Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
trtrtrt

İslami Markalar

Recommended Posts

Arkadaşlar bernim çevremden duyduklarım aşağıda,sizd eeklemeler yapın lütfen

Bim

Casper bilgisayar

Pınar gıda ürünleri

üLKER

Kombassan holding

Rodi giyim

Share this post


Link to post
Share on other sites

pınarı bende anlamadım casper nasıl oluyokine :) nirvana falan anlamadım :S

Share this post


Link to post
Share on other sites

GİMDES(Gıda ve ihtiyaç Maddeleri Denetleme ve Sertifikalandırma Araştırmaları Derneği) Öncelikle gıda maddeleri olmak üzere ,İlaç ,kozmetik ve tekstil ürünlerine HELAL SERTİFİKASI vermektedir.İslami ölçülere uygun olarak ürün çıkartan firmaların o ürünleri rahatlıkla kullanılabilir.Nasıl bir yapılanma ve hangi firmalar HELAL SERTİFİKA almış www.gimdes.org ve www.gidaraporu.com sitelerinden takip edilebilir.

Share this post


Link to post
Share on other sites

İslâmi ölçülere göre, domuz yağı içermemesi gibi, markalar elbette önemli. Ancak müsadenizle bir şeyi ifade etmek istiyorum.

 

Kimi uyanıkzadeler, yıllarca bazı markalara karşı sözüm ona İslami marka diye damardan girdiler, sonra da gidip el altından "Boykot edin!'' dedikleri firmalarla birleştiler.Yabancı birinin sömürüsünü anlarız da Müslümanın sömürgecisini hazmetmek çok zor!

 

Eğer gerçekten gelirini hayır kurumlarına bağışlayan ve Dini duyguları sömürmeden üretim yapan firmalar varsa öğrenip paylaşmaktan gurur duyarız. Ancak aksi örnekler fazlaca can sıkıcı!... teşekkürler.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bir şeyi yazıp yazmamakta epeyi duraksadım. Ama bazı firmalar sözüm ona İslami geçiniyor; ama kaç kuruşluk olduklarını ancak yakından bilenler öğreniyor!!

 

Bunlardan birinde yakınım çalışıyor. Akrabası olarak oraya gittiğimizde selam almaktan bile kaçıyor, çünkü her dakika gözetleniyorlar. Robot gibi çalışıyorlar ve sürekli fırça yiyorlar! Elbette işinden kaytarması kabul edilemez; ama sözüm ona dindarlığı kullanarak cebini dolduranlar elleri altındakine üç kuruş verip canını çıkarıyorsa bunun normal firmadan ne farkı kalır ki!!!

 

Allah biliyor, adamları 12 saat çalıştırıyorlar ve onların sırtından trilyonlar kazanıyorlar, aylık da 400 tl falan veriyorlar.. Şimdi bu adamın nesini terch edelim!!

 

Tekrar ediyorum. Gerçekten varsa Dini duyguları sömürmeden iş yapan ölünceye kadar reklamını yapalım!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bir malın kalitelisini kim yapıyorsa gider ondan almaya çalışırım. Ancak ortada varsa ümmeti muhammede faydası dokunan bir marka, gidip ondan da almaya özen gösteririm.Bu sayılan markalar arasında ümmeti muhammed için bişiler yaptığını bildiğim bir marka yok.Benim için bir farklarıda yok o yüzden...

Share this post


Link to post
Share on other sites

islami markalar?

tükettiğiniz mallarda islami olsun,helal koksun diye bir kıstas ararsanız aç,açıkta kalırsınız söyleyeyim.bu başlığı açmanıza vesile olan bilgisayar işlemcinizin üreticisinin yahudi olduğu gerçeği de oldukça ironik.bindiğiniz dala taş atıyorsunuz.

umre ya da hacca gitmenize vesile olan şirketler de iata üyesi olmalıdırlar ve iata da kendini saklamayan,haham kokan bir kuruluştur.kabe'ye tavafa yahudi vasıtasıyla gidiyorsunuz da ariel mi ecnebi bingo mu helal bunu mu tartışacaksınız?

geçelim bunları.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dünya üzerinde, Cocacola markasını en çok müslüman ülkeler tarafından tüketiyor olması benim için ne ifade etmeli? Ebu Garip, Guantanamo, Irak, Filistin vesair gözümüzün önünden bir şerit gibi geçerken, her Ramazan'da Katil marka kolanın müslümanın orucunu bile kullanıp dakikalarca reklam verebilme pişkinliğine; yahut Mekke'de "Hilton otelinden elit Müslümanların namaz vakitlerinde namaza klimalı odalarından eşlik edebilme rahatlıklarına" ne demeli?

 

Geçelim mi bunları?

 

Tabi canım, Cocacola yudumlama zevkinden geçecek değiliz ya.. Ulen bizimkiler de şurup gibi yapmasın, onu alalım!

 

Köy bakkalına kadar kılcallarıma sızan siyonist beni neden rahatsız etmeli?

Memleketinizin ücra köşelerinde dahi, içecek raflarında Cocacolaetiketli olanlar haricinde kola, gazoz, meyve suyu ve hatta su görememeniz içinizde herhangi bir reaksiyona sebep olmuyor mu?

 

Geçelim mi?

 

Herhalde yani.. Vızır vızır çalışan Mc Donalds'lardan mı geçelim? Realist olmak lazım arkadaş.. Edebiyata lüzum yok! Donkişotluk mu edeceğiz?

 

Kahve istedik mi Nescafe, çay istedik mi "Lipton" geldiğinde neden bizi rahatsız etsin ki? Yahut İslam'ın örtünme emrini Vakko'dan temin eden kardeşime neden üzülelim? Temizlik reyonlarında İsrail ve Amerikan tabanlı olmayan herhangi bir deterjan, herhangi bir şampuan, herhangi bir diş macunu göremeyişime neden kahrolmalıyım!?

 

Geçelim mi?

 

Evet, durum hakikaten yavuzlenk'in dediği gibi ironik. Mitinglerde kahrolsunlar savuranlar, söz cihada geldi mi mangalda kül bırakmayanlar, kendi evinde böyle küçük çaplı bir sosyal mücadeleye girişecek kuvvete dahi sahip olamıyorlar.

 

Ama ne olursa olsun, geçmeyelim. Müslüman bu güne kadar sırf kendisi için yaşamasaydı, sırf kendini düşünmeseydi; dünyalığı Allah için kazansa, dünyalığa İslamın baktığı gözle bakıp Allah yolunda sarfedebilseydi, fakirken mücahid adamlar yedikçe müteahhitleşmeseydi, bu gün İslam alemi bu markalara mahkum olmazdı!

 

Ve evet, geçmemeliyiz. Madem ilk planda elimizle düzeltemeyecek, kapitalizmle boy ölçüşecek güce sahip bir nesli bir çırpıda yetiştiremeyeceğiz, o halde dilimizle mücadeleye girişeceğiz. Hiç olmazsa "Adam, aldırma da geç git!" demeyecek, aldıracağız.

 

Knorr marka hazır paket tarhana çorbası gözümüze ilişince içimiz fokur fokur kaynayacak, hiç olmazsa kalbimizle buğz edeceğiz. Öyle bir şuur vereceğiz ki evladımız, katil marka çikolataya iştah hissetmeyecek.

 

Ve mücadeleyi, ilk olarak tüketim planında yapacağız. Zira "kapitalizmi ancak kapitale değer vermeyen insanlar yıkabilir" Örneğin, "dünya nın mazlum insaları üretim ve pazarlama alanında Kokokolayla elli yıl rekabet etseler, bu çok uluslu şirkete yaklaşabilmeleri bile mümkün değildir. Ancak bu mücadeleyi tüketim alanına çeker ve elli gün Kokokola içmezlerse, bu çok uluslu şirketten gelen çatırtı seslerini kendi kulaklarıyla duyacaklardır."

 

Elbet bunu "ham softa" kaba çizgileri içerisinde illa da göstere göstere, asa-kese yapmayacağız.

 

Yahudi marka işlemcisiz bilgisayar, yahudi marka tohumsuz domates, yahudi marka olmayan deterjan bulamazsak, canımız sıkılacak, içimiz burkulacak, binbir esefle kullanacağız. Fakat bu bize bahane olmayacak ve iki şeyi birbirine karıştırmayacağız: biri zaruret derecesinde mühim, diğeri ise lüks ve zevk derecesinde lüzumsuz olanlar..

 

Birileri bazı şeylerden vazgeçmenin zor olduğunu söyleyecek olursa, aklımıza Mekke dönemindeki ambargo düşecek. Dinlerini korumak isteyen Müslümanların açlıktan "çarıklarının köselelerini kemirecek" halleri düşecek.

 

Birileri "sen mi kurtaracaksın dünyayı" diyecek olsa, onlara meselenin tavır meselesi, dik duruş meselesi olduğunu anlatacağız.

 

"Sen ne boş yere kürek çekiyorsun, bir kere devletinin bile İsrail ile binbir silah anlaşması var, böyle bir yere varılmaz yapılacaksa bu iş hükumet yapmalı" diyene, "sen ferdi olarak zevklerinden taviz veremezken, dünyanın en büyük gücüne posta koymasını hükumetten nasıl bekliyorsun?" diyeceğiz.

 

"Senin üç kuruş vererek alacağın bir kutu koladan ne çıkar" diyene, Viskinin şişesinden bile tiksinir hale gelen Üstad gibi şöyle diyeceğiz:

 

"Mantık kabul eder, ruh kusar !"

 

Bu inceliği, sadece bu inceliği, bu hasssasiyeti, bu şuur halini, sadece bu ayaklı şuur tablosunu düşünelim...

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...