Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
Sign in to follow this  
Kalemdar

Eskiyen Bilgisayar Parçaları Ne Oluyor?

Recommended Posts

RewIstanbul.jpg

 

Bu yıl 7.'si gerçekleştirilen Uluslararası Geri Dönüşüm, Çevre Teknolojileri ve Atık Yönetimi Fuarı REW İstanbul, 23 ülkeden 307 firmanın katılımıyla başladı. İlk gün ziyaretçi akınına uğrayan fuarda, çevre teknolojilerine ilişkin yenilikler bir arada sergileniyor.

 

İFO Fuarcılık tarafından Çevre ve Orman Bakanlığı'nın desteğiyle bu yıl 7.'si gerçekleştirilen Fuarda katılımcı olarak yer alan Eskişehirli bir firma ürettiği "palet geri dönüşüm teknolojisi" ile, hemen her sektörde kullanılan ahşap paletleri geri kazanarak, her 3 ağaçtan birinin kesilmesinin önüne geçiyor. Yine bu firmanın geri dönüşümden elde edilen malzemelerle ürettiği suni çim, pek çok ünlü futbol kulübünün antrenman sahasında kullanılıyor. Fuarda stand açan Konya merkezli bir başka firma ise kendi icadı olan makine sayesinde her ebattaki tüm kullanılmış lastikleri, 15 saniye içinde geri dönüşüme hazır hale getiriyor. REW İstanbul'da dikkat çeken standlardan birinde ise Kızkulesi, Sultanahmet camii gibi objelerin elektronik atıklardan yapılan resimleri ve yine elektronik atıktan yapılan büyük bir at arabası sergileniyor.

 

70'e yakın yabancı firmanın doğrudan katıldığı, 23 ülkeden toplam 307 firmanın yer aldığı fuarı, Almanya Hessen Eyaleti Ekonomi, Ulaşım ve Kalkınma Bakanlığı Müsteşarı Steffen Saebisch, beraberindeki heyetle birlikte ziyaret etti.

 

Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi'nde 3 salonda birden gerçekleştirilen REW İstanbul 2011, çevre teknolojilerinin yanı sıra, sektörün önemli gündemlerini konu alan panellere de ev sahipliği yapıyor. Zaman

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...