Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
Muvazene

Sitemizin Yeni Bir Projesine Dair

Recommended Posts

Sayın üyelerimiz,

 

Üstad’ın daha fazla tanınması ve anlaşılması gayesiyle, Üstad’ı anma programlarında ve diğer dini, kültürel etkinliklerde ücretsiz olarak dağıtılacak 65-70 sayfa arası bir fasikül bastırmaya karar vermiş bulunmaktayız. Üstad’a dair hemen hemen her şeyin yer alacağı bu fasikül ile Üstad’a olan ilginin artması ve ona bağlı olarak da sitemizden istifade edecek kişilerin çoğalması da sağlanacaktır. Muhtevası belirlenmiş olan fasikülün tasarım aşamasına gelmiş durumdayız. Fasikülün mizanpajı için grafik işinden anlayan üyelerimizden yardım almak istiyoruz. Özellikle bu iş için kullanılan Adobe Indesign, QuarkXpress, Photoshop vb. gibi programları etkin şekilde kullanarak tasarım yapabilecek arkadaşlarımızın yardımına talibiz. Ayriyeten matbaa-baskı-ofset sahasındaki ayrıntıları da bilen ve bu hususta da yardımcı olmak isteyen üyelerimiz bizlerle irtibat kurabilirler. Sitemizin Üstad için giriştiği bu projeyi muvaffakiyete erdirmek umuduyla. 

  • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

E-Kitap gibimi ? e-kitap olursa daha iyi olur dıyebilirim.

E-Dergi siteleri olması gerek ben bir kaç defa bazı sitelerin dergilerini indirmiştim..

Bununla ilgili bir araştırma yapar sizlere dönerim.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Öncelikle ilginiz için teşekkür ederiz kardeşim. Baskısı yapılacak olan bu materyal için dergi, kitapçık, fasikül gibi kelimeleri kullanabiliriz. Ama standart bir kitap gibi sadece yazılardan oluşmayacak, Üsta'ın resimleri olsun, yazılara uygun olarak tasarlanmış grafikler olsun bu materyalde yer alacak. Yani bir nevi dergi tasarımında, ama Üstad'ın ruhunu yansıtabilecek, her kesimin ilginisi çekebilecek tasarımda bir dergi. Bu tür materyallerin tasarımı tamamlanıp da baskıya hazır hale gelince bir e-dergi formatında bilgisayarda okunabilecek hâle de geliyorlar. Yani sizin dediğiniz gibi e-dergi sitelerinden indirilen tarzda bir e-dergimiz de olacak. Genellikle e-dergilerin tasarımında da yukarıda adı geçen programlar kullanılıyor. Biz elde edilen e-dergiyi bastıracağımız için derginin baskı kurallarına uygun şekilde hazırlanması gerekiyor.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Reyhan hanım yapacağınız çalışmanın içeriğinden biraz bahsederseniz sevinirim.

Nasıl bir çalışma yapmayı planlıyorsunuz

QuarkXpress, Photoshop programlarını az çok kullanmayı biliyorum.

Yapacağınız şey hakkında biraz ipucu verirseniz naçizane yardım etmeye çalışırım.

Ama başta dediğim gibi bu programları çok bilmiyorum.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Selamlar... Düşünce güzel, Üstad adına ve daha çok sevenlerine ulaştırmak adına giriştiğiniz bu hizmet inşallah yararlı ve hayırlı olur ...

 

Photoshop proğramı bende var, Kendi şiirlerimi resimli yapıyorum fazla uzun da sürmüyor açıkcası kolay yani... Üstadında yaparım hemde seve seve, çıkacak olan dergi vs. neyse kullanabilirsiniz...

 

Selametle...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yapılacak olan çalışmanın sayfa tasarımı açısından belirlenen özellikleri şu şekildedir: Kitapçık A5 boyutunda olacaktır. Sayfaların alt kısmında 2-3 cm'lik bir boşluk olacak ve o kısma ya Üstad'ın vecizeleri, yahut kısım kısım, cümle cümle hayatı yazılacaktır. Photoshop'ta örnek olması açısından yaptığımız bir sayfa krokisi şu şekildedir: http://img200.imageshack.us/i/13672143.jpg/

 

Kullanılacak olan yazıların muhtevasına göre de sayfalara photoshop'ta tasarlanmış resimler eklenecek. Baskı kalitesi için kullanılacak olan resimlerin yüksek çözünürlüklü ve CMYK modunda olması da önemlidir. Yardım etmek isteyen üyelerimizle özel mesaj ile irtibat kurularak kitapçıkta kullanılacak olan yazılar kısım kısım gönderilecek ve çalışmaya başlanacaktır.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Selamunaleyküm bende elimden geldiğince yardım etmek, aranızda olmak isterim. Grafik Animasyon okuyorum, belki bir nebze de olsa katkım olur İnşAllah.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

SelamünAleyküm,

 

Kastamonu Fen Lisesinde okuyorum Üstad'ı tanıtmak ve onu bir gün olsun anmak için okulumuzda bir konferans düzenlemeye karar verdim. Üstad'ın ölüm yıldönümünde bu uygulamayı yapacağım inşaallah. Bu konu hakkında fikir, tavsiye , öneri almak isterim sizin gibi değerli insanlardan özel mesaj olarak yazabilirsiniz.

 

Saygı ve Selamlarımla.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Selamlar,

 

Sizlerden gelen talepler doğrultusunda fasikül projesinde gelinen son noktayı izah etmeye çalışayım. Öncelikle bunu bir süreç olarak kabul edersek, bu süreç halen daha devam etmekte ve güncelliğini korumaktadır. Bu aşamaya gelmek için onlarca matbaacı, tasarımcı, ofsetçi vb. ile görüştük. Bu görüşmeleri kimi zaman yüz yüze kimi zaman telefon ve internet aracılığıyla gerçekleştirdik. Görüşmeleri yaparken bizim için önemli olan iki nokta vardı ve konuşmalarımız sürekli bu iki nokta etrafında şekillendi. Bunlardan birincisi yapılan çalışmanın tasarım olarak kalitesi ikincisi ise maddi yükün kaldırabileceğimiz bir seviyede olmasıydı. Ve bundan yaklaşık üç ay önce aradığımız özellikleri fazlasıyla sağlayan birileriyle tanıştık ve bu iş için karşılıklı olarak anlaştık. Takdir edersiniz ki öncelikle tasarımı yapılıp ardından da baskı süreci gerçekleştirilecek. Şu an geldiğimiz noktada tasarım yapılıyor ve sanıyorum yakın bir zaman da nihayete erecek. Ondan sonraki süreçte yukarıda da söylediğim gibi baskı aşaması yer alacak. Şunu da son bir not olarak hatırlatmakta fayda görüyorum, kemiyet derecemiz hiç bir şekilde keyfiyetimize mani olamaz ve inşallah olamayacak. Fakat kemiyetin etkin olduğu sahaları inkar etmekte hak ölçüsüne sığmaz. Özetle; tasarım bir an evvel bitse bile baskı için yine bir kaç ay (belki biraz daha fazla) bekleme durumumuz olabilir.

 

Aklınızı takılan, merak ettiğiniz konuyla alakalı daha özel(ayrıntılı) konular ve sorular varsa yine buradan bizlere sorabilirsiniz. İlgi ve alakaları için tüm kardeşlerimize teşekkür ediyoruz.

 

Saygılarımızla.

  • Like 7

Share this post


Link to post
Share on other sites

Selamlar

 

Yeniliğe doyamıyorsunuz gençler! :) Hep daha ileri ve daha iyisine gidiyor www.n-f-k.com . Faaliyetler takdire şayan. Fikri sunan, yürürlüğe koyan ve emek veren sizlerden Allah ebeden razı olsun. Bize bu güzelliği durup seyretmek düşüyor gibi olsa da hayır, dua ediyoruz. Her türlü yardım için de hazırız. Bu noktada diğer arkadaşlarıma (Gece Güneşi, Tunç Yürekli Türk, Evis, Nikoloji, Gökan Öztürk, Miralay, KubilayKarataş) ilgilerinden ve yardım eli uzattıklarından ötürü teşekkür etmek istiyorum. Görüyorum ki ve seviniyorum ki hepsi bu kıymetli işin bir parçası olmayı yürekten istiyor.

 

Dualarla

  • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Allah kolaylık versin sayın adminlerim. Ben de çorbada tuzum olsun istiyorum. Teknik ve idari noktada yardımım dokunamasa da maddi anlamda elimden geldiğince yardımcı olmak isterim. Böyle bir iş için benim yapacağım yardım sanıyorum devede kulak bile kalmaz ama olsun. Ne diyoruz her zaman: Niyet hayır, akıbet hayır.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yapılacak yardımlar devede kulak kalsada, ceddimizin tabir-i şahaneleriyle damlaya damlaya göl olur cihandarım dahada gayret edersek umman olur. :) Bu noktada bizde elimizden geleni ardımıza koymayız evelallah.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Çok güzel bir proje...

Sabırla bekliyorum...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mevlam sabırlar versin şimdiden emeği geçenlere teşekkürler.

Yapabilceğimiz ne varsa biz de hazırız,bir katre dahi yükü hafifletebilirsek

bizim için yeterlidir.

Faaliyetde ki alan da resim düzenleme olsun,dağıtım olsun gayret sarf etmek için bekliyoruz.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Selamlar,

 

Projenin şu an itibariyle halen daha tasarımı aşamasındayız. Kimi zaman bizden kaynaklanan kimi zamansa elde olmayan sebeplerden ötürü olması gerekenden daha yavaş ilerlediğimizi biliyoruz. Tasarımı kuvvetle muhtemel 1 ay içerisinde bitirip daha sonra fasikül için maddi kaynak (reklam vs) bulmaya çalışacağız. İyi ihtimalle 1 aylık bir süre içerisinde de kaynak temin edebilirsek 3. ay içerisinde de basımı bitmiş olur diye tahmin ediyoruz. Tabi tüm bunlar bizim normal şartlar altında ki öngörümüz. Fakat her halükarda önümüzde ki 25 Mayısa kadar tamamlamayı ve Allah izin ederse yine bu tarihte üstadı anma gecesi düzenlemeyi planlıyoruz.

 

Saygılarımla

Share this post


Link to post
Share on other sites

Selamün Aleykum .. iyiy hoş düşünmüzsününz hayırlısı olsun inşallah..

bende yardımcı olmak isterim ama ..

o dediğiniz pc programlarından anlamam vasıfsıza ihtiyaç varsa elimizden geldiği kadar yardımcı oluruz inşaallah

0536 772 58 58

Share this post


Link to post
Share on other sites

×
×
  • Create New...