Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
müznib

Karaman Hoca'dan 'iftiracılara' Cevap

Recommended Posts

Karaman Hoca'dan 'iftiracılara' cevap

 

Karaman Hoca: İftiracılara cevap vereceğim!.

 

Yenişafak Gazetesi yazarı Hayrettin Karaman, kendisine karşı iftira kampanyası düzenlendiğinin altını çizerek hayli sert bir yazı kaleme aldı...

 

İşte o yazı

 

***

 

İftira kampanyası

 

Tarihte ve günümüzde Müslümanlar en büyük zararı, kılığı, kıyafeti, cüppesi, sarığı, dışa vuran davranışları bakımından kendilerinden olan veya görünen, ama ya münafık, ya akılsız, ya cahil, ya ahlaksız insanlardan ve guruplardan gördüler.

 

Bir şebeke var, işleri güçleri Ehl-i sünneti istismar ederek, tekellerine alarak, kendi ölçü ve yorumlarıyla bir kısım Müslümanları dışlayarak, onlara iftira ederek, gıybet ederek, yalan yanlış isnatlarda bulunarak halkın kafalarını karıştırmak, fitne çıkarmak, tefrika peşinde koşmak.

 

Başakşehir`de bir konferans verdim, konferansın başlığına ve içeriğine dikkat buyurun lütfen: "Kur`an-Sünnet Bütünlüğü". Peygambersiz İslam`ın olmayacağı.

 

Malum şebeke konferans ilanını görünce hemen harekete geçiyorlar ve aşağıdaki çağrıyı bütün araçları kullanarak yayıyorlar, belediyeye baskı yapıyorlar:

 

"Başakşehir Belediyesi inanılmaz bir gaflet yahut hain bir düşünceyle 30 Nisan Cumartesi günü 20.30`da Çınar Kongre Merkezi`nde düzenlenecek olan İslam`da Kur`an – Sünnet Birliği konulu konferansa Ehl-i Sünnet düşmanı, "Muhammedur Resulullah demeyenler de cennete girecek" diyen, yahudi ve hristiyanları cennete sokan (!), "enflasyon kadar faiz helaldir" "İslam`da recm yoktur" gibi yüzlerce sapkın düşünceye sahip olan diyalogçuların akıl hocası Hayrettin Karaman`ı konuşmacı olarak çağırmıştır. Ehl-i Sünnet hassasiyeti olan tüm kardeşlerimizin buna gereken tepkiyi koymaya çağırıyoruz... Fethullah Gülen`in fahri başkanı olduğu "Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı`nın" diyalog toplantılarında, "Polemik değil Diyalog" kitabında, ve "Yeni Şafak`taki" bir çok köşe yazısında Mason Abduh ve Reşid Rıza gibi Ehl-i Sünnet düşmanı sapıklara dayanarak..."

 

Bu adamların akıl hocası –şebeke reisleri ondan ibaret de değil- nerede bir konuşma yapsa konuyu dolaştırıp bana getiriyor ve yukarıda bir örneği görülen iftiraları sıralıyor. Arkasından da –insanları kandırabilmek için- "Ben bunları uydurmuyorum, tamamını kendi kitaplarından naklediyorum" diyor. Kitaplarımdan ve konuşmalarımdan naklettiği doğru, ama nakli doğru değil; sözün üstünü altını kırpıyor, sözü bağlamından çıkarıyor, birden fazla manaya çekilebilecek ifadeyi kendi amacına göre yorumluyor, "Yahudi ve hristiyanları cennete sokan" gibi ifadeleri ise tamamen kendi uydurup bana isnad ediyor.

 

Bu tahrif, saptırma ve iftiralara defalarca cevap yazdım. Bu cevapları da ihtiva eden bir kitabım, "Mavi Ufuklar" yayınları arasında çıktı: "Diyalog ve Kurtuluş Tartışmaları".

 

Diyelim ki yanlış anladılar, iyi niyetliler.

 

Peki ben defalarca açıklıyorum ve "Sizin anladığınız, naklettiğiniz ifadeler, görüşler bana ait değil, benim görüşüm, inancım şudur" diyorum; neden bu açık ve kesin sözlerimi işitmez ve görmez oluyorlar da eski dediklerini tekrarlıyorlar?!

 

İşte bu sorununun makul bir cevabı olmadığı için niyetlerinden şüpheye düşüyorum, Türkiye`de sahih ve uygulanabilir bir İslam anlayışının yayılmasını istemeyen çevrelerin oyunlarına gelindiğini düşünmeye başlıyorum.

 

Fitnecilerin yaymaya çalıştıkları iftiralara, okuyucularımın ısrarı sebebiyle vereceğim, teker teker ama kısa cevapları da gelecek yazıya bırakıyorum.

 

Hayrettin Karaman/ Yeni Şafak

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ben sadece şunu sormak isterim Hayrettin Hocaya madem bu çelişkiler yaşanıyor bu konulara niye giriyorsunuz efendim girmeyiniz! rica ediyoruz 'diyalog' diye kelime dahi kullanmayınız. şu asri- tefessüf etmiş zamanda sapkınlıklar artmışken dinsizlik zuhur etmişken adeta insanoğlu ikinci bir 'fetret devrini' yaşerken 'diyalog' kelimesi bile insanı dinsizleştirmeye yetiyor bana göre. türkiyedeki %85 müslüman ilim yoksunu bu yoksun milletin saf ruhlarına niçin böyle fitne tohumları ekipte acaba hangisi dağruyu söylüyor ikilemi -çelişkisi- şüphesi- bırakıyorsunuz? kusura bakma hocam bu işlere girmeyeceksiniz sonrada iftiralara (sana göre) cevap vermeyeceksin olay bukadar basit.

 

"Kuyruğu dönen kedi hayrette alimki hayreti yok ne boş yere gayrette."

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

anlaşılan artık duymazdan gelemedi karaman.bakalım nasıl kıvıracak.

 

Üstadımız taa zamanında bu adamın notunu vermiş: "Haltettin" Karaman...Gözümüzde şüphelisin, demiş.

 

Hala aynı oyunu yapıyor.Ben aslında şunu kastettim, yanlış anlaşıldım edebiyatı.

 

Bütün ehli bidatın ortak noktası : Yanlış anlaşılmak.

 

Hepsi "asıl" kendini gizler, deşifre olunca basar yaygarayı...

 

Hakkınızdan Şeriat gelir, Haltetin, Mustafa islavoğlu, Kaşar Nuri vs...

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...