Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
Sign in to follow this  
bozkurt

28 Şubat In Son Dakikaları

Recommended Posts

28 şubat için geniş kapsamlı tutuklamalar başladı.Başta Çevik Bir ve O dönemin 30 etkili subayı gözaltına alındı.Aydın Doğan'ın da gözaltına alınması bekleniyormuş.

 

Bin yılın son dakikalarına geldik böylece.

Share this post


Link to post
Share on other sites

...

sanma bu tekerlek kalir tümsekte...

yarin elbet bizim elbet bizimdir.

gün dogmus gun batmis

ebed bizimdir.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yalan dolan, alavere dalavere. Anımsarsınız Cihaner de bir zamanlar içerdeydi. Ben Türkiye'de hukuk sistemine inanmıyorum. Nezdimde çökmüştür. Ha duydunuz mu Cübbeli Hocama 45 yıl istiyorlarmış. Gelin anacım gelin beni de evimden alın götürün.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Çalışmamı paylaşmak istedim...

 

560322_365680363470944_100000869505524_942295_440335445_n.jpg

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

28 Şubat’ı yapanlar darbe suçundan tutuksuz yargılanırken, hukuksuz süreçte cezaevine hapsedilen mağdurlar hala eziyet çekiyor.

 

28 Şubat'ı gerçekleştirdikleri için 103 kişi hakkında açılan darbe davasında hiç tutuklu sanık kalmazken, o dönemde uydurma gerekçelerle hapsedilen Salih Mirzabeyoğlu, Yakup Köse gibi yüzlerce mağdur hala cezaevlerinde tutuluyor.

Sayıları tam olarak bilinmeyen 28 Şubat’ın Malatyalılar Grubu davasından hapse attığı isimlerden Zekeriya Şengöz, 8 yıl sonra cezaevinden çıkabildi. Ancak, 28 Şubat’ın en ünlü mahkumu olan Salih Mirzabeyoğlu, İBDA-C’nin lideri olduğuna dair bir delil bulunamamasına rağmen uyduruk delillerle çarpıtırıldığı ağırlaştırılmış müebbet cezasını Bolu Cezaevi’nde çekiyor. 17 yıl önce 1998’de çocuğunu okula götürmek için evden çıktıktan sonra gözaltına alınıp hapsedilen Mirzabeyoğlu’nun avukatı Güven Yılmaz, mağdurlar için 28 sürecinin devam ettiğini söyledi.
yeni akit 02 Haziran 2014 Pazartesi
  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sosyal medyada dile getirilen İddialara göre, Mütefekkir Salih Mirzabeyoğlu Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından affedildi ve bu gece tahliye edilecek..



28 Şubat döneminde yargının 'müebbet' kararıyla hücreye atılarak 14 yıldır kaderine terk edilen Mirzabeyoğlu için avukatları, haklarının iadesini talep etmişti. belge.com.tr'deki habere göre yaşanan mağduriyeti göz önünde bulunduran Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün af yetkisini kullandığı, Mirzabeyoğlu’nun bugün içinde tahliyesinin beklendiği ifade edilmişti.


AVUKATLARDAN AKİT'E AÇIKLAMA


Öte yandan; Mütefekkir Salih Mirzabeyoğlu'nun avukatlarından Hasan Ölçer, Akit'e yaptığı açıklamada iddianın şu an için asılsız olduğunu ve Mirzabeyoğlu'nun bugün serbest bırakılmasının imkansıza yakın olduğunu söyledi. Mirzabeyoğlu hakkındaki af kararının teyidi hakkındaki soruyu cevaplayan avukatlardan Harun Akdere ise, "Şu an cezaevine gidiyorum" ifadelerini kullandı.


Öte yandan; gazetemize ulaşan Cumhurbaşkanlığı yetkilileri ise haberin şu an için asılsız olduğunu belirttiler.



16 YILDIR MAĞDUR


Herhangi bir “terör” eylemi isnadı olmamasına rağmen müebbet hapis cezasına çarptırılan 28 Şubat mağduru Salih Mirzabeyoğlu, 16 yıldır tek kişilik hücrede yaşamını sürdürüyordu. Mirzabeyoğlu’nun o süreçte gördüğü işkenceler geçtiğimiz dönemlerde medyaya da yansımıştı.


01. 07. 20014. Yeni-akit

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...