Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
Sign in to follow this  
mahlas

"tesettürlü Kadınlar Açılıyor"

Recommended Posts

ANKARA- Zaman gazetesi çok ilginç bir analiz yayınladı. Tesettürlü kadınların giderek açıldığı, artık saçların ve boynun göründüğü ve kadınların küpelerini göstermek için başörtülerini de yavaş yavaş açtıkları belirtildi.

 

Zaman Gazetesinde Kezban Karagöz imzası ile yayınlanan yazıda, ‘’Modada öne çıkan bazı eğilimler, tesettür giyimde hoş olmayan görüntülere neden oluyor’’ denilerek şu görüşlere yer verildi:

 

‘’Mesela ipek etoller, başörtülü gençlerin daha çok tercih ettiği ürünler oldu hep. Son zamanlarda vual şallar ve ipek şallar daha çok gündemde(…) Şalların bağlanma şekilleri uyumdan uzak bir hal almaya başladı. Özellikle yazın şal takanların birçoğunun iğnesiz, öylece serbestçe omzuna attığını ve bunun çoğaldığını gördük. Boyunları açıkta bırakan, kulaklardaki küpelerin bile çok rahat görüldüğü bu şal bağlama tarzı hızla yayılıyor. Hatta bu şal bağlama modası, bone ya da iç başörtüsü kullanmadan saçların ön kısmının göründüğü bir tarza doğru gidiyor’

 

‘’FATİH DE BİLE KISA ETEK’’

Yazıda muhafazakar bir semt olan İstanbul Fatih’de bile tesettürlü kadınların, kısa etek giydikleri belirtilerek şöyle denildi:

 

‘’Bir de midi etekler var. Kısa desen değil, uzun desen hiç değil. Fatih gibi tesettür giyim müşterisine hitap eden bir semtte bile birçok eteğin boyunun kısa olduğunu görmek mümkün(…) Tesettür giyime yönelik ürünler satan mağazaların birçoğunda ise kol boylarının yine kısa olduğunu görüyoruz.(…) Pardösü markası bazı firmaların kataloglarında yarım kollu modellerin, gömlek ya da body ürünler kullanılmadan çekildiğini görmek de üzücü.(…) Şal moda diye boyunların açıkta bırakılması, küpeli kulakların görünmesi . Diz altı etekler de artık başörtülü kadınların kullandığı bir ürün. Ten rengi çorap, diz altı etek ve başörtüsü oldukça çelişkili bir görüntü. Kuş yuvası gibi birçok iç başörtüsü kullanılarak şişirilen baş bağlama yöntemi. Hem estetik değil, hem de örtünmekten uzak.‘’

 

kaynak

Share this post


Link to post
Share on other sites

memlekette tesettürü de bitirdiler. sokaktaki kapalı hanımların kaçının tesettütü dinimize göre uygun. 10 kapalıdan biri belki çıkar veya çıkmaz. yazık yazık! bu insanları uyaracak hiçkimse yok mu yanlarında! kızım bu nasıl tesettür diyecek, hanım bu nasıl tesettür diyecek, anne aklını başına al diyecek, İslamı bilen dinini bilen hiç mi kimse yok. bu nasıl bir tarzdır böyle. ya açıl ya kapan, böyle tesettür mü olur. geçiş formu gibi insanlar sokakları istila etti.

 

pardesü firmaları da zaten adam akıllı üretim yapmıyor. boyları kısa, belleri dar, tesettürün tesettürlüğünü ortadan kaldıran modeller vitrinlerde. sözde tesettür mağazası. adamakıllı pardesü kalmadı böyle giderse tesettüre hakkıyla riayet edenler terzilere başvurucak, İslama uygun elbise temini için...

 

Allah hakkımızda hayırlısını nasip eylesin...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zaman gazetesi bu konuda tezat da! geçen sene "tesettür fuarını" keyifle 'cuma ertesi' ekinde 2 tam boy sayfa ile tanıttı niçin tanıttı ozaman?

Kadınlarımızı halden hale sokmak isteyen kapitalizm yamyamlarını Allah'a havale ederken, onlara yazılı ve görsel medya yolu ile destek veren yahut ön ayak olanlarında Allah'dan belalarını istiyorum!

 

Yeter artık! gerçek münevver yazılı ve görsel medyamızı arıyor ve istiyoruz!

  • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zaman gazetesini anlamak zor gerçekten

Bazen verdiği haberlere irdelediği konulara bakıyorsun sapasağlam ehli sünnet çizgilerine oturmuş hak yol davacısı, bazende bakıyorsun küfrü ve küffarı ayakta alkışlıyor.

 

Haber ise malesef kanayan yaramız oldu. Üstelik artık kanadığının-kangren olmaya başladığının bile farkında değiliz.

Allah sonumuzu hayreyleye...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...