim hangi otele kimi atmış ona bakın, bize daha çok yakışıyor.

 

 

 

engin ardıçın yazı yazısı alıntıdır...

 

Bildiğim bir şey var doğru söz yemin gerektirmez.Bu şahıs söylediklerinin mantıksızlığını ispatlamak için daha mantıksız bir yazı yazmış.Hangi safta ve hangi amaçlar doğrultusunda yazdığı açık.Boşuna yanlış anlaşılmaktan yakınmasın.iki yazısında da mantıklı bir yön yok sadece saçmalama var..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Serdar Turgut Nihat Genç'e Gösteri Maçı Teklif Etti!

 

Serdar Turgut Nihat Genç’in iyi bir horoz dövüşücüsü olduğunu düşünerek, Engin Ardıç’a cevap vermesi için sayfalarını Nihat Genç’e yeniden açtı

 

Serdar Turgut Nihat Genç’e gösteri maçı teklifinde bulundu ve Engin Ardıç’ın yazdığı yazının cevabını Akşam gazetesinde yazabileceğini söyledi.

 

Nihat Genç de tekrar Akşam’a dönüp Engin Ardıç’a cevap vermeyi düşünüyor. Ancak Serdar Turgut’un bu gösteri maçı teklifine Nihat Genç’in de bir karşı teklifi oldu: Akşam’da Engin Ardıç’a vereceği her cevap için, yani her raunt için 5 milyar lira istedi. Ve toplam 10 rauntluk bir maç önerdi.

 

 

Nihat Genç in engin ardıç a ithafen yazdığı yazıları okumaktan büyük zevk alıyorum :D :D

 

Ben bu maçı bekliyorum ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Selamlar

 

"Bu “akılcı olmayan” tutum, “dinci” olarak nitelenen bazı vatandaşlarımızı, örneğin 9 Eylül 2001 saldırısında “bizim çocuklar öyle kaka şeyler yapmazlar” diyebilecek noktaya götürüyor. Bazı Sünni vatandaşları da, düne kadar şiddetle karşı oldukları Şii politikasını beğenmeye başlamaya... Gülünç oluyorlar. Çünkü “ideoloji” gözlerini köreltiyor."

 

Kaç Eylül, kaç? Haydi sen yazdın da, gazetenizde bir tane adam yok mu onun 11 eylül olduğunu bilen?

 

Engin abinin beynindeki su miktarında ciddi bir artış var herhalde. İkinci Ecevit Vak'ası mı diyelim, ne diyelim?

 

Armutun, enginarın yazdığına itibar mı edilir...

 

Kendisi de kisenin kendisini takmadığını söylüyor...

 

Sağa sola köpük saçarak saldıracağına git de dinlen biraz, yetmedi mi? Bak, yorulmuşsun. Sana da yazık. Hasta ve yaşlı bir adamsın. Alzheimer belirtileri gösteriyorsun. Senin için de hayırlısı bu olur canım benim.

 

+Achartave'in cevabi metninin konuyla bir alakası yoktur, Nihat Genç'in Akşam'dan ayrılmasına vesile olan, Ardıç tarafından kaleme alınan ve Leman'a Apocu ithafında bulunulan bir yazının ardından N. Genç'in yazdıklarına karşı yazılmış tutarsızlıklar yumağı bir metin... Mevzuyla alakası yoktur.

 

Saygı ve selamlarımla

Share this post


Link to post
Share on other sites

s.a

 

bu yazıyı okurken vücudumdan kan çekildi resmen..aynı havayı teneffüs ettiğim,aynı bayrak altında yaşadığım bu insan(!) dan tiksindim resmen..

 

iştu bu da nihat gençin malum şahısa cevabı..

 

İlk mesajda aynı yazı mevcut :D//gardenya

Share this post


Link to post
Share on other sites

ardıçtan ardıçlık bile beklememek, üstadın soyadı ardıç olan birine onu kaale almama babı ile onu odun yerine koyup ardıç diye hitap etmesi gibi bu .... den de ardıç diye bahsetmek iyi olur :rolleyes: israil in en kolay yaptığı iş : Türkiyeden adam satın almak :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...