Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
Sign in to follow this  
mumin

’trt Muhabiri Ünal Suriye’de Öldürüldü!’

Recommended Posts

AK Parti milletvekili Ali Şahin, Suriye’nin Halep kentinde kaybolan Türk gazeteci Cüneyt Ünal’ın öldüğünü ileri sürdü.

132029_1.jpg

 

Ak Parti’nin Gaziantep milletvekili Ali Şahin, Twitter hesabından yayımladığı mesajında, "Halep’te görev yaparken kaçırılan TRT Muhabirimiz Cüneyt Ünal maalesef öldürülmüş. Yakınlarına ve TRT Ailesine başsağlığı diliyorum" diyerek, Suriye’de kayıp olduğu bilinen kameramanın öldüğünü açıkladı.

 

Ölüm iddiasıyla ilgili olarak henüz resmi bir açıklama gelmedi.

 

İngiltere merkezli ve muhalefet yanlısı Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü Halep’te üç gazetecinin kaçırıldığını açıklamıştı.

ABD tarafından finanse edilen ve Arapça yayın yapan El Hurra televizyonu da, çalışanları Lübnanlı Beşar Fehmi ve Türk kameraman Cüneyt Ünal ile, Pazartesi günü Suriye’ye girdiklerinden bu yana irtibat kuramadıklarını belirtmişti.

El Hurra’ya konuşan gazetecileri taşıyan aracın şoförü de yollarını kesenlerin Özgür Suriye Ordusu militanları gibi giyindiğini söylemiş, Örgüt ise bu iddiaları yalanlayarak, Suriye güçlerini suçlamıştı.

JAPON GAZETECİ DE ÖLDÜ...

 

Japonya Basın Ajansı için çalışan 45 yaşındaki deneyimli savaş muhabiri Mika Yamomoto’nun da, Halep’te Özgür Suriye Ordusu’na bağlı silahlı militanlarla hareket ederken, çıkan çatışmanın ortasında kaldığı ve boynundan vurularak öldüğü açıklandı.

Yamomoto’nun meslektaşı Kazutaka Sato, yaptığı açıklamada çatışma esnasında arkadaşıyla bağlantıyı kaybettiğini belirtti. Sato, ateş açan grubun Suriye askerleri olmasının kuvvetle muhtemel olduğunu söyledi.

Japonya Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Masaru Sato ise Yamomoto’nun cenazesinin Türkiye’ye nakledildiğini açıkladı. 45 yaşındaki kadın muhabirin gazeteci babası da "Çatışmaların ortasında kalan insanlardan, onların trajik yaşamlarından bahsederdi. Benden çok daha iyi bir gazeteciydi. Çok iyi bir muhabir ve evlattı" diye konuştu.

Yamomoto Afganistan ve Irak’ta da savaşları yerinde izlemişti. 2003 yılında Bağdat’ın bombalanması sırasında vurulan ünlü Filistinotelinde bulunan Yamomoto binadan sağ çıkmış ve ülkesinde büyük bir üne kavuşmuştu.

 

GAZETECİLER HEDEFTE!

 

Suriye’de çatışmaların başından bu yana gazeteciler de hedef oluyor. Fransız muhabir Gilles Jacquier 11 Ocak’ta Humus’ta Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad yanlılarının eylemini izlerken militanlar tarafından atılan bir havan topu nedeniyle yaşamını yitirmişti. ABD’li Marie Colvin ve Fransız Remi Ochlik de 22 Şubat tarihinde Humus’taki muhaliflere ait askeri bir karargahta bulundukları sırada ordu tarafından düzenlenen saldırıda öldürüldüler.

 

Haziran ayında, Suriye yanlısı özel televizyon kanalı El İhbariye’nin Şam’daki bürosu silahlı militanların saldırısına uğramıştı. Bu saldırıda üç gazeteci öldürülmüştü.

 

3 Ağustos’ta muhalifler, Halep’te kaçırdıkları Suriye televizyonunun ünlü sunucusu El Said’i infaz ettiklerini açıkladılar.

10 Ağustos’ta da El İhbariye kanalının ekibi silahlı muhalifler tarafından kaçırılmıştı. Ekipten bir kamereman öldürülürken, kalanlar Suriye ordusunun operasyonuyla kurtarılmıştı.

 

Yine muhalifler tarafından son haftalarda öldürülen bir diğer muhabir olan, Suriye’nin resmi haber ajansından Ali Abbas da 11 Ağustos’ta Şam’daki evinde saldırıya uğramıştı.

 

Hürriyet

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kısa bir yorum herşeyi anlatıyor:

 

Zalim Rejimli Suriye !

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...