Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
Sign in to follow this  
Kimyayi_saadet

Nacizane İhtar Ve Tavsiyem

Recommended Posts

Selamün Aleyküm kardeşlerim,

 

Öncelikle sitenin yapımında emeği geçen abilerimden Allah razı olsun,çok faydalı olacaktır inşallah.

 

Üstadımızın Allah'ın çok büyük yetenekler verdiği çok güzel bir insandır ve bizim için büyük bir nimettir.Yazdığı her satırdan faydalanmak mümkündür.

 

Bikaç hafta önce üstadımızın oğlu Mehmet Kısakürek tgrt televizyonundaydı ve sorulan sorularla üstadı anlatıyordu.özellikle günümüzün insanlarına yönelik çok önemli bir ihtarda bulundu;"üstadı üstaddan öğrenin!".Günümüzde çeşit çeşit insanlar var;üstad geçinenler,üstaddan geçinenler,üstadçı geçinenler...Bu şartlar altında herkes üstadın bir ucundan tutmuş vaziyette.Hal böyleyken bize üstadı üstadın kitaplarından öğrenmek düşer.

 

 

Benim nacizane tavsiyem üstadın "O ve Ben" kitabının okunmasıdır."O ve Ben" üstadın otobiyografisidir.Üstadın böyle bir kitabı varken başka yerlerden O'nu ve hayatını öğrenmeye çalışmamak gerekir zira bu kitabında üstad hayatını başından sonuna kadar biçok ayrıntısı ile KENDİSİ yazmıştır.

 

sözlerimi üstadın "O ve Ben" kitabının son cümleleri ile bitiriyorum :

 

"Benim avuçlarımdan süzülen,işte o kaynaktan aldığım sudur;ve bu suyun bulanık bi tarafı varsa nefsime,nurani özüde O'na aittir.

Bugünün yeşillikler ve pırıltılar içinde suyu arayan ceylan gençliği o pınara koşsun!.."

Share this post


Link to post
Share on other sites

Selamlar,

 

Üstad'ın, "O ve Ben" dışında, "Kafakâğıdı" ve "Babıali" isimli iki adet otobiyografik eseri daha var. "O ve Ben"de ön plâna çıkan Es-seyyid Abdülhakim Arvasî Hazretleri ve Üstad'a kazandırdıkları, Babıali'de sanat çevresi ile ilişkileri, Kafakağıdı'nda ise çocukluğundan itibaren, yaşam öyküsü... Bu eserler, onun hayatını, bizzat birinci ağızdan öğrenmemizi sağlıyor.

 

Fakat otobiyografiler bir noktada eksik kalır, doğası gereği... Çünkü dışarıdan bir bakış açısı bu türdeki yazılarda etkin olamaz. Yalnız, bu geri kalma önemli bir noktada zuhur etmediği için önemsenmemelidir. Üstad'ı yeni yeni tanımaya başlayan birisinin, O'nun fikirlerini, mücadelesini, kişiliğini, anılarını ... öğrenmesi için birinci ağıza müracat etmesi, en doğru olandır. Gerisi, detay... Yani, Birinci ağızdan öğrenilenlerin yorumlanmasıyla oluşan bilgiler...

 

Günümüzde, çeşitli ideoloji sempatizanları, Üstad'ın kendilerine hitap eden yönünü alıp, O'nu, sadece o yönlerinden ibaret göstermek gibi büyük bir yanlış yapmaktadırlar (örneğin Turancılar). Bu sebeple, Sn. Mehmet Kısakürek'in de dediği gibi, O'nu kendi eserleriyle öğrenmek daha bir önem kazanmıştır.

 

Bizim amacımız Üstad'ı biyografik olarak anlatmaktan ziyade, onu tanıtmaktır. Çünkü Üstad'ın anlaşılmaktan önce tanınmaya ihtiyacı var günümüzde... O'nu tanıyan, zaten anlamak yoluna da gidecektir kesinlikle. Bizim diğer amaçlarımız onu yorumlamak ve günümüz meseleleri üzerinde, onun bakış açısını, onun bize kazandırdığı yorumlama kabiliyetini kullanarak tefekkürde bulunmak, çözüm önerileri üzerinde tartışmak, fikir alışverişi yapmaktır. Unutulmamalıdır ki bunun, okuyucuyu Üstad'ın eserlerinden uzaklaştırıcı bir etkisi yoktur. Bilakis, O'nu okumayı ve bir bütün olarak, tam bir Üstad olarak kabullenmeyi teşfik edici bir misyonumuz var. Üstad'ın, kendi ağzından söylediklerine, O'nun fikirlerine öncelik tanıyoruz. Bize bıraktıklarının ışığında çıktığımız bu yolda, Allah inşallah muvaffakiyet verir...

 

Saygı ve selamlarımla...

Share this post


Link to post
Share on other sites

s.a

 

Amin..Allah muvaffakiyet versin..

 

Evet sizinde hatırlattığınız kitaplar vesilesi ile üstadı en güzel şekilde tanıyıp ondan faydalanmak mümkündür.Benim "O ve Ben" kitabını özellikle sevmemin ve değer vermemin sebebi "hayatım sensin !" dediği büyük veli ekseninde geçen hayatını en çok bu eserinde gördüğüm sınırsız samimiyeti ile anlatmasıdır.üstad kitabında aynen şöyle yazıyor;

 

"Seni tanıyıncaya kadar hayatım, sana yaklaşmanın, uzaklıkta yaklaşmanın saadeti; seni tanıdıktan sonra da senden uzaklaşmanın, yakınlıkta uzaklaşmanın felâketi içinde, bütün teferruatiyle senin...Hayatım sensin!.."

 

 

 

İşte üstadın kendi dilinden kendi hayatının en kısa özeti...

 

Selametle....

Share this post


Link to post
Share on other sites

BENİ NERDEYSE ÜSTADI PUTLAŞTIRMAKLA SUÇLAYACAKLAR. BİLMEZLERKİ BÜYÜKDOĞU YALNIZ ALLAH'A İTAAT ETMEYİ İSTER.

GEREKÇE ELEŞTİRİLMESİNE İZİN VERMEMEM İMİŞ. YAHU ÜSTADIN SEVİYESİNDE BİRİ Mİ VAR Kİ ONU ELEŞTİREBİLSİN. KURDUĞU CÜMLEDEKİ MUHTEŞEM UYUM, DİYALEKTİK, DERİNLEMESİNE VE GENİŞLEMESİNE MANA İÇERİĞİ, ORJİNALLİK..

ONA HAYRAN OLMAMAK NE MÜMKÜN... SELAMETLE.....

AEO

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...