Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
Sign in to follow this  
gardenya

Nasrallah'tan Ilginç Açıklamalar!

Recommended Posts

Nasrallah'tan ilginç açıklamalar!

Türkiye'deki devrimci hareketin önemli isimlerinden Deniz Gezmiş'e övgüler yağdıran Hizbullah lideri Nasrallah, "Zalimlere karşı saflarımız yeni Deniz'lere her zaman açıktır" dedi

 

Hizbullah lideri Seyyid Hasan Nasrallah'ın, Türkiye'deki devrimci hareketin önemli isimlerinden Deniz Gezmiş'e hayran olduğu ortaya çıktı. Nasrallah, Evrensel gazetesinde yayımlanan röportajında Gezmiş'e olan hayranlığını, "1960'larda İsrail'e karşı savaşmak için Filistin'e giden Türkiyeli sosyalist kardeşlerimiz vardı. Bunlardan biri halen benim belleğimde ve kalbimdedir, Deniz Gezmiş" sözleriyle dile getirdi.

İsrail'in, bir ay önce başlattığı Lübnan operasyonunun sebebi olarak gösterdiği Hizbullah lideri Nasrallah, röportajında, 1968'de Dolmabahçe'de 6. Filo'ya karşı düzenlenen eylemlerde ön sıralarda yer alan ve Türkiye'deki devrimci hareketin önemli isimlerinden olan Gezmiş'e övgüler yağdırdı.

 

'Yeni Deniz'ler istiyoruz'

Nasrallah, "Artık yeni Deniz'ler istiyoruz. Zalimlere karşı saflarımız her zaman açıktır yeni Denizler'e. Deniz, Filistin ve Lübnan halkının kalbinde her zaman yaşayacaktır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Ne yazık ki, Deniz'lerin bıraktığı ortak düşmana karşı savaşım ile kardeşlik artık yok. Emperyalizme karşı savaşımızda, devrimciler de sorumluluk almalı ve Filistin ile Lübnan halkımızın kalbinde yeniden Deniz'leşmeliler" dedi.

 

Hugo Chavez'e de övgü

Sosyalist hareketin kendilerine büyük moral sağladığını anlatan Nasrallah, Venezüella Devlet Başkanı Hugo Chavez'e de övgüler yağdırarak, "Birçok Müslüman devletin yapamadığını Chavez yaptı ve İsrail Büyükelçisi'ni çekti. Ayrıca direnişimize desteklerini iletti ve bu bizim için büyük moral kaynağı oldu" diye konuştu.

Türk hükümetinden İsrail'e tepki mesajları geldiğini ancak bunların sadece sözde kaldığını ifade eden Nasrallah, şunları kaydetti:

"Topraklarımıza atılan alar Türkiye üzerinden geliyor. Biz Türkiye'den somut tepkiler bekliyoruz. Türkiye hükümeti halen taşeron çetenin en büyük müttefiki durumunda."

Suudi Arabistan'da haklarında çıkarılan fetvalara da tepki gösteren Nasrallah, bunların ABD'nin çıkarları için hazırlandığını ve siyasi amaçlı olduğunu savundu.

 

'Sivillere füze atmıyoruz'

İsrail'in erkek, kadın ve çocuk demeden masum insanları öldürdüğünü söyleyen Nasrallah, "Temkinli davranıyoruz ve sivillere kesinlikle füze atmıyoruz. Önceden belirlediğimiz yerlere kontrollü olarak füze atıyoruz" şeklinde konuştu.

 

İsrailli Araplar

"İsrailli Arapları bilinçli olarak sınıra sürüyorlar. Onlar bize hedef gösteriyorlar" diyen Nasrallah, şöyle devam etti:

"Ama biz, provokasyona ve fitneye gelmiyoruz. Savaşçılarımız kara harekâtında İsrail güçlerini bozguna uğratıyor. Ancak şunu bilsinler ki, henüz önemli silahlarımızı kullanmadık.

İsrail, bizi ölümle yıldıramayacağını bildiği için altyapılarımızı yollarımızı, köprülerimizi, kadınlarımızı ve çocuklarımızı yok etmeye çalışıyor. Vatanımızın özgürlüğü dışında hiçbir çözümü kabul etmeyeceğiz."

 

Milliyet

Share this post


Link to post
Share on other sites

Selamlar

 

Bir insanı her yönüyle tanımadan ona hayranlık/düşmanlık beslemenin yanlışlığına Nasrallah'ta şahit oluyoruz. O Deniz'in kendine bakan yönünü alıyor ve böyle diyor. Yani, "bizim için iyi bir insandı, faydaları dokundu, bize onun gibi faydası dokunacak insanlara ihtiyacımız var" yerine, "Denizlere ihtiyaç var" diyor. Çağın büyük hatasına düşüyor...

 

Deniz, meniz istemiyoruz!..

 

Saygı ve selamlarımla

Share this post


Link to post
Share on other sites

NFK-fan ın sözlerine katılıyorum..ayrıca bu ropörtaj ne kadar doğrudur o da tartışılır..ben bunun doğru olduğuna inanmıyorum..herkes işine göre..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Selamlar,

 

Kötünün iyisini arzulamak bir zafiyetin ifadesidir. Kötünün iyisi tabirinde asliyet "kötü"de değil midir?

 

Bu lafları Nasrallah da söylese, Meşal de söylese, Kardavi filan da söylese tepkim aynı olacaktır.

 

bir insanı iyi yapmada , onun Amerikan askerlerini kovalaması veya kendi düşünceleri için Filistin'e gitmesi yeterlilik belirtir mi? O banka soygunlarını, ortalığı karıştıran eylemlerini, muvazenesizlik ifadesi davranışlarını, menfi tesiri hala süren tavrını hoş göremem asla. Bu adam Amerikan askerlerinin yerinde Rus askerleri olsa, aynı tavrı sergileyebilir miydi? Veya Çeçenistan'a gidebilir miydi?..

 

Bu son iki sorum, Amerikan askerlerinin kovalanmasını veya Filistin'e destek verilmesini olumsuz karşılayışımın göstergesi değil, bel bağladığımız ve arzuladığımız şahsiyetlerin kişiliklerindeki eksiklikleri tespit amaçlıdır.

 

Bu halde Deniz Gezmiş, mütemadi uçuşu esnasında konaklamak amacıyla tezeklere konan ve onun bir parçasını da yiyerek/beraberinde götürerek çevrenin tezekten arınmasında ufak bir katkısı bulunan karasineğin hüviyetindedir ve onu anlamlandırmakta bundan daha net bir tasvir yoktur.

 

Çilekeş piştov, ben de bu ropörtajın doğruluğundan emin olamamakla beraber doğru olduğunu varsayarak yazdım, yoksa ben de şaşırdım oldukça. Hayır Nasrallah hakkında bilgim olmasa "Sosyalist(komünist) Müslüman bozuntuları"ndan birisi sanacağım onu :) Allah mücahidimizin yardımcısı olsun.

 

Saygı ve selamlarımla

Share this post


Link to post
Share on other sites

NFK fan kardeşimin dediklerine katılmakla beraber ben yinede bu haberin asparagas bir haber olduğunu savunuyorum hala..zaten evrensel gazetesinde çıkmış..bozacının şahidi şıracı misali bunlara güven olmaz

Share this post


Link to post
Share on other sites

'Yeni Çatlı'lar istiyoruz'

Nasrallah, "Artık yeni Çatlı'lar istiyoruz. Zalimlere karşı saflarımız her zaman açıktır yeni Çatlı'lara. Abdullah Çatlı, Filistin ve Lübnan halkının kalbinde her zaman yaşayacaktır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Çatlı ve ekibinin, ASALA'yı bitirdiği gibi, İsrail siyonizmini bitirecek Çatlılar bekliyoruz. Kominizme ve siyonizme karşı savaşımızda, ülkücüler de artık sorumluluk almalı ve Filistin ile Lübnan halkımızın kalbinde yeniden Çatlı'laşmalıdırlar" dedi.

 

Bu da Yeniçağ'da çıkan versiyonu... :)

 

Şaka bir yana, yukarıdaki yazıyı da ben uydurdum. Eskiden beri asparagas haberler ile milleti kandırmaya çalışan gazetecilerimiz, geleneklerini bozmamış gibi gözüküyor.

 

Unutmadan, "Deniz" için iki kelam etmem.. Yazdıklarıma yazık olur. İsraf olur.

Share this post


Link to post
Share on other sites

evet çile 54 hoş bi yzaı olmuş..bende bu gece rüyamda deniz gezmişi gördüm..beraber idam ediliyoduk :) hayır olsun inşallah

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...