Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
Sign in to follow this  
mahlas

"yahudilerin ılımlılarıyla Bile Konuşmak Zor"

Recommended Posts

Avrupa Birliği'nin dünyayla ticaretinin başında bulunan Ticaret Yüksek Komiseri Karel De Gucht, Ortadoğu Barış Görüşmeleri'nden umutsuz olduğunu, bunun sebebinin de Yahudilerin kendilerini hep haklı görmesinden kaynaklandığını belirtti. Gucht, Yahudilerin en ılımlılarının bile kendilerini hep haklı gördüğünü ve bu yüzden Yahudilerle rasyonel bir tartışmada bulunmanın imkansız olduğunu kaydederek, Amerika'daki güçlü Yahudi lobisi nedeniyle barış görüşmelerinin sonuçsuz kalacağını kaydetti.

 

 

 

MEHMET NEDİM ASLAN'ın haberi...

 

Avrupa Birliği'nin Ticaret Yüksek Komiseri Karel De Gucht, Amerika'da başlayan Ortadoğu Barış Görüşmeleri'nin başarısız olacağını çünkü bu ülkede güçlü bir Yahudi lobisi bulunduğunu söyledi. Gucht'un bu sözleri, Yahudi kuruluşları tarafından 'Yahudi karşıtı' şeklinde yorumlandı.

 

YAHUDİLERLE RASYONEL BİR TARTIŞMA İMKANSIZ

Uluslararası hukuka aykırı bir şekilde işgalini sürdüren İsrail'le ticari ilişkilerini geliştiren Avrupa Birliği'nde ilk kez üst düzey bir yönetici İsrail'i eleştirdi. AB'nin dünya ile ticaretinin başındaki isim olan Ticaret Yüksek Komiseri Karel De Gucht, Ortadoğu barışı konusunda Yahudilerle rasyonel bir tartışmada bulunmanın gereksiz olduğunu, çünkü Yahudilerin büyük çoğunluğunun kendilerini her zaman haklı gördüğünü söyledi. Belçika'da Dışişleri Bakanlığı da yapmış olan De Gucht, bir radyo istasyonuna yaptığı açıklamada Ortadoğu Barış Görüşmeleri'nden beklentisi olmadığını söyledi.

 

ILIMLI YAHUDİLERLE BİLE ZOR

Yahudilerin her zaman kendilerini haklı gördüğünü ve bu yüzden Ortadoğu konusunda onlarla konuşmanın imkansız olduğunu belirten De Gucht, “Dışarıdaki Yahudilerin gücünü küçümsemeyin. Yahudilerin büyük bir bölümü kendilerini haklı görüyorlar ve dindar olsun ya da olmasın onlarla rasyonel bir tartışma yapmak çok zor. Bu yüzden ılımlı Yahudilerle bile rasyonel bir tartışma yapmak imkansız. Bugün Ortadoğu'da olan da budur” ifadelerini kullandı.

 

YAHUDİ LOBİSİ ABD POLİTİKASINI YÖNLENDİRİYOR

Barış görüşmelerinin neden başarısız olacağına dair olarak De Gucht, bunun sebebinin Amerika'daki Yahudi lobisi olduğunu söyledi. De Gucht, “Capitol Hill'deki (Amerikan Kongresi) Yahudi lobisini küçümsemeyin. Bu lobi en iyi organize olmuş bir lobi ve ister Cumhuriyetçiler olsun isterse Demokratlar olsun, bu lobinin Amerikan siyasetindeki rolünü küçümsememelisiniz” dedi.

 

YAHUDİ LOBİSİ ANINDA TEPKİ VERDİ

AB Ticaret Yüksek Komiseri De Gucht'un bu sözleri, Avrupa'daki Yahudi grupları tarafından 'Yahudi karşıtlığı' olarak yorumlandı. Avrupa Yahudi Kongresi lideri Moşe Kantor, De Gucht'ın sözlerinin çok tehlikeli olduğunu ve bu tür sözlerin Avrupa'da bastırılması gerektiğini savundu. Kantor, “Nasıl bir atmosfer yüksek düzeydeki bir siyasetçinin böyle sözler söylemesine fırsat veriyor. Avrupalı bir yetkiliden bir kez daha Yahudi karşıtlığı duyduk. Yahudi gücü iftirası Avrupa Birliği'nin en üst makamlarında bile kabul görüyor” dedi.

 

DE GUCHT: YAHUDİ KARŞITLIĞINA YER YOK

Bu arada Amerika ve Avrupa'daki güçlü Yahudi lobisinin baskısı sonucu De Gucht ve Avrupa Birliği açıklama zorunda kaldı. Avrupa Birliği, De Gucht'ın bu sözlerinin birliğin resmi göüşlerini yansıtmadığını belirtirken, De Gucht de kendisiyle yapılan bir röportajda kişisel görüşlerini açıkladığını ifade etti. De Gucht, sözlerinin başka taraflara çekilmesinden ve yorumlanmasından dolayı üzüntü duyduğunu belirterek, hiçbir şekilde Yahudi toplumunu gücendirme ya da karalama niyetinde olmadığını, Yahudi karşıtlığının bugünkü dünyada yerinin olmadığını belirtti.

 

HABERVAKTİM.COM

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...