Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
Ya-Leyl

Necip Fazıl’'ın Yasaklı Kitabı Yayınlanacak .

Recommended Posts

Necip Fazıl Kısakürek'in yasaklı kitabı "Vatan Haini Değil-Büyük Vatan Dostu Vahidüddin" yeniden basılıyor.Necip Fazıl'ın oğlu Mehmet Kısakürek, babasının tartışmalı kitabını yeniden basmaya hazırlanıyor. "Bedeli her ne olursa olsun, kitabı yayınlayacağım" diyen Kısakürek, hâlâ kitap yasaklamalarından söz edilmesinin hata olduğunu söylüyor.

 

Bu kitap nedeniyle Kısakürek, 1983 yılında hapse girecekken 79 yaşında vefat etmişti. Vahdettin'i savunduğu için mahkûm olarak ölen Kısakürek'in söz konusu kitabı, hâlâ yasaklılar listesinde. Kısakürek'in oğlu ve Büyük Doğu Yayınları'nın sahibi Mehmet Kısakürek, kitabı bedeli ne olursa olsun basacağını söylüyor.

"Vatan Haini Değil-Büyük Vatan Dostu Vahidüddin" isimli kitabı Kısakürek, 1968 yılında yayınlamıştı. Kitap daha önce araştırma dizisi olarak Bugün gazetesinde yayınlandı. Birinci baskısı tükenmek üzereyken toplatıldı ve hakkında takibat başlatıldı. Kitabı incelemek üzere bir bilirkişi oluşturuldu. Bilirkişi, 'Kitapta söylenenler hayal ürünüdür, ama herhangi bir suç unsuru yoktur.' diye rapor verdi. Ankara, ikinci bir bilirkişi heyeti tayin etti. Bu heyetten de benzer bir rapor çıkınca, Kısakürek 1971'de beraat etti. 1972 yılında beraat kararı Yargıtay tarafından temyiz edildi. 1973'te mahkumiyet kararı çıktı. 1974'te Af Kanunu, olayı askıya aldı. 1975 yılında kitap yeniden basıldı. Yine takibat başlatıldı. 1976'da, üçüncü baskı yapıldı. 1977'de yeniden toplatma kararı alındı ve takibata geçildi. 1979'da üçüncü kez bir bilirkişi heyeti oluşturuldu. 1980 yılında dördüncü bir bilirkişi teşkil edildi. Heyetler, kitapta suç unsuru bulunmadığı yönünde rapor verdi.

12 Eylül darbesinden sonra Necip Fazıl ile ilgili mahkumiyet kararı 1982 yılında Yargıtay tarafından onandı. Fakat, kararın infazı 4 ay tehir edildi. Aynı yıl içerisinde Adli Tıp Kurumu, Necip Fazıl'ın Anayasa da öngörülen cezanın affı şartlarını haiz olduğu yönünde dönemin Milli Güvenlik Konseyi Başkanı Kenan Evren'e bir rapor verdi. Ancak Evren, Necip Fazıl'ı affetmedi; Atatürk'ün hatırasına neşren hakaret edildiği gerekçesi ile verilen cezasın infazı yönünde talimat verdi.

Necip Fazıl, 1983 yılında hapse girmesine az bir zaman kala vefat etti. Deyim yerinde ise son padişah Vahdettin'i savunduğu için mahkûm olarak öldü. Kısakürek'in kitabı, hâlâ yasaklılar listesinde bulunuyor.

 

KURTULUŞ SAVAŞI'NI VAHDETTİN'İN BAŞLATTIĞINI ANLATIYOR

Necip Fazıl, 'Vatan Haini Değil-Vatan Dostu Vahidüddin' adlı kitabında, resmi tarih tezinin aksine Kurtuluş Savaşı'nı, Sultan Vahdettin'in başlattığını yazıyor. Yaklaşık 300 sayfa olan eserde, Sultan Vahdettin'in, Mustafa Kemal Atatürk'e yüklü miktarda para yardımı yaparak Anadolu'ya gönderdiği anlatılıyor. Vahdettin'in, Anadolu'da başlayan kurtuluş hareketinin başarıya ulaşması için İstanbul'da ulemayı toplayarak nasıl dua ettirdiği de kitapta ayrıntılarıyla yer alıyor.

 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

"Vatan Haini Değil Vatan Dostu Vahdettin" adlı Üstadın eseri, gençliğin hakkı en fazla yenmiş olan atalarımızdan Sultan Vahdettin'i daha iyi tanımaları ve anlamalarına hiç şüphesiz büyük katkı sağlayacaktır.

 

-Sultan Vahdettin Han, kendisini korumakla görevli olan yaklaşık 800 kişiden oluşan maiyeti hassa birliklerini, Ayasofya Camii'nin müdafası için görevlendirmiştir.

 

-Sultan Vahdetin Han, 1300 küsür süredir Müslümanların dini lideri konumunda olan halifelik müessesesinin korunması adına öz yurdundan gurbet ellere gitmek zorunda kalmıştır.

 

-Sultan Vahdettin Han, İtalya'nın San Remo şehrine yerleşmişken, İtalya Kralı elçiler göndererek, İtalyada istediği sarayda maiyetiyle birlikte bütün masrafları karşılanmak kaydıyla kalabileceği teklif edilmiş ancak Müslümanların halifesi sıfatına sahip sultan Vahdettin, Müslümanların halifesinin gayrımüslimlerden yardım almasının uygun olmayacağını belirterek teklifi reddetmiştir. Yanındakilerin "Sultanım, herhalde mutfağınızda bir baş kuru soğan bile kalmadığınızdan haberiniz vardır" şeklindeki sitemkar sözlerine, "yanımda kalma mecburiyetiniz bulunmamaktadır" şeklinde mukabelede bulunmuştur.

 

-İstanbuldan ayrılmadan önce, okumak için ödünç aldığı kitabı saray kütüphanesine makbuz karşılığında iade etmiştir.

 

-Elinin altında bütün Osmanlı hazineleri olduğu halde hiçbirine tenezzül etmemiştir.

 

-Vefat ettiği zaman yastığının altından alamadığı ilaçlarının reçeteleri çıkmıştır.

 

-Tarihte tabutuna haciz konulan tek hükümdardır. (Koskoca Osmanlı bunu hakedecek ne yaptı?)

 

.......................................

 

netice-i kelam tam bir vatanperverdi. Mekanı cennet olsun, Allahu Teala rahmetiyle muamele eylesin inşallah.

 

Türbesi Şamdadır, Aşağıdaki linkten mezarını görebilirsiniz, ruhuna el-Fatiha...

 

http://www.youtube.com/watch?v=0_WipbsIRO4

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...