Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
sark

Yolumuz, Hâlimiz, Çaremiz

Recommended Posts

Müslüman Anadolu Gençliği! Birleşiniz! Gerçek İslam'ın bu sahada ruh kurtarıcı ve muvazaneyi kurucu hakikatini bütün insanlığa arzederek, her hâliyle yeni ve güzel örneği nefsinizde çizgileştiriniz, renklendiriniz, maddeleştiriniz! Ve dünyaya haykırınız: "BEN İSLAMIN GERÇEĞİNDEYİM; VE GERÇEK İSLAM BENDE!" 20. Asır tufanından kurtulmak isteyen, Nuh'un gemisine buyursun!

 

*Evet ey yeni gençlik! Sana düşen bu tayfun ve kasırga asrında Nuh'un yeni gemisini kızağa koymaktır!

Hak yardımcın olsun!

 

*Sizi alnınızdaki kartopu hâlindeki iman ışığından tanıyorum!.. Allah'ın selamı üzerinize olsun!

 

*Biz istiyoruz ki diyalektiği, kafası yerinde bir gençlik doğsun. Onun için bu ilmî taraflardan dolaşmaya mecburuz. Bu nefs muhasebesi eksikliği size bir yafta gibi, bir damga gibi, marki gibi iyiyi kötüden ayırmanın ölçüsü olsun.

 

*Fikirde tamız... Fakat teşkilat işinde akim...

 

*...Hiç muavinim yok!.. Yüzlerce insan içinde yapayalnız... Nasıl teikilata gideceğiz?.. O büyük fikrin lâyık teşkilatına geçmek için fikir imâlcisiyle, aksiyon ustasının içiçe, yanyana çalışması lazım...

 

*Şu mütemadiyen ilericilik ve devrimcilik hadisesi Türk vâhidinin, ünitesinin, istidadını emmiştir... Dumura uğratmıştır ve eğer siz bu arada düşünmeyi seven bir nesil olarak peydah oldunuzsa, bu Allah'ın doğrudan doğruya size lütfudur! Cemiyete hiçbir şey borçlu değilsiniz! Yeni nesil kavruk, vade ise uzun...

 

*Hem idaresi bizde zindanın hem de içeride biziz!..

 

*Biz, pazarlıksız, nokta feda etmeyen Müslümanız!

 

*Bir Büyük Doğu Fikir Kulübü kurar gibi olduk. Fakat şu teşkilat bahsinde tereddüt ettiğim nokta hemen meydana çıktı. Baktım ki, kimse yok ortada!..

 

*Tam belli olsun yollarımız!.. Kendinizden başka kimseye itimad etmeyin! Müslüman geçinen eski nesilleri de inkâr edin! Eğer onlar tam müslüman olsalardı, bugünler başımıza gelmezdi. Onlar... Kabukta kalmış adamlar... Bizim istediğimiz bir nesil var... Allah'ın Sevgilisinin beklediği bir nesil!.. Bu nesil siz olacaksınız! Mükellefsiniz! YA OLUN, YA ÖLÜN!

 

*İnsanın ifadesi hayvan-ı nâtıktır. Konuşan hayvan... Konuşanı kaldırınca ne kalıyor geriye.. Bizi ona itiyorlar!

 

* Bir musluğu açtığınız zaman bile, su evvelâ bulanık gelir. Şimdi suyu arıyoruz, tam nazik gündeyiz... Su gelmiştir haber veriyorum! İşte su!.. Ümidim tamamen İslam ruhunu hasbî taşıması lazım gelen umumî yüksek tahsil gençliğindedir! Onlardan bekliyorum...

 

* Gayemiz nedir bizim? Gayemiz İslamı bulmaktır. Çok basit bir tabir değil mi? Bildiğimizi sandığımız İslam değil! İslamı bulmaktır.

Ve bir gün Batıya dönüp de:

 

"GÖRÜYOR MUSUN NÜMUNEYİ; İŞTE İNSANLIĞI KURTARACAK NÜMUNE BENDEDİR!" diyebilecek olan İslam!..

 

*Büyük davanın önünde, şu zümre, şu devlet ve şahıs manzaramızla ne küçük kalıyoruz. Doğrudur. Ama ziyanı yok... Bu nisbetsizliğin ıstırabını çeksek yeter, mutlaka ereriz. Allah kabul etmeyeceği duayı ettirmez! Bu bir büyük sırdır..

 

*Efendim; zaman geçecek... Ben biraz daha ihtiyarlayacağım... Siz gençlik ifadesiyle daha gençleşeceksiniz. Tam bir diyalektik, tam bir anlayış, tam bir muhasebe, tam bir ideoloji halinde... Tohumlarını serptik, notalarını yazdık bunun biz... Bu notanın bir senfoni halinde icrasını gördüğümüz gün, inanın ölüm gibi maruf bir hadiseyi, yarın şerbet içer gibi rahatlıkla dikeceğiz!

 

*Size mekteplerde okutulan tarihi kabul etmeyin! Tarihiniz nedir?.. Henüz yazılmadı. Sizin nesil yazar inşallah onu da...

 

*Batı bir çirkini hudutsuz güzelleştirme dâvasında, biz ise hudutsuz bir güzeli çirkinleştirme yolundayız!

 

*Biz İslamı olduğu gibi bulacağız, bulduğumuz gibi kabul etmeyeceğiz! Olduğu gibi!.. Nokta vermek yok! Nokta çoğaltmak yok! İşte bu devir o devirdir!

 

*15. Asrın başında tek adam değil, bir nesil bekliyoruz! Asrın besleyicisi! Sen o nesilden bir parçasın!

 

*Hükûmet bir kamyonsa ben bir pilicim!.. Fakat tereddütsüz kendimi atıyorum tekerleklerine!..

 

*Çilesi çekilmemiş hiçbir şey insana fayda değildir!

 

*Ruhu kurtarmak ve semaları tekrar toprağa davet etmenin çağı yakındır!

 

*Sana yeni gençlik diye hitap ediyorum! Kalbi büklüm büklüm iman alevi ve beyni kıvrım kıvrım hakikat cehdinin işleriyle nakışlı yeni gençlik!.. Seni İslam'ın 15. asrına bir kaç yıl kala, bu asrın beklediği,-her asrın bir yenileyicisi var ya-şahıs olarak değil, zümre olarak yenileyicisi ve bütün mustarip insanlığa İslamın hakikatinin yeni tanıtıcısı olarak bağrıma aşkla basarım!

 

 

Necip Fazıl Kısakürek

  • Like 5

Share this post


Link to post
Share on other sites

*İnsanın ifadesi hayvan-ı nâtıktır. Konuşan hayvan... Konuşanı kaldırınca ne kalıyor geriye.. Bizi ona itiyorlar!

Ne acı bir hakikat… Üstelik nasıl bir duruma itildiğimizi farkında bile değiliz. Gayesiz, fikirsiz, ahlaksız… Günahlarıyla övünür hale gelen bir insan… İşte konuşanı kaldırılınca geriye kalan şey…

Share this post


Link to post
Share on other sites

* Bir musluğu açtığınız zaman bile, su evvelâ bulanık gelir. Şimdi suyu arıyoruz, tam nazik gündeyiz... Su gelmiştir haber veriyorum! İşte su!.. Ümidim tamamen İslam ruhunu hasbî taşıması lazım gelen umumî yüksek tahsil gençliğindedir! Onlardan bekliyorum...

 

Su hâlâ bulanık Üstad'ım hâlâ.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...