Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
Sign in to follow this  
Mehmet Memiş

Başörtülü Öğrencilerin Eğitimini Engelleyen Profesöre Hapis

Recommended Posts

1347626183_482543.jpg

 

http://tumhaber.com.tr/HaberOku.php?haber_id=96277

 

Başörtülü öğrenci, hocası Rennan Pekünlü'ye verilen hapis cezasının normalleşme sürecine katkıda bulunacağına inanıyor..

 

Eğitim özgürlüğünü engellediği için Ege Üniversitesi (EÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Rennan Pekünlü'ye dava açarak, başörtülü öğrencilerin eğitim özgürlüğü adına tarihî bir karar çıkmasını sağlayan Fatma Nur Gidal, mahkeme sonucunun normalleşmeye katkısı olacağını düşündüğünü söyledi. Gidal, 2011 yılında başörtüsüyle derslere girmeye karar verdiğini ancak başka bir fakültenin hocası olan Prof. Dr. Pekünlü'nün, iki hafta boyunca kapıda beklemesi yüzünden okula dahi giremediğini anlattı. Daha sonra Pekünlü'nün kapıda beklemeyi bırakarak tavrını ara ara sürdürmeye devam ettiğini belirten Gidal, "Rennan Hoca iki üç defa fotoğrafımı çekti, altı defa hakkımda tutanak tuttu. Fotoğrafını çekmediği başörtülü öğrenci var mı merak ediyorum. Okula gidiyordum ama Rennan Hoca uzun süre kapıda beklediği için binaya bile giremiyordum. Kapıda beklerken zaman zaman Rennan Hoca ve güvenlik görevlileriyle sohbet ediyorduk. Rennan Hoca, gidip gelerek, bekleyerek bir şey elde edemeyeceğimi, hakkımı başka yerde aramam gerektiğini söyledi. Tavsiyesini dinledim." dedi. Dava sürecinde netice odaklı düşünmediğini, hakkını aramasının önemli olduğu düşüncesiyle hareket ettiğini ifade eden Gidal, "Rennan Hoca'ya, 2 yıl 1 ay hapis cezası çıktı. Temyiz yolu var. Güzel bir gelişme. En azından öğretim görevlilerinin öğrenci üzerindeki baskısını biraz hafifleteceğini düşünüyorum. Öğrencilere de hak arama, netice elde edebilme noktasında kapı açıldığını düşünüyorum." diye konuştu.

 

EÜ Fen Fakültesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Pekünlü'nün, okula giremediği iki hafta boyunca kapıda saat 08.00 ile 17.00 arasında beklediğini hatırlatan Gidal, "O batıl olduğu davasında bu kadar sebat gösteriyorsa benim, hak olan davamda daha dik durmam gerektiğini düşünüyorum. Benim dayanağım daha güçlü. İmanlı birinin daha dik durması gerekiyor." diye konuştu. Başörtülü bir öğrencinin okula girmesinin, diğer öğrenci ve öğretim üyeleriyle uyumlu olmasının normal olduğunu, bu zamana kadar yaşananların anormal olduğu vurgulayan Gidal, "Bu kararın, normalleşmeye katkısı olacağını düşünüyorum." dedi. Derslere giremediği için sınıfta kaldığını ancak hiç umudunu yitirmediğini kaydeden Gidal, "Bu olayların üzerine okula da çok gitmek istemedim. Psikolojik olabilir, bilmiyorum. Bu nedenle sene kaybım oldu, şu an 2. sınıfım ama 4'e geçmem gerekiyordu. Artık üniversiteye daha rahat gidip geleceğim." diye konuştu. Gidal, sıkıntı çeken arkadaşlarının hiçbir hocadan çekinmemesini, haklarını arama konusunda daha dik duruşlu ve kararlı olmasını tavsiye etti. Gidal, karara arkadaşlarının ve ailesinin de sevindiğini sözlerine ekledi.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

"O batıl olduğu davasında bu kadar sebat gösteriyorsa benim, hak olan davamda daha dik durmam gerektiğini düşünüyorum. Benim dayanağım daha güçlü. İmanlı birinin daha dik durması gerekiyor."

 

MaşaAllah benim mert kardeşime, işte söylenmesi gereken cümle ve gösterilmesi gereken tutum.

 

Allah böyle mağaradan kafasını çıkaramamış ama ünilere hoca olanlara akıl, fikir ve insaf versin. Madem işi gücü bırakıp kapıda kızı nöber beklein git şimdi hapiste kafayı dinle.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

''Oh canıma deysin gebersin hapiste ! '' dedim de acıdım şimdi Allah hidayet versin...

 

Müslüman olmak başka bir şey tarif edilemez böyle bir merhamet ancak İlahi tecelli ile mümkün olur.Allah'ım ne kadar büyüksün !..

Edited by The Spirit of Islam

Share this post


Link to post
Share on other sites

Güzel kardeşim gebermek kafire hastır. O söyleme dikkat edelim olur mu? Merhametten maraz da doğarmış ama böyle bir paradoks da oldu şimdi :shiny:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...