Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
Sign in to follow this  
Mehmet Memiş

Üniversitene Mescid Iste! Bu Senin Hakkın!

Recommended Posts

[image]http://media.dunyabizim.com/haber/2012/12/21/mescid.jpg[/image]

 

Sayısal verilere göre on üç milyonu aşan 15-24 yaş arasındaki nüfusla, demografik yapısı oldukça genç olan Türkiye, deli-kanlılığı tescilli bir ülke. Aynı verilere göre üç buçuk milyonu aşkın üniversiteli, ülke nüfusunun yaklaşık yüzde beşini teşkil ediyor ve bu hiç de küçümsenmeyecek bir rakam.

Ülkenin geleceğinin varisi üniversiteli insan, bitmek bilmez istekleri olan gençler olarak, daima problem çocuk muamelesi gördü Türkiye'de. Çatışarak, söke söke hakkını almak meyli de işte bu alışkanlıktan geliyor aslında. Şu önemli bir gerçek ki, öğrenci, isteklerini dile getirme özgürlüğüne -yönetmeliklerle de sabit olarak- sonuna kadar sahiptir; ta ki taşkınlıkla, diğerinin hakkını gaspla olmasın. Madem ki demokrasiyle yönetiliyoruz, aldık başımıza tac ettik ve de üzerine toz kondurmuyoruz işimize gelince, sonuçlarına da katlanmak zorundayız. İşte bu muhterem demokratik düzenin çatısı altında birleşen ve eşit haklara sahip olması gereken üniversite öğrencilerinden pek az sesi çıkan bir grup var, çok mühim bir ihtiyaçları olduğu halde!

 

Kampüsünden dışarı çıkmadan yemeğini yiyen, kantininden faydalanan, kütüphanesi, bilgisayarla internete erişim odaları bulunan, spor alanları, serbest zaman geçirme mekanları bulunan, elbette birden fazla sayıda tuvaleti olan ve yine de olanaksızlıktan şikayet eden öğrencilerden bahsetmiyorum. Devasa kampüslerinin içinde kendileri için tahsis edilmiş resmî bir mescidi bulunmayarak mağdur edilen öğrenciler grubundan bahsediyorum.

Koordineli bir hazırlıkla kampüsüne mescid iste!

Laik, ilerici, modern kişi, konuyu beğenmedin mi? Akademik hayatı mı etkiler gencin namazı? Beynine örümcek ağları mı yerleşir her secdede? Başörtüsüne siyasi simge dedin tutmadı da şimdi sıra namazda mı? Siyaseten namaz ancak Cafcaf'a karikatür olur, başrolde de sen!

Bugün İstanbul'da Boğaziçi ve İstanbul Üniversitesi'nin dev kampüsleri başta olmak üzere, tüm ülkede pek çok başka özel ve devlete ait üniversitenin kampüsünde bir mescid bulunmamakta. Öğrenci ciddi şekilde mağdur ve hiçbir yönetmeliğe aykırı olmayan ibadet odası talebi en doğal hakkı! Çevredeki camilerin varlığının mescid ihtiyacını karşıladığını bahane edecek aklı evveller de var tabii. Özellikle kış mevsiminde günlerin kısalmasıyla en az üç vakti okula rastlayan namazı, o çevredeki camilere gidip, kılmasa da kılıyormuş gibi yapıp abdesti almasa da alıyormuş gibi yapmayacağından, bu zihniyete bir cevap hazırlamak da lüzumsuz.

 

Okulda mekân olmadığını iddia edenleri da, gerçeği saptırmakla suçluyorum. Ben de okuldaki yemekhaneyi istemiyorum arkadaş, hiç yemek yemiyorum nasıl olsa! Tuvaleti de kullanmıyorum ben, çevredeki camilerin helaları kullanılsın. Boşaltılan alanlara sınıf, amfi yapalım, akademik hayat deveranını kolaylaştıralım! tarzında bir cümle ne kadar sığ, yersiz ve cahilce değil mi?

Gününün tamamını okul alanında geçirmek durumunda kalan, günde beş vakit namazla mükellef olduğuna inanan ve kampüsünde mescit olmayan Müslüman genç! Hakkını dirayetli ve usulüne uygun olarak istemen ve alman da mümkünken, sesinin bu kadar az çıkması niye? Koordineli bir hazırlıkla kampüsüne mescid iste! Tek bir koldan çalış, kampanyanı başlat, imzaysa imza, dilekçeyse dilekçe. Sen kaosa, taşkınlığa, aşırılığa değil, Rabbine secde etme hakkını istemeye imza atacaksın. Sırtın sağlam dağa yaslı! Doğacaktır sana va'dettiği günler Hakk'ın,/ Kim bilir, belki yarın, belki yarından da yakın.

 

http://www.dunyabizim.com/Manset/11958/universitene-mescid-iste-bu-senin-hakkin.html

Share this post


Link to post
Share on other sites

Selamlar

 

Konuyla alakalı söylenecek pek çok şey var. Özellikle bayanların işi zor. Bu durum karşısında güçlü olmak zorundalar ki ellerinden geldiğince seslerini duyurmaya çalışıyorlar. Allah gayretlerini boşa çıkarmasın inşallah. Bu, çok acı verici bir şey. Benim de üniversite yıllarından birkaç hatıram var, namaz vakitleri ve kıldığım yerler ile ilgili olarak. Birkaç defa sıraların üzerinde kılmak durumunda kaldık, birkaç defa da bölüm başkanımızın odasında. İkinci öğretim olduğumuz için çoğu zaman akşam namazlarını ağaçların altında kıldık. Ve de yetişebilme ihtimalimiz varsa koşarak gittiğimiz camide. Çoğu derse de geç girme gibi bir lükse sahip olmadığımız için... Zorlandık,yorulduk, Allah affetsin bazen bıkkınlık hissine kapıldık. Ama düşünüyorum da en keyif aldığım namazlarım yine onlardı. Şimdi o lezzeti tadamıyorum sanki.

 

Sözü uzatmayayım. Boğaziçililer video ve bir blog hazırlanmış. Ben de onları paylaşmak istiyorum.

 

http://www.haksozhaber.net/bogazicinde-ogrenciler-mescit-istiyor-video-34309h.htm

 

http://bogazicinemescid.blogspot.com/

 

Allah yardımcıları olsun

Share this post


Link to post
Share on other sites

Konuyla alakası olduğu için paylaşma gereği duyuyorum.

Bugünkü Zaman Gazetesi yazarlarında olan, İbrahim Öztürk, konuya değinmiş

 

Komik üniversite, hokkabaz profesör

Yazının başlığı merhum Necip Fazıla ait! Döneminin bilim camiasını fikirsiz, esersiz, çilesiz ve idraksiz bulduğundan Gençliğe Hitabesinde bu yakıştırmayı tercih etmiş.

Peki bu konu nereden çıktı? Anlatayım. Türkiye bu hafta büyük bir başarının altına imza attı. Uzaya kendi uydusunu fırlattı. Türkiye bu uyduyu yüzde 80 oranında bir yerli katkı ile başardı. Yani yerli mühendislerinin alın teri, emeği, bilgisi ve teknolojisi ile. Senden bir numara olmaz yaveleriyle büyütüldüğümüz ülkemizin bu tür başarılara hava, su kadar ihtiyacı var. Göktürk-2 gözetleme uydusunu TÜBİTAK ve TUSAŞ yapıp başardı. Arkasında da Başbakanın iradesi var.

 

Biz bu ülkede bir darbe ortamının bütün bileşenlerini yerine oturtup beyin yıkamak için, işin sözde bilimsel ayağında Ergenekon iradesinin tertip ettiği Erke Dönengeci salaklıklarını da gördük. Yakıtsız çalışan makine üretildi, enerjiye, petrole son! Benzer bir palavrayı da topladığı paraları cebe indirip ortalıktan tüyen Jet Fadılın araba şovu ile yaşamıştık.

http://zaman.com.tr/komik-universite-hokkabaz-profesor/2032180.html

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

katlanılacak,kabullenilebilecek bir mevzu değil!

 

Üstad diyor ya:"siz demokrasiyi getirin,gerisi kolay" diye. bu kadar mı İslama düşmanlık olur. Üniversitede mescit açılmasına müsaade etmeyen,mescide karşı eylem yapanlar, lafa geldi mi mangalda kül bırakmazsınız,eşitlik,demokrasi,insan hakları,vs,...

 

MÜSLÜMAN BİR ÜLKEDE NAMAZ KILMAK HER MÜSLÜMANIN EN BÜYÜK HAKKIDIR!

 

elin yahudisi geliyor havaalanında ayinini yapıyor karışan yok, bizim vatandaşımız üniversitenin bahçesine seccadesini serip namazını kılsa dünyayı yıkarlar!

 

işte demokrasiden,eşitlikten,cumhuriyetten,insan haklarından ve bilimum ağızlarına doladıkları kavramlardan evet hepsiyle yapmak istedikleri ve çok iyi yaptıkları islama,müslümana düşmanlıktır.

 

bu kadar mı olur!

 

Bunlar Üstadın tabiriyle "ciğerlerine kadar frengili" adamlar!!!

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...